Inlägg

Inlägg som WoberT har skrivit i forumet
Av WoberT

Då går det alltså att köra en virtualiserad router i samma burk som filservern? Jag anser väl inte att den infon jag har på servern kommer att vara extremt känslig utan det är ju bilder, musik,filmer i princip. då är ju frågan om Microservern klarar av att köra en virtualiserad router.

Av WoberT
Skrivet av =JoNaZ=:

Herregud... Varför skulle man någonsin vilja använda ett så dåligt filsystem som ntfs?

Jag rekomenderar zfs om du kör freenas. Eller ext4 om du kör linux.

Typexempel på ett mindre bra inlägg, förklara gärna vad som är dåligt med ntfs och framhäv sedan fördelarna med zfs eller ext4.

Skickades från m.sweclockers.com

Av WoberT

Låter som en server jag planerar att bygga, vad ska du använda för tv-kort? Är det hel eller halvhöjd? Jag tänkte nämligen köpa en HP Proliant Microserver så har man en färdig server för en billig peng.

Skickades från m.sweclockers.com

Av WoberT
Skrivet av JHN:

Så om jag förstår det rätt, så kommer du ha en server med ett antal tv-kort i och sedan skicka tv-signalen till datorer som står bredvid skärmar/tv-apparater?

Det stämmer alldeles utmärkt!

Skickades från m.sweclockers.com

Av WoberT

Tror nog att jag får läsa på lite om alix och strömsnåla system. Däremot tror jag att jag har bestämt mig för en server nu, riktigt strömsnål är den också. HP Proliant Microserver. Vad tror ni om den? Den klarar antagligen inte virtualisering så en separat burk för routingen behövs ju, kan någon tipsa om den
Minsta möjliga, strömsnålaste och helst passivt kylda dator som kan stå i en garderob bredvid inkommande fiber o agera router?

Skickades från m.sweclockers.com

Av WoberT

Så långt har jag inte kommit än, idag har jag ett tv-kort till min htpc i vardagsrummet så att jag bara kan se tv där. Tanken är att ha ett par tv-kort till servern som sedan kör ett program som delar ut tv-signalen till resten av datorerna i nätverket, då kan jag se på tv i två olika rum samtidigt. Har för mig att programmet som sköter det heter tvheadend men har inte kollat så mycket på det än, jag hoppas även på att Xbmc ska få inbyggt stöd för tv snart.

Skickades från m.sweclockers.com

Av WoberT

Jag skulle helt klart rekommendera en HP Proliant Microserver. Lika stor som en NAS men är en riktig server för samma pengar. 2700:- ungefär, finns plats för 4 diskar o stödjer ecc-minne. Kolla på Dustin får du se. Jag ska köpa en sådan som ska få ersätta min NAS. Kommer att köra mysql-server, filserver och som tvcentral till en början.

Skickades från m.sweclockers.com

Av WoberT
Skrivet av Pata71:

Tack för ditt inlägg WoberT. Det mesta du förklarade var rena grekiskan för mig, men att det är olämpligt att ha en microserver i närheten av TV-apparaten (för ljudnivån antar jag?) var nyttigt att veta.

Jag har bland annat last silentpcreviews test av den och de fokuserar mycket pa ljudniva. De sager att den later en del, men det ar ingen fara om man har den i en garderob eller liknande men de skulle inte rekommendera att ha den framme dar man hor den.

http://www.silentpcreview.com/HP_Proliant_MicroServer

Dar har du recensionen, las aven i deras forum o kolla vad anvandarna skriver. Kan du daremot gomma den i en tv-bank t.ex. sa tror jag att det funkar.

Av WoberT

En Proliant Microserver är kanske inte lämpad att stå vid din tv utan den kör man lite i bakgrunden. Jag funderar själv på en sådan och kan förklara hur jag har tänkt mig. Jag har idag en NAS som står i källaren i huset men jag vill utöka lagringsutrymmet.

Sedan har jag en ASRock htpc vid tv:n i vardagsrummet som sköter uppspelningen av film och tv. Planen är att skaffa ytterligare 2st htpc, en till tv:n i sovrummet och en till min blivande biosalong. Om jag köper en Microserver så kommer den att ersätta eller komplettera min NAS som filserver.

Hann ju inte skriva klart forut, iphonen ville inte riktigt, ursakta att jag inte har nagra svenska tecken langre men jag sitter pa hotellet i thailand o skriver :).

Microservern ska aven fungera som en sql-server for xbmc-databasen hade jag tankt mig och i framtiden aven skota tv-biten och skicka ut sa att alla datorer kan komma at att titta pa tv genom servern. Det ar val det jag har tankt mig till en borjan men sen gar det ju att hitta pa lite vad som nar man har en server hemma. Nar den kostar lika mycket som en vanlig NAS sa tycker iaf jag att den ar ett solklart val da man far sa mycket mer.

Vad jag har förstått så klarar Microservern att koda av Hdfilmer genom det inbyggda grafikkortet så visst passar den som en htpc om man vill det.

Av WoberT
Skrivet av Cuge:

Själv tycker jag att du ska gå på ett Fractal Design Arc chassi då det är lite bättre (enligt mig )

Beror inte det lite på vilken inriktning man vill köra, så som jag har förstått det är väl define r3 ett tystare, mer dämpat chassi medans arc har plats för fler fläktar och är gjort för optimal kylning med en högre ljudnivå som följd. Arc är ju i princip helt perforerat medans define r3 är solitt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av WoberT
Skrivet av PerZerk:

Hade också en IBM Aptiva fast med en 486 DX2

Även jag hade en Aptiva, men jag hade en 486 sx-33 med 4mb ram och 270mb hårddisk. Försökte tjata mig till en DX2-66 med matteprocessor men det lyckades tyvärr inte :P.

Av WoberT
Skrivet av meastro:

Ni vet ju säkert alla här att xbmc klarar av rar filer. Vad finns det för fler mediaspelare (inte program) som klarar av att spela upp rar filer? t.ex Boxee? klarar den av det? Finns det fler?

// Meastro

Boxee är baserat på XBMC så ja det klarar det.

Av WoberT

http://en.wikipedia.org/wiki/AMD_Fusion

Radeon HD 6620 ska det vara i den värsta mobila varianten.

HD 6550 i desktopvarianten.

Av WoberT
Skrivet av qaws:

Några nyheter för er som beställde efter lagret var slut?

Jepp mitt är skickat idag :). Nästan så att jag får säga tyvärr. Jag beställde nämligen fel grafikkort. Jag råkade ta ett Gigabyte 560Ti OC istället för ett MSI som jag skulle ha beställt. Så nu måste jag ju göra en retur och beställa ett nytt, det blir tyvärr svindyrt med kompletts frakter. Jag mailade komplett igår och påpekade felet och tänkte att det var ju lugnt eftersom nätagget inte skulle komma in på 7 dagar. Men tji fick jag :P.

Av WoberT

Låter inte bra det här. Jag som precis beställde ett Gigabyte 560Ti OC. O grejen är att jag beställde fel, satt o va rätt så trött kl 2 på natten och råkade beställa ett gigabyte istället för ett MSI. Nu är frågan om jag ska skicka tillbaks det och beställa ett msi istället, tyvärr är ju frakten från komplett helt sanslöst dyr.

Av WoberT
Skrivet av danneee:

Ska bygga en ny burk i höst så jag slängde iväg en beställning ändå. Verkar vara en svårslagen deal och alltid trevligt med modulärt så slipper man en massa extrakablage.
Håller tummarna för att det går igenom, står ju att det kommer in på lager om 7 dagar så..

Jag gjorde detsamma, men även om det skulle gå för ett högre pris så kör jag nog på det ändå. Beställde ven ett MSI GTX 560Ti så jag behöver ett nytt agg.

Av WoberT

Jäkla skit också, sitter ju o letar nytt agg o såg det här precis nu. Får väl prova att lägga en order ändå så får vi se om det kommer nåt.

Av WoberT
Skrivet av qhrizz:

Ok, lutar nog då mer åt att införskaffa pc350 - har ju dock läst en del recensioner där de klagar på att basen inte är den bästa, vet du hur den är?

Lite sent svarat kanske men polaren har ett par PC 350 och jag ett par PC 360, vi gjorde ett test med dom kopplade till samma dator, det är betydligt mer bas i PC 360. Väldigt stor skillnad tyckte båda två.

Jag lirar mycket bad company 2 o det blir en helt annan ljudbild med tunga explosioner.

Visst läcker de en del ljud men jag har aldrig hört klagomål från min sambo. Jag upplever det som en fördel då man aldrig blir varm om öronen när man sitter länge.

Däremot har jag lite problem med att micen sänder hela tiden, den tar upp ljud från hörlurarna så att säga. Har försökt att tweaka bort det i ljudinställningarna med olika känsligheter men inte lyckats helt perfekt men näst intill.

Av WoberT
Skrivet av mrqaffe:

Jag menar att man ska ha en separat router oavsett hur man löser det, om surfning går slött kan det bero på slö dns, vad får du i ping mot dns servern ?, elller kör du tankning samtidigt o det slöar då ?

pingen ligger på 1ms så det är inget fel på den, jag gjorde faktiskt en grej som gör att det känns att det går snabbare. Nu är jag inte så jäkla kunnig inom det här området men jag hade inte fyllt i min ISP:s dns i mina nätverksinställningar. Nu när jag gjorde det känns det som att det går fortare.

Jag har 50/50 fiber i huset så jag vill gärna kunna utnyttja det på bästa sätt. Kör som sagt med en D-Link DIR-855 idag.

Många förslag på virtualisering ser jag, måste nog läsa på lite mer om det då jag aldrig har hållt på med det men jag förstår ju innebörden av det.

fragwolf: Inressant det där med dd-wrt, jag sökte på min router men den stödjer tyvärr inte det då den har en ubicomm cpu. Vilken router kan du rekommendera? Men nu när jag har 50/50 fiber men möjlighet att beställa snabbare när jag vill det, borde jag då köra en separat burk som router med t.ex. pfsense eller en vanlig router med dd-wrt?

Av WoberT
Skrivet av mrqaffe:

Man bör egentligen inte blanda in router/firewall i sin "filserver" det är inte så bra säkerhetsmässigt, men allt beror på hur skyddad man vill vara. Torenter är väl inte så kinkigt, men egna bilder o dokument är värda att skydda (tycker jag).

Okej så du rekommenderar en vanlig router istället eller? Det borde ju räcka o bli över i ett hus kan man tycka. Jag får bra speed på nedladdningar och tptest men all surfning går slött som bara den, vet inte vad det kan vara om det är routern eller min isp eller någonting annat.