Inlägg

Inlägg som Pelegrino har skrivit i forumet
Av Pelegrino
Skrivet av Max77:

Jag håller med dig, straffet är alldeles för lågt. Han borde förlora anställningen samt möjligheten att fortsätta utöva yrken när han blir frisläppt. Samma med personer som kör alkohol- och/eller drogpåverkade. Körkortet ska ryka direkt och aldrig kunna återfås.

Han lär ju förlora både anställning och licens inom kort.

Skrivet av Donhoz:

Jamen det är väl helt okej dom? Inte så att han fuskat med skatten direkt?

Så sant. Finns inget värre än brott mot pappa staten, s.k ekobrott.

Av Pelegrino
Skrivet av Fooesque:

Så är det såklart, men just för utveckling tror jag inte civilingenjör nödvändigtvis ger mer ”bang for the buck" än högskoleingenjör med tanke på extra studietid. Jag har aldrig någonsin behövt visa upp examensbevis eller liknande (gammal D:are) utan det är prestationen som räknas.

Hoppas du hittar rätt väg för dig framåt. Jag fastnade själv i tekniken och har jobbat som lösningsarkitekt ett gäng år.
Glöm inte bort att tekniska specialistspår finns, att managera folk är mer ett straff än befordran för mig. Tjänar gott där också kan jag lova!

Har en bekant som slutade på sin arbetsplats när han blev projektledare för han ville bara koda så förstår att det finns sådana människor men själv vill jag helst sluta koda och ha det som fritidssyssla istället

Vi har 3 spår på min arbetsplats - generalist, specialist och arkitekt. Jag håller mig till generalist

Av Pelegrino

Domen mot den heroinmissbrukande läkaren

Det har nog undgått få angående målet mot den heroinmissbrukande kirurgen i Lund. Nu kom domen och jag är så himla upprörd att jag behöver skriva av mig. (För den som ej läst artikeln finns den här)

Mannen dömdes för grovt narkotikabrott, ringa narkotikabrott samt två fall av misshandel till 3 år 9 mån fängelse.
Kvinnan dömdes för grovt och ringa narkotikabrott till 3 år 6 månaders fängelse.

Detta innebär alltså att hans två fall av misshandel mot kvinnan är värd 3 månaders fängelse.

Utöver det har tingsrätten skrivit följande:

Citat:

Vid långa fängelsestraff kan man i regel utgå ifrån att den dömde förlorar sin anställning och dessutom får svårt att komma tillbaka på arbetsmarknaden och detta är något som redan vägts in i straffmätningen

HUR i helvete kan man ta ställning till att han kommer (troligtvis) förlora sin anställning? Klart som fan en kirurg som opererat på patienter påverkad av heroin inte ska ha sin anställning tillbaka. Hur detta kan ses som något som ska vägas in i straffmätningen är helt absurt i mina ögon.

Blir bara så upprörd av hur sjukt vårt rättssystem är i Sverige.

Av Pelegrino
Skrivet av Fooesque:

Inför första jobbet så är det guld med en civ.ing men frågan är om det är värt två år extra jämfört med högskoleingenjör eller systemvetare för just programmering/utveckling? Projektledare, arkitekt osv kan man nå här i Sverige ändå och löneskillnaden lär inte vara så stor. Ska man flytta utomlands till ex Zürich kanske det är andra krav på akademisk bakgrund?

Alltså tanken är väl inte att alltid vara programmerare för de flesta som läser civ.ing men man måste starta någonstans. Sällan går man rätt in på projektledning osv. Jag siktar själv på programmerare -> scrum master -> manager.

Av Pelegrino

Baserat på vad man läser i denna tråden verkar det otvivelaktigen som att det är lättare att få första jobbet om man har en högskoleutbildning. Det innebär inte nödvändigtvis att ens kunskaper är större utan att företag kanske just föredrar högskoleutbildningar.

Jag tog min civilingenjörsexamen förra året och hade massvis med företag som kontaktade mig om intervjuer från från flera år innan jag var färdig och till den dagen jag var färdig. Valde den enda jag var intresserad av och fick jobbet. Skulle nog nästan våga påstå att har du en civilingenjörsexamen i datateknik idag så är det omöjligt att inte få ett jobb.

Av Pelegrino

Jag går och tänker på det i några veckor, installerar stacken och sen så inser jag att jag inte vet var jag ska starta.

Av Pelegrino

Får 12000 SEK i Sverige och 12000 DKK i Danmark. Blir ett trevligt tillskott.

Av Pelegrino
Skrivet av deadprince:

*facepalm* tack så mycket. Jag har nu ställt om räknaren till degree istället för radian. Jag återställde t.o.m. räknaren helt och trodde att det skulle ha löst några sånna problem men tydligen är det default inställningen.

Det här är så mycket nostalgi. Alltid om svaret är fel i en uppgift med trigonometri ska man dubbelkolla att man har där inställning

Av Pelegrino

200g varmluft, 20 min - inte svårare än så Sambon min steker laxen (vilket hon gjorde ikväll) och det är också supergott. Men lax är svårt att misslyckas med.

Av Pelegrino

Använder amazon som aliexpress. Rätt skönt när man köper saker < 200kr ish.

Av Pelegrino

Kitchn har en stort rea, bland annat på grytor och stekpannor.
https://www.kitchnsverige.se/?utm_source=sms&utm_medium=mobil...

Av Pelegrino

Har bahnhof via BRF och betalar inte en krona för publik.

Av Pelegrino

Ta min kritik med en nypa salt. Sidan skriker wordpress/squarespace (dvs i grunden ser den ut som varenda annan generisk hemsida som helst) men det gör ju egentligen inte supermycket.

Några saker jag hade ändrat på.
1. Typsnittet på "Welcome to.." samt Showreel precis som @Gustav var inne på.
2. Ändra stillbild på showreelen. Att bli välkomnad av ett enormt öga är inte supernice.
3. Storleken på showreelen. Tycker den tar för mycket plats.
4. Hade nog tagit bort animationen på footern.

Skrivet av IsseBisse:

Tycker ändå den känns lite "sluggish". Tror inte det är lagg utan snarare effekterna (typ bilder som rullar in) som är lite för långsamma för min smak. Nu skumläste jag visserligen, så jag scrollade ganska snabbt, men jag fick vänta in bilder och text på flera ställen.

Håller med om att den känns lite sluggish, även på dator.

Av Pelegrino

Google driver duger gott. Vi har det men brukar inte det så mycket pga hög medelålder och folk är analoga.

Av Pelegrino
Skrivet av blunden:

Fibaro-brandvarnaren har väl dock en del problem med falsklarm som jag förstått det. Sådant är ju naturligtvis helt oacceptabelt när andra tillverkare inte har samma problem i alls samma grad.

Synd, har varit rätt inställd på den...

Av Pelegrino

Är också på jakt efter brandvarnare med stöd för Zigbee som kan inkluderas i HA. Någon som har något tips?

Av Pelegrino
Skrivet av ChrisDev:

Lyssnar ofta på en podd/YouTube-kanal med en ganska erfaren utvecklare, han är ofta involverad i nyrekryteringar och brukar nämna dessa "boot camp level developers" som knappt kan någonting utanför React och Bootstrap. En del vet inte ens vad ett promise är.

Detsamma kan gälla de som läst "riktiga" utbildningar som på universitet t ex. Min handledare på LIA berättade att de inte sällan nekar folk jobb som kommer från universitet men skriver riktigt kassa kodtester, de har med sig massa teori men vet inte hur man bygger något i praktiken.

Poängen med universitetet är ju just teorin. Resten lär du dig på arbetsplatsen. Kunde inget om Javascript när jag började, vad jag kunde var att lära mig och sen min första dag på jobbet jobbar jag bara med JS.

Av Pelegrino

På något sätt fick jag en komplimang.

Av Pelegrino
Skrivet av landmarks:

Betyder det här att leken "Gul Bil" får DLC i form av "Gul Iphone"?

Jag tänker att reglerna är ungefär samma, det vill säga guldfärgade nyanser räknas inte, för att berättigas att utdela en box vid fynd måste telefonens existens kunna bevisas och eventuella Post-Iphones utesluts ur leken.

Leken uppdateras även till att du får vaska deras mobil. Satan i gatan vilka fula mobiler (imo). Jag föredrar absolut de färgerna som funnits tills nu.

Av Pelegrino
Skrivet av rewoX:

Det är rätt saftigt också, 20GB surf... Telia är ännu dyrare med mindre surf...
Jag hade Halebop för ett par år sedan, 8GB för 289kr/mån. Sen hitta jag Fello 14GB för 145kr/mån obundet.
Nu slipper man det helt genom jobbet då både mobil & abonnemang ingår

Betalar själv 70kr i månaden för mitt Vimla med 8 gig surf vilket duger gott för mig. Använder dock aldrig den längre då jag har fritt allt via jobbet (sen hur fritt det är iom att jag skattar 300 kr i månaden kan man argumentera om...) men kan tyvärr ej säga upp mitt svenska nummer då svenska sjukhus vägrar kontakta dig på icke-svenska nummer.

Skrivet av boogey:

Då var du inte med på tiden när man hade fast telefon hemma, eller runt millenieskiftet för den delen heller när det kostade 5,50 kr/minut med Comviq Kontant.

Nä, men för att stanna i nutiden så kostar väl ett abonnemang med de surfmängderna ungefär samma hos alla operatörer. Några av budgetoperatörerna är lite billigare än Halebop, men å andra sidan har Halebop varit väldigt duktiga på att strössla med extradata och låta den rulla över vilket har varit väldigt välkommet när jag åkt bort. Det hade varit hundralappar jag hade sparat på ett år på att byta.

Fick förövrigt också 4000:- i rabatt på att binda mig i 2 år. Sen kan man också välja att betala av hela telefonen på första fakturan, ett mycket underligt system. 🥴 För operatörerna verkar det vara väldigt mycket värt att låsa in framtida intäkter helt enkelt.

Kollade lite snabbt nu. 20 gig via Halebop kostar 319kr, samma kostar 260kr hos Vimla. Du kan istället få 50 gig hos Vimla för 330kr.