Inlägg

Inlägg som WoberT har skrivit i forumet
Av WoberT

Gött att man får Tele2 100mbit när man flyttar på onsdag då

Av WoberT

Hmm vet knappt vad jag har för nåt. Men ska försöka:

WD Raptor 74Gb S-ATA
Seagate Barracuda 7200.8 250Gb S-ATA
Samsung Spinpoint F1 640Gb S-ATA
Samsung Spinpoint T133 300Gb S-ATA

De sitter i min stationära dator.

Sen har jag precis beställt en Qnap TS-219 med 2st WD Caviar Green 1Tb.

Av WoberT

Tror faktiskt att jag har hittat vad jag söker nu.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=412886

Qnap TS-219, verkar ha alla funktioner jag letat efter.

Bland annat remote replication så att man kan göra backup från den Qnap TS-219 som står på företaget till en annan som står hemma hos mig på ett smidigt o enkelt sätt.

http://www.qnap.com/pro_features_server.asp#D

Kostar en slant helt klart, 3995:- utan diskar men det får vi ta :).

Nu är ju däremot frågan vilka diskar man ska sätta i. Behöver inte mer än 2x250Gb på företaget men tänkte ha 2x1Tb hemma.

Av WoberT
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AtreX
Visst är det så, men de får du kontrollera innan så de funkar med just din skrivare osv.. Vår router på jobbet skulle enligt uppgift fungera med vår skrivare, men det resulterade i att varje gång vi skriver ut så lägger internet ner.. Sjukt kul..

Hehe det lät mindre kul du. Ska kolla upp det, har 2st HP nätverksskrivare och en nästan ny Netgear router/modem.

Någon som kan tipsa om en bra NAS som klarar att synka mellan varandra och på så sätt göra backup. Det är ingen nackdel om den har inbyggt torrentstöd o lite sådana trevliga finesser.

Av WoberT
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AtreX
sista alternativet låter ju iofs nice, men jag tycker fortfarande att det känns som ett bättre alternativ att köra med storegate el likn. eftersom du då slipper oroa dig för diskkrascher osv, men tycker du att en "primär" och en sekundär är nog så

Har funderingar på att skrota servern på företaget då den är uråldrig. Tror den är från 2001. Tycker inte den tillför så mycket förutom att föra ett jäkla liv. Därför kan det va lämpligt med en NAS på jobbet också.

Som det är nu har vi 4st 18Gb scsi-diskar utdelade på alla datorer från servern där vi lagrar alla gemensamma filer. Men det fungerar ju lika bra med en nas.

Utöver servern har vi enbart 3 stationära datorer och en laptop. Därför ser jag inga stora fördelar med en server, kan lika gärna installera diverse program på var och en av datorerna istället för att göra det centralt.

Sen är det väl så att vissa nas också kan agera skrivarserver om man nu vill det.

Av WoberT

Jag tror att jag har kommit fram till en lösning som både är bra för mig och företaget.

http://m3.idg.se/2.1022/1.207596/test-10-natdiskar

Läste det där testet och under Iomegas NAS står det:

Iomega har lovat utöka funktionaliteten med nya uppgraderingar regelbundet, som replikering av två nas-enheter över internet och webbåtkomst till filerna. Just replikeringen låter som en bra idé som mer komplicerade enheter erbjudit tidigare. Ställ den andra enheten i ett annat hushåll för att förhindra att viktig information försvinner vid en brand.

Alltså köper jag in en till företaget och ställer på ett säkert ställe och sen köper jag en till mig själv och skickar upp alla viktiga företagsfiler till min NAS. Fungerar det tror ni? Då slipper man köpa nya dyra band och så slipper man att betala en månadskostnad för lagring på nätet, dessutom får jag en NAS hem till mig ;).

Av WoberT
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jookeer
8/1 duger till WAN/Internet backup om det bara gäller en handfull GB/dygn. Går väl att köra automatiskt på natten.

Ja det är ju inga större mängder som sagt. Så det fungerar ju.

Vilken onlinetjänst ger mest "bang for the buck" så att säga?

Av WoberT

Det är ungefär 4Gb som ska tas backup på en gång per dygn.

Hörde med en vän som arbetar med datorer och han föreslog att köpa in en NAS med 2 speglade diskar i o sen ställa den i ett brandsäkert kassaskåp.

Däremot vet jag inte om man enligt t.ex. försäkringsbolaget måste ta med sig en kopia på backupen från arbetsplatsen.

Tilläggas bör att vi har en slö telia adsl lina på 8/1mbit när det kommer till onlinelösningar.

Av WoberT

Enkel backup till litet företag

Sitter o kollar på nya backuplösningar till företaget. Vi har idag en travan bandstation i servern och banden är helt slut. Nya band ligger på 850:- + moms styck vilket är lite väl saftigt i mitt tycke.

Därför letar jag nu efter något annat alternativ för att göra backup. Vi har enbart 5 datorer och vill gärna kunna ta med backupen hem ifall det skulle brinna t.ex.

Band känns lite gammalmodigt, fick tips om att köra på usb-minnen men det känns mindre säkert. Har hört att dom inte är alltför tillförlitliga, kan tappa information o.s.v.

Vill gärna ha tips på vad som kan lämpa sig bäst för oss. Ska man använda sig av en NAS med hotswapdiskar, onlinebackup?

Mängden data som ska tas backup på är ungefär 4Gb och det ska göras en gång per dygn.

Hittade en annan typ av backup på dustin, vad tror ni om den?

http://www.dustin.se/pd_5010099809.aspx

Av WoberT
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Flopper
felet ska tydligen vara identifierat och funka med catalyst 8.12
Ingen display error än så länge för min del, och jag kör 2 skärmar med olika upplösningar och extended desktop.

Trodde att mitt problem försvann med 8.12 också men tji fick jag. Det återkom efter 2 dygn igen.

Har läst att man ska prova att stänga av Aero i Vista, har gjort det nu så får vi se om det funkar.

Av WoberT

Jag har precis det här problemet. 1-2 gång per dygn ungefär brukar drivrutinen krascha. Datorn är på dygnet runt o det är ofta på morgonen när jag vaknar o direkt när jag börjar göra något med datorn så blir det BSOD. Men det kan även hända lite när som.

Ibland händer det att Vista klarar av att reparera drivrutinen innan den kraschar. Trodde att det löste sig med nya 8.12 men efter ett par dagar återkom problemet.

Ska prova att ta bort aerotemat så får vi se. Jäkligt irriterande problem iaf. Har inte överklockat någonting i datorn. Grafikkortet är lite överklockat från fabrik, det är det enda.

Kör dualscreen hela tiden också, 22" lcd och en projektor som sekundär.

edit: Kan säga som så att det spelade ingen roll om man valde vista basic istället för vista aero. Nu när jag vaknade o satte mig vid datorn så hade den startat om.

Av WoberT
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pat Benson
Jag har inget annat än goda erfarenheter med dem, men jag har nog inte gjort några köp av dem på ett tag(säkert innan dom gick ihop med/köpte jme(?)).

Min undran är dock, med tanke på att jag sett datorbutiken och komplett som de mest stabila på marknaden, vilka är det som kommer rasa härnäst?

Antar att det är bra många fler återförsäljare som går på slaka linan just nu, vilka vågar man handla av? Står inför en del inköp inom kort, vill inte pynta i ett konkursbo.

Dustin kan du nog med all säkerhet handla från. Dom har funnits sedan början av 80-talet och deras främsta försäljning är mot företagskunder. Visst är det en vikande marknad just nu men deras ekonomi är stark. Dom omsatte 2.5 miljard 07.

Ett annat bra sätt är att titta på ett företags rating. Dustin är AAA ratade vilket är det högsta man kan vara, det är ytterst få företag som har en sådan rating.

Av WoberT

Ja vad ska man säga, jäkligt trist såklart. Det är det alltid när ett företag går omkull o en massa personer kommer i kläm. Sitter o kollar på deras företagsrapport för dom 3 senaste åren nu o det ser ju inte direkt roligt ut.

Bokslut i sammandrag

2007-01-01 - 2007-12-31 2006-01-01 - 2006-12-31 2005-01-01 - 2005-12-31
Valuta KSEK KSEK KSEK

Omsättning
312 612 173 068 256 644

Resultat efter finansnetto
-9 063 -1 412 -5 030

Kassalikviditet
48,4 % 48,9 % 30,9 %

Soliditet
17,9 % 21,0 % 12,5 %

För att förtydliga så omsatte dom:

256 644 000:- 05
173 068 000:- 06
312 612 000:- 07

Resultatet (vinst eller förlust) per år:

- 5 030 000:- 05
- 1 412 000:- 06
- 9 063 000:- 07

Ingen bra trend tyvärr. Alla siffror pekar åt samma håll. O det sedan 05. Längre tillbaks kan jag inte se.

Av WoberT

Jag har problem med mitt Powecolor 4870 512Mb, enda spelet jag lirar är warhammer online. Igår blev skärmen svart 2ggr o sen blir det BSOD.

Det roliga är att jag inte ens behöver spela för att det ska vara så, jag har datorn på 24/7 o när jag går upp på morgonen så kollar jag datorn det första jag gör, o det har hänt flera morgnar att så fort jag använt den ett par sekuner så blir det BSOD. Helt ny dator, spec ser ni i min signatur. Kör Vista 64 Ultimate SP1.

Av WoberT

skulle nog snarare behövas för sms, är väl ingen som skickar mail på fritiden

Av WoberT

Äntligen har jag löst det.. tack e2zippo för tipset

Av WoberT
Citat:

Ursprungligen inskrivet av e2zippo
Det går alldeles utmärkt att skicka okodat, jag har samma ljudkort.

Ni lär se till att ändra viken ljudenhet som ska användas.

Kolla bilden.

http://i462.photobucket.com/albums/qq347/e2zippo/spdif.jpg

Har för mig att jag testade det men ska prova igen så får vi se. Tack för hjälpen iaf. Vet att med XP och lite äldre drivrutiner så va det inga problem alls, då behövde man inte ändra.

Av WoberT

Har samma problem jag. Kör med ett Auzentech HDA X-Plosion 7.1 DTS Connect ljudkort (lång namn jag vet ). O Vista Ultimate 64-bit.

Får bannemig inte en okodad signal ut till receivern. Jag kan ju emulera eller koda av DD och DTS på ljudkortet men det vill jag inte, vill att den ska skicka en okodad signal till receivern som den sedan kodar om.

Funkade bra med Powerdvd när jag körde XP på min gamla dator men får inte PowerDVD att funka nu, hänger sig hela tiden. Har provat med VLC och MPC och WMP men inget skickar ut rätt signal. Får Dolby Pro Logic II på recievern o det vill jag verkligen inte ha.

Det som finns på ljudkortet heter Dolby Digital Live och DTS Interactive, alltså nåt skit som emulerar dom formaten. Kan välja antingen eller o då ploppar DD respektive DTS loggan upp på receivern men då är det nåt som inte är rätt, vill få ut en ren signal som sagt.

Blir galen på sånt här.

Av WoberT

Uppgradering 6k snabba bud

http://www.prisjakt.nu/optimize.php?p=309618,218767,264794,33...

Det är vad jag har kommit fram till, alla grejer finns på lager vilket är jäkligt viktigt då jag behöver den snart. Vill ha ett hyftsat tyst graffekort som även är svalare än med referenskylaren, därför valde jag det.

Av WoberT

Slängde ihop ett uppgraderingspaket för min lille burk nyss.. Har en Antec Sonata med ett Antec neoHE 550W nätagg i.

http://www.prisjakt.nu/optimize.php?p=309618,218767,264794,33...

processorn och minnena är jag helt hundra på men moderkort och grafikkort är det värre med. Vill ha ett 4870 iaf och ett som är tystare och kallare än dom med referenskylaren. Powercolor är det enda som finns på lager och jag måste ha datorn tills warhammer open beta börjar :).