Inlägg

Inlägg som ArtMan har skrivit i forumet
Av ArtMan
Skrivet av grovlimpa:

Här är kurvan sen början av 70-talet:
[/url]

Det finns något som kallas inflation. Är inte kurvan anpassad för det så är den värdelös.

Av ArtMan

Ska bli spännande på måndag.

Frågan är varför man lanserar 2080Ti och 2080 vid samma tidpunkt?
Kan det vara så att man har väntat med 2080 lanseringen såpass länge att man kom för nära inpå lanseringen av 2080Ti och valde då istället att skeppa bägge kort vid samma tillfälle?

Känns också som det kommer bli rätt så stor prestandaskillnad mellan 2080Ti och 2080. Vad kan man vänta sig för pris?
999$ för 2080Ti och 699$ för 2080?

Av ArtMan

Jag hade bott i hyresrätt i många år och det var lugnt och fint tills en dag då nya grannar flyttade in i lägenheten bredvid. Killen gick på anabola och misshandlade sin flickvän. Det var bankande i väggar och bråk där rätt så ofta. Så klart man började klaga men hyresvärden sket fullständigt i det om och om igen. En gång hade han tejpat henne på golvet. Hon skrek efter hjälp så gick jag ut och fick avbryta det hela och åkte nästan själv på stryk. Det var droppen så jag flyttade. Detta pågick tydligen ett halvår till tills hon anmälde honom och han fick fängelse men hyresvärden gjorde ingenting åt saken trots att många andra grannar hade klagat och de mycket väl visste vad som hände där.

Iaf så köpte jag en bostadsrätt i fint område. Vad tror ni hände där? Jadå där bodde det ett par som bråkade då de höll på att skiljas. En av deras söner hade ofta polare hos sig så de rökte på så mycket att jag vid minst ett tillfälle fått gå påverkad till jobbet då röken hade kommit upp mellan betongplattorna under natten då jag sov. Det belv också ringa polisen och vakter flera gånger pga bråk samt för hög musik även på nätterna och jag jobbade skift så ibalnd fick jag knappt någon sömn alls. Andra grannar hade också ringt polisen flertal gånger och en av de unga killarna var tydligen känd hos polisen och dömd innan. Han ringde på hos mig en gång med och undrade om det var jag som hade ringt polisen. Han hande ena handen gömd bakom ryggen hela tiden så antar han hade kniv eller pistol där och hade jag sagt att det var jag så hade han förmodligen gjort något dumt. Det är alltså väldigt lugn område annars och inte en ghetto! Jag klagade många gånger till bostadsrättsföreningen här med. Tror ni någonting hände? Nej! Kvinnan som bodde där var väldig "lugn och trevlig" och kände de som satt i styrelsen så dessa skrev bara att de skulle undersöka det hela och slutade sedan svara på mina mail och telefonsamtal helt. Då det var dags att flytta igen. Nu köpte jag hus istället och det har varit hur bra som helst sedan dess. Kommer aldrig flytta till en lägenhet igen!
Kan tillägga att jag också varit i kontakt med hyresnämnden men de kunde inte göra något varken i det första eller det andra fallet.

Till trådskaparen. Du kan vara lugn. Skrik hur mycket du vill. Ingenting kommer hända.

Av ArtMan

Varför i centrum? Finns säkert bra områden lite längre bort som har bra mycket lägre priser och finns det verkligen inga lediga studentlägenheter alls? Eller du bara kollar i centrum där med? Vet att i England tex är det många som hyr ett rum i villor istället för studentlägenheter. Kolla om det finns liknande i området du är intresserad av eventuellt sök efter folk som hyr ut extra rum?

Edit: Lade till "lediga" studentlägenheter.

Av ArtMan

Tycker man att dessa processorer är dyra så har man nog inte förstått användningsområdet. Har man eget företag där man tex skapar digital konst där cpun:n använd väldigt mycket till rendering så är detta billigt och det bästa man kan få idag inom entusiastmarknaden. Ska man över till rena lösningar för företag stiger priset ganska rejält.

Av ArtMan
Skrivet av jensa86:

Ni skyller 2990WXs dåliga prestanda i flera tester på att de inte hanterar så många trådar bra. Är ni säkra på att så är fallet eller är det minneshastigheten som begränsar istället?

Tex 7-zip så är den ju extremt mycket sämre än 2950x vilket jag tycker den inte borde vara då att komprimera är något som borde skala ganska linjärt på antalet kärnor. Ett test med de båda i samma frekvens och aktivera samma antal kärnor kanske skulle kunna ge något mer om vad som begränsar?

Problemet med 2990W är att den har två moduler som är direktkopplade till minnet medan de andra två har ingen direkt åtkomst. Det resulterar i dålig intern bandbredd vilket ger sämre prestanda. Kopplar man bort hälften av kärnorna dvs två modulär så blir CPU:n nästan lika snabb som 2950X i testerna då det blir rent fysisk som en 2950X cpu men samtidigt så tappar man ju hela poängen med 32 kärnor.

Av ArtMan

Om nu ray tracing blir så mycket snabbare med dessa kort vad är det för mjukvara som kommer kunna dra nytta av detta? Då pratar jag inte om professionella applikationer utan mjukvara för vanliga konsumenter. Finns det ens spel som använder sig av tekniken? Har för mig att Fallot 4 hade "godrays" för de som körde med Nvidia kort men är det ens samma sak som ray tracing? Finns också några "realistiska" demos ute i senaste Unreal Engine men det är väl inte heller äkta ray tracing?

En sak är säker. Mer realistisk ljussättning i spel kommer höja upplevelsen så kul ifall rykten stämmer och isf hoppas på snabb och fullständig implementering av teknologin.

Av ArtMan
Skrivet av AcidStorm:

För att vara ärlig så slutade jag läsa där.. PoE har inga mikrotransaktioner som hjälper dig på något sätt i spelet, allt är kosmetiskt. Förutom då stashtabs eller charslots, men att påstå att man kan skippa grinden genom att pytsa upp lite kosing är så långt från sanningen man kan komma.

Hade för mig att man kunde köpa XP poäng i spelet men det stämmer inte. Helt rätt extra tabbar och slots är inte pay to win. Mitt fel.

Av ArtMan
Skrivet av eXpander_:

@ArtMan: Tack för tipset. SJälv lirar jag Path of Exile som liknar D2-känslan sjukt mycket: https://www.pathofexile.com/

Skrivet av tumvanten:

Jag spelade path of exile men kände inte alls att det var samma som D2. D2 går snabbare och man kan peppra sina spells ganska snabbt, det är lite mörkare också. Path har en viss likhet men är samtidigt inte likt. Jag hittade inte känslan i alla fall.

Samma för mig. PoE har snygg grafik men det är byggd för att vara free to play och därmed för lång grind om man nu inte investerar pengar samt känslan var inte riktigt där.

Diablo 2 hade bra stämning samt fin grafik när den laserades. Det hade också djup för hardcore gamers.

Diablo 3 riktar sig till yngre och mer casual spelare medan Grim Dawn har mer djup, bättre stämning samt mörkare grafik än Diablo 3 och riktar sig kanske mer till lite äldre som vill ha en upplevelse och samtidigt massor av val på hur man vill spela. Kanske lite för mycket i början så tar lite tid innan man kommer in i spelet.

För min del är Grim Dawn det bästa isometrisk action RPG jag spelat efter Dungon Siege då jag är ute efter bra stämning, snygg grafik och äventyr självklart med spännande drops. Grim Dawn är inte perfekt dock och hade velat se snyggare rustningar samt grafik på dessa.
En annan nackdel är ju alla oanvändbara drops. Är dock värre i Diablo3 och PoE. Legendary och Epic bör alltid vara bra att ha med rätt stats för någon build iaf men ofta är det bara skräp som är oanvändbar och en del lägre nivå drops kan ha bra mycket högre stats. Det är ren tidsslösseri som man kunde ha lagt på questruns istället för att gå igenom vad man ska plocka och vad man ska slänga direkt. Var någon som hade skrivit en bra artikel om detta som jag dock glömt namnet på där det iaf talades om hur systemet är uppbyggd i dessa spel där 95% av drops är skräp samt hur man skulle ha gjort istället där man fått meningsfulla och användbara drops.

Skrivet av lanbonden:

Antar åsikterna kan skilja mycket här också. Jag köpte Grim Dawn och har spelet igenom ungefär halva storyn från vad jag förstått innan jag var helt trött på det och startade upp en runda Diablo2 istället
Vet inte vad men något saknades i GD för min del.

Ge det en chans till och fortsätt till lite högre lvl då det kommer bli roligare och expansionen Grim Dawn - Ashes of Malmouth är ett måste :). Snygga miljöer med! De jobbar också på expansionen "Pyramids" som bör komma ut fjärde kvartalet någon gång. En film från Ashes of Malmouth.

Av ArtMan

Efter Diablo 3 är man inte alls sugen på en till. Samma med Starcratf 2.

Grim Dawn är vad Diablo 3 skulle ha blivit. Köp det istället för att vänta på Diablo 4. Finns på GoG utan DRM.

Av ArtMan
Skrivet av henkiii:

30% är inte "rimligt". Steam är en guldgruva utan dess like.

Det är ju därför valve har slutat göra spel, och även därför alla andra större aktörer gör sin egen launcher/butik.

Helt rätt. Grundaren av Steam/Valve och skaparen av Half-Life spelen Gabe Newman är med på listan av de 100 rikaste i USA.

Steam har egentligen haft monopol i många år nu precis som Intel och Nvidia de senaste åren.

Både filmbranschen och spelbranschen har insett att barn och yngre personer har gott om pengar och riktar in sig mot dessa.
Kolla bara hur många kosmetsika saker som säljs i populära spel samt hur många filmer som släpps med så många superheroes att man inte ens vet var alla dessa kommer ifrån längre. Det bara mjölkas och mjölkas och ribban höjs hela tiden som med Battlefront lootlådor. EA testade var smärtgränsen gick. Enorma summor som omsätts i dessa branscher.

Skrivet av Baxtex:

Jag har ingen aning om vad de andra tjänsterna tar, men jag tycker Valve förtjänar det för att ha räddat pc spel marknaden. Jag vill verkligen inte ge 30% till EA eller Ubisoft t ex.

Det var bra i början men nu ha Steam blivit för stort och eftersom ingen annan tjänst kommer ens i närheten så har de flesta utvecklare inget val än att betala. Vi skulle haft en fri och oberoende tjänst där alla utvecklare kunnat lägga till spel för en mindre avgift. Steam är en global butik som äter rätt stor del av vinsten för utvecklare samt sätter höga priser för konsumenter och därmed ackumulerar ofattbara summor.

Personligen är jag varken intresserad av Fallout 76 eller att installera ännu en tjänst men eftersom det är onlinespel så kan jag förstå det. De vill med ha en del av kakan.

Av ArtMan
Skrivet av Smack Jack:

Hejsan!

Min rekommendation är att alltid ringa och prata med dina referenser även om de tidigare har sagt att det går bra. Berätta kort om jobbet du har sökt. Då får din referens chans att förbereda sig och referensen vet vad det handlar om. På så vis kan referensen ge mer konkreta exempel på situationsrelaterade frågor från den nya arbetsgivaren.

Stort lycka till!

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Ronnie60:

Man ska alltid fråga IMO. Det visar att man har respekt för personen som är referens.

ONT: Det finns massa ställen där man blir jävligt dåligt behandlad efter uppsägninig.
När jag bytte jobb och skulle lämna referens så berättade jag för min nya arbetsgivare att jag inte tänkte använda chefen ( ifrån jobbet jag bytte ifrån) som referens då han var jävligt arg på mig för att jag ville sluta. Detta för att jag hade en nyckelroll i flera projekt och planering. Min nuvarande arbetsgivare tog istället emot 2 tidigare chefers referns.

Tack.

Av ArtMan
Skrivet av Smack Jack:

Jag arbetar som chef och har gjort det i cirka 8 år.
Jag har varit i situationer där mina anställda har haft mig som referens samt varit i andra änden där jag har ringt upp till ansökandes före detta chef.

+text

Skrivet av oobum:

Lite "Lustigt" det där med referenser, på mitt förra jobb där jag hade personalansvar var det en person vi avskedade för att den konstant var sen, missade pass och när den väl var på jobbet så gjorde den inget av det som förväntades att den skulle göra.

Och efter ca 1 månad ringer en annan BC upp från en systerbutik i samma kedja jag jobbar i, där har denna person sökt jobb och angett mig som referens.

Förstår inte riktigt hur folk kan tro att man skall bete sig då, för som i ditt fall så ringde personen upp och var arg för att jag hade "ljugit" till den nya BC:en.

När fallet var att jag varit ärlig och sagt som det var.

Lite offtopic men tänkte passa på när det är två ansvariga/chefer här. Jag söker nytt jobb just nu och de flesta vill ha två senaste chefer som referens. Min fråga är om man ska ringa upp gamla chefer och fråga om de vill stå som referens eller det behövs ej? Bägge sade att jag alltid var välkommen tillbaks och de vet mycket väl vem jag är.

Av ArtMan
Skrivet av ToddTheOdd:

@ArtMan: Och om du fick punktering? Vad hade du tänkt att du skulle göra då? Du kanske sitter och halvsover eftersom du är lite trött på morgonen. Finns ju ett stort antal olyckor där enbart den förolyckade föraren varit helt ensam på vägen och ändå har det hänt en olycka. Enligt dig så ska det ju typ vara omöjligt för det var ju tomt på vägen. Bara för att du pendlar till ditt jobb så ska du följa lagen precis som alla andra. Gå upp tidigare om du nu inte hinner till jobbet i tid. Passar inte det så får du ta och flytta närmare ditt jobb då. Är bara löjligt när viss anser kunna välja vilka lagar de ska följa och när. Våra lagar gäller alla som bor och befinner sig i Sverige. Att vissa anser sig var väldigt bra bilförare är inget som det står som undantag i lagen t.ex. Vill du köra fort så tar du och bokar en bana kör av dig där istället för att leka F1-förare på vägar där andra befinner sig.

"Vid den senaste översynen av hastighetsgränserna som gjordes 2008–2009 höjdes gränsen från 110 km/h till 120 km/h på flera motorvägssträckor. På de motorvägar som fick en högre hastighetsgräns har dödsolyckorna visserligen inte blivit fler, men däremot har antalet olyckor med allvarliga skador ökat."

Du får gärna citera nästa gång för har man gjort flera inlägg i tråden kan det vara lite svårt att veta vad det är du kommenterar.

Du kan få punktering när du kör 110km/h med. Vad skulle du göra då? Halvsover man så kör man knappast snabbt?
Förstår inte riktigt vad du är ute efter? Jag kör inte som en tok samt vet när jag kan köra lite snabbare och när jag måste sakta ner.
Varför skulle jag flytta närmare mitt jobb? Vad är ditt problem? Jag skrev ju bara att jag kunde dra på lite när det inte fanns bilar på vägen och det var bra sikt och bra väglag. Snacka om moralkärring.

Av ArtMan
Skrivet av Esseboy:

Oj herregud vad folk tjafsar om hur farlig TS är...

Ni vet väl att hastighetsbegränsningar är satta för låg med flit för att även den mest inkompetenta halvblinda pensionär ska klara av att hålla den, mitt i natten kör man ju lugnt nästan dubbla hastighet på vägarna förutsatt att det inte finns farliga korsningar eller dylikt.

Dock kan man inte göra det all stans för snutarna gömmer sig lite överallt.

Polisen övervakar hastigheter lite punktknullande noga eftersom det är en fin inkomstkälla för dom. Att det sänker dödstalet i trafiken är inte speciellt övertygande.

En till omogen som bör bli av med körkortet. Så du kör över 220km/h på nätterna?

Av ArtMan
Skrivet av AllMessedUp:

Förlåt. Men bra att dom tog det.

Stör mig så enormt mycket på folk som kör för fort.
Ni tjänar inget på det!!

Tror tyvärr inte på att du var helt själv på vägen(finns alltid några bilar oavsett tid).

Smäller du in i någon så dör du samt kanske även någon annan garanterat. Helt onödigt.

Där har du fel. Jag pendlade till jobb innan och det var 90% motorvägskörning. Vid vissa tillfällen på morgonen åt ena hålet fanns det absolut NOLL bilar så långt ögat kunde se på en raksträcka dvs minst ett par kilometer fram. Det var ovanligt men det hände. Helt öppet på sidorna dvs ingen skog, bra väder och bra sikt så kunde man ju dra på lite.

Av ArtMan
Skrivet av Haszan:

Alltså, jag förstår det farliga med att köra 150 km/h, men det kunde ha gått ännu fortare, det kunde ha varit mitt i stan eller på landsväg, vilket hade varit mycket farligare, det kunde ha varit andra bilar på vägen, men nu eftersom det ändå var på en tom motorväg mitt i natten så tycker jag inte att det var lika farligt.

Hahaha så polisen kom i en helikopter alltså? Fanns ju inga andra bilar på vägen...

"Det kunde ha varit mitt i stan"? Hur lyckas man köra mitt i stan i 150km/h?

Jag har inga problem med folk som kör 150km/h men då ska man också veta var man kan göra det samt vad man håller på med. Du verkar omogen och inte förstår vad du gör eller hur du ska agera ifall någonting skulle hända. I dessa hastigheter måste man ha stenkoll på sin egen bil samt vad som händer runt omkring dig.

För övrigt så tycker jag att vi borde få ett par sträckor i landet med obegränsad hastighet som de har i Tyskland. Motorväg med tre eller fyra filer, minst 5km lång. En sådan mellan Malmö-Göteborg och en till mellan Göteborg-Stockholm.

Av ArtMan

Ska du ha en A3:a så tänk på att ny design är precis bakom hörnet och den nuvarande kommer bli omodern väldigt snabbt. Det är inte den "vanliga" uppdatteringen utan rätt så stor förändring innuti bla. Här kan du se vad man har gjort med nya A1:an och Q3:an. A1:an kommer med bla 150Hk och 200Hk TFSI samt partikelfilter på dessa så kanske inte blir så hög skatt? Är också intresserad av A3:an eller kanske S3:an men hade då velat se dessa som hybrider, inte för lägre skatt utan för högre prestanda där elmotor hjälper till bensinmotor på låga varvtal. Men det är nog bara önsketänkade. Tekniken kommer nog bara finnas på dyrare modeller de närmaste åren antar jag för att sedan leta sig ner till lägre klasser.

Av ArtMan

Så pumpen kördes på 7V. Var den igång innan eller var den felkopplad från början och aldrig haft fungerande cirkulation?
Om den aldrig gått igång pga felkoppling som sedan resulterat i böjd lock pga höga temperaturer som i sin tur skapat läckage så är det kundens fel och inte Inets.

Jag är dock lite tveksam till hur noga teknikern var i det här fallet. Om det fanns gamla märken efter läckage så borde man ha upptäckt detta i tid och kollat om pumpen inte varit skadat. Man skulle ha avlägsnat pumpen och provkört utanför datorn. Var det dock saker som inte kunnat upptäckas vid normal okulär undersökning så är det nog omöjligt att skylla på Inet.

Knepig situation detta.

Av ArtMan
Skrivet av Xinpei:

Lanseringspriset ryktas ligga på 450 dollar+

Njae. Det måste till något revolutionerande när det kommer till användning av kärnor för att 8/16 ska bli kortlivade.

Köper man en cpu med 8k/16t som efter mindre än ett år ersätts med 12k/24t så tappar man 50% av beräkningskraften (vid samma prestanda/hastighet)! Även om mjukvaran inte använder alla kärnor fullt ut så är det rätt så stor skillnad som minskar framtidsutsikten rätt så kraftigt hur man än vrider och vänder på det. När 2500k/2600k kom så hade de 4 kärnor (2600k 8t) och det antalet förändrades inte på många år utan man förbättrade istället IPC, bättre arkitekturer samt mindre tillverkningsnods och det är bland annat därför dessa cpu:s hängt med så länge. Sedan så har Intel inte haft konkurrens på många år och de hade inte brottom med att lansera nya kraftfulla arkitekturer direkt. Nu när AMD är tillbaks så har utvecklingen tagit fart igen och det kommer gå snabbt nu närmaste åren vilket lär resultera i processorer med kortare livslängd nu i början av kärnornas krig. Vill man ha något som håller länge bör man sikta in sig på nästa år då kampen mellan Intel och Amd bör vara igång på riktigt. Just nu är Intel i krisläge och lanserar vad de kan för att inte tappa marknadsandelar med omgjord namnsättning, tidigare lagda lanseringar och samma gamla tillverkningsteknologi. Vi har spännande tider framför oss!

Skrivet av Xinpei:

Det var samtidigt som Intel började lägga press på folk som skrev reviews samt återförsäljare att slopa AMD helt ur sina sortiment eller att använda det enda scenario där Intel dominerade. Detta hände t.ex. Toms Hardware som helt plötsligt började skriva positiva lögner om Intels P4 där de tidigare varit negativa. Visade sig senare att Intel hotat Toms hardware att följde de inte Intels riktlinjer så fick de inga produkter från dem. Tog många år för Toms Hardware att bli av med stämpeln som "sellouts".

Vad pratar du om? Det är klart de sålde sig. Ingen annan sida var så Intel "pro" som Toms Hardware och man ljög helt öppet. Det gick inte att ta dem seriöst efter ett tag och att folk fortfarande försvarar deras utspel är för mig ett mysterium.