Inlägg

Inlägg som AndreaX har skrivit i forumet
Av AndreaX

Verkar vara lite extra i tiden att retrobygga även dator just nu.

Så det är nog faktiskt större chans att du blir av med det i en auktion än att försöka skänka det till slumpmässiga behövande. Några hundringar kan det säkert nostalgivärderas till.

Vanligt folk som bara behöver ett tangentbord uppskattar nog antagligen vare sig design, storlek eller kontakten.

Av AndreaX
Skrivet av reverend benny:

* Valfrihet, du kan välja vilken leverantör du vill.

* Du slipper vara bunden till en 5G routertillverkare

Njae..va?

I fibrerna så kan det ju ofta vara begränsat till vilka ISP som har deals med den som grävde ner den eller whatever.

Men mitt mobilband är inte beroende av just den medskickade routern. Funkar även i telefonen.

Men visst, säkert möjligt att det kan vara sådana begränsningar, precis som med kablat.

Av AndreaX
Skrivet av Tauri85:

Sen finns ju dom som är ännu värre, som slutar på fotknölarna så det känns konstant som dom glider av foten.

Sinnessjukt fula dessutom. Har bestämt för mig det främst var tjejer som började med det där. Men nu verkar de vitt accepterade överlag.

Kör nog hellre Fear and loathing looken än såna där hur legitima de än blir.

Av AndreaX
Skrivet av Allexz:

https://i.imgur.com/Pl37vXy.jpeg

Personligen är jag upprörd över hur bokstaven F ser ut i bildtexten ovan.
Jag har numera cancellerat mig själv.

Fullt förståeligt. Det är märkligt nationalsocialistiskt i sitt uttryck på något sätt. Skiljer ut sig i övrigt i typografin. Att det dessutom bara råkar vara fyra av dem i stycket är rejält misstänkt. Kravs ju inte mycket fantasi för att räkna ut det dolda budskapet i vad de kan pusslas ihop till!

Patcha skiten nu!

Av AndreaX

Med mobilband så får jag ibland såpass lite som 20ms, vilket är aningen bättre än fiber i ett hus i närheten. Däremot så är det ju rejält variabelt hur väl det fungerar på alla möjliga andra sätt. Dagtid när varenda mobil i närheten kollar på kattvideos eller nått så funkar inte alltid ens Netflix ordentligt. När de flesta gått och lagt sig går det oftast till och med att spela via GFN.

Av AndreaX

2026 Adblock dyker upp på Nexusmods...

Av AndreaX

Hade självklart varit 10. Blev lurad på Mastersystemfrågan. Sen läste jag frågorna istället för att svara som på bildfrågor..

Av AndreaX
Skrivet av Larsp777:

Jag menar byta färg på ikonen för att lättare hitta den i finder.

Är ingen van Mac-användare. Tycker det är lite lustigt att det verkar så svårt när Apple är kända för användarvänlighet.

I "info om mappen" finns en massa alternativ för att märka dem.

Av AndreaX
Skrivet av NightGhost:

Skulle köpt den egentligen,men var för mycket jobb att få in den i lägenheten och upp på väggen😂😂

Med ett par sådana här behöver du ju inga väggar, eller lägenhet.

Av AndreaX
Skrivet av DasIch:

Låter som en bra affär.

Helt klart. 4 TV för priset av 2 om jag räknar rätt.

Vill man ha fler så brukar det funka att ta med nån. Gå inte in samtidigt bara.

Av AndreaX
Skrivet av DasIch:

Gäller erbjudandet vid köp av två?

Ja. "Max 2 per kund."

Av AndreaX

Finns sändare som reagerar på ljud att sätta bredvid en gammal ringmodul. Sen går det att placera mottagare för denna där det behöver täckas med mer ringande.

Av AndreaX
Skrivet av jnsson:

På a modellerna har den kanten alltid varit mindre, men det är en liten kant. Däremot rätt mycket mindre än icke a modellerna vad jag kunnat se

Aha, tack. Trodde designen var samma oavsett kamera. Men då kanske det går an ändå då. Ett par tre mm är det ju som minst på nästan alla kameraöar. Den är visserligen skarp men åtminstone i tre "trappsteg" på den jag har nu.

Av AndreaX

Är det fortfarande en hög skarp kant på den där kameraflärpen?

Av AndreaX

Felgigantens kundtjänst kommer få sina fiskar halstrade.

Av AndreaX

Låter som det kommer bli mer att vitlista än det är nu att "var god stäng av ad-block" i framtiden då.

Eller är det någon som tror att de flesta sidor i framtiden bara kommer sköta annonser via seriösa och betrodda leverantörer?

Av AndreaX
Skrivet av henkrik92:

Hur ska man tolka detta:

"Så datorn fungerar den som ska, inga bekymmer. Säljs som defet och reparations objekt. Enheten har små repor/ fläckor, kantstötningar, sprickor på locket. Se bilder nogrann för egen bedömning innan du budder, ingen klagomål eller liknande."

Är det då en dator som fungerar som den ska, eller är den defekt och reparationsobjekt?

Går inte att handla på dessa platformar alls.

Defekt/Otestad är samma kategori tyvärr. Eller så har det varit i varje fall. Det är därför folk friskriver sig med det ifall de inte orkar gå igenom allting. Men funkar det till vis del så beskriver man det.

Att sen många har en ännu bredare tolkning om vad detta rimligen ska användas för är en annan sak. Liksom att även begagnat eller nytt verkar vara en bedömningsfråga för en del.

I exempel med datorer du tar upp så är det vanligt och låter inte konstigt tycker jag. Men beskrivning och språk kunde naturligtvis vara bättre.

Köpte en Mac med totalkvaddad skärm. Den funkade också fint enligt beskrivningen. Vilket var korrekt. Förutom att även skärmen funkade fint. Det var bara glaset som var sprucket.

Ibland har man tur, ibland otur. Men det går ju att styra det mot det senare med ett visst grad av att läsa mellan raderna där beskrivning är bristande. Alternativt kommunikation, såvida inte det mellan raderna antyder att det antagligen är meningslöst.

Då kollar man på något annat. Precis som det fungerat långt innan Tradera och Blocket.

Av AndreaX
Skrivet av Aka_The_Barf:

vad gör alla med chromecast? Det mesta finns väll redan i dagens smarta tv's eller har jag missat något?

Köpte en för rätt länge sedan att ha på hotellet vid resor men den fungerade inte utan wifi och kunde inte logga in på wifi sidor som hotell brukar ha så det fick bli en enhet som speglar telefon skärmen direkt till tv'n utan wifi istället. Glömt vad den hette. men idag känns alla dessa enheter överflödiga då allt finns i tv'n?

Beror på TV. Men det är ju närmast garanterat på de flesta märken att om det inte krånglar redan på en helt ny TV så kommer det börja efter bara ett par år när tillverkaren släppt flera nyare modeller och slutar uppdatera de ett par generationer efter.

Chromecast kanske inte är den bästa mediastreamern. Men den är garanterat en av de vanligaste och mest kompatibla som man kan räkna med funkar och stöds ett bra tag.

Bara som ett exempel har jag flera gånger råkat på "Denna titel kan inte spelas." På SVT av alla appar. Och på en inte särskilt gammal TV.

Sen finns det säkert de som använder den till mediastreamer eller de få spel som CC har. Båda dessa suger också på min TV åtminstone. Spelen är typ pajiga mobilspel i flash och alla mediaspelare är antingen nån skinnad scam eller Plex.

Går det inte att ha CCn på telefonens wifi? Inte testat, men borde ju funka även genom hotellets anslutning då om den har dual band i alla fall.

Av AndreaX

https://www.theregister.com/2024/04/05/microsoft_government_c...

För specifik kontext till vissa tidigare yttranden.

Av AndreaX
Skrivet av blixt3n:

Nä du resonerar som ett litet barn. Dom där spelföretagen tjänar multum och dom underhåller inte ens dom spelen som dom släpper till windows. Dom gör någon beta utav skiten, släpper ett par patches och sedan vidare till nästa spelproduktion. Det är solklart att dessa behöver regleringar inom alla möjliga fronter. Och då även stöd för andra platformar än bara windows. Att tillverka spel och sälja dom svindyrt utan att ens underhålla dom är under all kritik. Det är snabba cash i dom där företagens mentalitet och det måste till lagstiftning för att styra upp seriositeten hos dessa företag.

Du kan sitta och gagga om din avreglering bäst du vill men vi har svart på vitt att företag behöver reglering annars sköter dom sig inte.

Vilket svammel. Jag har inte nämnt vare sig avreglering eller något som ens kan tolkas till det konceptuellt.

Och resten av ditt inlägg blir ju bara ännu mer absurt med kraveskaleringen. Någon slags kvalitetskrav kommer aldrig hända även om krav på flerplattformssläpp gör det. För hur skulle det kontrolleras. Berörda myndigheter kan ju som framgått nyligen inte ens förmå Microsoft att fixa omfattande säkerhetsbrister i det OS som de trasiga spelen oftast hamnar på liksom.

Du kanske borde gå om årskurs 1 i svenska innan du kallar andra för barn, lols..