Inlägg

Inlägg som Aje har skrivit i forumet
Av Aje

Jag tycker att priserna på high-end datorkomponenter har spårat ur fullständigt. Att hitta "bättre" produkter under 10,000:- idag känns som en omöjlighet. Inflationen är extrem!

Av Aje
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Jäklar. Vart sålde du det?

Blocket

Av Aje

Sålde mitt 1080 Ti Strix för 6000:- för ett par veckor sedan. Det kallar jag en bra affär!

Av Aje
Skrivet av mpat:

60 är standard om man har en normalstor datorskärm. Att de var djupare förr berodde på CRT-skärmarna. Kan tänka mig att man vill ha ännu djupare om man kör med en TV som datorskärm som en del gör.

60cm är standard? Que?? Vem har satt den standarden och var står det någonstans? Detta låter snarare som något du hittar på.

Personligen skulle jag aldrig ha ett skrivbord som är under 80 cm djupt, och det har ingenting med min längd att göra. Det blir helt omöjligt att både ha skärmar, tangentbord, böcker och anteckningsblock uppe med något mindre. Hade jag haft plats skulle jag haft 1m djupt utan att tveka.

Av Aje

Förstår inte artikeln. Jag har aldrig haft en uppdatering som tagit mer än 15-20min, max. Generellt tar en uppdatering (som sker så fort det finns något att uppdatera) 2-10 minuter beroende på hur snabbt jag får ner uppdateringen. Själva installationen tar aldrig mer än 5 min.

Av Aje

3080 Ti TUF 16,490kr + vattenblock 3,638kr. Det sved men ack vilken grym prestanda!

Av Aje

Det är märkligt att Microsoft kan misslyckas med GUI-biten med tanke på den ekonomiska styrka bolaget har bakom sig. Men att göra ett OS som är betydligt sämre för en flerskärmssetup än föregångaren känns konstigt. Att inte kunna se klockan tex på flera skärmar verkar helt idiotiskt. Likaså den nya funktionen "Taskbar corner overflow" som man typ en gång i veckan måste gå in och justera för att få fram samtliga ikoner känns också helt ogenomtänkt.

Fast det sämsta med Windows 11 är hastigheten. Det känns som jag nedgraderat, inte uppgraderat. Allt är långsammare och mindre flytande. Det borde vara tvärtom. Det borde vara mer optimerat. Man lägger till mer skräp istället för att städa upp och optimera.
Sedan har vi de klassiska MS-buggarna som dom aldrig vill ta tag i. Skrivare som är offline tex...

Av Aje
Av Aje

Började se om 24 igår. Fortfarande lika bra!

Av Aje
Skrivet av Neon:

Intressant, på vilket vis? Vi har 3 Shield i huset, ingen används för spel, bara streaming och allt fungerar perfekt. Visst spelar vi men det gör vi på riktiga konsoler eller datorer.

Instämmer helt. Jag har min för streaming (Netflix, YouTube, Diesney+, VLC) och musik (Spotify). Klockren produkt som är snabb och får kontinuerliga uppdateringar av Nvidia.

Av Aje

"Från Nvidia självt tillkommer Geforce Now RTX 3080, med möjlighet för spelstreaming i upplösningen 1440p med 120 bilder per sekund (FPS) eller 4K UHD i 60 FPS med HDR."

Innebär detta att jag streamar från datorn via Shield?

Av Aje
Skrivet av giplet:

Panasonic Eneloop Pro är med stor sannolikhet samma batteri som IKEA säljer. De har båda kännetecken från att ha tillverkats i samma fabrik och har väldigt lika karaktäristik vid test. Varför skulle du vilja köpa de dyrare Eneloop?

Edit: Intressant nog så finns även Panasonic Eneloop som har 1900mAh, exakt samma som IKEAs billigare AA-batterier nu fått. Eneloop Pro har 2450mAh, samma som IKEAs dyrare AA-batterier.

Hej!

Jag har Panasonic till mina blixtar i min kamerautrustning då de levererar markant bättre ström om och om igen. Alla andra batterier dog betydligt snabbare, även icke uppladdningsbara. Dock är detta en uppfattning som bygger på hur marknaden var för 6-8 år sedan, dvs mycket har säkert förändrats.

Hur det är idag har jag ingen aning om, men principen om IKEAs eller alla andras billigare produkter är dock den samma. Om en produkt är väsentligt billigare än alla andras är den det därför man tar bort kostnadsdrivande bitar för att få ner priset. Vad dessa bitar är och hur det påverkar slutprodukten skiljer sig från tillverkar till tillverkare. Men krasst sätt får man vad man betalar för. Visst, försäljningsvolym spelar också roll…

Ett tydligt exempel är ICAs produkter som är generellt skräp. Ta deras små plastpåsar tex 2-3 liter, som innehåller en 1/3 så mycket plast som konkurrenterna. Det gör att dom är extremt mycket tunnare, inte lämpar sig för infrysning av matvaror då frysdoft/smak går rakt igenom. Samma sak gäller avfallspåsar som inte håller doften instäng mm mm.

Men det sorliga är att konsumenten inte är kvalitetsmedveten, endast kostnadsmedveten – på ett förvrängt vis. Man går enbart på priset. Vad man egentligen får för pengarna spelar absolut ingen roll.

Av Aje
Skrivet av RVX:

Really? Avis

Ja, den hänger fortffarande på väggen och gör sitt. Fortfarande bra bild också. Och snygg är den!
Köpte den av MediaMarkt för halva priset som demo-TV. Men som första generationens 4K-TV var den dyr trots rabatten. Men så värd alla pengarna.

Av Aje
Skrivet av RVX:

Ser mumma ut, men snälla Sony. Bring this design back https://i.imgur.com/HMYGwET.jpg 🙂

Min TV 😀

Av Aje
Skrivet av Sysop:

Jag har vänt mitt ut och in.

Av Aje

Länge sedan jag lämnade Chrome. Never looked backed!

Av Aje

Hej! Ursäkta sent svar. Ja, båda finns kvar.

Av Aje
Skrivet av anon214822:

Kärnkraften är bara för dyr. Svårare än så är det inte. Du får bara inse det och sluta leta syndabockar.

Källor som den här måste tydligen upprepas ad nauseam:

https://en.wikipedia.org/wiki/Levelized_cost_of_energy

Har du något problem med källan så ändra vad som står i den då.

Lite om kostnaden för kärnkraft: https://www.youtube.com/watch?v=cbeJIwF1pVY

Sedan tycks vi glömma det viktigaste med eltillverkningen - stabil och tillförlitlig leverans. Detta är något som sol och vind aldrig kommer kunna leverera. En bra balans är nog vettigt, men personligen förespråkar jag kärnkraft all the way. Det är bara synd att världen slutade med majoriteten av forskningen för typ 40 år sedan. Hade vi inte gjort det hade möjligheterna för kärnkraft sett väldigt annorlunda ut idag. Nu tycks vi behöva en omstart. :S

Av Aje

Tyvärr inte under 1300:-

Av Aje

Kan släppa dom för 1300:-