Inlägg

Inlägg som Wolfkin har skrivit i forumet
Av Wolfkin
Skrivet av dakke:

hur lång tid tar det innan vätskan som finns i vaporchambern dunstar bort och då har man mer eller mindre en useless kylare? kan man refilla på något sett?

Fungerar inte så, stort sett en sluten metallburk, finns inget sätt för vätskan att dunsta bort. Om du inte är vansinnigt dum och gör hål på den så kommer vätskan vara kvar för alltid.

Av Wolfkin

Ännu en uppfinning för ett behov som inte finns.

Av Wolfkin

Blev ett Asus TUF 3090 April 2021 för 23990kr.
Behövde nytt kort och ville ha ett 3080, omöjligt att få tag på och det enda som fanns tillgängligt var GTX 1650 som var alldeles för klent för mitt behov eller RTX 3090 som var svindyrt, blev att bita i sura äpplet.
Förstå mig rätt nu, 3090 är ett väldigt bra kort bara att priset var åt helvete.

Av Wolfkin
Skrivet av mirvig:

Jag hittade en c2 på netonnet fyndvaror för 7590, köpte den och en ny hdmikabel. Detta ska bli mycket spännande. Som sagt, tack för alla svar! Är lite nervös för att mitt 6750 är lite för klent för 4k men det är dyrt med bra grafikkort nu.

Köpte nyligen en Asus Swift PG42UQ 4K Oled. Jag är lite av en grafiknörd och vill gärna köra spel med maxade grafikinställningar, men med den här skärmen har jag märkt att jag klarar mig utmärkt med de flesta inställningar på medium (där man kan välja mellan low, medium, high, ultra) texturer vill jag gärna sätta lite högre så high eller ultra så länge jag inte dippar under 60 fps.

Med det vill jag säga att testa att spela med så låga grafikinställningar som möjligt och känn dig för, är lite snyggare grafik verkligen värt fps-förlusten.
Sen är RX 6750 i svagaste laget för 4K upplösning men väl värt att prova, kanske känner du dig nöjd med prestandan. Annars är det bara att börja spara ihop till ett bättre kort, att gå tillbaka till en lägre upplösning nu när man smakat på 4K känns surt.

Av Wolfkin
Skrivet av SpaceAce:

Jag försvarar inte Nvidias sätt att visa siffror, men varför anser alla att DLSS 3 inkl frame generation är buffel och båg? Det är ju en utveckling av tekniken för att vi ska få mer flyt i spelen. Eller anser ni att ren raster är enda vägen att gå trots att det faktiskt utvecklas nya tekniker?

Jag kanske är för gammal och halvblind, men i onsdags satt jag hos en kompis och spelade nya Witcher 3-uppdateringen på hans 4080 i 4K med Ray Tracing. Ser sjukt bra ut, men det flyter fan inte bra. Men när vi slog på DLSS 3 och Frame Generation (som man av någon anledning måste aktivera i skärmmenyn istället för grafikmenyn på spelet) så flöt det hur bra som helst och varken han eller jag såg någon som helst skillnad på grafiken. Tyckte det var en klockren win-win.

Vi säger inte att DLSS 3 är bluff eller fel, det vi reagerar på är att Nvidia jämför två kort där det ena kan använda DLSS 3 och får hög fps, men det andra kortet kan inte använda DLSS 3 och får då betydligt lägre fps.
Hade det varit en rättvis jämförelse så hade båda korten kört på DLSS 2 eller helt utan DLSS.

Av Wolfkin
Skrivet av Toarulle:

Haha kolla längst ner på bilden där de har finstilt text. FRAME GENERATION ON RTX 40 SERIES.
PSST kom o köp, speciellt pris bara för dig vi har många bilder per sekund.

Jupp, DLSS 3 igång på 4070 Ti men inte på 3080, och står inget om ifall DLSS är igång på 3080 och isåfall vilket kvalitetsläge. Nvidia igång och jämför äpplen med päron igen.

Av Wolfkin

GPU-VRM är strömregleringen på grafikkortet.
Du har ingen minnestemperatur i det programmet, ladda ner GPU-Z, starta upp och klicka på fliken sensors och starta sen spelet.
Om du vill ha graferna för längre tid, haka bara tag med muspekaren på ena sidan och dra ut programfönstret över skärmen.
GPU-Z visar i stort sett varenda sensor som finns på grafikkortet.
https://www.techpowerup.com/download/techpowerup-gpu-z/

Av Wolfkin

Skulle ta Acer skärmen på Inet, IPS-panel klart överlägsen VA-panel i så gott som alla situationer.

Av Wolfkin
Skrivet av Gurrrra:

Var tittar du då? Inets billigaste går på 800kr för AM4 o 2300 för AM5.

Vid lansering:
Billigaste AMD AM5 X670 modellerna 4000kr eller mer.
Billigaste Intel Z790 DDR5 modellerna 3000kr eller mer.

Dessa moderkort är absolut de lägsta tänkbara med de chipseten och är så fattiga på features så de knappt räcker till för en normal användare, moderkort med rimlig uppsättning features ligger mellan 5-8000kr.

Det jag använder idag, Asus ROG Strix Z390-F Gaming med Intel i7-9700K, kostade 1900kr vid lansering. Motsvarande idag, ASUS ROG Strix Z790-F Gaming, ligger på 6500-7000kr.

Visst att det finns budget chipset men det ändrar inte det faktum att moderkorten blivit flera gånger dyrare de senaste åren.

Förstår mycket väl att utvecklingen går framåt och komponenter av högre kvalitet kostar men prisökningen har varit lite väl extrem.

Av Wolfkin

Moderkort till rimliga priser.
Utvecklingen på senare tid när även basic moderkort kostar mer än processorn ger lite dålig smak i munnen.
Ok att flaggskeppsmodeller och påkostade överklockningsmodeller kostar skjortan, men att instegsmodeller är runt 5000kr är bara galet.

Av Wolfkin

Det här var en svår omröstning, väldigt många fina alternativ och jag ville rösta på flera.

Finns många fina alternativ i tråden också som jag gärna sett gå till final men tyvärr inte blev utvalda.

Av Wolfkin
Skrivet av Xyborg:

Nu såg jag den - den dök upp längst ut till höger, inget ljud på som standard. Märkte den knappt. Ser inga problem med det.

Själv finner jag den här rörliga Samsung reklamen extremt störande.
Jag vill gärna köra utan adblock på Sweclockers, dels för att stödja sidan och dels för att hittills har reklamen varit relevant för sidan och inte påträngande.
Om rörliga/video reklam kommer bli standard framöver känner jag att risken är stor att jag använder adblock, jag blir extremt störd av rörliga reklamer.

Av Wolfkin

De problemen du nämner fick jag när jag hade ett nätaggregat som var på väg att dö, så har du möjlighet så rekommenderar jag att testa att plugga in ett annat nätaggregat.

Av Wolfkin

Vill slå ett slag för Razer Huntsman V2.
Optiska brytare (stort sett mekaniska brytare bara att aktiveringspunkten är optisk) med ljuddämpning, finns i olika storlekar som fullstort eller 10-key-less osv. Finns med linjära eller taktila tangenter.

Använt ett ca 6 månader nu och är väldigt nöjd.

Av Wolfkin
Skrivet av CrispVanDahl:

Lyckligtvis kräver inte benchmarking tillgång till våra interna system.

Jag kan frivilligt och gratis långtidstesta ett RX 7900XTX, sådär en 2-3 år.

Av Wolfkin
Skrivet av kaput:

@landmarks, det hysteriska snyftandet i fosterställning måste ske i duschen för att hjälpa, under idog tvagning med en citronhalva och Svinto. Annars kan man hålla på hur länge som helst utan att bli ren i själen. Bara som tips tills nästa gång.

Skrivet av landmarks:

Men åh, så klart! Vi har ju till och med dusch, att jag inte tänkte på det. Inga citroner däremot, men kanske går lika bra med andra citrusfrukter?

Citron ger givetvis bäst resultat men i brist på annat kan andra citrusfrukter användas, håller situationen i schack för stunden.
Undvik att använda kivi och banan är rent hälsofarligt.

Av Wolfkin

Tilldelningen känns lite skum. Att det kommer vara betydligt färre kort än efterfrågan tvivlar jag inte på men med en så stor region som Europa, Mellanöstern och Afrika och att ETT land skulle få 30% av hela tilldelning stinker för mig.

Jag tar det för vad det är, ett rykte som är väldigt löst.

Av Wolfkin
Skrivet av igelkotte:

Hmm så en prisjustering nedåt är inte en prissänkning?

Nej, prisjustering är inte samma sak som prissänkning, även om det i detta fall blir billigare om du handlar med euro.
Nvidia har inte sänkt priset på korten, kostar samma antal dollar fortfarande.
För de fåtal som kan handla direkt på Nvidias sida och har euro som valuta så blir det en de facto sänkning men som beror på att valutor har olika värde som ständigt ändras, inte för att Nvidia gjort en prissänkning.

Att man ens ska behöva förklara såna här saker...

Av Wolfkin
Skrivet av Ulayo:

Hur resonerar dom egentligen? 1 dollar är ju värd 0.95 euro. Europriset borde ju vara 95% av det amerikanska priset.

Du får tänka på att priserna i artikeln är med tysk moms också.

Av Wolfkin

Ingen av er som klarar av att förstå vad ni läser?
Prisjustering, inte prissänkning, på grund av ändrade värdeförhållande på dollar och euro.