Inlägg

Inlägg som Acce22 har skrivit i forumet
Av Acce22

Annonsen är avslutad

Av Acce22

Såld och skickad till Wee_66

Av Acce22

Stänger budgivningen ikväll vid kl. 19.00, skickas imorn om vinnaren önskar frakt

Av Acce22

Asus Strix GTX 1070 8GB

Säljer nu mitt Asus Strix 1070 8GB då jag uppgraderat till en ny GPU.

Grafikkortet köptes här på marknadsplatsen för några år sedan och har sedan dess fungerat felfritt och suttit i ett välkylt chassi och endast använts till spelande. Trots några år på nacken så fungerar det väl för många av dagens spel, speciellt i 1080p.

Originalkartong finns och kan skickas i den med lite extra emballage runt.

Pris 1000 kr + frakt eller högst bud.

Kan hämtas eller skickas.

Förbehåller mig rätten att sälja när och till vem jag vill.

Läs hela annonsen här

Av Acce22
Skrivet av mastrovious:

Delad roll som både ansvarig för försäljning av webb/app/design och konsulter (utvecklare).

Säljer konsulter, lösningar och allt däremellan. Är även med och rekryterar. Sitter i ledningsgrupp.

62k/mån, 5-6k friskvård, Vårdförsäkring, standard pensionsavtal, 30 dgr semester, ingen övertid men väldigt flexibelt jobb, styr mina dagar fritt (plats och när på dagen jag jobbar)

Tips från coachen: satsa på jobb som utvecklare, skitsamma vilken (nästan så faktiskt) inriktning du väljer. Kör YH och skit i akademisk utbildning, arbetslivserfarenhet är ändå bara det som räknas. Satsa ALLT krut på att få en schysst LIA plats så är du garanterad jobb.

Mina 5 cents efter 20 år i branschen.

Skulle nog lägga till en stor asterisk på denna att du bör vara intresserad av mjukvara och liknande för att tycka att jobbet är kul och kunna prestera bra och inte bara ge dig in för att jaga pengar och förmåner som jag hör att vissa vill göra. Konkurrensen är rätt hård för dem högre avlönade jobben på spännande företag och det förväntas ofta att man har ett stort intresse för programmering och lägga tid på det även utanför jobbet, något som inte är ett krav för många andra jobb. Det finns många företag där du jobbar som utvecklare långa dagar till snäppet för lite lön för vad som krävs av dig också. Tycker man att datorer och mjukvara är kul så håller jag dock med om att man absolut bör ge sig in i branschen. Riktigt kul jobb med bra förmåner, lön osv och man kan jobba inom in princip vilken branch som helst då alla behöver folk som kan utveckla i dagens samhälle!

Av Acce22

Jag använder IKEAs trådlösa laddare. 59 kr och känns hållbar (haft den i snart ett år och fungerar toppen fortfarande). Du behöver även köpa till sladd om du inte har en USB-C sladd liggandes som du kan använda!
Länk: https://www.ikea.com/se/sv/p/livboj-tradloes-laddare-vit-5045...

Av Acce22
Skrivet av etnica33:

Jag skulle avvaktat med m1.

Skulle iaf. kollat med de som håller utbildningen först om det ser någon problematik med det i kursplanen. Typ om ni skall köra docker, libbar som inte stöds ännu m.m.

Surface laptop 4 är väll likvärdigt om man ser på byggkvalite hårdvara och kostar väll typ samma.

Docker mm funkar nu för tiden på M1 Är ytterst få saker som inte fungerar och då kan man köra via skolans datorerna för dem få projekt som ev inte skulle funka på MacOS.

Av Acce22

Definitivt en MBA M1 med 16 GB ram. Använder en varje dag för webbutveckling, samt har en windows-desktop som jag har utvecklat lite på, men väljer min Macbook alla dagar i veckan för utveckling av alla dess slag

Tips är att köpa direkt via apple och deras studentrabatt https://www.apple.com/se-edu/store där du har rabatt samt får ett par Airpods på köpet just nu som du direkt kan sälja för typ 1000 kr om du inte vill ha dem själv

Av Acce22
Skrivet av dauit:

Räkna med runt 30k +/- 5k beroende på vars i landet, utbildningsnivå, arbetsgivare samt en rad andra faktorer.

Tror nog din uppskattning är lite låg. Skulle snarare vilja säga 35 +/- 5k beroende på var i landet. Går du in på under, eller i närheten av, 30k som utvecklare i Sverige idag så bör du tacka vänligt men bestämt nej då du garanterat kommer att kunna få högre löner på andra ställen

Av Acce22

Se även till att dem aldrig laddas ur till 0%, det sliter på batterierna väldigt mycket

Av Acce22

Jag har detta tangentbord med ANSI:https://epomaker.com/collections/mini-64/products/epomaker-gk68xs

Var lite orolig först att det inte skulle funka så bra, men vande mig rätt så snabbt och kör det som om det vore ett helt vanligt svenskt tangentbord just nu. Så vissa symboler på tangentbordet stämmer inte överens med vad som faktiskt visas på skärmen, men efter att ha suttit x antal timmar vid en dator så kollar jag inte direkt på tangentbordet längre så upplever inte alls att det är ett problem
Som ovan sagt så är avsaknaden av < och > ett problem, men jag har bara lagt så att Fn+. blir <, så är inte ett jätteproblem, trots att jag sitter som webbutvecklare och skriver det tecknet en hel del i HTML osv. Är bara en vanesak och märker knapp när jag har den knappen igen på min laptop, utan bytet sker väldigt smärtfritt fram och tillbaka

Av Acce22
Skrivet av Findecanor:

För oss som inte är medborgare i Apple, vad i hela världen är en "Airtag" ?

Det är in princip som "Tiles Bluetooth Tracker" som du kan sätta på nycklar, i plånbok eller så som hjälper dig att hitta saker du har tappat bort. Förväntas använda UWB i iPhone för att kunna använda AR för att hitta saker som du tappat bort

Av Acce22
Skrivet av Kamonco:

Vi diskuterade jobbmöjligheter efter praktiken och då var de väldigt intresserade. Jag vill nog mer ifrågasätta längden på provanställningen och se ifall den ska vara på standard 6 månader eller ifall man kanske kan få en tillsvidare efter tre månader.

Definitivt, vill mer ifrågasätta längden på den har jag kommit på.

Mer fokus på utveckling handlar det om, så det är ju åt tech-hållet. I en mindre kommun än Stockholm.

Har kollat i den, därför jag känner att 29 är lite lågt ändå, om man jämför med det som folk får efter ett byte av jobb. Just nu är mina planer att ligga långt i det här företaget så det känns lite tråkigt att känna ett behov av att byta jobb bara för att få upp lönen.

6 månaders provanställning är fullt normalt och inget som du antagligen kommer att kunna förhandla bort, samt att det är ett skydd för dig att du kan sluta på dagen om du inte trivs och inte sitter fast i 3 månader bara för att. Det kan dock vara värt att kolla hur utvecklingen ser ut efter dessa 6 månader. Vissa företag höjer lönen en del när du blir tillsvidareanställd också. Det är en fråga de absolut bör kunna få ett tydligt svar på och kan göra det värt det trots allt.

Sen tycker jag verkligen du säljer dig själv rätt billigt för 28 tkr i månaden i Stockholmsområdet och skulle nog rekommendera att kolla runt lite granna efter annat då du med rätt så stor säkerhet kan hitta högre ingångslön som utvecklare med tanke på behovet som finns.

Av Acce22

"IT-konsult" har blivit ganska brett som begrepp. Vad mer exakt ska du ha som arbetsuppgifter? Är du utvecklare eller mer analyst i det läget? Känns som folk som pluggat system kan hamna lite var som beroende på vad de fall för under plugget!

Tycker dock att det överlag låter som väldigt låg lön då jag främst sätt löner på 34000-40000 kr som ingångslön i Stockholm som IT-konsult, dock då med civilingenjörsexamen främst, men inte som krav kring 34000 kr. Detta är dock om man är mer mot tech-hållet som utvecklare och liknande.

Tips är även att kolla i tråden "Vad har ni i lön?", har sett flertalet där med 28-29 tkr som ingång som sett bytt jobb och hoppat rejält närmre 40 tkr vid första bytet då dem insett att dem sålt sig själva lite billigt.

Av Acce22
Skrivet av Sando:

Så hur är känslan med Xbox Series X/S nu efter några månader? Är den ett vettigt PC-substitut?

Jag håller som bäst på med att bygga ihop en ny dator, men jag noterade att bara grafikkortet (6700 XT) är dubbelt så dyrt som en Series S. Hela bygget lär väl gå på typ 2,5-3 st Series X innan allt är klart, och med tanke på att jag spelar kanske 4 timmar i veckan totalt så känns det lite som en dyr investering just nu.

Duger de som PC-substitut för spel på en skärm 24" 1080p 60 fps? Håller Series S det stabilt? Hur är stödet för mus och tangentbord?

Jag köpte ett Xbox Series X för att ha det som ett subistitut för just min PC, men väntade lite med att sälja min PC då jag inte var helt säker på vad jag tyckte. Efter nästan två månader med Xboxet så säljer jag det igen då jag hoppade tillbaks till PC efter jag var klar med Assassins Creed Valhalla och en del Warzone och Rocket League och lite annat då jag saknade mus, tangentbord, ultrawide och högre framerates lite för mycket. Blev lite för ofta frustrerad på frameratesen och att några spel som jag ville spela inte fanns på Xbox, samt att FPS med handkontroll är riktigt knepigt när man är van vid mus och tangentbord. Att TVn ofta är upptagen av sambon är också en bidragande faktor, men ville inte heller flytta den till datorskärmen då jag ville kunna spela i soffan främst. Enkelheten och Gamepass är dock riktigt trevligt, men inte tillräckligt för att dra mig från PC där nu Gamepass är lika bra som på Xbox så det är knappt en fördel till Xbox längre gentemot PC. Priset för en Xbox är också väldigt tilltalande i dagens PC-marknad, men då jag byggde PCn jag har nu i somras precis innan allt detta slog till så fick jag den ändå till ett rätt så trevligt pris så jag är ändå nöjd

Det är väl en liten sammanfattning av mina tankar kring det hela

Edit: Här är några inlägg i denna tråden som kom då jag ställde en liknande fråga för knappa 2 månader sen, kan vara värt att slänga ett öga på: https://www.sweclockers.com/forum/trad/1579526-traden-om-xbox...

Av Acce22
Skrivet av Mccartney:

Det blev Dell 38 Ultra wide, en dum fråga kan man koppla in sitt PS 3 till skärmen så att man kan se sina blue ray filmer via skärmen?

Ja, det går. PS3 stödjer dock inte ultrawide så det kommer att bli stora svarta bars på sidorna, vilket egentligen inte påverkar så länge du kollar på 16:9 film som ändå hade haft dessa barsen.

Av Acce22

Personligen hade jag valt ultrawide, men det beror lite på vad du prioriterar. För film så är absolut 4k-skärmen att föredra, men för spel och produktivitet är ultrawide att föredra.

Av Acce22

Jag skulle nog rekommendera en IPS panel för kontorsjobb iaf. Jag körde på denna https://www.inet.se/produkt/2216882/acer-34-nitro-xv340ckp-21... och är riktigt nöjd. Ljusstyrkan hade gärna fått vara snäppet högre, men det är något jag bara märker mitt på dagen när solen ligger på och lyser in genom fönstret

Av Acce22
Skrivet av Puttefnasket:

Vanlig widescreen, med en ultrawide så kommer bilden bli utsträckt på bredden. Inget större bekymmer när det bara gäller kontorsarbete men vid film, tv tittande så...

Vad menar du med att bilden kommer att bli utsträckt på bredden? Den som sker är att man får ungefär 30% mer skärmYTA, men ingenting blir utsträckt om du inte aktivt ställer in det

Jag gick nyligen över till en ultrawide och skulle absolut rekommendera det öven till kontorsarbete! Jag använder den in princip enbart till arbete, och den extra ytan man får är guld verkligen då man har möjlighet att ha två nästan fullstora fönster bredvid varandra

Av Acce22

Avtal i samband med publicering av app på App Store

Jag håller precis på att publicera en app jag har byggt på App Store, men har fastnat vid ett avtal för att kunna erbjuda köp i appar där man ska skicka in ett "U.S. Tax Form". Jag har sett flertalet förslag på hur detta ska skickas in från diverse olika länder, men har tyvärr inte hittat något tydligt om man kommer från just Sverige med enskild firma. Finns det någon som har varit med om att fylla i detta formuläret tidigare och kan eventuellt kan ge några pointers för hur detta ska göras?

Tackar på förhand!