Inlägg

Inlägg som GuuFi har skrivit i forumet
Av GuuFi
Skrivet av altair4:

Stängde av efter 30min av första avsnittet. Tappar direkt lusten att se när det är uppenbara "checkboxes" var och varannan minut. 3 Body Problem däremot var riktigt bra, tror jag ska se kinesiska versionen med. Amazon är dock helt oförmögna att göra något vettigt så länge Jennifer Salke sitter vid rodret och förstör.

Verkar ha massa fördomar och förutsättningar för hur just du vill ha en serie och checkar den inte alla dina boxar så stänger du av.

Blir tyvärr inte mycket du kan titta på då den ska följa din agenda och inte någon som har egna idéer, vilket också betyder att det är en tråkig upplevelse oavsett...

Sen att du ens nämner någon random person som har hand om streaming men har 0 input på själva serien är komiskt, detta är inte LoTR rebooten, helt andra förutsättningar och krav från IP-ägaren...

Min gissning är att du tittade på 0 minuter och har noll intresse av Fallout alls.

Av GuuFi

Verkar vara många som har samma problem, jag hade dock inte det i min Edgerouter-X men kanske skiljer mellan HW-revisioner och firmware.

Putty är bland det enklaste som finns, CLI kommer se exakt likadan ut som det gör via UI:s CLI.

Först bör du se till att SSH är aktiverat på routern, finns någonstans under management ( har inte access till min just nu men finns säkert guider ), i Putty så är SSH redan satt som standard, knappa in IP-adressen till routern ( ändra port om du ändrat från standard 22 ) och anslut.

Av GuuFi
Skrivet av Dem8n:

Hur långt är det kvar innan AI gör alla IT-jobb som inte kräver praktiska färdigheter till lågavlönade arbeten eftersom vem som helst kommer kunna utföra dem med hjälp av AI?

Fast då är det väl inte AI som tar över om det behövs en lågavlönad för att faktiskt utföra jobbet?

Är inte så stor skillnad från dagens lågavlönade "IT-jobb" där folk går efter ett manus, kanske blir den supporten/kundtjänsten bättre.

Av GuuFi

Borde förbjudas precis som i så många andra yrken, arbetsgivaren ska betala vettig lön, inte kunderna.

Av GuuFi
Skrivet av Unpoor:

Har en modmic visade det sig men vill bli av med sladd och lurar..
mm svårt detta..

Finns väl en trådlös variant, hur bra den sen är vet jag inte.

Av GuuFi

Problemet är mest att micar begränsar en viss frekvens, får du samma frekvens från högtalarna på hög volym så kommer den plocka upp det.

Om du inte har en mic som är väldigt nära din mun som begränsar på andra sätt så är det ganska kört.

Vill du inte bli ovän med andra, skaffa vettigt headset/hörlurar+vettig mic, typ ModMic.

Av GuuFi
Skrivet av Mordekai:

Vi tycker olika, definitivt vad som är hutlöst. Om windows går ifrån nuvarande licensmodell till SaS så kommer det troligen hamna i den häraden.

För företag är det i princip SaaS redan, ingen skillnad från vad det är idag.

Sen är 600kr fullständigt BS då vi redan med ett medelstort företag kan förhandla om priserna blir då vi köper andra tjänster från dem.

Vi körde utökad Win7 support gratis fast vi inte hade behov för det för det ingick i vårat avtal för O365, vi hade absolut noll behov utan det var något de bara gav oss utifall vi har 15 år gamla applikationer som inte fungerar.

För privatpersoner är hela nyheten helt irrelevant, för företag... Samma då det är individuell prissättning om man inte är helt vilse och köper från deras webbshop direkt.

Av GuuFi

Kör inte W11 än men känns som ett idiotsäkert sätt att undvika få icke-testade uppdateringar och annat de skjuter ut hej vilt till massorna.

Windows 8/8.1 var nog det bästa exemplet på hur MS vill ha det och hur absolut ingen håller med och sedan gick man tillbaka till hur det såg ut i Win7 mer eller mindre.

Av GuuFi
Skrivet av dlq84:

Jag tror inte du skulle vilja betala 2-3 gånger så mycket för hårdvaran dock, så produktionen lär stanna i länder med lägre löner.

De som jobbar på fabs i Taiwan har en aning högre lön än medianlönen i Sverige och med en aning menar jag mycket högre.

2-3 gånger mer kommer ingen arbetsgivare betala om en fabrik sattes upp här.

Sen skulle nog kisel komma från närmare källa då det skulle vara värt att gräva ut det i Sverige, så kostnaden skulle nog minska i det stora hela.

Sen är det lite annan jobbkultur där man jobbar övertid gratis ( eller få sparken, slå upp slavjobb ) och annat i Taiwan men det skulle inte skada att det åtgärdades och pengarna faktiskt når de anställda.

Av GuuFi
Skrivet av Tommy:

Nyfiken på vad man kan göra med det här som borde kunna resultera i många sparade kronor i längden.

Personligen gör jag inget men har samtidigt inga möjligheter att påverka förbrukning eller timpris där jag bor nu.

Är mer nyfiken på hur mycket tid ni lägger tid på detta och hur många kronor ni faktiskt sparar på det?

Anledning till att jag är nyfiken är att en kollega precis smällde upp ett sånt här system och solceller för nästan inga pengar ( enligt honom ) men ser noll skillnad på elräkningen, samtidigt är det vår nu men på sommaren behöver de inte köra ved/uppvärmning via el så...

Av GuuFi

Svårt reparera ett dåligt rykte i efterhand.

Att de sedan gör ett solklart misstag och nekar att de har något att göra med det är bara sjukt lågt.

Allt pekade på att det är tillverkarens fel, att de sedan efter miljontals views bestämmer sig för att ändra på sin åsikt hjälper väldigt lite.

Det är något man förväntar sig av ASUS, skyller ifrån sig tills sociala medier blir för mycket och sedan gör det något åt saken.

Av GuuFi
Skrivet av Aeig:

Jag har packat upp, monterat och använt ett otaligt antal Ryzen stock kylare senaste 3-4 åren Ibland är de repiga som denna, kylpastan ser korrekt ut så jag tror bara att du har fått ett ex i sämre skick, det är nog inte världens bästa QC på dessa. Bör dock inte påverka prestandan då kylpastan skall fylla i eventuella ojämna kontaktytor.

Varför köper du inte något bättre, är din 5600X inte värd det? Du får högre och mer frekvent boost också.

Mvh

Finns inga som helst garantier på att man får högre/mer frekvent boost, generellt sett så är X-modellerna redan på sin gräns och man har nog mer tur med en icke-X.

Boxade kylaren gör sitt jobb om man inte har för kasst chassi med dåligt luftflöde, 5600x är heller inte känt för att ge mycket extra oavsett kylning.

Gällande medföljande pastan som fastnar som många här nämner, den är mycket tjockare än t.ex. Noctuas/Arctics varianter, att den sitter hårt betyder bara att man får vrida på kylaren innan man försöker dra upp den.

Av GuuFi
Skrivet av edsbyn:

Ni som har 6 veckors semester, är ni övertidsavlösta?

Vi får kompa våra timmar, men det som gäller är fortfarande beordrad/överenskommen övertid annars händer det inte.

Tecknar man på detta så ska man se till att det inte blir så att man jobbar gratis eller när som helst utan förvarning, har man kollektivavtal så brukar det vara väldigt tydligt men arbetsgivarna har nästan aldrig koll på det själva och tror att det är gratis arbetskraft när som helst.

Min nuvarande arbetsgivare har koll, första på mina sista 4 företag där jag haft detta avtal.

Av GuuFi
Skrivet av koSmiQ:

Hej alla,

Vet inte om det här blir rätt forum egentligen, men vi börjar här. Är i tagen att sätta ihop en ny dator och noterar (tyvärr) att de flesta AMD-moderkort kör med WiFi från Mediatek nuförtiden. Mina erfarenheter av WiFi-kort från andra än Intel är minst sagt katastrofala. Disconnects, dåliga hastigheter, dålig pålitlighet i uppkoppling och så vidare.

Men det är å andra sidan ett tag sedan jag senast upplevde problem, så kanske har det blivit bättre? Hur är er erfarenhet med Mediatek-korten som är mer moderna? Helst hade jag sett exempelvis ett Intel AX210 eller liknande, men det verkar vara väldigt tunt med tillgängligheten för den typen av maskin jag tänkt bygga. Korten verkar gå att byta ut, men är också lite pilligt.

Nästan alla Intels AX-chip har lidit av problem med disconnects och skitdåliga hastigheter inom de senaste 2 åren, till och från beroende på Windows build + vilken drivrutin som körts, alla problem lösta inom en vecka med uppdateringar/direkt med rollback.

Ingen av våra slimmade modeller av Ryzen-laptops ( blandning av Qualcomm och Mediatek Wi-Fi + BT ) har haft liknande problem.

Med det sagt är ingen av dem immuna mot en olycklig kombo av ovanstående, det är däremot inget som indikerar på något större problem med dem, vi snackar ändå om hundratals klienter från 3-4 generationer av chipsets som vi kör med.

Gällande "byta kort" så är det inte alltid så enkelt, de flesta vitlistar en/enstaka modeller och inget annat lirar på dem.

Av GuuFi
Skrivet av simonliten:

Jag förstår lite va du menar. Och ja skrev Workstation inom citationstecken. Menar mer ska ja köpa en i3a och den håller i 4 år eller lägga pengar på en bättre processor för att kunna klara saker längre. Vi har haft laptops för detta ända mål som blivit sega efter ett år eller två. Och fått köpa nya. Därför tänker ja att en stationär håller längre pga bättre komponenter än en laptop för 4000:-

Datorn är antagligen inte seg efter 1 år, det är någon mjukvara som är seg eller så har ni haft för små specs på laptopen, då borde den dock bli "seg" efter några timmars användande.

Eller så är den så full av damm att den blir för varm och throttlar...

Kolla på någon valfri Lenovo M70Q eller liknande, brukar ofta vara på kampanj för hälften av vad en vettig företagslaptop ligger på.

Vi har ett tiotal sådana i värre miljö än de flesta kontorsdatorer någonsin kommer uppleva, går som tåget.

Av GuuFi

Det är frågor du aldrig kan få svar på, spelar ingen roll vad påven eller Neil deGrasse Tyson säger.

Om vi tar vinkeln där man bestämmer sig för att det bara är lights out och that's it så är det bara så, tror man på att något händer efter det så tror man på det och om det sen händer någonting annat så kommer det ju hända oavsett... Eller inte.

Ärligt talat tror jag 100% religiösa personer lever ett mycket bättre liv och grubblar väldigt lite om vad som händer efter livet.

Tror någon på ett liv efter detta så ska man nog låta dem göra det, allt annat gör bara detta liv värre för dem och antagligen en själv också.

Att försöka resonera att allt kom från inget och sedan försvinner till inget är lika förvirrande och svårt att greppa, hur djupt du än går så är ingenting logiskt även om det du ser idag kan verka som det.

Av GuuFi
Skrivet av Eclipse:

Men fattar du inte, folk som använder deras produkter ÄR INTE INTRESSERADE av den s k öppenheten. Alltså det behovet som ni kallar öppenhet finns inte.

Nej, och det finns inga andra företag som bryr sig heller. Eller du tror Microsoft bryr sig om dig? Eller LG? Eller ens din lokala ELON handlare. Du är bara en siffra i deras statistik så det argumentet är så tomt så det finns inte.

Jag fattar absolut, har många timmar både med Mac OS/iOS och andra OS ( inte valfritt dock ) och kan bara se fördelar och absolut noll nackdelar med en öppen plattform oavsett vad du eller någon använder tycker om just det.

Och om plattformen skulle öppnas upp så skulle allt det som finns idag finnas kvar, utöver allt extra man får, win-win för slutkunden, ser inte problemet med den lösningen, bara fördelar.

När du ändå tar upp Microsoft så kan jag installera och spela/köra vad jag vill på deras plattform utan att de tar ett öre för det, förutom det jag betalade för licensen, hur coolt är det... Nej just det, det är sunt förnuft förutom på vissa plattformar.

Klart som fan behovet för öppenhet finns, bara på företagsmarknaden så skulle det öppna upp hur mycket möjligheter som helst till skillnad från idag där man får köra med workarounds eller betala Apple extra för att ta total ägarskap av dina enheter.

Av GuuFi
Skrivet av qwertylol1:

Det är faktiskt helt sjuk detta drevet mot Apple som pågår just nu. Det finns en anledning till varför Apple-produkter är ÖVERLÄGSNA i hur deras olika produkter fungerar helt sömlöst och det är för att de har 100% koll på DERAS egna produkter och kan skräddarsy och bestämma exakt hur de vill att det ska fungera från början till slut.

Förstår inte varför utomstående ska ha något att säga till om hur Apple ska jobba? Gillar man inte deras produkter så låt bli att köpa de, svårare än så är det inte. Gillar man inte Apple och deras produkter så finns det ingen som hindrar en att köpa andra produkter.

Jag kan liksom inte gå till en AIK hemmamatch med ett säsongskort från MFF och klaga på att de har olika säsongskort, det ska ju gå att använda överallt?

Jag betalar för Netflix, så jag ska gå och klaga på Disney+ och säga att de kan ju inte ha olika separata abonnemang, jag vill ju köpa ett bara?

Du verkar vara ute och cykla nu, du förstår inte att om detta går igenom så är det bättre för dig som Apple-kund, oavsett vad Apple själva säger...

Tänk att öppna upp plattformen, kanske till och med ha möjligheten att byta reservdelar till dem när något går sönder.

Monopol är aldrig bra för slutkund oavsett hur mycket du gillar märket, de bryr sig inte alls om dig som kund, de vill bara att du betalar mer för... Allt.

Av GuuFi

Coil whine oavsett vilken komponent som ger ifrån sig ljudet behöver inte bero på just den komponenten.

Har haft coil whine på ett antal grafikkort för länge sedan, det försvann men nätaggsbyte, hade senare coil whine i ett Fractal Design Newton någonting, bytte PSU, ingen skillnad utan nya PSU gnällde också och det var definitivt från nätagget, bytte moderkort så försvann ljudet.

Senare i livet har man bara accepterat att det uppstår, speciellt på alla nya grafikkort vid hög fps.

Av GuuFi

Känns som hälften av spelen som släpps idag är AI-genererade, väldigt generiskt BS, speciellt så kallade AAA-titlar.