Inlägg

Inlägg som Wolfkin har skrivit i forumet
Av Wolfkin

Tvivlar inte på att MSI kan få upp processorn i 6,3 GHz, men kommer ju vara med bara en kärna och med väldigt mycket volt och bara om du har väldigt bra kylning...och kommer antagligen ändå slå i thermal limit inom en sekund och klocka ner sig.

Av Wolfkin

Säger bara Trevor, en sån absolut fullträff.

Av Wolfkin

Lite besviken, borde kunnat bättre.

Av Wolfkin

Ny Nvidia driver ute, 537.34, med en del förbättringar för Starfield.
https://www.techpowerup.com/313533/nvidia-geforce-537-34-whql...

Av Wolfkin
Skrivet av +_+:

Pratade med han för ett tag sen då han bor i Kanada, Han skickade en bild och spelet såg ut som det kördes i 1080p low med pre-set 4k ultra.
Visade sig att han inte uppdaterat drivrutinerna 👍🤦‍♀️

Ah jo det förklarar ju saken.
Har faktiskt råkat ut för en krasch till desktop sen sist, hände första gången jag skulle ta tåget i New Atlantis. Bara att starta om spelet och sen dess har det inte hänt mer.
Ärligt talat är jag förvånad över att spelet är så buggfritt och jag väntar mig hela tiden att jag ska komma till ett visst uppdrag i storyn eller en särskild planet där allt går åt helvete, men än så länge fungerar det.

Av Wolfkin
Skrivet av Starric:

Det är ju Bethesda som släpper ett spel som inte kan köras på aktuell hårdvara, oavsett var den tekniska lösningen ligger.

Där har du fel, spelet fungerar utmärkt på aktuell hårdvara, detta är enbart ett Intel problem och troligtvis är det deras driver.

Av Wolfkin
Skrivet av +_+:

Allt jag fick från en bekant var "Don't buy starfield :/ it's quite broken" han har ett 3080 ti. Verkar vart en del krascher bland annat.

Inte min erfarenhet av spelet, för mig har det fungerat felfritt, inte sett skymten av buggar eller krascher.

Av Wolfkin

Själv ser jag detta som ett missat tillfälle av AMD och Bethesda, de hade kunnat göra ett extremt collectors edition paket där de här grafikkorten och processorerna ingick, men istället får vi ett paket med en billig klocka...

Av Wolfkin

Hyfsat

Av Wolfkin

Jag själv börjar undra var nästa generation, Battlemage, har tagit vägen. Har ett litet minne av att före Intel släppte Arc korten så var planen en ny generation varje år, men det har varit väldigt tyst om Battlemage. Jag tycker det börjar bli dags att få höra något nu.

Av Wolfkin

Dyker ju upp en annan fråga då. Vad händer med alla som sitter med kort med den gamla 12VHPWR kontakten, kommer de kunna skicka in sina kort och få det utbytt nu då?

Av Wolfkin

Hade en 32" 2560x1440 på ca 60cm avstånd, hade inga problem med att det blev nått rutnät av pixlarna.
Har bytt upp mig till 42" 4K Oled och sitter på ca 80cm avstånd, efter ett drygt halvår så börjar skärmen nästan kännas liten.

För din del så skulle jag rekommendera 32" 2560x1440 Nano-IPS skärm eller allra helst Oled, 27" är inte mycket större än 24" och kommer kännas liten väldigt snart, större skärm klart en fördel vid arbete.

Av Wolfkin

Med tanke på att fler och fler spel får väldigt högupplösta och detaljerade texturer så är det inte så förvånande, krävs lite hastighet för att streama in texturer av den storleken.

Av Wolfkin

Själv hoppas jag Bethesda har lärt sig av tidigare misstag och har högupplösta texturer från dag 1, inget kul att ha 1080 texturer när man spelar i 4K.

För övrigt listar steam också att man behöver bredband (i ett single player spel, så betyder det always online?) och att ssd krävs.

Av Wolfkin
Skrivet av Hembrygd:

Mitt resultat: 6/10.

Hehe, kolla diablo på svenska på youtube om ni inte gjort det!

Färskt kött.

Av Wolfkin

Vem håller koll på var en 7 år gammal mässa hölls?

Av Wolfkin
Skrivet av Thomas:

Verkar för bra för att vara sant, om inte så håller jag nog med om deras påståenden om att det är den sista fläkten man vill ha.

80 CFM vid 24 dBA istället för den näst tystaste som gav 57 CFM vid 37 dBA? Det är en extremt stor skillnad i ljudnivå, och därtill blåser den 40% mer?

Jo känns ju helt klart som glädjesiffror, väntar tills jag kan läsa oberoende tester.

Av Wolfkin

Med en begränsning på max 120mm radiator går det helt bort för min del, en kompetent spelprocessor kräver bättre kylning än så idag, minimum 240mm radiator innan jag blir intresserad.
Synd för jag gillar utseendet och konceptet.

Av Wolfkin
Skrivet av landmarks:

Blir intressant att se hur de många olika proprietära lösningarna står sig mot Windows kommande funktion som tydligen ska integrera kontroll av all möjlig belysning direkt i kontrollpanelen. Känns lite som samma vilda western som återfinns i smarta hemmet-sfären, med en standard per tillverkare.

Samma här. För tillfället föredrar jag Lian Li's system med att koppla ihop fläktar och styra belysning, men ser gärna ett enhetligt system genom Windows, bara håller tummarna för att det blir bra.

Av Wolfkin

IRL klarar vi oss inte utan, gå en längre period (typ några år) utan mänsklig kontakt och vi blir mer eller mindre galna eller värre.
Online är ett komplement och det finns många fördelar, inte minst att det är enkelt att nå varandra snabbt och att man kan skapa kontakter och vänner över hela världen utan att resa jorden runt.