Inlägg

Inlägg som ArtMan har skrivit i forumet
Av ArtMan
Skrivet av Matherat:

Man måste inte köpa ett av de nya korten för att kunna spela i bra kvalité och upplösning. Om jag skulle påstå att du gillar att överdriva, vad skulle du svara då?

Vad vet du om kostnaden för att få fram de nya grafikkorten? Det kan faktiskt vara så att dessa kort kostar mer att tillverka än tidigare generationer, har den tanken slagit dig?

Du sitter inte på mer information än någon annan, det du kommer med är rena spekulationer. Du är dessutom ganska otrevlig.

Lär dig att stava.

Svarar gärna när jag lärt mig att stava

Av ArtMan
Skrivet av ArKAN:

https://imgur.com/a/cvd8x#KrVmvzF kolla sidan 42 och 43

Voodoo 2 12MB 1350:-/1450:- Okt 1998

Har personligen inget minne av att Voodoo2 korten skulle ha kostat 3-4000kr, snarare var det priser runt 16-1800kr

Dustin sålde bara till företag på den tiden så dessa priser är exkl moms.

Av ArtMan
Skrivet av Bascule666:

Vad svamlar du om när det gäller 3Dfx-korten? De var superdyra när de släpptes (jag vet då jag och polarna drev en spelbutik i Gbg som sålde dessa kort). Vi sålde en hel del speciellt av Voodoo2 men folk grät när de drog fram plånboken. Har för mig att mina två Voodoo2 i SLI betingade ett rent löjligt högt butikspris.

Jasså? Jag var då en fattig student och hade råd med ett Voodoo2 12MB som då kostade runt 3000kr. Det blir ca 4000kr i dagens värde. Visst var SLI dyrt. Man fick ju betala dubbelt så mycket men ändå var det mindre än vad du får ett 2080 för idag. Dvs du fick två stycken av det bästa som fanns för mindre än en styck 2080 som presterar ungefär som förra generationens toppkort 1080Ti som har funnits ute i 1,5 år! Ska du ha två stycken av det bästa som finns idag så får du betala närmare 30000kr! Det är löjligt.

Skrivet av Bascule666:

Denna tråden är sorglig. Nvidia lanserar en ny generation grafikkort där det snabbaste kortet är bra mycket snabbare än den förra ettan men alla bara klagar. Dessutom är den nya andraplatsen mer än 35% snabbare än den gamla tvåan. Sedan finns en hel del nya spännande tekniker inför framtiden. Vad fasen har hänt med Sweclockers medlemmar när man framför bakåtsträvande argument om och om igen. Köpa ett 1080Ti istället för ett 2080, hur fan tänker man då?

Alla skriker om priserna men vad förväntar ni er när Nvidia har noll konkurrens? AMD har fullständigt floppat med allt som har med grafik att göra de senaste åren trots allt tjat i trådarna om DX12, Vulcan och Async Compute som skulle nå nya höjder, de är mer eller mindre döda idag. Alla AMD fans som i sanslösa mängder inlägg i trådarna försvarade Vega hade uppenbarligen helt fel. Vega 64 var dyrt, drog löjligt mycket ström och är nu helt överspelat.

Påminner mig om när 3DFx släppte sina kort på nittiotalet, de kunde ta hur mycket som helst betalt då de var överlägsna och det gjorde de också.

Jag skiter personligen vem som tillverkar min hårdvara bara prylarna är bra och nu finns bara Nvidia att välja på när det gäller grafik.

Jag gav 7200:- för mitt GTX1080 från Palit sommaren 2016 och är beredd att betala mer för ett bättre kort idag.

Har idag en 3440x1440 skärm som klarar 100Hz med G-Sync och mitt nuvarande GTX1080 fixar inte 100Hz i alla spel med höga inställningar. Så det lutar mot ett RTX 2080 som borde vara perfekt för min upplösning (har inga planer på att byta skärm på många år än). Kostar detta RTX2080 en tusenlapp mer än mitt GTX1080 kan jag leva med det. GTX1080Ti för några kronor mindre känns ointressant för mig.

Kommer dock inte att köpa något innan jag läst tester på tredjepartstillverkarnas prylar. Skulle helst vilja ha ett Palit-kort med samma typ av kylare som GTX1080 Super Jetstream har.

Vad har hänt med folk? Alla är kanske inte blinda? Priset har stor betydelse och går inte bara bortse ifrån.
Du får nog fräscha upp minnet.

Voodoo2 lanserades i mars 1998. Jag bläddrade i mina gamla PCGamer tidningar och hittade april utgåvan från 1998 med annonser där 3D Blaster Voodoo2 med 8MB kostar 2295kr och 12MB versionen går för 2995kr på JME data i Malmö. I samma tidning finns reklam från Software Express AB och där har de Creative Labs kort 12MB för 2789kr och 8MB för 2379kr.

Här finns också en recension av Creative Labs Voodoo2 kortet där man anger ett pris på 3195kr och ger det 90% i betyg samt recension av Orchid Righteous 3D II 12MB som får 94% och kostar 2950kr.

Själv köpte jag Orchid kortet med 12MB för runt 2800kr. Visst fick man sedan leva på nudlar som fattig student men jag hade råd iaf. Vilken student har råd med 2080Ti idag?

Problemet är att priserna på hårdvaran har bara ökat och ökat och det hela blivit så normaliserat att folk inte ens inser vad som hänt och sedan klagar på oss som klagar på priset. Det finns också något som kallas sunt förnuft. Det ska inte kosta en förmögenhet att spela datorspel i bra kvalite och upplösning. Vad är nästa steg om det hela bara accepteras av majoriteten? Konsoler för 15000kr? 20000kr? Om ett grafikkort kan kosta 14000kr varför inte släppa konsol för 20000 nu när alla blir som galna och skriker "shut up and take my money"? Att spela datorspel ska INTE bli en klassfråga! Det är bara löjligt!

Om du köpte ditt grafikort för 7200kr år 2016 och vill betala mer för bättre kort idag så är du resultatet av prismanipulationen utan att ens förstå det. Lär dig istället hur Nvidia smyghöjd priser om och om igen. Hur man introducerade Titan kort för att få vanliga kort att se "billiga" ut. Lär dig hur marknadsstrategi fungerar och hur psykologiska knepp används för att lura befolkningen och normalisera det som skulle vara helt absurd bara några år tidigare.

RTX 2080Ti är ett bra grafikkort men till alldeles för hög pris. Hela marknaden idag är helt förvriden pga mininghysteriken innan och som du själv säger ingen konkurrens från AMD. 1080Ti kort bode kosta under 5000kr idag. 2080 skulle inte kosta mer än 5500kr med tanke på prestandan och 2080Ti skulle inte kostat mer än 8000kr. Detta jämfört med de senaste årens priser. Ska vi jämföra med ännu äldre priser så borde kostanden för dagens grafikkort vara ännu lägre än så.

Skrivet av Bascule666:

Voodoo2 12MB kostade runt 3500:- - 4000:-/styck i Sverige så en SLI-uppsättning gick lös på 7 papp eller mer. Rätt mycket pengar 1998. Du var en förmögen 16-åring helt klart.

Läs ovanför angående priser. Jag var då också tydligen en förmögen student...

Av ArtMan
Skrivet av anon114264:

Det finns 1440p@60Hz skärmar som är dyrare än dito gaming skärmar, de kallas proffsskärmar men det kanske har undgått dig? Gaming skärmar är mest plastigt skit med bling bling som bara oinsatta går igång på.

Vem köper dyra proffsskärmar för spel och vad har det med mitt inlägg att göra? "Gaming skärmar" kan vara både dåliga och billiga 1080p med TN paneler men också dyra och bra 3440x1440@120Hz som X34P men det har kanske undgått dig?

Av ArtMan
Skrivet av Zarlor:

Anledningen till att man går ifrån tidigare lanseringsmodell till förmån för att släppa vanliga + Ti-modellen samtidigt, tror ni det har att göra med att vi redan om 6-8 månader kommer att få se en 3000-serie med 7nm tillverkningsteknik?

Således kommer det inte komma något Titan-kort i 2000-serien och vi kan förvänta oss en helt ny generation redan nästa år, kanske innan sommaren.

Om så är fallet, och det går givetvis bara att spekulera kring, så kommer jag avvakta med mitt tilltänkta 2080-kort och hålla tummarna på nästa år. Samtidigt får jag leva med mitt 1070-kort jag köpte begagnat efter att jag sålt min dator och byggt ny för några månader sedan.

Eller är det någon här som tror att 2000-serien med 12nm kommer att säljas i 2 år som tidigare 1000-serie innan nästa steg tas?

Innan lanseringen så trodde jag att man medvetet flyttade fram 20xx serien för att bli av med osålda GPU:s från 10xx serien. Nu i efterhand så känns det inte så längre. Nu är det nästan tvärt om. Det verkar som lanseringen var framflyttad istället med tanke på att Win10 inte har stöd för ray tracing än och att det är nåstan inga spel som kommer ha stöd för det även när Microsoft rullat ut stödet i oktober. Om det nu skulle vara så att man fördröjt lanseringen av 20xx serien så skulle det vara logiskt att lanseringen av Titan kort kommit nära och man då valde lansera det samtiddigt. Men så verkar inte vara fallet och därför vågar jag spekulera i att det är något annat som är på gång som påskyndat 20xx seien. Nvidia är kanske rädda för att AMD kommer ut med prisvärda kort i 7nm snart eller så kommer Nvidia själva släppa ny serie kort till sommaren nästa år.

Har kanske helt fel. Kör på känsla här men har man inte bråttom så tycker jag inte man ska köpa grafikkort nu. Speciellt inte till dessa priser. Vänta till början/mitten på nästa år. Du klarar dig nog fint med 1070 kort tills dess. Får kanske bara dra ner på vissa inställningar i spel. Gissar också på att det inte kommer heta 30xx serie utan 21xx serie :).

Av ArtMan
Skrivet av Implor:

@ArtMan: Fast skärmar över 1080p är lyx varor. Är du 14-15 så kommer du vara super nöjd med en 1080p skärm och 1060 ;).

1080p skärmar är snarare budget grejer (kanske förutom dessa som klarar 200Hz+). 1440p@60Hz är standard och 3440x1440@100Hz+ och 4k@60Hz är lyx. GTX1060 är väl också budgetkort eller iaf i det lägre mellanklass segmenetet.

Av ArtMan
Skrivet av Terrell:

För att datorkomponenter till att börja med inte är designade efter spelmarknaden utan efter industrin. Hela spelmarknaden är en sorts eftertanke som dök upp senare när man insåg att man också kunde göra roliga saker på sin arbetsdator. Och liknande är det här med RTX, Ray Tracing är väldigt eftersökt från industrin för rendering och film, m.m. Medan för spelutvecklarnas perspektiv så ger det dom mer möjligheter ifall dom vill använda det.
Det är ju inte direkt ett nytt spelsläpp som får alla grafikkort eller processorer att sälja ut på samma sätt som t.ex mining industrin gjorde.

I vanliga fall är det spel som driver fram utvecklingen då graikkort måste bli snabbare och snabbare för att hinna med nyare och snyggare spel. Ökad upplösning kräver också snabbare grafikkort.

Däremot i generationen där det släpps helt nya teknologier, som i fallet med ray tracing och RTX serien så har du rätt. Spelen som drar nytta av teknologin kommer först vid lanseringen eller senare men eftersom tekniken i sig är ny och långsam så krävs det nu snabbare kort för redan existerande spel. Dvs mjukvaran finns redan och då är det hårdvaran som måste komma ikapp och det lär nu vara så i många generationer framöver tills ny teknologi lanseras igen och startar om hela processen på nytt.

Av ArtMan
Skrivet av anon159643:

Självklart, speciellt folk som jobbar med datorteknik och kanske sparar tid av det.
Min poäng är snarare att många som har ändå hyfsat ekonomi ändå väljer att prioritera annat.
Själv håller jag på att spara till en insatslägenhet som kommer kosta mellan 2, 3 miljoner.(vilket tragisk inte på något sätt är någon speciellt i en storstad)

Men har man mycket pengar och redan bostad så 15 000kr är inte mycket pengar egentligen. Köper man nu ett 2080Ti så har man ett grafikkort som står sig i toppen till minst 2020.

2020? Redan 2019 lär vi förmodligen få se nya kort som kommer ge oss 50% ray tracing prestanda eller högre då det är ny teknik och kommer utvecklas i rätt så snabb takt nu i början. Det kommer göra att 2080Ti kommer tappa i värde extremt mycket. 2020 lär vi förmodligen ha kort som kommer vara 50% bättre i vanliga spel än dagens 20xx serie speciellt med tanke på att Intel lär ge sig in i leken och AMD lär då ha lanserat nya kort som kommer kunna tävla med Nvidia i topsegmentet igen.

Jag tycker inte att datorhobbyn ska bli en lyxvara för de som har bra lön. Vill man ha tillgång till ray tracing måste man idag betala 9000kr. Hur stor inkomst har en 14-15 åring? Större delen av de som spelar spel är yngre personer. Ska dessa bara kunna njuta av spel i låga upplösningar/inställningar medan bara de rika kommer ha råd med maxade spel på 4k? Skärmar har ju också ökat i pris väldigt mycket. Vill man spela i 3440x1440 i 100Hz så får man ge 7000-8000. En fin 3440x1440@120Hz kostar 11000-12000 eller mer. Lägg sedan på ett graiikort för 7000, cpu för 4000, moderkort för 2000, minne för 2000, ssd för 1000 så blir det en del pengar.

Personligen så tycker jag att hela datorindustrin har blivit ett stort skämt med superdyra komponenter. Man vänjer folk vid allt dyrare priser och massa onödiga grejer som de flesta inte ens använder. Skärmar är tom låsta till grafikkortstillverkare om man ska kunna utnyttja dessa fult ut. Dator har blivit en statussymbol.

Tänker man tillbaka på tex 3DFx och Voodoo teknologin som totalt förändrade spelvärden så ver det inte så dyrt. De flesta hade råd att köpa top end kort och tex skillnaden mellan Voodoo 2 med 12MB och 8MB inte var så enorm och priskillnaden inte var så stor. Sedan började företagen att släppa fler och fler kort med diverse prestanda istället. Det för att maximera vinsten. Men även då kunde man få bra prestanda till hyfsat pris. Idag om man vill ha någorlunda bra komponenter för att spela flera spel med höga grafikkinställningar i 1440p så måste man betala rätt mycket pengar.

Ungdomar har blivt en stor målgrupp för globala företag. Man mjölkar genom lootlådor, dyrare och dyrare komponenter och mobiler. Snart kommer datorer börja säljas som mobiler. På avbetalning. Säkert redan en stor del som köper datorkomponenter på avbetalning då de helt enkelt inte har råd även om de inte köper det allra bästa.

Av ArtMan
Skrivet av anon159643:

Vem kom först hönan eller ägget?
För att fler applikationer ska utnyttja något så underlättar det väldigt mycket om att utvecklarna har tillgång till detta plus att mjukvaruföretaget ser att en stor del av deras kunder kan använda det.
Så Ray tracing, Ai, DLSS är jättebra att det kommer ut. Om man själv personligen ska lägga x-antal tusen kronor på att få det först är en helt annan fråga.

Ja men om det inte finns en enda applikation som utnyttjar teknologin på lanseringsdagen så tyder det på framflyttad eller väldigt förhastad lansering? Så jag ställer frågan igen. Varför släppa dessa kort just nu innan det finns mjukvara som kan dra nytta av det som erbjuds i RTX serien? Måste finnas en anledning. Win 10 stödjer inte ens ray tracing än!

"But there's a small problem: namely with real-time ray tracing.

The few games that will support real-time ray tracing out of the box, as opposed to the other features like DLSS, won't be able to do so immediately. Ray tracing requires support on the OS side as well, namely through Windows ML and DirectX Ray Tracing — and both of those are due to be patched into Windows 10 next month.

The October update has been available to members of the Windows Insider program for a while, although I'd recommend not going through that process unless you're conscious about backing up everything frequently (and messing around with the registry and software when things go wrong).

So if you are looking at the RTX cards, or you've already got one pre-ordered, just keep that in mind. There's nothing wrong with your card. Or the games. Real-time ray tracing is there — you just have to wait for Windows 10 to enable it."

Källa

Av ArtMan

Varför har man släppt RTX serien så tidigt med tanke på att det inte finns ett enda spel som drar nytta av den nya ray tracing teknologin?
Varför dessa priser och varför är 2080 lika snabb som 1080Ti?

Är det verkligen för att man har så många 10xx gpu:s på lager och vill bli av med dessa eller är det pga något annat som vi inte vet om än?

2080 ger inga fördelar över 1080Ti och kostar mer. Även när vi får spel som kommer dra nytta av ray tracing så kommer 2080 prestera bra mycket lägre än 2080Ti i dessa på grund av kraftigt minskad beräkningskraft. Därmed lär det bli ospelbart i allt över 1080p med ray tracing på. Så varför finns 2080 överhuvudtaget?

Det känns verlkingen som 20xx serien kommer vara väldigt kortlivad och kanske Nvidia har lite mer koll på vad AMD håller på med och kände att de var tvungna att lansera dessa gpu:s så snabbt som möjligt? AMD behöver bara släppa ett kort som lägger sig runt 1080Ti:s prestanda och kan man sälja dessa kort under 5000kr så har Nvidia problem. Kan det vara något sådant på gång eller har Nvidia själva redan kommit såpass lång med efterträdare till 20xx serien att de bara velat få ut ray tracing teknologi så snabbt som möjligt innan nästa generationen ur "21xx"? serien offentliggörs kanske i februari-mars och lanseras till sommaren?

AMD behöver inte heller implementera någon ray tracing stöd i hårdvaran inför nästa generation med tanke på den begränsade prestandan. De har råd att vänta med det en generation och kan istället använda kiselutrymmet för att öka prestandan i nuvarande spel. Kan det var så att vi kanske tom får högst presterande kort från AMD när deras 7nm gpus lanseras just på grund av fokus på ren prestanda och ingen ray tracing stöd? Är det för långsökt? Jag tycker timingen är perfekt för att AMD ska kunna komma ikapp och gå om Nvidia om de inte fokuserar på ray tracing utan bara på rå prestanda.

Av ArtMan
Skrivet av pYjamas:

Alla ni som klagar på prissättningen, det låga prestandahoppet etc, kommer ni köpa AMDs kommande serie Navi om toppkortet presterar lite bättre än 1080ti för en billigare prislapp eller kommer ni fortfarande klaga på att AMD inte kan tävla mot Nvidias toppkort och ändå köpa Nvidia?

Om ni vill ha riktig konkurrens på markanden så gör något åt det. Klaga inte på Nvidia och deras priser, hoppas att AMD kontrar och sen ändå köpa Nvidia.

Ett AMD kort som är 5-10% bättre än 1080Ti för 4000-4500kr skulle vara perfekt. Dags att vi går tillbaks till "normala" priser igen.

Av ArtMan

Nvidias nya video från Metro Exodus med RTX2080Ti i 1080p.
Ibland blir man imponerad med RTX på men ibland känns det inte riktigt rätt av någon anledning.
Observera också hur bilden börjar hacka när de slår på RTX och sedan hur mycket bättre det flyter med RTX av igen. Detta alltså i 1080p och ser ut att vara 30-40fps med RTX på? Det är också en väldigt långsam kamera i videon medan spelet kommer vara mycket snabbare...

Till Nvidias försvar så är Metro spel rätt så krävande om man vill köra med höga inställningar och därför inte konstigt att spelet blir lidande med RTX på. Dessutom får vi vänta till februari nästa år och då kanske hinner man optimera RTX lite bättre i spelet och i drivrutiner men ändå så känns det som det kommer bli ospelbart i upplösningar över 1080p.

Blir iaf spännande idag kl15. Hoppas vi får se jämförelser i några spel med RTX på och av.

Av ArtMan

Jag tar den som ger
+1 Intelligence
+1 Electronics
+1 Hacking

Av ArtMan

Med tanke på hur buggig Rotterdam banan är så är det inte konstigt. Spelar ingen roll ifall det var senaste versionen eller ej. För buggigt helt enkelt. Dessutom så måste de ha hört Angry Joe som skyllde dåliga förbokningssiffror på lanseringsdatum mellan två andra AAA spel.
Sedan att spelet ser ut som Fortnite spel i WW2 kläder med jobbiga och irriterande röster, både manliga och kvinnliga samt rödpunktssikten på alla vapen det vill de inte höra. Just det...höl på att glömma att spelare är outbildade...Jag hoppas verkligen att det här spelet kommer att floppa totalt så EA/Dice lär sig ännu en läxa efter Battlefront 2 samt fiaskot till lanseringstrailern inför BF5.

Av ArtMan

Man får 3440x1440 120Hz ISP skärm för 11000kr idag och förhoppningsviss snart under 10000 sträcket.
Skillnaden mellan 120Hz och 144Hz är inte så stor och att få extra bred i tex FPS spel ökar inlevelsen enormt mycket.
HDR har jag ingen erfarenhet av så kan inte uttala mig om det men i det här fallet spelar det ingen roll då skärmarna saknar det.

Tycker dock att priserna är för höga idag. Har haft IPS 1440p skärm i över 6 år nu och fick då ge 5800kr för den samt grafikkort i det övre segmentet kostade också ca 5000-6000kr. Man fick mycket mer för pengarna för några år sedan.

Av ArtMan
Skrivet av JonasT:

Som vi har skrivit i tidigare kommentarstrådar om Nvidias NDA-avtal (i samband med att Heise.de publicerade detta) så såg vi inga konstigheter med detta i jämförelse med andra avtal vi skriver på från andra företag.

Vi kommer ALDRIG låta något företag diktera hur vi utformar vår testmetod för deras produkter, det finns liksom ingen poäng med att skriva en recension då.

Skulle det komma till den punkten att Nvidia eller något annat företag börjar ställa krav på vilken testmjukvara eller metod som används har vi inga som helst problem med att riva respektive NDA-avtal och istället köpa in produkten själva när den finns tillgänglig i butik.

Jag har dock personligen väldigt svårt att se att något företag skulle ställa sådana krav, då det är att skjuta sig själv i foten flera gånger om.

Jag förstår att företag vill ha seriösa recensioner som publiceras på givet datum samt att ingen information läcker ut innan dess. Men å andra hand så tycker jag inte det är ok att skriva under avtal som gäller flera år fram trotts att man recenserar produkter vars livslängd är bra mycket kortare än dessa 5 år iom lanseringar av nya serier. Att produkttillverkare dessutom får välja personer som får eller inte får recensera är väldigt alarmerande. På det sättet kan de i framtiden skippa sidor/siter som gett dem dåliga resensioner. Genom att acceptera dessa krav ger ni tillverkarna ansvaret att bedöma hurvida era recensioner är ok eller ej. Det ansvaret bör ligga hos era konsumenter dvs läsare och ej hos tillverkarna!

Av ArtMan

NDA avtal som gäller i hela 5 år? Tycker det är absurd vad Nvidia håller på med. Att de väljer vilken person som får skriva recensionen är bara patetiskt. Hur förhåller sig Sweclockers till detta?

Av ArtMan

FE 2080 har boost på 1800Mhz och 2070 på 1710Mhz.
Om resutatet är från ett av dessa kort så är det överklockat med över 200Mhz för 2080 kortet eller över 300Mhz för 2070 kortet.
Att det ligger 8% över 1080Ti tyder på lägre poäng än 1080Ti utan överklockning.
Är det 2080 så är det ju inte speciellt bra men är det 1070 då är det bra resutat.

Av ArtMan

YongYea går igenom karaktärskapandet i spelet och upptäcker rätt så intressanta saker.

Av ArtMan
Skrivet av anon52343:

Kanske är jag som är dum i huvudet men tycker texturerna ser lågupplösta ut? Känns inte tillräckligt "kripsigt", liksom.

Om de lyckas balansera det scriptade med open-world som i Wticher blir det epic win. Alltså, att mycket är ganska scriptat men det ändå känns open-world. Största missen med många open-world spel är ju bristen på narrativ, "you can do everything & go everywhere" men så blir det bara tråkigt. Gillar när det finns en röd tråd som du uppmuntras utforska.

Det är en alpha build och spelet kommer förmodligen först i slutet av nästa år eller 2020. Tycker det är otroligt vad de har åstadkommit med tanke på att spelet är långt ifrån färdigt. Riktigt snygg och levande värld. Striderna ser bra ut med tanke på att det är RPG och inte ren FPS. Det som visas här ska vara tidig uppdrag och inte bara en scriptad sekvens för att visa upp motorn så ja det kommer ju finnas en handling som vi får följa och den kommer vara beroende på de val man kommer att göra. Det negativa så länge är hur biljakten såg ut samt att bilar känns som tåg på räls. Hoppas de gjort det för demot och att det blir mer realistiskt i det färdiga spelet.

För min del så är detta precis vad jag velat se då jag älskar sci-fi. Deus Ex var riktigt bra men det var lite för "sterilt" och striderna var ok men kunde haft lite bättre känsla. Hoppas dock att det kommer finnas ett bra system som genererar intressanta tillfälliga uppdrag utöver själva handlingen så att man kan spela om flera gånger och ändå få nya och fresha uppdrag.

Jag är inte den som förbokar spel men är 100% säker på att jag kommer köpa detta när det väl släpps. Samma sak med Doom Eternal :). Olika spel men vi har fått se ingame videos och vet ungefär vad vi kommer få för pengarna.