Inlägg

Inlägg som Pelegrino har skrivit i forumet
Av Pelegrino

Pissenkelt

Av Pelegrino
Skrivet av CymbalCrasher:

Försäkring skulle jag knappast chansa med på ett okänt bolag.

Hedvig är rätt långt ifrån okända. De riktar främst in sig mot ungdomar och studenter.

Av Pelegrino
Skrivet av Sinery:

7.5 är väl studiefart 50% så 20 timmar i veckan.
Klarar dig lätt på 2h varje dag om du är lite snabbare än sittet, ta hjälp av chatgtp vetja.

Beror på hur över hur lång tid. På en läsperiod (halv termin) stämmer det du säger, på en termin är det kvartsfart (är reggad på en sådan just nu.

Av Pelegrino
Skrivet av flukke:

Medellönen på Microsoft Sverige (ca 600 anställda) låg 2020 på strax över 91 000/månad.
https://www.di.se/digital/manadslon-pa-128-000-har-ar-techbol...

Lägg till att de gjorde en större höjning av lönen under 2022 för de anställda så kan vi nog räkna med att snittet för 2023 ligger en bit över 95k/månad i Sverige.
https://computersweden.idg.se/2.2683/1.766246/it-jattarna-hoj...
Så ja folk där är ganska välbetalda, men de gör ett bra jobb

Medellön är helt ointressant. Median är det man kollar på.

Av Pelegrino
Skrivet av radx:

Homeassistant med en del Zigbee lampor från förr och en del zwave saker från förr. Allt nytt köper jag shelly (wifi) istället. Inget krångel med mesh och det behövs inte heller då jag har bra täckning i mitt hus på alla våningsplan. Det enda krångel egentligen är att wifi drar mer ström så det funkar inte för alla batteridrivna produkter.

Har bara hört nackdelar med Shelly över Z-wave/zigbee. Tappar anslutning osv. Hur finner du det? Rätt smidigt att slippa brygga + de är billiga. Lite mer osäkert också kanske.

Av Pelegrino
Skrivet av Squallie:

Det vanliga är att räntan sätts på tillträdesdagen. Då man lånar pengarna.

Kan bara utgå från min egen erfarenhet men SEB gav mig en ränta på ett möte och så hade jag 2 veckor på mig att skriva på bolån. Så att inte ge en ränta förrän det är påskrivet tycke jah låter märkligt.

Av Pelegrino
Skrivet av Ahmadpour99:

Du har massor med inlägg! Skojar du med mig?
Skriv bara som kommentar istället för att säga så.

Var inte otrevlig när folk försöker hjälpa dig.
Du kan köpa en domän precis var du vill, bara att googla. Du har fått en del alternativ i tråden.

Värt att tillägga är att du inte heller behöver en domän, många sidor låter dig hosta hos det under deras domän tex www.mittprojekt.derasdomän.com. Det kanske räcker för ditt ändamål?

Av Pelegrino

Htop funkar skitbra men vill du inte installera något finns top natively.

Av Pelegrino

Kopiera formateringsinställningar från VS till IntelliJ

Hej,
På kontoret har vi slutat använda VS och börjat använda IntelliJ för utveckling i Vue. Problemet är att IntelliJ använder helt annan formatering med mycket mindre indentering vilket vi ej tycker om. Det gör också att med existerande kod hamnar man inte rätt när man går till ny rad. Jag har försökt hitta något sätt att översätta inställningarna mellan programmen men ej lyckats. Någon som suttit i samma sits?

Av Pelegrino
Skrivet av Dalesdator:

Var nära på att köpa den först. Onekligen en fin kniv. Dock inte känt på den så kanske åker till Cervera i dagarna och gör det så man får en uppfattning om hur den känns i handen.

Köpte Globalknivar till föräldrarna i julklapp och tycker också att de är rätt bra. Åtminstone 10 gånger bättre än knivarna de redan hade, vilket iof inte säger alltför mycket:)

Vad tycker du är bättre med Yaxell Zen än Global G2 för övrigt?

Jag tycker delvis att de är mycket mer estetiskt tilltalande och att det är kul att de just inte är global (känns som varenda Svensson har de). Sen tycker jag allmänt global passar mindre händer. När de gäller själva bladen så är jag inte kompetent nog att avgöra skillnaden. Båda är härliga att arbeta med. Jag tror att för min del är det just handtaget och utseendet som avgör.

Av Pelegrino
Skrivet av Tubb3:

RDR2 - Skulle ge mitt vänstra lillfinger för att spela det spelet ”blint” igen!

Spelade typ klart chapter 2 sen kraschade mitt ps4. Är inte så taggad på att spela om det men funderar på att ladda ner en spelprofil som är typ där och importera på mitt ps5. Men jag har allmänt svårt för singleplayer-spel, det roliga med spel är att spela med andra (och tävlingselementet).

Av Pelegrino

Jag kan bara flika in att jag är väldigt nöjd med min Yaxell Zen kockkniv. Bor tyvärr ej i närheten av Stockholm så har ingen möjlighet att känna och klämma på hundratals japanska knixar så blev en onlinebeställning. Har egentligen inget emot global heller, fick en G2 kockkniv av min sambo i födelsedagspresent (vilket var lite tråkigt då jag är investerad i Yaxell) men finner att jag använder den oftare då jag är lite mer rädd om de andra.

Av Pelegrino
Skrivet av PeCe:

Eftersom du köpte den online så har du lagstadgad ångerrätt i 14 dagar (från det att du fick CPUn i din besittning). Villkoren för EGs öppet köp behöver du i så fall inte bry dig om. Har det passerat mer än 14 dagar så får du titta på vllkoren för öppet köp alternativt reklamera den.

https://www.hallakonsument.se/fragor-och-svar/1552152/bruten-... kan du läsa lite mer om förpackning och eventuell värdeminskning (gäller vid ångerrätt, ej nödvändigtvis vid öppet köp).

Trasiga produkter är inte undantagna från ångerrätten, men om du returnerar en sådan så är min rekommendation att vara en schysst kund och meddela att du hade problem att få den att funka (så den inte säljs till någon annan utan att testas ordentligt först).

…utöver det faktum att om man bara lämnar tillbaka den utan att nämna att den ej fungerar kan de hävda att kunden tagit sönder den.

Av Pelegrino

Jag har så jävla många spel som jag vill spela (och äger).
- Ghost of Tsushima
- RDR2
- spiderman
- Last of us 1/2
- Båda Horizon

Men vi vet alla att det kommer sluta med det vanliga: WoW, CS, LoL.

Av Pelegrino

Jag tror tyvärr du är väldigt ensam i den här åsikten. Tycker det fungerar utmärkt på mobil.

/skrivet på min mobil.

Av Pelegrino

Förlåt men ”grabben” duckar ständigt frågor om eventuellt ogiltiga pengar och hans argument har extremt mycket hål i sig. Det i kombination med ett helt nytt konto gör det uppenbart att det handlar om penningstvätt, ingen 18-åring gör ett konto på ett IT-forum för att fråga hur man sätter in pengar på banken.

Kan vi låsa denna tråden och ta död på CashClockers/ Snabba Clockz?

Av Pelegrino
Skrivet av Phod:

Jobbigt med de där idiotkommentarerna, dock. Det känns som koden är kopierad rakt från Stack Overflow.

Tycker om ”idiotkommentarerna”. Inte för att jag behöver dem men för de som lär sig kan det vara nyttigt att det är beskrivet vad varje del gör.

Av Pelegrino
Skrivet av MadMantiz:

Under 2023 tänkte jag prova strategin att månadsköpa svenska "Dogs of the Dow", tio olika aktier för liknande belopp vardera. Som jämförelse tänker jag göra samma sak med fonderna Avanza Zero och Länsförsäkringar Sverige Index. Gärna någon fler ifall någon har något förslag.

För detta experiment har jag öppnat ett helt separat ISK. Köpordrarna kommer läggas första handelsdagen i månaden, det kommer alltså bli tolv köp av varje aktie och fond. I slutet av året är min avsikt att redovisa hur det gått för respektive innehav, dess totala omkostnad, aktuell kurs samt eventuella utdelningar.

<Uppladdad bildlänk>

Spännande. Vad innebär det?

Av Pelegrino
Skrivet av Mindfighter:

Hur har det gått för er i år? Att ha gjort bättre än snittet är en klen tröst när det fortfarande är minus och med hög inflation.
<Uppladdad bildlänk>

-1% ska du vara jävligt nöjd över. Är -40% och såg nu att det var en bra bit över snittet så det fick en inte att må bättre. Tung i Tesla, SBB, AMD & Nvidia så var ett riktigt pissigt år.

Av Pelegrino

Min kraschar bara vid varje försök att öppna den men ej spelat så mycket på steam i år. Mest Blivit WoW och League.