Inlägg

Inlägg som IRONBERG har skrivit i forumet
Av IRONBERG

Det är även väldigt enkelt att klocka 2500k till 4.5ghz iaf med den kylarn du har.

Av IRONBERG
Skrivet av RealizeGG:

kan nån intyga det? ^^

Edit: blandar jag batterivatten med 100ml EK-Ekoolant UV Blue koncentrat? är de nå mer jag blandar sen? är de bättre än färdig blanndat

Nej nej. Blanda inte batterivatten med något. Batterivattnet är bara smidigt för att rengöra prylarna. Batterivattnet innehåller syra som dödar bakterier och är finfint att få bort beläggningar med. Inget du kör med i loopen när allt är klart att skölja med destillerat är inte dyrt. En fyra liters dunk går på en 30-40 spänn. Ännu mindre på ica

Du blandar destillerat vatten med uv dye och något som håller bakterier och är korrosionsskyddande (biocide) klart

finns koncentrat att köpa som du blandar med vattnet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av IRONBERG
Skrivet av RealizeGG:

har inte tillgång till att fixa destillerat vatten eller batterivatten. hur illa blir de om jag inte sköljer/ sköljer med kran vatten/kylmediet

Destillerat vatten kan man köpa på mer eller mindre alla bemannade bensinstationer. Du ska alltid skölja en ny radiator eftersom det följer med en massa bakterier vid tillverkning och transport som du definitivt inte vill ha i systemet.

Anledningen till att du bör undvika färdiga blandningar är ungefär detsamma. Destillerat vatten finns det tillverkningskrav på som inte finns på kylmedel. Du kan köra på färdiga blandningar. Men räkna med att du behöver göra rent systemet oftare. Kanske 6 till 8 månader.

Skickades från m.sweclockers.com

Av IRONBERG

Kör helst inte med kranvatten. Det gör bara att du behöver skölja systemet oftare. Använd helst inte färdigblandat kylmedel heller. Om det ska bli riktigt rent bör du blanda destillerat vatten med ättika (50%). Eller batterivatten. http://www.biltema.se/sv/Bil---MC/El/Batteriverktyg-och-tillb...

Prova att hälla lite vatten i ett glas o låt det stå tills det har avdunstat. Vad blir kvar? Jo resterna av vattnet. (kalk, salt m.m) Resultatet är rost i radiatorn av saltet och gegga efter kalken. Speciellt om det är en kopparradiator.

För att nyskölja radiatorn kan du stoppa hela radiatorn i en hink med ovanstående blandning. Sen skölja med vanligt destillerat. Funkar asbra för att få bort eventuella avlagringar också.

Kör du sen destillerat vatten med killcoil eller biocide eller både och kan systemet hålla i upp till två år utan byte.

Av IRONBERG
Skrivet av Phenix909:

Ska bara säga att jag blev så trött över alla fel. Så nu har jag lämnat tillbaka allt. Vill gärna ha tips på bra modekort te.x vilken socket , cpu plus hur mkt ram det är allt jag behöver. Jag ska bara ha det till cod ghost och wow ungefär. Behöver inte va det värsta som jag behöver inte ha det till bf4.

Plus när jag lämnade tillbaka allt så sa han att det kanske är fel på mitt chassi, fattade inget det är nytt det med.

vad har du för chassi? Står lådan fritt? Har du något luftflöde in o ut ut lådan?

Skickades från m.sweclockers.com

Av IRONBERG

Dustin har väl en 335 på 240 gb för 1390 fortfarande. Stabilast och snabb så det räcker o blir över.

Av IRONBERG
Skrivet av pompa_kumla:

Vilka modeller på corsair aggen handlar det om

Jag konner dessvärre inte ihåg vad de hette. Men det var i min åsikt ganska dyra grejer. 8-9 hundra. Dagens agg verkar bättre. tysta är de också.

Skickades från m.sweclockers.com

Av IRONBERG

Felfrekvens

http://en.szcapsun.com/imageRepository/7c4067dc-05f5-4f1b-ab0a-a...

a.Initial failure period:
Deficient Capacitors include any products before dispatch that may have some deficiency caused by the design, production process or used in
inappropriate environments.
b.Random failure period
The capacitors have a low defect ratio in the period after it has been stabilized.
c.Wear out failure period
The performance of capacitors will decrease with an increase in usage period.The malfunction rate may vary due to the structural design.

Med detta vill jag säga att agg som kostar 1k kr och uppåt bör ha en garantitid på iaf 10 år. Det är faktiskt inte mer än rimligt då finare kondensatorer bör vara såpass väldesignade att de inte ska börja ge vika förräns tidigast då. Detta skulle vara fullt möjligt om nätaggen hade använt std storlek på fläktarna och vara lätta att byta ut.

Av IRONBERG
Skrivet av HurMycket:

Har haft mycket problem vid belastning. BF3 kraschar ständigt, jag får BSOD ibland, micromegastuttering.

Nåja, får väl felsöka mjukvara osv.

Men mätaren visar 1200 W. Den är digital och köpt på Biltema för drygt 100 kr. Kan den verkligen visa så åt helvete fel?

Hur vet du förresten att det systemet är "mycket mer strömslukande" än mitt (2600K @ 4,2 GHz, 2x 7970 @ 1100 MHz)?

Hur mycket bör man räkna med att nio fläktar, två hårddiskar och några lysdioder drar?

Fläktar drar ca 1-2 watt styck. Hårddisk beror på sort. Men inte mycket. Dioder drar i princip inget alls.

Av IRONBERG

Jag köper ultra budget

Anledningen till det är att de noname aggen jag köper från kina har oftast bättre komponeneter än mycket mycket dyrare märkesgrejer. Har hänt mig och även mina vänner att dyra nätagg har smält och tagit med sig andra komponeneter i samma veva. Oftast Corsairs grejer. När vi öppnat har det oftast visat sig bero på att ungefär hälften av kondningarna och transistorerna är ultra budget skräp och andra halvan är audiofilisupergrejer (fullständigt onödigt i en ac/dc adapter för datorer). någon 80+ cert har ju inte de agg jag köper men de är garanterade att hålla minst 10+ år. Kondningar av medel kvalité har en livslängd på minst 10 år. Ibland är det ju fel tillverkningsfel på elektronikgrejer. Det drabbar både dyra (borde inte göra det, tycker tillverkarna ska testa grejerna innan dem säljs!!!!!) och billiga prylar.

Av IRONBERG

Du kan kolla här och räkna själv.

http://www.thermaltake.outervision.com/

Av IRONBERG

Jag tycker konsumenten ska få sälja vidare licensen som begagnad. Användaravtal är inte värda ett smack i en domstol inom EU. Då är det lagen som kommer först oavsett vad avtalet mellan konsument och säljare säger.

Av IRONBERG

Jag skulle köpt det om det kostade runt 500. 1500 är vansinigt.

Av IRONBERG

Tja jag får väl vänta ett tag. Kanske skulle ha satsat på ett 3870 istället... men men det är lätt att vara efterklok.

Av IRONBERG

AM2+ mobo med SLI

När kommer det egentligen moderkort med detta?
Har köpt ett 8800gt nyligen (igår), läste för ett tag sen att nvidia skulle komma med ett nforce 700 chipset för amd runt jul men jag har inte sett röken av nåt sånt än.

Någon som vet?

Av IRONBERG

nätagget: är det paj eller orkar det bara inte?

Precis köpt ny burk.

Nät: Chieftech 400AA
Moder: M2n-e
CPU: a 64 x2 3800 AM2
GPU: Radeon x1600XL
HDD: Samsung Sata 250 gb
Minne: 1024mb twinmos ddr2

och resten.....

Problemer är att datorn stänger av sig inom en sekund när man slår på den. Trycker man däremot in reset knappen inom den sekunden rullar den igång (kom på det efter raseriutbrott på grejerna).

Nätagregatet borde väl klara av ett medium system som det här?
Eller vadå?

Senare så dör inte datorn när jag testar på max belastning. Det händer endast när jag ska starta burken från avstängd.

Av IRONBERG

JAg har ingen pasta på alls, orkade inte fixa ny pasta sist, funkar fint ändå.

Av IRONBERG

Det är nog värmen som är problemet. Din processor går antagligen (ganska säker) upp i över 70 grader C. Iochmed det så går Överhettningsskyddet igång. Tempmätarna får en liten kick vid uppstart på asus moderkorten och visar ca: 10 grader mer än vad det egentligen är. Själv löste jag problemet med att sätta in en Chassifläkt.

Prova med att ha chassit öppet och prova om den startar om då.

Arctic cooling flyttar ganska mycket luft så luften bör vara sval ovanför CPU:n

Av IRONBERG

Det var det jag ville veta. Jag överklockar aldrig mina minnen ändå.

Tack för svaret!

Av IRONBERG

Köp av minne på minnebutiken.com

Tänkte införskaffa mig lite mer ram. Såg då att http://www.minnesbutiken.com hade ett billigt ddr dimm på 256 mb för typ 260 kr. Problemet är bara att tillverkaren är helt okänd för mig. Spot Buy; Någon som vet något om dem? Funkar dem på ett asus a7v333 moderkort???