Inlägg

Inlägg som Ulayo har skrivit i forumet
Av Ulayo

Började pilla på ljusinställningarna på skärmen efter jag läst det här. Jag kör nu på 55% brightness och 85% contrast på en gammal TN skärm som har max 300 nits. Enligt en mobil app jag testade mot en helt vit bakgrund så fick jag ~89 lux. Enligt google så är nits * pi = lux, vilket skulle innebära att jag har en bit under 30 nits... det låter ju inte riktigt rätt.

Av Ulayo

Första gången för mig som AMD släpper en dålig drivrutin. Skärmen blir svart och datorn verkar hänga sig så fort jag loggar in i Windows.
Det här är på ett Radeon R9 290X med Windows 10 Anniversary Ed.

Av Ulayo

Och det här "upptäcker" dom nu, flera månader efter att Switch har släppts? Hade dom vart seriösa hade dom väl ändå stämt direkt när Switch:en släpptes?

Av Ulayo

Men är mining verkligen så populärt fortfarande? Trodde folk lade av med det när svårigheten fördubblades. Man får ju inte ut i närheten så mycket som man fick för några månader sedan.

Av Ulayo

Priserna bör förhoppningsvis börja sjunka en del när AMD och Nvidia börjar priskriga.

Av Ulayo

Eftersom Creators Update funkade väldigt dåligt med USB ljudkort som mitt Xonar U7 så avaktar jag med att updatera tills dom fixar det problemet. Vilket verkar bli typ aldrig.

Av Ulayo
Skrivet av Mogwaii:

Säljs det orimligt billigt o saknar kvitto är risken stor att det är stöldgods.

Själv skulle jag aldrig köpa tex t-bord /möss / headset begagnat då bakterie nivån på sånna produkter är höga.

Är ju inget som hindrar dig att rengöra det.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ulayo

Använder mest Manjaro på datorn. Bootar till Windows 10 när jag ska spela. På servern kör jag Arch och på mobilen är det Android.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ulayo

Verkar som censuren fortsätter att sprida sig. Nu går det inte längre att komma åt bredbandsbolagets hemsida. Vad kommer sen? Aftonbladet? Sweclockers? Vem vet...

Av Ulayo

När det kommer till 290x så är det bättre att köra med öppna amdgpu drivrutinen. Du kan välja den genom att installera amdgpu-experimental+ i manjaro settings manager. Det är också en bra idé att alltid köra den senaste kernel serien, då amdgpu drivrutinerna uppdateras ofta.
Dock så är prestandan i många spel lite si och så när det gäller amd kort på linux just nu.

Av Ulayo
Skrivet av KingCobra:

Qled är en hjärt och lungräddning på LED tekniken som börjar bli uråldrig. OLED är en NY teknik som har fratiden för sig.
Samsung kör vidare med LED och curved tvs...bpda tillhör gårdagen och det känns som de tappat kompassen när det gäller tv apparater

Jag trodde QLED var OLED med Quantum Dot teknik?

Av Ulayo

Jag använder min fd. desktop med en överklockad E4400 som server/router/NAS. Plockade ut grafikkortet och nu lever den knappt om något alls. Fast jag tycker inte socket 775 är tillräckligt gammal för att man ska kunna kalla den retro...

Av Ulayo

Konstigt. Jag tyckte jag läste någonstans att dom skulle stödjas under Linux. Har du prövat med en nyare kernel?
Mitt ASUS Xonar U7 funkar iaf fint under Manjaro, men det är iofs ett usb ljudkort med ett annat chip.

Av Ulayo

@Mr_Lazy: Dom verkar ha skippat högtalaren. Det är nog inte meningen att man ska kunna prata i den. Inga högtalare är nästa steg i mobil utvecklingen efter att Apple skippade hörlurar.

Av Ulayo

Vad ska alla dessa pengar användas till då? Högre löner till alla i riksdagen?

Skrivet av heatm:

Hur kommer detta att fungera?

Om jag tex köper en dator i delar så blir varje pryl beskattad separat och jag kan i teorin få betala mer än 320 kr extra i skatt om prylarna väger tillräckligt mycket.

Men om man säljer en dator som ett paket, räknas det som en pryl då och beskattas med max 320 kr?

Detta kanske har diskuterats i tråden men kan inte läsa allt.

Antagligen kommer du få betala upp till 320 kr per del. Nu är många enskilda komponenter inte så tunga, men det kommer säkert bli 1000-1500 kr extra för en hel dator.

Av Ulayo

Vi får hoppas att Nvidia ändrar sig och börjar stödja Freesync. Finns ju så mkt fler skärmar med Freesync att välja bland.

Av Ulayo
Skrivet av Roger W:

Tanken är väl delvis att tangentbordet ska bli så lågt så det knappt behövs... Men håller med att mekaniska är inte riktigt där ens i detta lågprofil-utförande!

Fast det handlar inte bara om höjden, utan även att det ska vara ett bra underlag för händerna när man skriver. Det är inte så bekvämt att sitta å pressa handflatorna mot ett hårt bord i långa stunder.

Av Ulayo

Och som vanligt så skippar dom en av dom viktigaste detaljerna, ett handledsstöd. :/

Av Ulayo

Om det fortsätter i den här takten måste vi snart ha datorn/mobilen på routern för att få signal...

Av Ulayo

Lär ju inte va billiga iaf... dags å börja spara.