Inlägg

Inlägg som IRONBERG har skrivit i forumet
Av IRONBERG

Skickat PM

Av IRONBERG

Såld!

Skickades från m.sweclockers.com

Av IRONBERG

HTC vive

En vive av den nyare varianten med blå snören och 3 in 1 kabeln. Original Hdmi kabeln har jag förlagt. Kompenserar det med en längre variant av lite högre kvalité och en display port kabel för den som kanske har en upptagen Hdmi port. En av USB laddarna är utbytt mot en annan med samma spec.

Läs hela annonsen här

Av IRONBERG

Enda datorbygge misstaget är väl lathet med vattenkylning som lett till läckage. Att man dödat komponenter med överklockning är ju inget misstag snarare en rolig chansning från min sida. Men koppla fel gör jag ibland på andra byggen. Gjorde en riktigt sur grej ganska nyligen på mitt virtuella flipper. Byggde en rgb flasher brygga och kopplade in hela härligheten i 24 volts aggregatet. Snygg rökeffekt blev det iaf och ett antal timmars jobb i stöpet 😆

Skickades från m.sweclockers.com

Av IRONBERG

Jag har själv varit med om att cdon skyller ifrån sig på diverse leverantörer och tillverkare. Har helt enkelt slutat handla av det här företaget eftersom de bryter mot lagen hela tiden. De vill sälja och hoppar över konsekvenserna av att sälja till konsumenter. 3 (tre!) ärenden har jag varit tvungen att skicka till ARN för att få åtgärdat och få vettig kompensation. Dum som man är så tror man ju inte att det kan vara så dåligt varje gång. I tredje fallet agerade jag med fullmakt för en annan persons ärende då cdon försökte utöva sin makt.

Av IRONBERG

Du hittar rör hos din instrumentaffär och hifi affär. För nos skulle jag säga nätet 😁

Skickades från m.sweclockers.com

Av IRONBERG

Det är ganska lätt att hitta både nos rör och nyproducerade. Nos är dyrare (nos = new old stock) och låter bättre, detta tack vare lägre toleranser under kalla kriget då det användes flitigt i kommunikationsutrustning i det militära. Jag har massor av rör av olika slag för mitt riia försteg och Slutsteg. Olika rör har väldigt olika klang. Kina rör är Inget att ha men Mullard nos är en favorit hos många. Elektronrör glöder lite lätt i drift men det är definitivt ingen glödlampa. Idag används mest transistorer. Sen vad som är bäst är högst subjektivt. Dyrare hifi märken kör nästan uteslutande med elektronrör då det anses vara mer naturtroget eller hifi. I vissa avseenden kan endast elektronrör användas. Ex röntgen. Så jo rör tillverkas i allra högsta grad. Är rören grumliga är det dags att byta. Är rören svarta som en trasig glödlampa är röret troligtvis trasigt och ljud uteblir. Rör kostar från 10 spänn till många tusen. Gitarrförstärkare kan dessvärre inte mycket om men principen är ju densamma som på stereo prylar. Du har troligtvis både förstegs rör och Slutstegsrör I en gitarrförstärkare

Skickades från m.sweclockers.com

Av IRONBERG

https://youtu.be/kkiuw0HbRq4

Lärorikt, det lönar sig att tränga sig före, för alla trafikanter. 😀

Skickades från m.sweclockers.com

Av IRONBERG

Sätt en router i routern så är problemet löst.

Skickades från m.sweclockers.com

Av IRONBERG

Ju högre eneegiklass desto mindre värme, vilket ger långsammare fläktkurva. Mitt evga t2 kan jag inte höra upp till 500w över det så kan liiiiite sus höras. Det här är när jag sätter örat mot Agget! Mycket nöjd! Mitt fläktlösa seasonic låter mer. Coil wine. 🤣

Skickades från m.sweclockers.com

Av IRONBERG

Spel som inte lider av plågsamma laddningstider ligger hdd medans det andra spelen körs från ssd. Battlefield från hdd är inte skoj. Matchen är liksom förlorad redan innan man kommit in 😂

Skickades från m.sweclockers.com

Av IRONBERG

Bör ju finnas program som kan använda bägge ljudkortet (mickarna) samtidigt dock.

Skickades från m.sweclockers.com

Av IRONBERG

Usb mickar har inbyggda ljudkort. Eller adc (analog to digital converter) I sig. Det ni försöker göra är alltså att koppla ett ljudkort till ett ljudkort. Går ej.

Skickades från m.sweclockers.com

Av IRONBERG

Nas4free eller unraid. 8 diskar låter MYCKET, med unraid så stängs diskar av då det inte används. Backup kan man ha som är ok. Inte lika säkert som freenas med zfs och ecc. Snarare lite vekare än en synology vid avsaknad av ecc ram. Om du endast ska flytta data och inte transcoda något räcker en i3. Det blir tystare så också. Nätaggregatet behöver inte vara blodigt med unraid då det kan starta diskarna en o en. Där spar du också en del oljud. Köp inget z moderkort välj ett med b chip istället utan lull. Finns massa kort som är designade för 24/7 drift i första hand. Du behöver inte ha det senaste alls. Filöverföringarnangår inte fortare för det. 8 giggle minne behövs inte heller. Först kommer kontroller kortet flaska. hårddiskarna som kommer flaska sen, sen nätverkshastigheten. Finns kort med 6 native sata platser.

Skickades från m.sweclockers.com

Av IRONBERG

Fluent är på som standard. Det är lite transparens på vissa program, start menyn o aktivitetsfältet. Knappt märkbart. Förstora kalkylatorn till helskärm så ser ni. Lite ljuseffekter också.

Går att stänga av under anpassa, färger, kryssa ur genomskinlighetseffekter.

Av IRONBERG

Luft.

Tystare, svalare oftast lägre pris. Om du kör på något högkvalitativt. closed loop vattenkylning är inte bättre, det ser bara bättre ut och är oftast lättare att sätta dit. Om chassit är trångt är closed loop dock något att fundera över. Har du 15 cm till sidoplåt är luft bäst. Ska du ha bättre och tystare är det custom loop som gäller. Bättre hållbarhet också på luft.

Av IRONBERG

Snes mario kart är bäst. Ingen gummisnoddseffekt!
N64 mario kart sämst. Nintendo själva har medgivit att det överdrev Gummi effekten där.

Av IRONBERG

Min från komplett kom i ytteremballage.

Av IRONBERG

Efter att ha testat/tittat på FREEnas, Xpenology, Färdig nas från qnap eller synology, landade jag i Unraid och eget strömsnålt bygge. unraid ligger mellan freenas och xpenology när det handlar om enkelhet enligt mig. Använder nu nasen till betydligt fler saker än jag först hade tänkt mig. Jag rekommenderar att iaf testa unraid. Enkelt att lägga på en usb och testa på valfri burk. Du behöver bara en tom disk + usb sticka för att leka runt och känna på det.

Av IRONBERG

@Wifi: Det jag pratar om är hur subpixlarna fungerar på quantum dot. Många skarpa konturer ger ett smetigt intryck och ryggen på bokstäver blir något röda. Nu ska det erkännas att jag har en tendens att luta mig mot skärmen när jag skriver intensivt och har kanske något av ett hököga. Ingen annan såg detta förutom jag. Men det blev tröttsamt för ögonen för mig. För film o spel skulle jag säga samsungen är bättre. Den högre kontrasten liksom suger tag i en I mörka filmer och spel. För produktion färghantering och text så Tycker jag ips panelerna är klart bäst. Glow finns på dessa hur man än vänder och vrider på det. Du kan mycket väl aldrig uppleva det jag själv tyckte var allt för negativt. Nu redigerar ju jag bilder ibland också och vid dessa tillfällen får man uppleva va teknikens negativa aspekter. Färgerna tappar styrka ut mot kanterna. Inte i närheten av tidigare va paneler men det irriterade mig. Det flesta skulle nog inte märka av det. Enligt mig får man välja skärm efter vad man prioriterar mest. Bägge är mycket kompetenta skärmar med lite olika styrkor och svagheter. Men nog saknar jag kontrasten när man gubbar demoner i doom 😀 som allround skärm för gemene man är nog samsungen det bättre valet. Men för känsligare produktivitet är ipsarna det bättre valet. Köp på öppet köp och prova hemma skulle jag säga. byt om du inte är nöjd.