Inlägg

Inlägg som ylledjur har skrivit i forumet
Av ylledjur

Jag föreslår att du lägger upp en annons med budgivning här på Swec. Kolla under fliken "Marknad" https://www.sweclockers.com/marknad. Du kan ju börja budgivningen runt omkring vad du vill ha för den och se om några nappar.

Av ylledjur

Amazon har rabatt på Surface Laptop 2, Core i5, 8 GB, 256 GB.
Normalpris: 1449€
Nu: 999€ (ca. 11000 inkl. svensk moms, exakt pris ser man vid checkout)
Närmsta svenska på prisjakt: 15529:-

Gäller bara ca 10 timmar till.

Av ylledjur
Skrivet av Filleperkele:

Sålt till @Filleperkele

Av ylledjur
Skrivet av stamp1s:

@ylledjur: Blev annonsen avslutad 12?

Eftersom det kom in fler bud nu så sätter vi definitivt avslut klockan 16:00.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ylledjur
Skrivet av Filleperkele:

Ok! Jag skickar det inte för 100 mer än vad @stamp1s bjudit, men om du hämtar i GBG leder du just nu budgivningen.

Av ylledjur

Kommer inga nya bud så avslutar vi budgivningen vid 12:00 imorgon.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ylledjur
Skrivet av stamp1s:

@ylledjur: Lägger ett bud på 6500kr och möte i götet.

Noterat!

Skickades från m.sweclockers.com

Av ylledjur

@stamp1s: Elfynd (https://www.elfynd.se/)

Kan lägga till att kortet var en fyndvara men vad jag kunde se helt oanvänt när jag fick det. Bara kartongen som var lite skavd.

Av ylledjur
Skrivet av Ismailone:

Får man fråga vad herrn uppgraderade till?

Skickades från m.sweclockers.com

Fick ett erbjudande om att köpa ett 2080 Ti som jag inte kunde motstå

Av ylledjur
Skrivet av stamp1s:

@ylledjur: Finns kartong och garanti som gäller i andra hand?

Kartong och kvitto medföljer!

Kan inte lova att garanti gäller i andra hand utan det är upp till återförsäljaren.

Av ylledjur

MSI GeForce RTX 2080 Gaming X Trio

Säljer mitt finfina 2080 pga. uppgradering.

Har endast använts sedan slutet av november. Inga problem med spoltjut eller liknande vad jag märkt. Originalkartong samt "sag-stöd" medföljer.

Samma kylare och RGB som på Ti-varianten Sweclockers testade och gav betyg "Utmärkt" nyligen (https://www.sweclockers.com/test/27119-msi-geforce-rtx-2080-t...). Kortet är enormt stort så kolla i t.ex. pcpartpicker att det får plats i din låda!

Affär öga mot öga i centrala Göteborg prioriteras, men kan skickas mot fraktkostnad.

Mina marknadsreferenser finns här: https://www.sweclockers.com/forum/trad/1079311/sok?searchid=3...

Budstart: 7000

Läs hela annonsen här

Av ylledjur

Halvledartillverkning känns inte som en bransch där det behövs mindre konkurrens...

Av ylledjur
Skrivet av Beltet:

Kommer att testas ikväll, är det några krav på grafikkort? Typ 10serien eller nyare? Sitter på ett 980Ti så därav frågan.

Skrivet av Jacob:

Det vore kul om någon tog det initiativet
Enda kravet verkar vara att grafikkortet ska ha stöd för G-Sync, så ditt Geforce GTX 980 Ti bör fungerar. Återkom gärna och berätta när du hunnit testa ikväll!

Kommer bara att fungera på Pascal och Turing. Källa: https://www.anandtech.com/show/13797/nvidia-to-support-vesa-adaptive-sync-with-gsync-compatible-branding

Av ylledjur
Skrivet av pacc:

Det kanske är vettigt att skaffa e-faktura eller autogiro, tror de har något finstilt om fakturaavgift.

Jag köpte tableten, inte nu men förra gången den hade samma pris. Trots att jag har mitt vanliga abonnemang hos Tele2 lade dom den här separat på pappersfaktura. Gissningsvis standardförfarande för att kunna krama ur en fakturaavgift. Ringde upp och då lade dom över det på samma räkning som mobilabonnemanget.

Av ylledjur

Förslag: Permanent fyndtipsfunktion a'la Black Friday

Jag tycker att listningen av fynd nu inför Black Friday (och andra köp-event) är riktigt snygg och tydlig. Jag föreslår att en permanent funktion byggs för att ersätta eller komplettera "Dagens Fynd"-tråden.

Smidigast hade såklart varit att behålla fyndtråden men att en ny formateringsstandard införs utifrån standarden som BF-tråden använder.

Förslagsvis listar man ett maximalt antal fynd, säg 50, eller fynd postade de senaste 2 veckorna för att undvika informationsöversvämning.

Av ylledjur
Skrivet av Nima2001:

Fast 90% av ditt inlägg var din synpunkt på det vilket är helt korrekt din synpunkt. Men sen avslutar du med att säga att vi här inne bara "skriker högst" och att vi borde skapa en ny tråd om vi inte är nöjda.

Hade du inte skrivit precis den sista delen så hade det sett annorlunda ut. Det jag säger är att här inne sker diskussionen och om majoriteten av den inte är nöjd med formatet just nu så är det ju det vi har att gå på, inte enligt dig att vi bara "skriker högst" och att vi borde skapa ett eget format då de flesta förmodligen tycker som dig själv eftersom de inte säger något.
Alltså är det du som antar saker här, jag konstaterar bara att det sker väldigt mycket klagomål här, och det är inget antagande!

Nu blandar du ihop mina inlägg. Att ni skriker högst skrev jag efter att du börjat ditt nästa inlägg med ELLER (kapitäler är i internetikett lika med skrik, vilket du säkert är medveten om). Det är dessutom en metafor för de som gör sin röst hörd.

Att föreslå att starta en ny tråd var ett lösningsförslag på en låst situation, där det uppenbart finns många som tycker olika. För mig verkar det rimligare att starta en ny tråd som funkar som man vill än att ändra på en som inte är trasig (enligt min mening såklart), och är en av de populäraste på hela forumet. Du tittar dessutom bara på ett mått - antal inlägg. Tittar man istället på gilla-markeringar ser det mer jämnt ut mellan lägren, särskilt i början av diskussionen när många fortfarande brydde sig om att läsa. Båda måtten är hur som helst förmodligen ganska dåliga på grund av det lilla urvalet och det är precis därför jag säger att vi inte kan veta vilka som vill vad.

Citera gärna var jag säger att de flesta tycker som jag, annars kan du sluta hitta på saker jag inte sagt.

Av ylledjur
Skrivet av Nima2001:

Fast detta är diskussionstråden ... Ska vi ignorera de som diskutterar detta här bara för att vi kanske "skriker högst" och bara anta att de andra är nöjda pga de inte säger något?

Nu griper du efter halmstrån. När har jag sagt att vi ska sluta diskutera? Jag påpekade att jag inte vet vilka som är flest, och inte du heller. Precis som vi inte kan anta att de flesta andra är nöjda kan vi heller inte anta att de är missnöjda.

Jag hade väl inte bemödat mig att skriva ett långt svar till dig (varav du valde ut de allra sista meningarna att citera) om jag ville ignorera diskussionen.

Av ylledjur
Skrivet av Nima2001:

ELLER så ändrar vi det nuvaranda formatet baserat på alla klagomål som sker här? Har du läst ett par sidor bak, ser knappt någon som håller med om ditt resonemang medan motsatsen verkar väldigt uppenbar just nu.

Eller så är de allra flesta nöjda och låter ett fåtal föra deras talan, medan de få som vill ha förändring skriker högst. Det är ju omöjligt att veta. Och ja, jag har följt hela diskussionen.

Av ylledjur
Skrivet av SuperNova:

Jag vet exakt hur mycket 100:- är men det är inte det vi diskuterar här. Jag menar att ordet fynd antyder att man gör en väsentlig "besparing". Om en mus som kostar 250:- reas ut för 150:- så kan man kalla det för ett fynd.

En tv som kostat 14595:- på rea kostar 13995:- tycker inte jag klassas som ett fynd.

Skickades från m.sweclockers.com

Min poäng är att din besparing blir exakt lika stor oavsett vad du köper. Att 100 kronor spelar roll i ena fallet men inte det andra är helt ologiskt, tycker jag. Att det är ett fynd borde istället betyda att varan har ett pris som skiljer sig från normalpris.

Skrivet av Nima2001:

Nu är det så att vi måste tänka på formatet vi använder oss av här: En tråd där det tipsas om fynd. Alla här är överrens om att pengar är pengar det är inte det vi diskuterar här. Vi diskuterar vad som passar i det format vi använder oss av.
Du kan väl hålla med om att det hade blivit aningen jobbigt att scrolla igenom 100 poster om dagen ifall vi hade automatiska bottar här som postade varje gång en vara blir nedsatt med 1kr (vilket händer konstant om du bevakar prisjakt t.ex.).
Detta skulle ju förstöra det formatet vi försöker använda oss av här nämligen användare postar det vi generellt anser vara _fynd_ inom den kategori av saker vi generellt är intresserade av här på forumet: teknik.

Det är klart att vi diskuterar pengar. Vad är det annars? Läser du tråden bara för wow-faktorn på bra fynd och scrollar vidare?

Precis som jag skriver måste det finnas någon undre rimlighetsgräns. Men en sådan är svår att sätta. Man kan till exempel sätta en procentgräns, som blir orimlig eftersom man då inte kan tipsa om fynd där man kan spara tusenlappar på en liten nedsättning om varan är dyr. Man kan sätta en absolutgräns på, säg, 100 kronor men vad händer om det är en produkt man kanske normalt köper 10 av som är nedsatt med 50 kr? Då tycker jag det är bättre att ha det som det är nu. Visst vore det jobbigt om tråden svämmades över av bottar som postar 100 inlägg om dagen, men så är det ju helt enkelt inte nu.

Skrivet av Nima2001:

Sen finns det en annan faktor du missar i ditt resonemang med, vilket är dumsnålhet. Man köper inte bara billigare saker för att "spara" pengar. En TV eller ett grafikkort som har stått som Demo-vara eller begagnad och returnerad (kanske av orsaker som vi själva skulle vilja returnera för med så som coilwhine eller backlightbleed), som sedan är nedsatt från 14000 till 13900 kan man inte enbart betrakta som att man "sparar" 100kr. Precis som vissa anser att om du handlar en vara från inet för 100kr mer än cdon så kan du också förvänta dig avsevärt mycket bättre service och mindre huvudvärk i framtiden. Detta går inte svart på vitt mäta i rena besparingar.

Det rimliga är väl att man får läsa och själv avgöra vad som är ett fynd. Vissa (inklusive jag själv) bryr sig mer om coilwhine än andra men varför ska trådreglerna bestämma vad som ska värdesättas? Om man gör ett planerat, genomtänkt köp på 13900 istället för 14000 så har man de facto sparat 100 kronor. Man har ju 100 kronor mer än vad man hade haft annars. Om man vill betala 100 kronor mer för bättre service så är det ju fritt fram men alla resonerar inte samma och därför finns fler butiker än inet på marknaden.

Gillar man inte den här fyndtråden och formatet på den så är det mig veterligen fritt fram att skapa en megafyndtråd med vilka godtyckliga regler och gränser man vill.

Av ylledjur
Skrivet av SuperNova:

Vet inte om du missförstår mig eller om du pratar om någon annan...

Precis som jag sa så tycker JAG att en _rabatt_ som ger någon hundralapp på en vara som kostar tusenlappar INTE klassas som en fynd.

Därav kanske man skulle ha två trådar. En för fynd och en för rabatter. Att börja diskutera beskrivningar osv, fine men då kan man ju tycka att trådens rubrik är missvisande. Så hur man än vänder och vrider på det så är tråden nog lite för godtycklig, eller hur man nu skall uttrycka det.

Går man in i en butik där det står "FYNDPRISER" i skyltfönstret för att väl inne i butiken se att en vara som kostade 1500:- nu kostar 1395:- så skulle i alla fall jag bli besviken.

Skickades från m.sweclockers.com

Använder du olika slags pengar beroende på vad en vara kostar? Annars är ju en hundralapp värd exakt lika mycket oavsett vad du köper. Anledningen till att man köper en billigare vara är ju att man kan göra något annat för pengarna man sparar, och de pengarna är ju exakt samma oavsett om man köper en TV för 13900 istället för 14000 eller en mus för 300 istället för 400.

Visst, det måste finnas någon undre rimlighetsgräns, men en hunka kan man ju fortfarande köpa saker för. De som inte tycker det är fria att swisha mig sina hundralappar, skicka PM för nummer. /s