Inlägg

Inlägg som ylledjur har skrivit i forumet
Av ylledjur

Win+X U H för att sätta datorn i viloläge eftersom vanligt strömsparläge fortfarande dränerar batteriet för mycket för min smak.

Av ylledjur

Någon som testat skärbräda i pressad träfiber? Tycker de verkar ligga bra i pris/funktion om de håller vad de lovar. Typ https://www.kitchenlab.se/p/skarbrada-i-pressad-trafiber-cris...

Av ylledjur

Ska bli kul att testa detta lite mer!

Undra om grafikkortet börjar brinna den här gången (också...)

Av ylledjur
Skrivet av medbor:

Är det inte exakt sånt som de blivit stämda av EU för att hålla på med? Känns som att denna policy/lösning inte kommer leva länge

Kanske är jag väl cynisk, men då får dom väl en liten knäpp på näsan-böter och under tiden som rättsprocessen pågått har dom permanent ökat marknadsandelen för Edge för att folk börjar använda det till allt av slentrian.

Av ylledjur
Skrivet av Sugu:

Vit och blå för 1165 medan svart är på "korrekt" 1600kr pris? Har det blivit fel här på amazon, brukar de acceptera köp när de har lagt fel pris? Har en XM4 just nu och flickvännen har funderat på en XM4/XM5 eller nu denna nya model. Vad tror folket?

Enligt vad jag sett så kan Amazons priser variera förvånansvärt mycket mellan t.ex. olika färger så det måste inte vara fel pris. Värsta som kan hända är ju att du får tillbaka pengarna efter några dagar.

Av ylledjur
Skrivet av ipac:

Frågor: har Tidal lika bra utbud? Hur mkt tjänar artisterna ijmf med Spotify? Går Tidal med vinst?

Jag portade över alla mina spellistor och det saknades kanske några procent av låtarna. Inget som har stört mig.

Tidal betalar ungefär fyra gånger bättre än Spotify om man ska tro de siffror som finns tillgängliga.

Vinstfrågan försökte jag googla svar på, men det är oklart.

Av ylledjur
Skrivet av SuperSverker:

Känns som att det är likt Twitter.

Dvs - Du kan göra dig av med 50% av styrkan utan någon större påverkan mot konsument.
Det är antagligen så att det finns massvis med låtsasjobb som kommit till när man växte fort, för att inte tala om att antalet anställda säkert är nära kopplat till värderingen av bolaget.
Ett miljardföretag med 2000 anställda känns ju sådär

Spotify har blivit sämre och sämre ju mer skit dem lagt på, antingen så släpper dem en Spotify Lite som ser ut och fungerar som Spotify 2014 (dvs - en musikapp) eller så byter jag snart till något annat. Börjar tröttna, och jag har kört sedan Invite only 2009

Jag bytte till Tidal och har inte ångrat det en sekund. Skönt med en helt musikfokuserad tjänst utan plåtter. För att inte tala om att "shuffle" faktiskt slumpar från hela spellistan och inte bara de 50 översta låtarna.

Av ylledjur
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Det är många "IT-företaget" som varslar och man undrar om lågkonjekturen är på ingående.

Det jag inte kan begripa är hur vissa företag kan ha så extremt många anställda.
Spotify har såklart ett gäng utvecklare för deras hemsida, Android app, iOs, både mobil och smartklockor. De har såklart lite supporthjälp, testare etc. Några anställda insatta i kommunikation, betaltjänster, ekonomi osv. Jag förstår lätt att det blir många när så många använder deras tjänst.
Men 12 000 personer. Vaf-n, speciellt när jag inte tycker deras appar utvecklas något större.

Frågan jag ställer är hur stor andel är någon slags moderatorer som styr och ställer vilka låtar som ska få finnas, har som jobb att lyssna på låtar och ta bort om de ej följer regler, skapa spellistor etc?

Med tanke på att konjunkturbarometern är på lägsta nivån sedan 2009 (bortsett början av coronapandemin som kanske får ses som ett specialfall) och alla sektorer utom bygg och tillverkningsindustri på "mycket svagt" läge så skulle jag säga att lågkonjunkturen nog redan är här med besked.

Av ylledjur

Produkt: QNAP TS-464-4G NAS
Länk: https://www.amazon.se/dp/B0BB1KTZ4Y/
Kategori: Lagring
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/search?search=qnap%20ts-464
Pris: 5750kr

Uppföljare till TS-453. Har ingen egen sida på prisjakt men ligger på ca. 8000 hos exempelvis Computersalg.

Av ylledjur
Skrivet av PeCe:

Texten är dock tagen ur sitt sammanhang.

I den nya versionen av KKöpL återfinns paragrafen under 7 kap 6 §:

"[K7]6 § Näringsidkaren får häva köpet om konsumentens dröjsmål med betalningen utgör ett väsentligt avtalsbrott.

[S2]Om näringsidkaren har krävt att konsumenten betalar för varan inom en bestämd tilläggstid och om tilläggstiden inte är oskäligt kort, får näringsidkaren häva köpet om konsumenten inte betalar inom tilläggstiden. Medan tilläggstiden löper får näringsidkaren häva köpet endast om konsumenten meddelar att han eller hon inte kommer att betala inom denna tid.

[S3]Om varan har kommit i konsumentens besittning, får näringsidkaren häva köpet endast om denne har förbehållit sig rätt till detta eller om konsumenten avvisar varan. Har priset i sin helhet betalats, får näringsidkaren inte häva köpet."

Texten du hänvisar till innebär alltså att om köparen varit i dröjsmål med betalningen, så har säljaren rätt att häva köpet, men inte om köparen betalt priset i sin helhet (alltså betalt, men för sent).

-----

Närmast till hands i det aktuella fallet är nog Avtalslagen 32§. I kommentarerna till denna paragraf står:

"Första stycket är ett uttryck för tillitsgrundsatsen och reglerar så kallade förklaringsmisstag. Bestämmelsen används mest motsatsvis/e contrario dvs. har man skrivit fel och motparten är i god tro är man bunden vid sin felskrivning. Vid benefika rättshandlingar tolkas paragrafen inte e contrario."

Intressant. Tack för kontexten!

Av ylledjur
Skrivet av Felixark:

Håller med har dock så vet jag inte vad som gäller om dom har rätt i ta återbetela utan kundens godkännande. Vad står det i konsument köplagen om just detta ?

40 paragrafen:
Har varan kommit i köparens besittning, får säljaren häva köpet endast om han har förbehållit sig rätt till detta eller om köparen avvisar varan. Sedan priset i sin helhet har betalts, får säljaren inte häva köpet.

Eftersom varan är betald har dom ingen rätt att häva.

Av ylledjur
Skrivet av Felixark:

Men får det verkligen dra till baks köpet efter både parterna har accepterat köpet. Gäller inte priset som stog vid köp tillfället ?

Om dom har skickat ut kvitto så ska köpet gälla. Vet inte varför det inte skulle gälla digitala nycklar också, det står ju tydligt "Köp" och inte till exempel "Hyr".

Av ylledjur

Jättemärkligt att dom tagit tillbaka Forza. Jag har kvitto på mitt köp (går att ladda ner från orderhistoriken) och har spelat spelet så köpet är helt klart genomfört. Väldigt tveksam till om dom har laglig grund för detta.

Av ylledjur
Skrivet av zarkov:

Jo, men det är ungefär samma totalkostnad som en S22 Ultra eller Pixel 7 Pro med abonnemang, trots att en Fold är nästan dubbelt så dyr att köpa löst. Pixeln kostar 9990 kr löst och 13427 kr med Tre Obegränsad 24 månader. Ultran kostar 12490 resp 11819 kr.

Värt att notera kanske att det är en Fold3. Mediamarkt tar visserligen 21990:- för den löst, men dom tar även 21990:- för Fold4 512 GB löst så dealen är inte fullt så bra som dom vill få det att verka.

Av ylledjur
Skrivet av jreklund:

Hej @ylledjur,

Det om något känns väldigt märkligt. Jag kunde inte se att du prenumererade på den tråden via ditt konto och det går inte att bevaka trådar utan användarkonton.

Skulle du kunna vidarebefordra det mejlet till johan.eklund@våran-domän.com.

/ Johan

Fixat!

Av ylledjur

Jag får tvärtom notifikationer via mail för trådar jag inte följer... Senast i dag för "Vilken vattenkokare ska man välja?" (1675676), en tråd som jag inte ens hade läst innan.

Av ylledjur
Skrivet av snajk:

Jo, vi får se. Jag tipsade min morsa innan jag granskade närmare, och när jag "drog tillbaka tipset" efter att ha kollat lite mer så hade hon redan beställt. Det handlar bara om 600 kronor eller så, så det är ingen jätteförlust direkt, men som sagt så får vi se.

Vore intressant att se hur det går! Håll oss uppdaterade

Av ylledjur
Skrivet av varget:

Scam

$ whois fjoutlet.store Domain Name: FJOUTLET.STORE Registry Domain ID: D329725612-CNIC Registrar WHOIS Server: whois.name.com Registrar URL: http://www.name.com/ Updated Date: 2022-10-24T06:04:51.0Z Creation Date: 2022-10-24T06:04:48.0Z Registry Expiry Date: 2023-10-24T23:59:59.0Z Registrar: Name.com, Inc Registrar IANA ID: 625 Domain Status: serverTransferProhibited https://icann.org/epp#serverTransferProhibited Domain Status: clientTransferProhibited https://icann.org/epp#clientTransferProhibited Domain Status: addPeriod https://icann.org/epp#addPeriod Registrant Organization: Registrant State/Province: ??? Registrant Country: CN $ dig fjoutlet.store +short 104.16.198.133 $ whois 104.16.198.133 # # ARIN WHOIS data and services are subject to the Terms of Use # available at: https://www.arin.net/resources/registry/whois/tou/ # # If you see inaccuracies in the results, please report at # https://www.arin.net/resources/registry/whois/inaccuracy_repo... # # Copyright 1997-2022, American Registry for Internet Numbers, Ltd. # NetRange: 104.16.0.0 - 104.31.255.255 CIDR: 104.16.0.0/12 NetName: CLOUDFLARENET NetHandle: NET-104-16-0-0-1 Parent: NET104 (NET-104-0-0-0-0) NetType: Direct Allocation OriginAS: AS13335 Organization: Cloudflare, Inc. (CLOUD14) RegDate: 2014-03-28 Updated: 2021-05-26 Comment: All Cloudflare abuse reporting can be done via https://www.cloudflare.com/abuse Ref: https://rdap.arin.net/registry/ip/104.16.0.0

Nyreggad och gömmer sig bakom cloudflare

Lite kompletterande WHOIS info direkt från name.com som är deras registrar. Håller med om att det ser scammigt ut med registreringsdatum så nyligen (plus andra faktorer, som att det är för bra för att vara sant).

P.S. Vill man se e-posten den är registrerad till så kan man kolla genom name.com whois. Den ligger som en bildfil och följer inte med copy-paste.

Domain Name: FJOUTLET.STORE Registry Domain ID: D329725612-CNIC Registrar WHOIS Server: whois.name.com Registrar URL: http://www.name.com Updated Date: 2022-10-24T06:04:51Z Creation Date: 2022-10-24T06:04:48Z Registrar Registration Expiration Date: 2023-10-24T23:59:59Z Registrar: Name.com, Inc. Registrar IANA ID: 625 Reseller: Domain Status: addPeriod https://www.icann.org/epp#addPeriod Domain Status: clientTransferProhibited https://www.icann.org/epp#clientTransferProhibited Domain Status: serverTransferProhibited https://www.icann.org/epp#serverTransferProhibited Registry Registrant ID: Not Available From Registry Registrant Name: 余 博 Registrant Organization: Registrant Street: 天桥区无影山中路104号632室 Registrant City: 济南市 Registrant State/Province: 山东省 Registrant Postal Code: 250031 Registrant Country: CN Registrant Phone: +86.18959601510 Registrant Email: @hotmail.com Registry Admin ID: Not Available From Registry Admin Name: 余 博 Admin Organization: Admin Street: 天桥区无影山中路104号632室 Admin City: 济南市 Admin State/Province: 山东省 Admin Postal Code: 250031 Admin Country: CN Admin Phone: +86.18959601510 Admin Email: @hotmail.com Registry Tech ID: Not Available From Registry Tech Name: 余 博 Tech Organization: Tech Street: 天桥区无影山中路104号632室 Tech City: 济南市 Tech State/Province: 山东省 Tech Postal Code: 250031 Tech Country: CN Tech Phone: +86.18959601510 Tech Email: @hotmail.com Name Server: ns2clp.name.com Name Server: ns4lqx.name.com Name Server: ns3cna.name.com Name Server: ns1cnb.name.com DNSSEC: unSigned Registrar Abuse Contact Email: @name.com Registrar Abuse Contact Phone: +1.7203101849 URL of the ICANN WHOIS Data Problem Reporting System: http://wdprs.internic.net/ >>> Last update of WHOIS database: <<<

Av ylledjur
Skrivet av Nucky:

Tack för svar. Den stol jag har idag har nackstöd. Helt ärligt vet jag inte om det hjälpt/hjälper mig så mycket.

Har tidigare haft stolar utan nackstöd så jag tror inte att det är något jag behöver.

Aeron eller Kinnarps. Undrar vem som gör bäst stolar.

Skrivet av Dekkan:

Hade en Ikea stol likt den du länkade. Köpte en gammal Herman Miller aeron och fixade upp den och det är bland det bästa jag någonsin gjort för mig själv. Sitter många timmar vid datorn, både när jag pluggade och nu i jobbet. Värt att investera i en stol man sitter skönt i. Om du mot förmodan skulle ångra dig så får du nog tillbaka mycket av pengarna på andrahandsmarknaden. Själv har inte saknat nackstöd men det tror jag är högst personligt.

Det finns nackstöd att köpa till från tredjepart om man skulle sakna det, t.ex. detta som dessutom passar ganska bra med stolens design tycker jag.

Av ylledjur
Skrivet av Zeroastic:

Kräver dessa spel någon amazon launcher eller är det origin/steam koder?

De jag plockade var blandat Amazons egna och Legacy Games.