Inlägg

Inlägg som Duktig har skrivit i forumet
Av Duktig

Även om mitt namn antyder något annat måste jag erkänna att det är raka motsatsen, dåligt. Bara därför måste jag dela med mig av mitt mästerverk! 😀 Han har snabbt minne, kraft från GeForce i sina taniga armar, står stadigt och skjuter FPS laser vad mer ska krävas av en riktig hjälte?

https://i.imgur.com/OFaKRnk.png

Av Duktig
Skrivet av Leffe_B:

Tror grundproblemet är att designen optimerats i flera generationer till att bli billigare att tillverka med färre delar och moment i produktionen. Då hamnar vi i läget vi är i idag.

Helt rätt, historia visar ett nu mera klassiskt exempel på en riktigt bra produkt. Som var för bra så man satte sig ner för att designa om produkten till att gå sönder. Jag tänker på våran härliga glödlampa 🙂

Av Duktig

Möjligheten att kunna reparera en produkt i detta fallet en mobiltelefon är långt mycket viktigare än vad man kan tro. Det handlar inte bara om att kunna byta en trasig skärm eller ett batteri som inte tar laddning. Utan har man redan i början av designprocessen tanken på möjligheten till reparation eller byta ut hårdvara. Så bygger man produkterna för att de ska tåla att fixas till, men även att det ska vara en relativt enkel process. Ett bra exempel som dessvärre lades ner är Googles project Ara.

Vi kan göra liknelse till spel. Tänk om man skapade spel (idag) utan någon som helst tanke på möjlighet till att kunna patcha spelet, med nya uppdateringar eller fixa buggar.

Själv använder jag en smartphone, men antar att de är mer dumphone. Byggda för att gå sönder (Nej 3år är inte lång livstid) och går inte skärmen sönder, batteriet håller så har fortfarande telefontillverkarna ett ess i rockärmen, mjukvaruuppdateringar/säkerhetsuppdateringar.

Av Duktig

Känns som ett perfekt chassi till NAS, men om det var tanken kan man fråga sig varför man inte valde att göra större delen av fronten i mesh/perforerat galler? Själv kan jag faktisk tänka mig chassit, vill ju att mina 8TB HDD som bara ligger och skräpar ska komma till användning. Till vad vet jag inte riktigt då jag inte längre lånar film 😅

Av Duktig

Användare: @subonez
Typ av affär: Sälj
Tillvägagångssätt: Möte
Produkt: Fractal Design Define C TG

Positivt:

  • Super trevlig

  • Snabb avhämtning

  • Snabb kommunikation

Negativt:

  • Inget

Slutbetyg: 5/5

Av Duktig

Användare: @PerryE
Typ av affär: Sälj
Tillvägagångssätt: Möte
Produkt: Noctua NH-D15, Bitfenix Phenom mATX, Corsair RM750X

Positivt:

  • Skickade ombud, Swisha innan avhämtning

  • Snabb avhämtning

  • Snabb & tydlig kommunikation

Negativt:

  • Inget

Slutbetyg: 5/5

Av Duktig

Uppdatering

Kvar
2st Wraith Stealth - med kartong, aldrig använda
Intel® Gigabit CT

Sålda
Noctua NH-D15 - Ej kartong
Fractal Design Define C TG - ink. 1st 120mm fläkt
Bitfenix Phenom Micro Svart - ink. BitFenix Spectre Pro 230mm
RM 750x (2016) - Ink. tillbehör, ej kartong

Av Duktig

@subonez chassi kvar du har PM

Av Duktig

@PerryE Noterat, du har PM

Av Duktig
Av Duktig

Noctua NH-D15 || RM 750x || Fractal Design Define C TG

Har några komponenter som blivit över efter att gått från atx till itx. Sen har jag några andra delar jag kan försöka bli av med i samma veva. Tycker det känns ganska dumt att bara släng dem på tippen när någon förhoppningsvis kan ha nytta av dem. Bud som gäller, jag förbehåller mig rätt till att sälj till vem jag vill och när.

Noctua NH-D15 - Ej kartong
Fractal Design Define C TG - ink. 1st 120mm fläkt
Bitfenix Phenom Micro Svart - ink. BitFenix Spectre Pro 230mm
RM 750x (2016) - Ink. tillbehör, ej kartong
2st Wraith Stealth - med kartong, aldrig använda
Intel® Gigabit CT

Föredrar fysiskt möte framför att skicka och kommer inte att skicka något av chassina. Håll alla bud och förfrågningar i annonsen, så all kan ta del av samma information. Slut datum? Ja när allt är borta 😉

*Kommer befinna mig i Borås fredagen den 2-3 juli, kan då tänka mig att ta med ett chassi eller annan komponent om någon Boråsare är intresserad.

Läs hela annonsen här

Av Duktig
Skrivet av Herr Kantarell:

Jag har löparbakgrund men ägnar mig mer åt cykling idag.

Hur ofta ska man byta skor, har hört att man ska göra det även om slitytan ser bra ut. Eller är det bara säljarsnack?

Skrivet av NisseG91:

Det verkar vara säljarsnack:

https://www.testfakta.se/sv/sport-fritid/article/loparskorna-...
https://i.ibb.co/93tYndV/Sk-rmbild-2021-06-21-142612.png

Strava, t.ex., låter dig spara gear och därmed se hur många km du har sprungit i skorna. Underlättar en del

Sen har jag nog 3-4 par löparskor ändå. Inga är direkt uttjänta än, men kul med variation(och nödvändigt när jag springer ganska varierande terräng).

Efter många år som säljare i varubutik med sportartiklar, där ibland löparskor. Har jag hunnit testa båda pronation och neutrala skor, gamla och nya. Med slutats att skorna spelar inte lika stor roll som din löparteknik, hur du sätter ner din fot och hur långt ditt steg är (några parametrarna). Något som professor Hennings studie visar, där han har använt sig utav vana löpare. För har du en bra nedsättning behövs inte lite mycket dämpning eller stöd i hålfoten.

*Vet att jag öppnar upp för mycket diskussioner här, men löparskors konstruktion och funktion kanske är bättre lämpat i annan tråd?. Vi ska väl ändå fokusera på motivation och glädjen med löpning här

En sanning gällande dämpning och löparskor (alla skor). Utöver att skor slits så torkar faktiskt gummit. Det innebär att skor som stått i skåpet 10 år oanvända kommer vara mycket hårdare än vid inköp. Slitage då? brukar rekommenderar att byta skor när skorna inte längre håller ihop alltså samtliga tår sticker ut eller sulan helt bort sliten.

Som nämnt tidigare har jag provat många olika skor och för 5 år sedan började jag springa med barfotaskor (Vivobarefoot). Trodde det var lösningen på alla mina problem, med knä och benhinnorna. Mycket blev bättre men inte allt, efter många års envishet om att jag har bra löpteknik. Påbörjade jag en resan med att träna teknik och idag är jag helt säker på att flera problem jag haft tidigare hade kunnat lösas med bra teknik. Vilken teknik är lite av en djungel har jag märkt men, kan rekommendera ett bra ställe i Göteborg (Vill inte göra reklam för enskilt bolag så skicka PM).

Av Duktig

Äger ingen PS5 (för tillfället), men ändå en väldigt trevlig nyhet måste jag säga. Valt att bli partner istället för att bli uppköpta av Microsoft tror jag bara gynnar både oss konsumenter och tjänsten. Som många redan nämner fanns det ju en risk om de blev uppköpta att de så småningom hade låsts ner till Microsofts tjänster. I längde kanske till och med så illa som att låsa ner Discord till att bara fungera med Microsoft ägda spel och tjänster. Vilket hade varit katastrof och hade slutat med Skypes öde.

Så mycket bättre med partnerskap, då kan de driva och utveckla tjänsten för alla användare. Så låt Discord bli en kommunikationsplattform som fungerar över alla plattformar. Som nämnt innan kunna tjöta med polarna när man sitter på PS5:n och de på datorn eller tvärtom, perfekt 👍

Av Duktig

Har nu löst DDR4 minnen, så väljer nu att avsluta annonsen.
@Pyxira

Av Duktig

@Pyxira kanske kan vara intressant 🙂, men avvaktar lite till då jag i första hand söker CL14.

Av Duktig

Söker DDR4 3200 CL14

Håller på med ett nytt dator bygge och skulle vilja få tag på ett par finna minnen. Köper gärna begagnat för att gynna plånbok och miljön. Så undrar om det är någon som sitter på lite DDR4 minne som du skulle vilja bli av med? Vill påbörja bygget i slutet av nästa vecka (16 maj) så har de inte dykt upp någon säljare tills dess får jag helt enkelt köpa nytt.

Vill gärna ha inom dessa specs.
16GB kan eventuellt tänka mig 32GB
CL 14
2 st, mitx bygge så har inte plats för fler

Försäljning fysiskt eller skickas spelar ingen roll för mig
Hade göttans!

Läs hela annonsen här

Av Duktig

Synd alltid kul med nya produkter och vilka förbättringar det medför. Men med tanke på att det knappt går att köpa dagens produkter, känns det dumt att trycka in ännu en produkt hos TSMC. Bättre enligt mig att de satsar på att få upp dagens produkt volymer. Börjar bli ganska tröttsamt med rubrikerna beräknad brist fram till 2022

Av Duktig

Alla har rätt att hålla på med mining så länge ni låter mina potentiella grafikkort va! 😅

Av Duktig

Sitter på en 27" IPS 1440p 144hz skärm idag, som jag nöjd med. Men eftersom man har en OLED TV blir man inte komplett innan man har gaming skärm med OLED panel 😅. Så blev först super pepp äntligen en gaming skärm i ok storlek, men jag sjönk snabbt ner stolen igen efter att ha läst 32" IPS 😞.

Av Duktig

En begränsad upplaga, med ett begränsat antal kort och på hemsidan som det inte går att lägg beställningar på. Låter som ett utmärkt koncept för att inte sälja några kort alls 😅