Inlägg

Inlägg som Aje har skrivit i forumet
Av Aje

Allt julsnack, julpynt, julskyltning och julkreklam borde förbjudas tills sista veckan i november. Låt oss få lite lugn och ro under hösten! Man har knappt hunnit stoppa undan badbyxorna förren det tjatas om julen och när väl julen kommer så spyr alla galla på den för den är så sjukt uttjatad...och den 25e ska allt vad heter julen ut för då är det det nya året som gäller och vårrean är på väg.

Av Aje
Skrivet av headphoneninja:

Vadå knappast med nettopengar, tror du alla hårdvaruentusiaster är företagsägare? Mycket copium samt fakta tagen rakt från baken.

Tja, dom jag känner som på något vis har teknikprylar som hobby har antingen sätt till att jobba på ett företag som hjälper dom införskaffa dom eller dragit igång någon form av verksamhet för att komma åt bruttopengarna.Iaf ett 50-tal.

Jag känner däremot ingen låg- eller medelinkomsttagare som skulle få för sig att lägga en eller flera månadslöner på ett grafikkort - oavsett deras kall till datorer. Och börjar folk köpa sånt på avbetalning...ja då har vi en helt annan diskussion för det där är ju bara dumt på riktigt.

Av Aje
Skrivet av pskjonte:

Trots ekonomisk kris och folk som håller i plånböckerna hårdare än någonsin, så lyckas det ändå sälja slut.
För mig är det helt obegripligt hur man kan köpa ett grafikkort för nästan 30k när en recession står inför dörren.

Har man obegränsat med pengar och förstånd, kanske det är bra ett köp, vad vet jag.
Tycker det är vidriga priser, blir nästan bara irriterad när jag ser recensioner som hyllar prestandan. Det är ju pris/prestanda och prisvärdhet som borde premieras framförallt tycker jag.

Dom köps genom egna eller andras företag. Knappast med nettopengar.

Av Aje

Vilken Windowsskalning skulle man köra med denna skärm? Min erfarenhet är att allt utom 100, 200 och 400 procent är värdelöst.

Av Aje

Ah! Äntligen dags att byta ut hela systemet! Raptor Lake + Ada Lovelace it is.

Av Aje
Skrivet av superapan:

Men vad är det som blivit så kostnadsdrivande? Har moderkort blivit raketforskning? Eller passar tillverkarna helt enkelt på?

https://www.di.se/valutor/usdsek-4615907/

Av Aje
Av Aje
Skrivet av storPutte:

Den mannen behöver nog en förmyndare

Instämmer helt. Förstår inte att världen lyssnar på honom längre. Bara lögner och överdrifter om och om igen.

Av Aje

Älskar den svenska kronan och Sveriges ekonomiska styrka!

Av Aje
Skrivet av ronz:

Vad får er att lämna AMD och gå över till Intel?
Helt ärlig fundering bara. Eftersom jag har lite svårt att bestämma mig över Raptor Lake eller nya AM5.

För mig handlar det om instabilitet. Kanske annorlunda med Ryzen istället för Threadripper, men det tog nästa 1.5 år innan AMD fick rätsida på drivrutinerna och jag hade stora problem med systemstabilitet. BSD kom typ 1 gång i veckan, alternativt när jag pressade processorn lite (rendering och/eller beräkningar).

Jag gick över till AMD då Intel halkade efter rejält, men jag hade sällan den här typen av problem som jag har nu med AMD. Även ASUS har verkligen inte levererat. Deras moderkort som jag använder kostar en hel del men har också problem. 10GbE porten slutade fungera tex, ASUS Aura var ett stort skämt fram tills förra hösten och gav innan mängder av BSD eller bara lysdioder som inte gick att konfigurera.

Hade jag inte spelat och framför allt varit en hårdvarunörd som vill bygga min egen dator hade jag gått över till Mac som stationär för länge sedan.

Av Aje

Ser fram emot Raptor Lake. Ska bli skönt att gå ifrån AMD.

Av Aje
Skrivet av Felixark:

Själv har jag kört Windows 11 på både min stationära och min laptop sedan dag ett utan några problem överhuvud taget. Dock så gjorde jag en "clean" installation av Windows 11.Vilket verkar ha varit en bra sak att göra eftersom att Windows 11 inte har strulat något sedan 4 oktober förra året.

Vem gör inte en ren installation av Windows när man uppgraderar? Windows behövs oavsett ominstalleras typ varje till vart annat år för att hållas fräscht...

Taskbaren i 11 är hopplös med tre skärmar. Sökfunktionen är löjligt långsam. Att högerklicka på filer för att nå rätt egenskaper/fuktioner görs i flera steg, generllt betydligt långsammare och instabilare än föregående OS, Krångliga och meningslösa designval i UX som bara skapar frustration för inbitna användare. Listan kan göras väldigt lång på saker som ändrats bara för ändrandets skull utan att tillföra något värde.

Av Aje

Uppdateringen kraschade min dator fullständigt, vilket blev droppen som fick allt att rinna över. Efter ha krigat med ett uselt OS i 6 månader är jag tillbaka till Windows 10. Otroligt vilken skillnad i både hastighet och användarvänlighet. Det känns som en klar uppgradering.

Av Aje
Skrivet av Ricerunner:

Totala idiotpriser.

Jensen kan gott sätta sig på en glasburk och låta den stanna där inne.

För 4080 är priset sänkt med $400 mot 3090 Ti till $1599. Du får då ett kort som dessutom är på pappret dubbelt så snabbt.
Jag skulle kalla det för en positiv utveckling.

Av Aje

Kylaren ska ändå av så...

Av Aje
Skrivet av THB:

Varför i hela friden skall man betala 8k (nästan det dubbla priset) för Asus version, är det möjligen så att 18 Hz extra är så viktigt för vissa?

https://www.youtube.com/watch?v=yudNKx8mdLQ

Av Aje

Beror på resultatet. Jag är inte nöjd med mitt 3080 Ti i 4K...

Av Aje
Skrivet av Ase:

som vanligt med threadripper så släpps de för sent för att vara intressanta, var samma med pro varianten på förra serien, skippar amd denna g & inväntar saphire rapids istället, det tar väl 2 år till nästa threadripper kommer med ddr5 & pci-e 5

Jag instämmer. Att släppa en entusiastprocessor på en 18 månader gammal arkitektur känns konstigt. Zen 4 är runt hörnet och vore jag AMD hade jag släppt serien baserat på den istället.

Av Aje

Hur kan detta klassas som slim?

Av Aje
Skrivet av lambdan:

Automatiska dimmandet går väl å stänga av via service menyn? Jag har gjort det på min...

Nope, inte den som styrs via servicemenyn. Den dimmar ner successivt efter ett par minuters inaktivitet (eller vad TVn uppfattar som inaktivt iaf). Riktigt irriterande om man jobbar tex i Excel och gör små uppdateringar för då plockar den inte upp det och dimmar ner. Men det går att deaktivera, dock inte genom vanliga menyn.