Inlägg

Inlägg som jsdapocnma har skrivit i forumet
Av jsdapocnma

Är det verkligen så här högljutt??

https://www.youtube.com/watch?v=cYCSe5MMgyQ

edit: och här står det att den inte låter så farligt: http://www.silentpcreview.com/forums/viewtopic.php?t=67112p=5...

Citat:

When left to idle, the Brix operated at just 39 degrees, which isn't bad given how thin its heatsink is and more importantly, how quiet the whole system is. However, its temperature quickly soared to 78 degrees when under load via Prime95.

hmmmmmmmmm

Av jsdapocnma
Skrivet av Blk:

Har Brixversionen utan HDD plats och jag måste säga att fläkten är ganska högljud om du ska ha den som HTPC.
Jag är iofs ganska petig på ljud, men om man sitter och kollar på en spännande film så vill man inte höra en flåsande fläkt.
Det är enligt mig ok när man tittar på ex. fotboll, med ett "jämt" ljud, men en spännande scen i en film, då är det störande.
Och iaf. på min så är det ännu värre i de senare biosversionerna, så illa att det inte ens gick att använda skiten.

Vad jag vet så finns inga "fanless"-lådor till den här modellen av brix, tyvärr... så hade jag varit du, hade jag tittat på andra alternativ.

Aj då, jag vill nog tro att jag också är rätt kräsen när det gäller ljud. Vissa typer av ljud kan jag iofs leva med (tex min popcorn har en gammal mekanisk hårddisk som surrar ganska högt och det överlever jag). Vilken Brix modell är det exakt du har, din kanske är äldre än denna jag tänkte slå till på och låter mer? Kan man förresten inte ställa in fläktarna i bios på Brixen som jag läst att det skall gå att göra i tex Intels NUC?

Av jsdapocnma
Skrivet av Lifooz:

Perfekt,;) har själv en likadan. fast skall köpa 60GB verisionen också för lite mer utrymme till OS-et.

Trodde 30Gb va väl tilltaget för att kunna köra en HTPCs OS.. borde väl tom vara tilllräckligt för att köra win 7 och 8 eller?

Av jsdapocnma
Skrivet av backspace:

Ta en titt i den stora NUC-tråden.
Det jag tänker på är att den där ser onödigt dyr ut för att ratta OpenELEC.

På vad jag lyckats förstå så har inte intels NUC:ar optisk spdif support och det är tyvärr en dealbreaker.

Av jsdapocnma
Skrivet av Lifooz:

Allt ser fint ut, men skall du installera windows på den lilla SSD´n? Eller halvledarenhet som dom verkar kalla den.
Om inte annat så har du samma prestanda, fast till ett mycket bättre pris här.

Stämmer bra det, tänkte installera OS på ssdn! Bytte till ditt förslag i listan. Tackar

Av jsdapocnma

Gigabyte Brix paket, bra eller anus?

Tjo!

Tänkte införskaffa mig en HTPC eftersom min gamla Popcorn Hour a-300 börjat ledsna (audiosync problem, flashminnet resettas varannan gång jag sätter på den och jag måste gå igenom alla inställningar från början).. Så jag grävde fram det här paketet. Skulle uppskatta lite feedback, om jag har valt något knas/kunde byta ut något till de bättre? Mitt i princip enda krav är att den måste ha en optisk SPDIF ut och vara (mkt!) bättre än min A-300. Resten är jag nog rätt flexibel med!

totalt: 4.497,00kr

På detta tänkte jag köra någon XBMC variant och det lutar åt Openelec.

Vad tycks? Ser det OK ut?

Av jsdapocnma

OK tackar för svaren!

Av jsdapocnma

Asus DSL-N66U med Telia (60/10Mbit)

Finns det någon hjälte här som prövat Asus DSL-N66U http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=2172130 med Telia och INTE kör deras modem Thomson etc bryggat utan bara Asus bb-router? Lite små sugen på att pröva men osäker på om det fungerar/är värt besväret?

Av jsdapocnma
Skrivet av madtop:

En enkel och billig lösning är att du behåller din 789 som router men skaffar en Gig-switch och kopplar din utrustning dit i stället.
En pryl mer men du får Gbit/s i hemmanätet.

Mhm. Hade hoppats på att slippa just det. Och tänkte (dumt nog) att v2 i router namnet borde pekat på att dom arbetat bort tråkiga buggar i första versionerna.. Men ickkeeee.

Av jsdapocnma

Jag fick hem ett nytt modem tg799 v2 och den här va lika kass den med. Jag kopplade in min gamla traktor TG789vn och nu fungerar allt som det ska..

Får tyvärr dras me 100Mbit och inge Gigabit i mitt LAN om jag nu inte vill köpa en separat router och brygga Telias.. suck..

Av jsdapocnma
Skrivet av GaMeR2K5:

Har en fundering angående den här smartlådan "Technicolor TG799vn v2"...

När jag pratade med Teliasupporten så sa de att t.ex. Spotify inte skulle fungera efter bryggningen. Testade dock aldrig detta innan jag bytte ut den.

Jag har en switch idag före routern där internet och iptv ska delas upp. Borde inte detta vara ungefär lika som en bryggad "Technicolor TG799vn v2"? Och Spotify fungerar nu... jag provade det förut när jag hade kopplat in tv:n i sovrummet.

Att Spotify skulle sluta fungera efter bryggningen va de roligaste jag hört. Du drog en nitlott i supportlotteriet.. som du märkte

Av jsdapocnma

Har haft thomsons tg789 en längre tid och den har fungerat helt ok. Ville byta "upp" mig för jag ville ha gigabit och fick hem TG799vn v2...

Det exemplaret har varit katastrof. Ibland skickar den ut samma IP adresser som andra datorer har i nätverket. Ibland får jag rätt ip en stund och sedan vips tappar den ip och jag är tbx på ruta ett.

En sak som fungerat 9 ggr av 10 är att göra klassikern "stäng av sätt på" nätverks kortet. Så blir routern glad. Och internet fungerar.

Skall få hem ett nytt modem får se om det kommer fungera bättre med det.

Min gissning är att DHCP funktionen knasar på iaf Telias version av Technicolor routrarna. Kanske går att lösa me nån framtida firmware uppdatering?! Vi får se hur nästa kopia jag får hem fungerar.. Om det är samma problem..