Inlägg

Inlägg som Ulayo har skrivit i forumet
Av Ulayo

Har totalt 20 TB med utrymme, varav 15 TB är använt.
Som dom flesta har jag väl en del tv serier och filmer. Det tar väl upp runt 1 TB.
En ganska stor samling av roms och andra emulator grejer, fast det tar ju inte upp så mycket plats hur än mycket man lagrar. Det tar väl runt 100 GB.
Sen är det väl ingen idé att förneka det. Resten av allt använt utrymme är porr Linux ISOs™.

Av Ulayo

Happ. Antar väl att det är dags att uppgradera då. Kör ett 1080Ti nu, men vill inte köra SLI. Vilket grafikkort rekommenderar ni som motsvarar 2st 1080Ti?

Av Ulayo

Det är normalt. Jag hade en kortläsare i min förra dator och den syntes alltid som en tom usb enhet. Stoppar man in ett mineskort så dyker det upp där istället.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ulayo

Min desktop på Manjaro. Kör med ett Black & Gold tema.

https://i.imgur.com/bmOa9xC.jpg

Av Ulayo

CAS latency på 42?? Det är ju nästan 3 ggr så mkt som dagens minnen. Det låter ju inge vidare alls.

Av Ulayo

Jag testade april update ett tag. Jag gillar det uppdaterade gränssnittet, men det var oanvändbart för att det kraschade för ofta. Fick en GSOD så fort jag försökte köra en snabbskanning med Avast. Så jag väntar några veckor så Microsoft kan patcha april update och så att 3:e partsutvecklare hinner fixa sina program.

Av Ulayo

Får en GSOD så fort man försöker köra en snabbskanning med Avast... Känns rent allmänt inte lika stabil som den tidigare versionen.

Av Ulayo

800 kr är visserligen rätt så billigt för ett chassi med härdat glas. Men samtidigt så ser fronten ut ganska... billig...

Av Ulayo
Skrivet av boibo:

@Ulayo: ah men ge mig ett exempel på en NAS för 2000 kr med 4 bays som inte är begagnade datordelar och som kommer med ett färdigt gränsnitt med många funktioner out of the box.

Ja, du kan komma undan billigare men då måste du spendera massa tid på research och installation av sagt system. Men 2000 kr köper inte ens ramminnet du behöver för att köra FreeNas.

Man behöver inte köra FreeNAS. Man kan köra valfri Linux server distro med BTRFS.

Skrivet av Pepsin:

Det är helt enkelt inte så prisbilden ser ut för NAS, så dina förväntningar är orealistiska. Enligt prisjakt finns ett ett fåtal NAS med 4 platser kring 2000:-, från ZyXEL och Buffalo från mindre kända datorbutiker. De har knappast samma funktioner och support som QNAP och Synology. Annars börjar de kring strax över 3000:-.

Sedan får du gärna visa mig vilka nya komponenter du väljer för att få ihop en NAS med 8 platser för 3000:- (RAM, chassi, PSU, CPU, moderkort, hårdvaru-RAID o.s.v.).

Mjukvaru raid är bättre och kostar inget extra. Om man köper ett moderkort med flera sata platser behöver man inte spendera pengar på ett extra sata kontrollerkort.

Siktade kanske lite väl lågt, men för ca 6000 kr får man iaf detta system, vilket klarar upp till ca 8 hårddiskar. Köper man till en en billig lsi raid kontroller för ca 1000 kr så får man in 4 st till.
https://pcpartpicker.com/list/BwKtpG
Fast det blir en hel del billigare om man väljer begagnade delar istället.

Av Ulayo

Om du med inbyggd överklockning menar "auto" överklockningen i uefi så brukar den oftast sätta spänningen mycket högre än vad som egentligen behövs. Vilket innebär mer värme. Så det bästa är att försöka överklocka manuellt.
Vad du ska ha för kylare beror ganska mkt på vilken budget du har. En Noctua NH-D15(s) ger mest bang for the buck och den ligger nästan på samma nivå som många AIO vätskekylare. Du kan säkert klara dig med något billigare, men bättre kylning innebär ju också att man kan sänka farten på fläktarna och få ett tystare system.

Av Ulayo
Skrivet av boibo:

@Ulayo: och varför är du här och skriver då?
8 diskars nasar finns men då kostar dom en hel del mer.

Dom flesta behöver bara 2 diskar för det är en tämligen bra kompromiss. Flesta har inte en budget på 20000 (nas plus diskar) att lägga på 8 bays.

Fast man ska inte behöva lägga ens ~10000 kr på en NAS med 8 bays. Borde inte kosta mer än 3-4000 kr då man kan bygga en egen NAS med ca 8-10 platser för det priset.
För 2000 kr hade jag förväntat mig minst 4 st platser.

Av Ulayo

Bara 2 st platser för hårddiskar? Det är ju ett NAS, man ska ju lagra grejer på den och kunna fylla på hårddiskar när det tar slut plats. Jag hade föredragit minst 8 st platser.

Av Ulayo

Hoppas att dom släpper Chromax versioner av dessa också.

Av Ulayo

Ingen idé att snåla med moderkortet om du ändå ska köpa en 8700k. Jag skulle inte gå nå lägre än Prime Z370-A, du får bättre VRMs, nätverk och ljud. ASRock Z370 Extreme4 är också ett bra alternativ i den prisklassen.
Samma med minnena. Kör med minst 3000 Mhz. Skulle också rekommendera 140 mm fläktar över 120 mm. Kyler bättre och är tystare.

Av Ulayo

Roccat Nyth. Den sitter perfekt i handen och man kan lätt byta ut knappar och grepp efter behov.

https://icdn5.digitaltrends.com/image/roccat-nyth-review-mouse-c...

https://www.roccat.org/sv-SE/Products/Gaming-Mice/Nyth/

Av Ulayo

Kollat att kablarna sitter ordentligt?
Kan vara en dålig sata kabel, pröva byta ut den och byt sata port.

Av Ulayo

Om det är din nuvarande CPU du funderar om, så ska den klara 80c. Men det är långt ifrån optimalt. Men är det 80c när du stresstestar den så är det egentligen inte så farligt då du inte kommer upp i samma temp under normal användning. Annars skulle jag nog överväga vattenkylning.

Av Ulayo
Skrivet av ramlösa:

Tittade på andra widescreen skärmar och de är 34-35" 3440x1440 och då skiljer inte upplösningen så mycket.
Så frågan är mer om 29 tum" är tillräckligt stort.

Precis. Det handlar ganska mycket om personliga preferenser där. Tycker du att en 24" 16:9 skärm är för liten så lär du nog också tycka att en 29" ultra wide är för liten också. Men 3440x1440 kräver ganska mycket kraft att driva, så man måste ha en matchande GPU också. Sen kostar dom en hel del mer också.
Skaffade själv en 34" ultra wide (Predator X34A) för ett par dagar sedan och jag tycker att den är den perfekta storleken. Men sidoeffekten är att jag nu är pank... >_<

Av Ulayo

Det är då bra pris för G-sync å ultrawide. 2560x1080 är en helt ok upplösning för en 29.5" ultrawide, eftersom den har samma höjd som en 24" normal wide skärm.

Av Ulayo

Eftersom dom inte skriver något annat så antar jag att dom kör i 1080p i highest settings, eftersom det är "standard" benchmark settings.
Vilket betyder att du får ca 40-50 fps i dessa spel med en Vega 64 för 6000 kr, vilket är helt åt skogen.