Inlägg

Inlägg som ylledjur har skrivit i forumet
Av ylledjur
Skrivet av nanne:

Gör detta från en annan dator än de du har hemma.

1. Byt lösen på alla mailkonton och sociala medier som facebook (tinder är kopplat dit)
2. Ta bort dig från tinder och snapchat. Dvs avregistera dig. Ta inte bara bort appen.
3. Ominstallera din dator, ipad och din telefon.
4. registera dig på tinder och snapchat igen.

I tillägg till detta så har många tjänster en funktion för att logga ut på samtliga enheter. Vet ej om Snapchat eller Tinder har det men om dom har så kan det vara bra att använda den i det här fallet!

Av ylledjur
Skrivet av Aene:

Hur är den jämfört med Samsung-plattan?

Nyare Android (7.0 mot 6.0), annars sämre vad jag kan se: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?j=4333477,3711497

Av ylledjur
Skrivet av xlr8:

Jag stod och vägde mellan korten innan jag körde på kortet från Powercolor.
Enligt Gigabytes hemsida är det bara 3månaders garanti på kortet. Vet inte hur det fungerar med svensk konsumenträtt men det fick bli powercolormodellen ändå.

https://www.gigabyte.com/Graphics-Card/GV-RX580GAMING-8GD-MI-...

Skrivet av xprt:

Oj, bara 3 månader låter minst sagt märkligt, kan det verkligen stämma?
I så fall enkelt beslut.

Man har alltid 3 års reklamationsrätt, om felet varit ursprungligt. Under de första 6 månaderna är det upp till säljaren att bevisa ifall felet ej varit ursprungligt och därefter är det ditt eget ansvar. Det är alltid säljaren som är motpart vid reklamation, även om många försöker lämpa över ansvaret på tillverkaren. (Hallå Konsument och Konsument Europa)

Av ylledjur
Skrivet av backfeed:

Gamers Nexus har en betydligt saftigare genomgång

Pinsamt, Intel.

Problemen ligger inte bara i kassa minnestimings och avstängda kärnor, utan även i metodiken - varför i hela helsike har de t.ex. tagit medianvärdet av testerna, istället för medelvärdet?

Och även en 45 minuter lång intervju med Principled Technologies: https://www.youtube.com/watch?v=qzshhrIj2EY

Av ylledjur
Skrivet av zorp:

Dom har rätt att avboka en order fram till det ögonblick dom skickar en orderbekräftelse. Det är då köpavtalet är genomfört och därefter gäller konsumentköplagen.
Notera att en "beställningsbekräftelse" som många skickar inte är en orderbekräftelse, dvs inget köp har genomförts än.

Så kan det ju vara. Jag menade inte att uttala mig om något specifikt fall. Min erfarenhet är att en del företag försöker hänvisa till sina egna villkor som ursäkt för få kunder att gå med på saker de egentligen inte måste, och att man inte ska ta avtalsvillkoren som heliga.

Av ylledjur
Skrivet av matt76:

Det står dock i deras "Allmänna vilkor" (https://cdon.se/kundservice/k%C3%B6p-_och_leveransvillkor/) att de reserverar sig för eventuella felaktiga priser och har rätten att korrigera sådana fel när som helst.

Om dom faktiskt har rätt att ändra pris eller avboka ordern beror även på konsumentköplagen. Ett företags villkor kan aldrig stå över konsumentköplagen även om man som konsument godkänt dom.

Av ylledjur

@nedrans: Har just exakt en Fibrox 20 cm nu. Är mycket nöjd faktiskt!

Av ylledjur
Skrivet av XFTality:

Du borde testa köpa en ny Ikea 365+-kniv. Faktum är att slipningen är japansk, och stålet som används är extremt likt Cromova 18 som ligger i Globals knivar, och därav också extremt stor chans att det faktiskt är Cromova 18-stål i Ikeas knivar. Vissa bär till och med stämpeln X50 CrMoV15, vilket skulle betyda Cromova 15, men detta verkar variera beroende på vilken knivtyp det är. Cromovastål behöver inte vara dyrt, vilket Laguiole bevisat med deras trancherkniv och gaffelset i Cromova 18 för 200 kronor.

Hur som helst - Absolut inte skitknivar, och det kommer från någon som sitter på fem stycken Global, en Miyabi och två Shun för totalt över 20000:-.

Har du sett dom här nya knivarna från IKEA, nu när det ändå är på tal: https://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/90257576/

Jag är själv ingen knivnörd men uppskattar bra kvalitet. Verkar dom prisvärda?

IKEA kan definitivt ha bra överraskande bra kvalitet på saker. Jag minns inte var, men läste för ett tag sedan argument från någon batterinörd att deras LADDA AA-batterier i själva verket är Panasonic Eneloop Pro i annat skal, till typ halva priset.

Av ylledjur

80 kr rabatt på foodora med kod: foodorapaypal18

Krävs att man betalar med Paypal för att får rabatten.

Av ylledjur

Såg att ingen länkat till den utmärkta boprissajten Husmask än: https://husmask.se/

Där kan man se snittprisernas utveckling på vecko- och månadsbasis för kommuner och områden. Så slipper man leta upp statistik manuellt. Man kan tyvärr inte se på extrem lokalnivå, typ stadsdel, i mindre orter än Stockholm.

Av ylledjur

20% på nästan allt på XXL.se med kod SAKNARDIG, gäller fram till 10:00 onsdag 15/8.

Undantag: Veckans annonserade varor eller sista chansen cyklar. Gäller ej presentkort, licenspliktiga vapen, ammunition, optik, gps, elektronik.

Av ylledjur
Skrivet av XripperX:

Jag har den här och funkar ok, lägger i 2-3 petflaskor som jag haft i frysen och det kyler ganska bra.

https://www.netonnet.se/art/hem-hushall/inomhusklimat/luftkon...

Inte lika bra som en riktig ac med rör, men får inte använda sådan ac för föreningen (kondens som droppar på fasaden osv...)

I värsta fall värmer du upp bostaden med en sådan. Om du har frysen inne i bostaden kommer den producera mer värme än vad fläkten kyler, plus värmen som fläktmotorn genererar.

Men det kan ju kännas skönt för stunden

Av ylledjur
Skrivet av -=Mr_B=-:

Mörkläggningsgardiner funkar inte. Ljuset ska stoppas innan det kommer in i bostaden. Annars fungerar vad som än absorberar ljuset som ett improviserat element, och värmen hamnar på samma ställe i alla fall. Silver/vita mörkläggningsgardiner är den bättre lösningen om man måste nöja sig med gardiner, eftersom de reflekterar mycket av ljuset i stället för att absorbera det.

Det är inte nödvändigtvis sant. En mörkläggningsgardin (om vi antar att den har samma färg på in- och utsida) kommer att stråla värme åt båda håll. Alltså både inåt rummet och utåt fönstret. Så beroende på fönstrets genomsläpplighet på den aktuella våglängden och gardinens temperatur kommer värme att försvinna tillbaka ut. Men bättre är såklart en reflekterande yta, precis som du säger, eftersom de flesta fönster är designade för att hålla värme kvar inne i bostaden, men släppa igenom ljus.

Skrivet av -=Mr_B=-:

Just dricka är lite motsägelsefullt. Man brukar rekommendera varma duschar, och varm dricka, för att det känns svalare i varmluften efteråt. Det finns en fysiologisk förklaring, sägs det, men jag förstår den inte. Med andra ord, även om det känns "smartare" med saft och läsk, ska kaffe, te, och varm choklad vara bättre. På samma sätt är det inte fel att äta varmrätt mitt i värmen.

Den förklaring som jag hört tidigare, vet inte om det stämmer helt, är att kroppen behöver spendera energi på att värma upp den kalla maten/drycken. Temperaturen inne i magen ska ju vara runt 37, inte lägre. Energiförbrukning och förluster ökar då, och man blir både varmare och tröttare än om man dricker kroppstempererat. Vet inte om det skulle hjälpa att dricka varmt - då måste ju magen kylas ner istället vilket ökar svettningen. Kroppstempererat är nog lämpligast. Därmed inte sagt att det känns skönast

Av ylledjur

ASUS Radeon RX Vega 64 ROG Strix OC hos Komplett för 6390:-
100+ i lager enligt hemsidan.

Närmaste på Prisjakt är Netonnet med 8490:-

Närmaste Vega 64 på Prisjakt är Gigabyte Gaming OC för 7290:-

Av ylledjur

"För att köpa lootlådor behöver du bekräfta att du är över 18 år. Fyll i ditt födelsedatum här:"

En 18-årsgräns förändrar inget om man inte kontrollerar den på något vettigt sätt.

Av ylledjur
Skrivet av Johnnymann:

Men snälla, du är ju fullt medveten om att det är ett felaktigt pris.
Du vill bara tjäna pengar på deras misstag!

Det kan precis lika gärna vara ett restexemplar som grossisten sänkt priset på, och som redan råkat säljas i flera upplagor pga. att man inte uppdaterar lagersaldot i realtid. Jag skulle till och med säga att det är troligt eftersom produkten är utgången nu.

Är det ett misstag av Webhallen så förväntar jag mig inget alls eftersom dom inte skickat ut något kvitto än.

Och är det ett misstag så borde de definitivt vetat det redan några timmar efter att de lade ut det, och avbrutit alla order direkt istället för att låta kunderna vänta.

Av ylledjur
Skrivet av Johnnymann:

Nu vet ju ni att det var ett felaktigt pris så acceptera att ni inte får några minnen.

Det har jag inte hört något om från Webhallen, så hur kan jag veta det?

Och om det var felaktigt pris så är det oprofessionellt att hålla kunder som redan betalat på halster i nästan två veckor utan att man säger något.

Av ylledjur
Skrivet av Helevete:

Chattade med Webhallen igår och fick svaret, omformulerat: "Vi kan inte se eller ta reda på när din beställning kommer tyvärr."

Så.. Ingen aning alls. Tycker det är konstigt att det skulle vara omöjligt att kolla upp när en leverans kommer. Kan vara vilket tidspann som helst med tanke på att jag redan väntat sen 5/4.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av snapoutofit:

Nothing yet

Ok, bara att vänta då.. Lite konstigt svar från Webhallen kan man tycka. Dock bör det ju betyda att det i alla fall inte var felaktigt pris eftersom de i sådana fall borde avbeställt för länge sedan.

Av ylledjur

@snapoutofit, @Helevete, ni har fortfarande inte heller hört någon om minnena eller?

Av ylledjur

@radx: Dom har ju redan svarat här i tråden att dom jobbar med det och dessutom presenterat en temporär lösning som hjälp nästan alla hittills. Så nog är dom på det alltid.