Inlägg

Inlägg som IRONBERG har skrivit i forumet
Av IRONBERG

@Wifi: det blev acer x34a efter att haft samsungen hemma. Jag är nog väldans känslig för banding effekten som Samsung har. Jag jobbar mycket med kodning/text och där funkar inte Samsung alls. Samsungen är dock bra mycket fränare i kontrastrika filmer och spel. Doom är grymt med Samsung 😁 sen sa Samsung i sin reklam att färgerna inte skulle ha några nyanskillnader ut mot kanterna. Men det har den, precis lika fruktansvärda problem som tidigare va paneler enligt mig så fotoredigering går icke. Acer är inte perfekt den heller. Men jag finner inget bättre just nu. Väntar spänt på oled skärmarnas intåg om några år!

Av IRONBERG

@Jaxione: När frugan skulle välja chassie valde hon faktiskt just Phanteks P400S Windowed bland alla chassin upp till 2K på prisjakt. Borde va reko WAF faktor med andra ord. Tyst blir det dock först om du kör med bra fläktar. Är A och O.

Av IRONBERG

@Sir. Haxalot: Jo, det var ju det jag skrev ovan

Av IRONBERG

Netgear och googles meshprylar är tripple band där ett av banden används för att kommunicera mellan enheterna. Så all data går på det tredje bandet. Har man många enheter är denna lösning sämre än acesspunkter p.g.a sänkt bandbredd men i ett normalt "svensson" hem är mesh himla smidigt.

Av IRONBERG

Radialfläkt eller radiell fläkt ska du söka efter

Av IRONBERG

@Jaramide: tre. Ska jag ha fler så behövs usb hubb eller PCI kort. Hubb är ju inte rekommenderat. Sen så blir det plats och kabelproblematik. Hoppas oculus kopierar vives lösning till nästa generation så slipper folk dra kablar högt o lågt 😊

Av IRONBERG

Jag har bägge konstigt nog. Föredrar vive. p.g.a kontrollen passar fps spel bättre och trackingen fungerar mycket mycket bättre på vive. Jag har kanske hopplös miljö för oculus? Det slutar med att det blir meckigare med oculusen som tar speltid för mig. Oculusen har däremot skarpare bild mot kanterna. Vive har markant bättre kontrast. Men för 4300 mot vivens fortfarande höga pris är valet enkelt.

För simulatorer: Oculus, bättre kanskärpa
För Roomtracking: Vive, tappar inte trackingen

Min förhopningsvis hyffsat objektiva bedömning

Av IRONBERG

https://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows10

Ladda ner. Kör uppgradera min installation.

Av IRONBERG

Prova att använda media creation tool för att uppgradera era windowsinstallationer. Det kan oftast med automatik "patcha" felkoderna.

Av IRONBERG

Den går nu att boka på cdon igen. De har kanske fått veta tillgången?

Av IRONBERG

Inet har berättat att det kommer skicka mail till alla som förbokat om man får någon eller ej så fort de vet tillgången. Så slipper ni andra blockera kundtjänsten

Av IRONBERG

Det viktigaste är att kameran känns bra i handen. Det ska vara lätt att hitta knapparna utan att leta. Det ska formas efter handen. Det gör att kameran sitter runt halsen istället för att hänga i garderoben. Sen köper man glugg efter behov som man tror man har. Sen fotar man järnet! Man lär sig genom att experimentera. Youtube kan ju vara en fin guide men man måste prova själv för att förstå hur ISO slutartid och bländare fungerar i olika situationer. Då får man även en egen stil istället för att kopiera någon annans.

Undersök empiriskt (dina sinnen) inte andras känslor. Känn efter. Grejer som proffsen gillar passar i regel inte för Svensson.

Av IRONBERG

Ikeas spån brukar ju vara ihålig med lite papp i mitten. Problemet med det är att skivan sjunker ihop om man pressar. En skiva på undersidan gör så detta inte händer. Det fördelar trycket över skivan istället för punkten på fästet, gör jättemycket skillnad. Då klarar det sig bättre. Vad fästena klarar av är alltid unerdimensionerat mot vad det klarar egentligen. Toleransregler och lite för säkerhets skull. En hissvajer brakar av den anledningen inte när man överbelastar. Den vägrar gå bara.

Av IRONBERG

Finns minnet i msi qvl lista? Den är ganska liten idag. Sett massa ryzen byggen nu med långsam eller obefintlig start. Gammal bios och okompatibla minnen är alltid problemet. Sen ä ryzen uefi inte färdugutvecklat så långsam uppstart får man räkna med (blivit snabbare med uppdateringarna) . Med senaste uefi får man fler minnes i ställningar för att få okompatibla minnen att funka bättre. Inet lär väl inte uppdatera uefi direkt. Det plockar ju bara ihop grejerna åt en. Sen om du valt grejer som inte lirar så bra ihop är väl inte inets fel direkt.

Av IRONBERG

Låter som jordproblem. Jorden sk helst ha samma volt från alla prylar annars uppstår brum/missljud. Prova att avgjorda datorn om den sitter i jordat uttag för att se om ljudet försvinner. Om det löser problemet får du prova att Jordan datorn igen och dra ut alla grejer du har ansluten till samma propp för att kunna se vart den udda jorden kommer ifrån. Ett annat alternativ är att en analog kabel agerar antenn. Då får man också oönskade ljud. Ett tredje alternativ är att du har ett växelströmsoljud. Det löser man genom att sätta stickpropp åt "rätt" håll på alla grejer anslutna till proppskåpet. Du kan testa vart fasen sitter med enkel volt penna. Brukar vara vänstra kontakten om en vettig elektriker varit där. Sen måste alla prylar sitta fasrätt också. Om alla anslutna saker sitter faskorfekt kan man känna jorden på metallutrustningar. Det ska pirra i fingret när man drar fingret över ett jordat chassiet. Finns fastest are för en jäkla massa pengar annars. Prylarna lever längre också om strömmen slipper gå bakvägen. Växelström är smidigt med inte så bra alla gånger. 😥

Av IRONBERG

Finns inga resurser kvar att flytta muspekaren under vissa sekvenser av realbench. Programmet säger till om det upptäcker någon instabilitet.

Av IRONBERG
Skrivet av SebKro:

Nu har inte jag någon vidare koll men som @Metroid säger, dubbelt så dyrt. Men hur ser det ut för entusiaster? Har för mig att HTC Vive är "Bättre" än Oculus Rift men som sagt, ingen vidare koll från min sida. Rätta mig gärna.

Känns lite som att det är att jämföra Koenigseggs marknadsandelar med Volvos, bilarna används till olika saker ja, men så är det mellan VR headsetsen också.

Vive och rift är väldigt lika. Vive har högre kontrast enligt min uppfattning. Rift är bekvämare. Vive måste du lägga till 1200 för samma bekvämlighet. (Deluxe audio strap) Rifts spårning är lite sådär. Man måste mecka en del ibland precis som med Sonys variant. Vive bara funkar. Rift har lite mer avancerade kontroller. Du kan peka exempelvis. Vive kontroller funkar bättre för fps. Det flesta föredrar vive som du ser i statistiken då deras roomscaling är så bra. Vill du sitta ner så är rift ett bättre (billigare) alternativ. Sonys kommer inte i närheten av de andra två. Priset avgör nog här. Det vi behöver för en större marknad är både högre kvalitet och lägre pris, vilket är en svår kombination. Sen behövs fler aaa lir. Det som finns är bra men valve borde göra en egen cs variant och fallout vr får ta och komma snart ☺️

Av IRONBERG

@Deerhall: VR är grejen helt klart. Star Trek är antagligen det bästa jag upplevt spelväg på ett decennium. Problemet är att tackla massmarknaden. Jag berättade för några bekanta att jag satt upp ett Virtual Reality headset hemma. Ingen visste vad det var överhuvudtaget. De lite nördigare av oss behöver bara testa i någon timme för att fastna. Hur det blir i framtiden vette sjuttsingen, men jag har iaf fantastiskt roligt!

Av IRONBERG
Av IRONBERG

Noctua NHD15S. Bästa cpu kylaren jag upplevt (förutom custom loop) och plats för minnen finns också. Bättre på både temps och ljud än samtliga AIO vattenkit.

Länk: http://noctua.at/en/nh-d15s.html