Inlägg

Inlägg som AndreaX har skrivit i forumet
Av AndreaX
Skrivet av Mono:

Reagerade på att det är väldigt lite PS5 i videon. 90% av den är Xbox Series S/X.

Inte särskilt märkligt. DF är extrema Microsoft-fanboys.

Är komiskt när de sitter och fnittrar som ett gäng uppspelta skolflickor över de minsta brister eller knasighet på PS, och när det inte går bra för Xbox eller den har en brist ser de genuint bekymrade eller rent gravt deprimerade ut.

Notera också klippning i alla deras videor. Alltid när något format jämförs med mindre bra är grundmaterialet valt för att Xbox ska upplevas jämförelsevis bäst, även om de i 90% av fallen kommer fram till att PS är den bättre versionen. Nintendo jämförs fördelaktigt med XBSS, medan PS5 jämför med PEEZEE. Och så mer fnitter på det.

De kan åtminstone vara hyfsat opartiska med fakta fortfarande, men när det kommer till tonen och att etablera känslan av testerna.. nja minst sagt.

Av AndreaX
Skrivet av Tauri85:

Ah gamla Mac vilken nostalgi.. innan Ipods och Iphones förvandlade Apple till företaget som kränger svindyr ''estetiskt tilltalande'' teknik till hippsters

Det var ju samma med dessa iof. De var gjorda för folk som tyckte andra PC var fula och skrymmande, på den tiden. Hipsters har funnits i alla tider, bara ordet har kommit med tiden.

Alla Mac-grejer vissa stör sig på idag funkade dessutom samma. Som speciallösningar och kedjekoppling av tillbehör. Var iof innan USB, så..

Skrivet av [SmR]BMF:

Tycker priset verkar lockande, förvisso förra generationen men 2300 (ex. moms eller?) för 8/16 känns helt ok.

Nej. Men räkna med mer eller mindre väntade extrakostnader efteråt.

Av AndreaX
Skrivet av walkir:

En Android blåses sällan helt vad jag vet, då vissa partitioner alltid överlever en "factory restore".

Matnyttig länk:
https://android.stackexchange.com/questions/215683/trying-to-...

Självfallet överlever viss partitioner. Hur skulle annars telefonen kunna fabrikåterställas. Det är ju inte som på vissa PC OS där det finns en slags målbild om hur det bör se ut nytt, och alla gamla filer återvinns. Vare sig de är manipulerade eller ej.

Matdiskussionen känns rätt långt efter bäst före.

Skrivet av Bozzeta:

Fast vad är det för användardata som är kvar då efter en vanlig factory reset om vi bortser från allt annat man kan göra?

Inga. Det som kan finnas kvar är användningsdata om telefonen, inte användardata. Alltså historik om batteriet, skärm eller lagringsanvändande. Alltså sånt som även hänger med en totalformaterad dator.

Att börja blanda in upplåsta telefoner, särskilt med alternativa system på är ju hyfsat meningslöst. Dessa kommer inte att accepteras som retur av något större tredjepartsföretag som tar något som helst ansvar ändå.

Inte ens tillverkaren värderar sådana likvärdigt med stock. Vilket alltså antyder att dessa antingen faktiskt återställs för merkostnaden det innebär, eller återvinns för delar.

Med en upplåst telefon så går det däremot såklart att lägga in egna appar i recovery, vilka då kopieras till systempartioner vid en återställning oavsett hur den görs. Men är den upplåst, vilket krävs för att göra detta, så är det ju givetvis också enklare att bli av med allt eventuellt möjligt hot. Förutom själva upplåsningen då.

Av AndreaX
Skrivet av Zeroastic:

Brukar det vara någon rea på PS+ i mellandagarna?

Ja, men det var just bara erbjudanden för nya prenumeratiiner. Så de vill ju helt klart inte att det ska stackas upp till det "billiga priset". Alltså samma kostnader som det var för några år sen..

Har inte ens prenumerationer emellanåt sen det spårade ur med alltfler tillägg. Och sist jag hade det löpande kostade det 1kr per dag.

Skrivet av nu1mlock:

Allt vi kan göra är att spekulera så om Sony själva säger att dom gör vinst på varje såld disk-PS5 till sina aktieägare så är det nog så också. Men det går förstås aldrig att lita fullt ut på företag.

Däremot förlorar/förlorade dom säkerligen pengar på varje digital version av PS5 eftersom läsaren förstås inte kostar 1000kr. Men det gör dom förstås gärna eftersom dom vet att varenda spel köps med typ 300kr vinst till Sony.

De kan ju inte hitta på vadsomhelst för investerare. Det kan bli riktigt dyrt det. Men vad företag räknar som vinster eller förluster kan såklart i stor del förvillas i avskrivningar och investeringar. Samt abstrakta värden. Sånt som hållit många techbolag flytande och attraktiva för investerare trots miljardförluster år efter år och i princip noll faktiska tillgångar.

Med tanke på releasepriset så gör dom rimligen 300kr vinst på skivspelaren också.

Av AndreaX
Skrivet av walkir:

Är det inte smått omöjligt att säkerställa att en Android inte får med sig en massa malware på vägen?

Från tillverkaren? Nej, det vore ju imponerande. ;D

Men annars är det faktiskt rätt krångligt på de flesta tillverkares modeller att 1. Få in trojaner som överlever systemåterställning. 2. Inte lämnar bootladdaren olåst.

Finns säkert undantag. Men då är det rimligen oftast på modeller som är gjorda för av användaren utbytbar mjukvara. Och då blir det ju rimligen också enklare både för tillverkaren och kunden att garantera systemets integritet.

Av AndreaX
Skrivet av juckeyy:

Tänkte köpa en begagnad ps5 för att spara lite pengar. Nånting man bör akta sig för? Har hittat en för 4000kr + 2 spel. För bra för att vara sant? Kan dom låsas remote eller liknande?

Första att kolla (om det är Blocket särskilt) är om 1. Priset verkligen är 4000. Och 2. Den ens går att köpa. Verkar som mycket scam eller försök att driva ner priset för andra.

Är det trots allt en riktig annons för det priset så är det nog bara att klippa oavsett. Är man noga med vad man får kan man alltid kolla upp hur gammal modellen är. Är den i ett tema-paket med spel på omslag blir detta lättare att avgöra.

Har man några nojor alls mot skador eller smuts, köp aldrig något där de enda medföljande spelen är sport eller COD.

Skrivet av Millhouse1:

Borde ju EU titta på? som konsument så ska man väl ha friheten att köpa fysiska och digitala spel vart man vill. Är det inte lite samma sak som Applestore grejen som är i fokus nu? tar 30% och monopol för appar i apple produkter?

Säljförbud för Steamdeck?

Låter som en pyrrusseger.

Det enda universella som möjligen skulle kunna fungera vore om alla utvecklare eller distributörer själva fick ansvara för att sälja spelkoder ungefär som hos Valve. Men även där finns ju begränsningar, varav vissa snarlika de konsollerna har.

Och vilka kommer få betala för alla som jobbar på att kringgå systemet? Garanterat de som inte orkar. Som på Steam.

Av AndreaX

Antar det blir färre bitfel också om de sänker ner dem på hyfsat djup.

Men tycker ändå hela konceptet känns lite fånigt "för att vi kan". Ungefär som att kopiera Paris..

Av AndreaX
Skrivet av Goedendag:

där oligarker styr.

Mja.. En sak är iaf statistiskt undersökt. Du har 100000 gånger större chans än en annan medborgare i ditt land att bli president om din pappa var det.

Hur stor chansen att bli dik eh, älskad folkvald ledare du har om din pappa var det har jag inte sett en statistisk avhandling runt. Men den verkar variera mellan 99% och nackskott.

Av AndreaX
Skrivet av ipac:

? CPUn är en liten del av APUns yta så ev. skillnader i CPU har knappast någon effekt på slutpriset.

Enda som behövs för att PS5 ska hamna under 5000 kr är att svenska kronan slutar ha katastrofalt värde och att Nordisk Film taggar ner sitt påslag lite...

Nu menar jag alltså även hela SOCen. AMD tar såklart bra betalt även för GPUn i sammanhanget. Även om den i sin tur också är en luten del av ytan på moderkortet kortet så orsakar dess dåliga verkningsgrad i sin tur även mer komponentkostnad på resten av kortet.

Visst, den är rejält mycket dyrare än den borde vara i Sverige. Det är en sammantagen effekt av många saker. Som de du nämner, skatter, men även att svensken trots allt är mer köpstark (eller köpvillig snarare..) överlag för denna produktgrupp nästan hur än kronan faller. Så nä, jag tror inte alls på att det skulle bli någon kraftig prissänkning bara kronan blir starkare. Troligen rentav tvärtom faktiskt.

Och även om vi ser på priset ute i Europa så är det inte som det var där heller. Men amerikanerna gnäller ändå de med, trots att det i sin tur närmast är konstant BF där jämfört med de flesta övriga europeiska länder med.

Av AndreaX
Skrivet av GuessWho:

Om man köper en standard/disc edition från början av denna "slim".
Är den fortfarande beroende av aktivering?
Eller skulle man kunna köra helt offline om man vill ?

Ja. Dessutom måste den aktiveras igen vid både systemåterställning eller om du startat maskinen utan spelaren monterad. Så det är i princip samma situation som med Xbox nu. Tror dock man åtminstone inte måste ha ett konto än på PS.

Tack för den Hollywood...

Av vilket Sony visserligen är en inte obetydlig del.

Skrivet av Necragaming:

Sänk till 3000kr

Det tåget har seglat för längesen. Och det lär inte bli en ändring på det sålänge x86 ska vara i. Enda anledningen att PS4 åtminstone kom under 4000 var pro. Så kanske PS5 hamnar under 5000 när/om den kommer.

Hoppas på ARM nästa generation.

Av AndreaX

1500 för skivspelaren.. Märkligt nog verkar DE fortfarande inte släppts i amerikanska marknaderna trots att slimen redan funnits i övrigt där flera veckor nu.

Av AndreaX

Bra. Lustigt nog är en sån liten sak som skruvinfästnigar nog bland det viktigaste för reparationer eller byte av något.

Skrivet av GizmoTheGreen:

Det ser ju lovande ut... kan ju hoppas att denna layout hålls så när nästa uppgradering kommer kan man köpa och byta ut moderkortet bara?

Det kan man nog glömma. Det kommer alltid en möjlighet att få in ett aningen bättre batteri när man kommit oå att det går att ta bort ett par komponenter till på huvudkortet.

För att inte tala om att nästa modell möjligen kan vara SD2.

Av AndreaX

Använder mest Stadia-kontrollen nu då den vägrar kopplas till TV. (Även om det lyckades en gång för längesedan med en viss firmware, medvind till antennen och alla elektronikgudar i harmoni..)

PS5-kontroller får vara till TVn då den ändå pendlar den korta sträckan mellan den och vad den egentligen är till för.

Hursomhelst, Stadias kontroll är fantastisk förutom att den har så mycket ..resonans. ;P

Av AndreaX

Den är även förvillande lik AOCs skärmar. Och säkert någon annan med.

Är dessa bara branding (vet att det är merparten av vad Philips gör nymera) eller köper olika tillverkare enbart skalens design och kombinerar? Det senare verkar iof ännu konstigare när brand är vad som säljer i längden liksom.

Av AndreaX

Hmm.. Det måst vara någon mer komponent som är problemet?

Har aldrig sett några sönderfrätta eller ens korroderade kylare med kopparkärna.

Av AndreaX

Meh..

Något som faktiskt hade varit konkurrensfrämjande och bra för miljön vore om det var valfritt att få Windows med datorn inom EU.

Visst, det är åtminstone valfritt att avinstallera det, ännu.

Av AndreaX
Skrivet av Laxpudding:

Sätt dig i soffan, slappna av och låt det gå någon minut. Försök ignorera din befintliga TV. Hur håller du blicken naturligt i fråga om höjd? Hur vill din nacke vara?

Med det utgångsläget så får många montera in TVn i golvet numera när mobilnacken är rent epidemisk. ;D

Av AndreaX
Skrivet av oqvist:

Tvåan var helt fantastisk på IMAX bio. Handlingen är kopia av ettan med vatten liksom men cameron formatet fungerar trots allt.
De kan göra samma sak i nya miljöer i trean och fyran också även om jag hemskt gärna blir överraskad med ny story

Ingen dålig filmvärld att göra spelvärld av. Får spelet via köp av 7800x3D så jag kommer testa iaf.

Haha, ja först skog, sen vattenvärlden. Så fortsätter det med sten, och till sist techno zone. Spelifierat värre.

Att det odiskutabelt är en fin visuell upplevelse i tider när de flesta spektakelfilmer börjat slarva alltmer med effekter och animationer kan jag inte säga annat än såklart.

Men jag tycker allt den bland mycket annat gått i exakt samma spår som andra filmer på en annan punkt. Och det är att den känns fruktansvärt lång. Och då menar jag såklart inte speltiden, utan rörelsen genom den. Pacing, hur det nu ska översättas. Tempo?

Men ja, som ett spel kanske det blir bättre på den punkten åtminstone som öppen värld-spel.

Skrivet av mirre55:

Det som främst hållit mig kvar i PS+ är backup av sparfiler eftersom jag ofta spelar om spel med New Game+ och liknande och vill inte tappa dem vid en eventuell krasch av min PS5a.
För det går väl inte att köra backup på sparfiler till PS5-spel utan PS+?

Det går alltid att göra backup på hela systemet istället. Det inkluderar sparfiler.

Inte en särskilt kvick och smidig process för save-scum direkt. Men tror inte det tar flera timmar som med PS4 åtminstone.

Jag har för mig den metoden även fungerade för skyddade sparfiler som bara gick att säkerhetskopiera till + redan på PS3-tiden.

Av AndreaX

Oftast kan man skylla på användarna, men ibland är det allt systematiskt.

Tycker Blocket delvis orsakar problem iom att saker bara försvinner så fort en affär är iland och redovisningen om användaren blir så abstrakt att det i sig leder till jobbiga interaktioner. Folk vill liksom bekanta sig trygga för ingen orkar använda deras feedbacksystem.

På tal om system. En svensk klassiker:

Av AndreaX
Skrivet av Bozzeta:

https://www.youtube.com/watch?v=G-1evpoTzWU

Tveksam till denna, Far Cry 7 Pandora.
Vad tror ni?

Susa runt på en flygödla i sköna gröna skogsmiljöer hade jag gillat. Var häftigt i både Panzer dragoon och Drakengaard.

Synd bara på allt det andra.. ;D

Den andra filmen var också så jävla träig (på fel sätt då alltså) fastän den var vattenbaserad att jag redan tröttnat på hela Avatartrilogin trots att det tydligen är två kvar.