Inlägg

Inlägg som Aje har skrivit i forumet
Av Aje

OCZ Vertex 2009.
Never looked back.

Av Aje
Skrivet av Thomas:

Har du mycket inbränningar redan på en C2 alltså? Vad har bränt in och vilken slags statiska grejer har du på den?

Min vanliga Windows 11 bakgrundsbild är fastbränd. Upptäckte det när jag tröttnade och bytte till en vanlig blå bakgrundsfärg.

Av Aje
Skrivet av Pamudas:

Det är väl i princip redan idag ett "icke-problem" om du inte kör skärmen på högsta ljusstyrka (vilket du inte bör göra oavsett, för dina ögon skull)

Kört en LG C2 42" TV som primär skärm i ganska så exakt ett år nu

Kör också en C2a, men med stora inbränningsproblem. Ljusstyrkan beror ju helt på din omgivning. Jag sitter omgiven av fönster så kör på 90% för att se något på skärmen. Kan verkligen inte rekommendera en OLED-TV som skärm. Bara en dålig kombo, framför allt en LG som inte går igång automatiskt utan måste startas via fjärrkontroll.

Kör ni OLED-TV så är tipset att använda en enkel färg som bakgrund, inga bilder. Oavsett så från ni inbränningar från Taskbar. Omöjligt att komma ifrån.

Av Aje
Av Aje
Skrivet av Yatagarasu:

Känns som standard layout för en bärbar dator numera?

Kollar man på valfri tillverkare likt HP, ASUS, Razer eller Lenovo har de alla en uppsättning som är mer i linje med ANSI än ISO (någon form av hybrid), åtminstone på deras speldatorer. Rätt säker på att mer klassiska kontorsdatorer och ultrabooks gått över till det också.

Enda som sticker ut lite för egen del är de fyra extra makroknapparna i övre vänstra hörnet. Annars är det inte något jag reagerar på vid en första anblick

Märkligt att inte svenskarna skriker över detta. Så lat och snålt av tillverkarna att inte tillgodose oss med vår standardlayout. Allt blir fel när man skriver...

Av Aje

Kör med mitt i 4K, fungerar bra, men kan ibland dippa i fps så klart. Du behöver gå upp till 4080/4090 för att vara säker på att ligga över 60 fps.

Av Aje

Att tangentbordslayouten inte kommenteras tycker jag är konstigt. Stort minus!

Av Aje

Slängde precis ut Win11 efter 6 månaders försök. Med Windows 10 känns min laptop (Dell XPS 9700) plötsligt ny igen. Kommer aldrig gå tillbaka till Win11.
Förmodligen samma sak med min stationära. Lär köra en uppgradering till Win10 i helgen där med.

Av Aje

Vad jag kan utläsa är att datortillverkarna har blivit snåla och vill inte tillverka ett extra tangentbord för norden, utan använder samma layout som i USA, men med nordiska tecken. Samma tråkiga utveckling överallt i världen där allt handlar om massproduktion till lägsta pris med sämsta kvalitet. Ingen stolthet eller kärnvärden i sin verksamhet alls.

Dock intressant att UK också skiljer sig mot US

https://en.wikipedia.org/wiki/File:KB_United_Kingdom.svg

https://en.wikipedia.org/wiki/File:KB_United_States-NoAltGr.svg

https://en.wikipedia.org/wiki/British_and_American_keyboards

Av Aje

Inget nordiskt tangentbord på nya laptops längre?

Hallå!

Behövde köpa en ny dator, blev en ASUS Vivobook Pro 15, men när jag öppnade förpackningen har den inte ett nordiskt standardtangentbord utan samma tangentlayout som amerikanska datorer - fast delvis ommärkta.

Rätt

https://product-images.eetgroup.com/images/700px_jpg/081NR1430.j...

Fel

https://m.media-amazon.com/images/I/71rup-7jwkL._AC_UF1000,1000_...

När jag surfar runt bland HP, Dell, ASUS, MSI och Lenovo ser jag till min förskräckelse att samtliga har slutat tillverka vårt nordiska tangentbord. Varför skriker ingen högt i Sverige över detta? Att skriva engelska ord med ' funkar inte alls och lillfingret på enterknappen blir bara en soppa mellan enter och '.

Det skall alltid vara en tangent mellan ä och enter!

Någon som vet en laptop med ett normalt svenskt tangentbord?

Av Aje
Skrivet av izzie:

Jag tvivlar starkt på att du har jour 24/7, alternativt att ditt kontrakt är legalt giltigt.

Världen byggs inte heller av utbrända.

Jag har aldrig skrivit att jag har jour.

Exakt.

Av Aje
Skrivet av izzie:

Varför ska du jobba för ett företag när du inte får betalt? Att verksamheten inte har tillräcklig redundans är inte ditt problem.

Det är absolut inte normalt att kolla sin mail en gång per dag på semestern. En bra väg till utbrändhet att aldrig släppa jobbet under längre perioder.

Det är en komplex fråga. Jag är alltid tillgänglig i jobbet trots anställning. Det ingår i mina arbetsuppgifter och jag får betalt därefter. På semester (mer än 1v) kollar jag mailen regelbundet för att inte komma för mycket efter och ha för lång startsträcka efter sommaren tex. Jag tar också något möte här och där under semestern, endast kritiska.

Allt handlar om din yrkesroll. Att folk ifrågasätter att aldrig vara helt ledig kan jag förstå. Det är inte för alla. Samtidigt måste man förstå att världen byggs inte av att folk har semester.

Av Aje

"Vad behövs för att förbereda sig inför RTX 5000-serien?"

Ett nytt jobb med 2x lön

Av Aje

11.9 Edge med en färsk installation av Windows 11. Hurra...
13.1 med Chrome

8.49 Chrome, Samsung Galaxy S22 med Android 14, One UI 6.0

Av Aje

1x 42" fankerat av 2x 30".
Huvudskärm för pågående jobb. Vänsterskärm för Outlook, högerskärm för alla kommunikationsverktyg. 100% fokus!

Av Aje
Skrivet av Molotov:

Och där kom den obligatoriska 3D-TV kommentaren.

Ja, eftersom poängen är den samma. Användare vill inte ta på sig glasögon/headset för att titta på tv/dator.

Av Aje

Jag har svårt att se stora massan bli intresserad av detta. Samma sak som med 3D-TV. Vem vill sätta på ett headset, som i detta fallet dessutom totalt isolerar dig från omvärlden.
Och nej, jag ser inga paralleller till iPhone. Den var ett revolutionerande sätt att interagera med din telefon som är en del av din vardag. Detta tickar inga av dessa boxar.

Av Aje

1x 42"
2x 30"

Av Aje

Det börjar bli lite löjligt nu med priserna på ny hårdvara. En grym dator gick på 40K tidigare, nu börjar man tangera 100K. Helt omöjligt att köpa prylar idag utan bolag i ryggen.

Av Aje

Använder någon Facebook i Sverige idag? Känns som den hypen dog ut runt 2012-2015.