Inlägg

Inlägg som ArtMan har skrivit i forumet
Av ArtMan

Vill bara veta en sak. Släppdatum för Doom Eternal.

Av ArtMan

Gör som jag gjorde. Flytta dator till annat rum!

Min dator står i köket sedan ett par år tillbaks. Datorrummet delar väggen med köket och jag gjorde ett hål i väggen där alla kablar går. Har du hus/bostadsrätt så gör det inget däremot skulle jag kanske inte göra detta om man bodde i hyresrätt.

Det är iaf den bästa "modden" jag någonsing gjort med datorn då jag i princip knappt hör den vid tyngre belastning plus man slipper all värme.

Av ArtMan
Av ArtMan

Haft 27" 2560x1440 IPS 60Hz i 7 år nu. Vill gärna ha välvd 34" 3440 × 1440 IPS 120Hz skärm men tycker det kostar för mycket. Då ska man också ha en dator/grafikkort som orkar driva skärmen...

Vad är nästa steget i 21:9 formatet? 37" i 3840x1600? När får vi isf se sådana skärmar med IPS paneler i minst 100Hz och med humana priser?

Av ArtMan

Jag försökte verkligen gilla det men det gick bara inte. Gav upp efter 6 avsnitt och tänker aldrig se det igen.
Dessutom har de ju snott allt från Tardigrades och blivit stämda för stölden. Har inte läst hela tråden så det står säkert om detta innan men länkar iaf en video med en uppdattering angående den pågående tvisten.

Av ArtMan

Gillar man Sci-fi så är Dark Matter ett måste. Snabb action och
väldigt hög kvalite på skådespelarna, manus och produktion. Personen som "uppfann" denna serie har tidigare jobbat med Stargate SG-1.
Ger den 10 av 10. Hade låga förväntningar men oj vad förvånad man blev. Tyvärr lade man ner serien efter 3 säsonger.

Av ArtMan

Säkerhetshål? Folk har nog missuppfattat det hela. Alla dessa "hål" är bara inbyggda bakdörrar för diverse säkerhetstjänster...

Av ArtMan
Skrivet av Vash:

@ArtMan: köp inget skin då....

Det tänker jag inte göra. Varken spelet eller några skins. EA får inte ett öre av mig.
Tänkte bara upplysa för de som inte vet...att ett spel för full pris kommer innehålla mikrotransaktioner...Sedan är det upp till var en att välja ifall de vill stödja sånt beteende eller ej.

Av ArtMan
Av ArtMan
Skrivet av Torulf86:

37000 brutto. Jobbar som CNC-operatör på ett större företag.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av SUMITOMO:

37k CNC-operatör
Friskvårdsbidrag
telefon.

Får man fråga vad som ingår i era arbetsuppgifter? Är det 3-4 eller 5-axlig bearbetning? Erfarenhet? Fräs/svarv/flerop? Skift?

Har jobbat som CNC-operatör(fräs) innan samt Mastercam programmerare på heltid. Har 8 års erfarenhet från tre arbetsplatser inkl det nuvarande. Det är ett litet ställe med få anställda där jag programmerar (Mastercam) och sedan kör jobben själv i egen maskin (3-axlig). Det är kortserie och prototyptillverkning så rätt så avancerad bearbetning. Dagtid. Finns i Skåne. Har 32000 brutto + friskvård (1500/år). De med längre erfarenhet/5-axlig bearbetning har ett par tusenlappar mer.

Av ArtMan

Diablo 4 finns redan. Det heter Grim Dawn.

Vill ni se ny Diablo liknande spel med mörk tema, vackra skinande rustningar och drops som är något att ha får ni gå ihop och starta ny spelstudio.

Det vi istället kommer få se blir ett spel för barn med mikrotransaktioner i centrum. Spelindustrin går åt samma hål som filmindustrin. Magin är borta. Nu ska man bara mjölka, mjölka, mjölka...Det finns undantag men dessa kommer mer och mer sällan nuförtiden.

Av ArtMan

Inte konstigt att Gabe är bland de 100 rikaste i USA. Hela Half-Life serien har säkert bara genererat en bråkdel av vad Steam dragit in. Det förklarar också varför vi aldrig fått HL3. Lönar sig helt enkelt inte när man redan sitter på en guldgruva :).

Av ArtMan
Skrivet av pekkasteele:

Justja, glömde skriva, har en bra FreeSync skärm som jag köpte då jag hade ett RX 470, så vill gärna ha AMD.

är det 1160 du tänker på då?

AMD har förmodligen rabatter på Vega 56 och 64. Därför dessa blivit billigare under mellandagarna. Det tyder på att ersättningskort är på väg. 250$ för ett 15% snabbare kort än Vega 64 tror jag inte på. Lär kosta mer. Dessutom är det rena spekulationer samt vi vet inte när dessa kort släpps men med tanke på att du redan har 1070 så skulle jag inte slänga pengar i sjön utan vänta istället till CES (en vecka kvar) då korten presenteras. Personligen så hoppas jag på att uppgradera med just dessa nya kort samt nästa generationens Ryzen cpu så man kommer ha en AMD burk där man får mycket för pengarna än om man istället köpt Intel/Nvidia.

Av ArtMan

Produkt: SAPPHIRE PULSE Radeon™ RX Vega56 med 8GB HBM2-minne
Länk: https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/grafikkort/amd/s...
Kategori: Grafikkort
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4639836
Pris: 3890 kr

Av ArtMan

1. Man tidigarelägger Titankortet som döps om till RTX 2080Ti. Det för att dölja den dåliga prestandan i 20xx serien.
2. Titankort är inte menade att säljas i stora kvantiteter pga större kiselyta/fler transistorer och därmed svårare tillverkningsprocess och sämre yields. Det är därför vi fått Ti kort där man förbättrat tillverkningsprocessen och kunnat spotta ut fler kretsar men det sker normalt först senare och inte i början av helt ny arkitektur.
3. Alla som har råd väljer 2080Ti kortet på grund av prestandan trotts det höga priset. RTX 2080 köps bara av de som inte har råd med 2080Ti eller de som tycker att 2080 är mer framtidssäker än 1080Ti.
4. 2070 kort finns inte att få tag på än och vi vet nästan ingenting om 2060 korten förutom att lanseringen av dessa ligger längre fram i tiden.

Skippa RTX 20xx serien. Vänta på AMD:s nya grafikkort eller på nästa generation från Nvidia.

Av ArtMan
Skrivet av kelthar:

VÄldigt väldigt intressant video. Har Apple köpt Nvidia när jag tittade bort?

Missade denna video innan. Skulle vara lättare om folk använde "länka video från Youtube" knappen. Ja det var väldigt intressant. Äntligen någon som tagit sig tiden att gå igenom prisökningar och hur FE-kort påverkat dessa. Han skulle också tagit med Titankort och hur dessa fått "vanliga" kort att se billigare ut.

Frågan är vad Nvidia ska hitta på nu när 2080Ti är egentligen ett Titankort. På grund av det kan de varken släppa ett nytt Titankort eller Ti-version av nuvarande 2080-kortet då det redan finns.

Spekulerar man lite så är det troligt att det kommer nya kort nästa sommar med fler RT kärnor med fokus på snabbare ray tracing prestanda (50-100% snabbare än 20xx-serien?). Det skulle innebära ännu högre priser pga den ökade kärnstorleken. Eller så skippan man TU102 helt och designar om TU104 som då blir 21xx-serien. Ska vi se några andra kort innan dess så lär det iaf inte vara Turing arkitekturen.

Av ArtMan
Skrivet av Mange43:

Hej! Jag är känslig för yrsel fps spel.
Jag lärde mig att spela Battlefield med handkontroll först på långt avstånd från skärmen.
Allt eftersom närma jag mig skärmen och kunde använda tangentbordet istället.
Nu har jag spelat minst 2000 timmar multiplayer på dom olika BF spelen utan proplem.
Drar jag sen igång senaste Wolfenstein får jag yrsel.Vad är detta?
Tacksam för svar.

För att det gungar så mycket när man går/springer i det spelet. Jag hade samma problem fast jag normalt inte är känslig för sånt.

Av ArtMan
Av ArtMan
Av ArtMan
Skrivet av IcedEarth:

Jim´s slutsats.

Det var bra genomgång och slutsats.