Inlägg

Inlägg som Ulayo har skrivit i forumet
Av Ulayo

Alltså, 7-8% mer prestanda med 9% högre klockfrekvens? Låter ju som en försämring där...

Av Ulayo
Skrivet av Roger W:

Jag fick igång Xenon 2! Minns inte hur jag startade det, men kan ha varit F1, 1 eller vänster shift.

... dock var det bara ett demo: bara första halvan av första banan, sen vapen affären, och sen fick man spela om första halvan en gång till och därefter var det slut.

---

Håller även med Jaqob: tror det är ett svårt rättsligt läge för många av de här spelen...

Nej, alla spelen som fanns där har redan gets ut gratis och lagligt på Back 2 Roots. Däremot kan det vara problem med kickstart roms:en som dom fortfarande inte har rättigheterna till.

Av Ulayo

Annars finns det färdigkompilerade kernels att ladda ner härifrån, det är lite av en halvofficiell version från deras kernel team med patchar för Ubuntu
http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/
(Scrolla ner längst ner på sidan)

Av Ulayo

@anon224490: Ja, fast jag har aldrig varit med om att man får en privat IP adress av sin ISP.

Av Ulayo

@Dr.Mabuse: Nja, missade väl den biten. Har aldrig hört talas om detta CG-NAT tidigare. Isf är ju bästa lösningen att helt byta ISP istället, vilket han verkade ha gjort, eftersom det låter extremt dåligt. Man kan ju inte göra något vettigt utan en publik IP.

@anon226320: Hmm, ja det låter som en bra idé...

Av Ulayo

Förstår inte riktigt. Privat IP adress, ska han hosta på ett LAN då? Då ska det ju inte vara några problem alls. Har han en publik dynamisk DNS så funkar det ju bra med en DNS tjänst.

Av Ulayo

Men det är ju bara skaffa en dynamisk DNS tjänst, t.ex. DynDNS, DuckDNS eller No-IP. Jag vet iaf att DuckDNS är gratis, då jag använder den själv.

Av Ulayo

Jag har också dessa med en modmic och är väldigt nöjd. Tänk också på att du behöver ett vettigt ljudkort för att få ut så mycket som möjligt med dessa.

Av Ulayo

[Köpråd] Router för användning som switch och AP

Jag kör med en dedikerad dator med Ubuntu Server 16.04 som agerar som router, dns server och NAS och behöver därför inte just router funktionerna. Men jag behöver en switch och en AC Accesspunkt, och det borde väl då bli billigare att bara köpa en router istället eftersom dom flesta vettiga APs verkar vara rätt dyra.

Så jag behöver tips på en vettig, men billig (under 800 kr helst) router där dom flesta funktioner går att stänga av så att dom inte stör min egen router. Wifi täckningen bör vara bra nog för en 90 kvm lägenhet med gipsväggar.

Av Ulayo

@Snauz: Tror du missuppfattade vad han skrev. Själva Freesync funktionen funkar inte på Nvidia korten, men skärmen i sig går ju att använda med dom.

Av Ulayo

Öhm, du vet väl att du kan välja upplösning på Youtube klippen? Finns ingen högre än 720p så har dom inte laddat upp högre kvalitet än det. Själv kör jag med 64 bit Firefox. Egentligen är jag inte riktigt nöjd med varken Firefox eller Chrome, då dom känns ganska långsamma på att rendera sidor.

Av Ulayo

@Nyhet Varför skippade ni att också ta med dom rekommenderade systemkraven? Känns som att dom är lite mer relevanta än Ultra systemkraven.

Av Ulayo

Hmm, försöker med sudo sysctl net.ifnames=0 men får bara
sysctl: cannot stat /proc/sys/net/ifnames: No such file or directory

ln -s /dev/null /etc/udev/rules.d/80-net-setup-link.rules gjorde ingen skillnad heller.

Edit: Det funkade med att lägga till 10-network.rules. Nu heter dom eth0 och eth1 igen och webmin verkar inte klaga längre.
Men tycker det är konstigt att dom nya namnen inte funkar, dom använder ju sådana namn i sina exempel i dokumentationen...

Av Ulayo

Problem med nätverkskonfiguration i Webmin efter nyinstallation

Jag har passat på att installera om min server till Ubuntu server 15.10, har kört med server 15.04 tidigare.
Men nu stöter jag på en massa problem med nätverkskonfigurationen som jag inte hade tidigare. När jag ska lägga till nätverksenheter i konfigurationen och brandväggen får jag bara en massa felmeddelanden i Webmin som "Failed to save interface : Missing or invalid interface name". Jag vet inte om det har att göra med att alla nätverksenheterna heter enp5s4 och enp2s0 istället för eth0 och eth1. Funkar inte webmin med den senaste versionen av Ubuntu, eller vad är det?

Av Ulayo

Är det bara jag som inte kommer in på prisjakt.nu?
Väldigt dåligt tillfälle att ha maintainance isf... :/

Av Ulayo

Tänkte vänta tills det kommit ut några patcher, mods och drivrutins updateringar. Dock väldigt svårt att hålla sig...

Av Ulayo

Och för den som inte vill lägga ut 5000 kr på ett 390x kan köpa ett nästan identiskt 290x för 2500 kr. ;P

Av Ulayo

Fick tillbaka ett nytt kort från netonnet nu. Det funkar felfritt. Får 2600 poäng i unigine valley extreme hd, vilket är helt normalt. Verkar som att det förra kortet var defekt ändå. Men det känns som att det ändå var ett rätt så ovanligt fel?

Av Ulayo

@Uslingen: Testat med 13.12, 14.12 och 15.4 beta. Ingen skillnad mellan versionerna.

Av Ulayo

@Trnqt: Går inte att ställa in något sånt i uefi:t. Den kör iaf på pci-e 2.0 @ 16x.