Inlägg

Inlägg som oTiuZ har skrivit i forumet
Av oTiuZ

Epic Games
Total War: Warhammer 2 - The Warden & The Paunch

*VFJ3-R2RM4-A2WL5-APZLJ
[* = Första bokstaven i David]

Av oTiuZ

Tack för alla tips och svar som ni bidragit med!

Ska fortsätta med felsökningen imorgon. Provade att byta CMOS-batteri och tog ur och i M.2-disken. Det har inte kraschat än efter ca 1 timme men vi får väl se om det håller i sig.

Av oTiuZ

Nu har jag kollat med WhoCrashed och den kunde inte riktigt svara på orsaken men gav en möjlig orsak iaf. Ingen av dumpfilerna kan sparas och programmet trodde därför att det kan vara hårddisk. Men jag tror isf mer på RAM eller moderkort då. Nu senast när jag provade starta datorn så blev jag direkt skickad till ett meddelande som säger att Windows är korrupt och behöver därför repareras.

Provade återställa BIOS till default utan resultat. XMP är också avaktiverat.

Kan det vara som @blunden nämnde att det kan vara relaterat till att något RAM-minne inte tål temp? Eller kan det helt enkelt vara så att jag råkat ut för en "barnsjukdom" för 1000-seriens Ryzen? Skulle det hjälpa att byta enbart moderkort isf eller bara processor? Har lite begränsad ekonomi för tillfället så det här kommer ju väldigt olägligt kan man säga. Men då tycker jag att det borde visa sig när jag bootar till andra system än enbart Windows. Iofs så har jag inte använt datorn lika mycket i exempelvis Linux som på Windows så det är ju möjligt att det är samma problem även där.

Just idag är det som värst för jag kan inte ens använda datorn när jag bootar till Windows.

Av oTiuZ
Skrivet av Pett-Ture:

Här är några tips.

Ladda ner WhoCrashed och se vad du får för info.
Gör en system default i bios.
Uppdatera alla dina drivrutiner inkl chipset driver.
Uppdatera bios.
Starta datorn i felsäkert läge och se om problemen försvinner och om det är relaterat till mjukvara.
Prova om du har möjlighet att installera windows på en annan hårddisk/ssd

Ska testa allt ovan och återkomma!

Skrivet av rrg67:

Hej.

Har du provat med att uppdatera BIOS, länk nedan från Gigabyte, win 11, 64:

https://www.gigabyte.com/se/Motherboard/GA-AX370-Gaming-K3-re...

Skrivet av IKEA Billy Bokhylla:

Skulle rekommendera att testa att stänga av XMP (eller motsvarande för AMD). Du har väl även senaste BIOS installerat?

Ja det är senaste BIOS som är installerat. Ska prova stänga av XMP. Vet att vid launch var det mycket klagomål om kompatibilitet med RAM och moderkort för första generationens Ryzen.

Av oTiuZ

Ständiga blåskärmar

Hej!

Nu har jag tröttnat ordentligt och felsökt så gott jag kunnat. Sen ungefär 3-4 år tillbaka har jag fått blåskärmar utan vidare. I början kunde det dock dröja veckor eller nån månad innan nästa blåskärm kom fram. Nu den senaste tiden har det däremot blivit mer frekvent och speciellt senaste veckan. Ibland hinner Windows inte ens startas innan blåskärm nu för tiden. Sen kan det dröja kanske 1 timme innan nästa blåskärm.

Det jag gjort är att köra memtest86 i några timmar utan något avbrott och heller inga fel hittade. CrystalDiskInfo visar inget fel förutom 96% på systemdisken som är M.2. Hirens Boot CD visar inte heller något fel på hårddisken. Processorn håller jämn temp och går sällan över 70 grader. Grafikkortet fungerar för det mesta bra. Angående grafikkortet så brukar skärmen flimra till ibland eller bli svart en stund. Det händer också att grafikdrivrutinen kraschar. Ibland får inte min andra skärm någon signal heller. Jag är dock inte helt övertygad om att det är just grafikkortet som det är fel på för jag kan spela utan artefakter eller andra grafiska buggar. Den håller tempen stabil också. Köpt nytt nätaggregat, ett Corsair RM850x.

När jag använder Linux som är installerat på en mekanisk hårddisk så kraschar datorn aldrig. Därför tror jag att det är M.2-disken som felar men då borde ju testprogrammen hitta fel? Kan det vara moderkortet eller M.2-kontakten som bråkar?

Felkoden jag brukar få med blåskärmarna är oftast "WHEA UNCORRECTABLE ERROR" och nånting om page file. Har fått andra felkoder också men dem kommer jag inte ihåg vad som stod. Idag fick jag för första gången en felkod om korrupt kernel image.

Operativsystem: Windows 11
Processor: AMD R5 1600 3.2 GHz
Processorkylare: Noctua NH-U12S
Moderkort: Gigabyte X370 Gaming K3
Minne: 2x 8GB Corsair Vengeance LP 3200 MHz
Grafikkort: Sapphire RX580 Nitro+ 8GB
Hårddisk: Samsung 970 EVO 500GB, WD 500GB, WD 320GB
Nätaggregat: Corsair RM850x

Av oTiuZ

@Meathim @Mateush Tack för svar

Det ligger nog något i det att jag behöver lära mig att släppa taget och inte bli allt för fäst för snabbt. Det är ett problem som jag har haft länge som jag och min far har pratat mycket om. Men jag vet inte hur jag ska lyckas med det? Promenader brukar jag ta varje dag. Tyvärr fick jag en skada vid ena axeln förra helgen som gör det svårt för mig att ens gå längre sträckor som jag brukade göra innan.

Har ett annat beteende från min sida som jag inte vet om det kan upplevas som destruktivt eller manipulativt. Igår försökte bland annat just den kompisen jag berättade om ovan att få tag på mig på alla möjliga vis. Problemet blir dock då att ju mer någon försöker och jag inte svarat i tid på första, så får jag någon slags ångestbesvär som blir större och större för varje försök. Blir lite svårt förklara men jag upplever det som att jag i så fall skulle leka svår och ge mig efter tillräckligt många försök. Nu gör jag inte så men jag är rädd för att det ska upplevas som just så. Det känns också väldigt konstigt för mig att helt plötsligt svara efter ett tag och snacka. En kombination av detta gör att det inte känns rätt helt enkelt. Nästan som att jag skulle vara fejk.

Av oTiuZ

Är det jag som är en surskalle? Börjar nästan fundera. Det sägs ju att om man själv märker av samma typ av mönster eller problem oavsett hur långt man än försöker gå, så kanske det är en själv som är problemet?

Just det fallet jag tänker på gäller diskussioner som snabbt kan förvandlas till fientliga. Dessa diskussioner sker oftast i en gemensam gruppchatt vi har. Jag har väldigt lätt att missförstå saker, till exempel vad folk säger eller menar. Speciellt om de skojar eller driver med en. Min humor dömmer jag vara lika torr som en öken då jag inte ens kan komma på ett skämt om så mitt liv hängde på det. Familj, vänner och bekanta brukar beskriva mig som "en seriös person" och att jag behöver "chilla ner lite". Men som vanligt så är det betydligt lättare sagt än gjort. Jag har varit på det här viset så länge jag kan minnas, hela mitt liv med andra ord. När folk säger något som jag vet är fel men de hävdar ändå att det är rätt är något som kan störa mig. Det stör extra mycket om denne fortsätter komma med en massa påståenden eller antaganden som är helt åt skogen men säger det som att det är fakta eller självklart. Den situationen jag tänker på hände för någon dag sedan bara. När jag kom med motargument och motbevis så försvann motparten ur diskussionen tills mina meddelanden inte längre var senast skickade. Det beteendet tolkar jag som att personen är medveten om att denne har fel och vågar inte komma med något tillbaka mot mig. Trots det så kommer personen tillbaka efter ett tag och säger en massa nytt skitsnack och så fortsätter det tills personen helt enkelt ger upp för dagen. Nu senast ledde det till att personen till och med anklagade mig för att "flamea" personen. Sen när är att motbevisa och komma med motargument att "flamea"? Jag beskrev bokstavligen bara varför personen har fel. Anledning till att jag vet med 100% säkerhet att det var fel är för att jag har gått utbildning inom just det ämnet och min far är också väldigt kunnig i det området. Motparten är dock inte alls intresserad av ämnet överhuvudtaget och kan inte bry sig mer. Ämnet som det gällde är bilar. Jag upplever det som att till exempel denna person gör det här enbart för att provocera mig. Det har trots allt hänt många gånger tidigare i mitt liv att folk gjort allt de kunnat för att provocera mig. Dessa personer tyckte att det var kul att se mig bli irriterad eller uppspelt.

En bidragande anledning till att jag blir uppspelt är på grund av att personen har flera gånger tidigare dragit upp diskussioner som senare visat sig vara bara för att driva med en. En sådan diskussion drog personen massa repetitiva motargument till mina och vägrade ge sig. Tydligen var det roligt att tydligt se hur jag blev mer och mer frustrerad ju längre diskussionen pågick. Det nämnde personen några dagar senare och sa att det var kul. Personen sa också att sina egna argument var "helt retarded". Värt att notera är att personen lever och andas memes och troll, raka motsatsen till mig alltså. Faktum är att nästan alla mina kompisar är så vilket är väldigt ironiskt.

Är det helt enkelt jag som behöver "chilla ner lite" som folk runt mig brukar uttrycka det? Eller har jag fog för att bli irriterad? Är det någon annan som brukar känna likadant? Hursomhelst så var det skönt få skriva av sig lite även om kanske ingen orkar läsa.

Av oTiuZ

Själv så får jag inte ens en patch och försöker jag starta spelet så får jag bara upp att det inte är 10e december än.

Av oTiuZ

Årets medlem - @Yoshman

Mest hjälpsamma medlem - @Yoshman
Den här är lite klurig att nominera tycker jag för att det finns många hjälpsamma medlemmar inom olika områden. Därför blir det lite orättvist att nominera en specifik person för denna men det får bli Yoshman. Han har visat sig vara otroligt aktiv och hjälpsam när det gäller arkitekturer och liknande. När en nyhet om till exempel ARM publicerats så förväntar jag mig nästan att Yoshman kommer in och ger ett väldigt informativt inlägg som dessutom är lärorikt och intressant. Jag tycker det är helt ofattbart att vi har en så pass kunnig medlem här på forumet!

Mest kunniga medlem - @Yoshman
Som jag skrev på tidigare punkt så tycker jag att Yoshmans kunskaper och erfarenheter är nästintill oslagbara.

Årets Testpilot - @DavidTheDoom
Jag känner personligen inte till så många testpiloter, troligtvis på grund av att jag sällan läser tester. Men de få gånger som jag har läst så har det nästan alltid varit DavidTheDoom. Testerna har varit välskrivna och välgjorda.

Årets moderator - @Andreaz1
Oj, att välja en moderator för nominering var inte särskilt lätt. Valet föll på Andreaz1 mest för att det är den moderator som jag av någon anledning kommer ihåg bäst. Kanske är det pingvinen som diggar musik?

Av oTiuZ

Jag har också Bredband2 och tänkte också på detta. I samband med deras tekniska fel när vissa (alla?) fick dubbla fakturor strax innan sommaren så trodde jag att nästa faktura jag fick som var dyrare bara var en påminnelse från tidigare. Jag struntade alltså i den fakturan då man fick ett mail som sa att det bara var att ignorera ena fakturan som man fick dubbelt på. Sedan får jag ett sms om att jag har en skuld på drygt 700 kr till dom? Bestämde mig för att ringa till deras kundtjänst och snacka med dom och då kröp det fram att de både höjt priset och skickade fakturan en månad tidigare än vanligt.

Nä usch, jag byter till typ Bahnhof eller nåt snart. Prishöjningar och dylikt ska meddelas till kunderna tycker jag, är väl en självklarhet? För min del höjde de från 93 kr/mån (student) till 169 kr/mån. Jag kan få Bahnhof för 149 kr/mån här.

Av oTiuZ

https://i.imgur.com/3X6FItl.png

Skämt åsido så tycker jag den ser helt okej ut ändå

Av oTiuZ
Skrivet av kundun:

Eftersom du jagar ditt första jobb så kvittar det lite var du börjar, bara du kommer in i branchen. Men du har ingen färdig utbildning i ämnet så din portfolio och företagsamhet kommer att vara avgörande för ditt jobbsök. Hade du haft uni/yh på ditt cv så vet ju företaget att du når upp till en viss nivå, det vet dom inte annars. Som sagt, utan utbildning så räcker det inte med några enklare projekt, då måste du brinna för det och det verkar du inte göra. Så då återstår tur, och det kan man ju ha!😃
Så om du vill ha jobb i branchen, i dina förutsättningar, så behöver du synas överallt tills du har tur och får napp. Så spamma alla kanaler, linkedin, facebook, mässor, af, överallt med ditt snygga CV och en vass portfolio. Kom ihåg, du tävlar mot dom med utbildning.
Dock, med vad du berättat hade jag nog rekommenderat att i första hand sluta fundera så mycket och lägga 140% fokus på din nuvarande utbildning och klara den. Har du problem du inte kan lösa själv så måste du våga be om hjälp, här, via mentor, kurskamrater osv osv för att komma vidare. Den utbildningen du går är mycket värd när du ska ut och kommer att göra din första tid i yrket lättare. Alt 2 så byter du utb till en mer praktisk typ YH, men även om teorin är lättare så måste du lära dig saker.
Läs på om studieteknik och hitta din.

Har nu pratat med kompisar och föräldrarna om situationen också. De är inne på samma spår som andra här varit. Fokuset kommer bli att ta mig vidare till våren vilket blir tufft ekonomiskt men den biten ser ut att ha löst sig. Just våren är inget problem då jag endast saknar en kurs där men har då istället den kursen som skolan gjorde en miss med. Klarar ja inte detta året heller så byter jag till en praktisk utbildning då jag tror det hade gynnat mig mer.

Ja, just studieteknik måste jag verkligen lära mig.

Av oTiuZ
Skrivet av kundun:

Du behöver ju inte vänta med att söka lägenhet tills du har jobb. Sök båda samtidigt. Får du jobb först och du inte kan pendla så ta vad som helst till du har en lägenhet; vandrarhem, tält, inneboende etc är det ett stort företag har dom kanske tillockmed en. Får du lägenhet först så ta den om du klarar det eller ta nästa.
Som utvecklare så kan man iregel jobba var som helst bara man har en dator. Pendla 2 tim enkel väg är inga problem om arbetsgivaren tillåter att du jobbar på buss/tåg. Eller jobba hemma 2-3 dagar i veckan.
Det blir lite bökigt första tiden men det reder sig nog

Det låter ju trevligt! Blev lite lugnare nu gällande den biten. Stått i bostadskö på några ställen i ca 1 år nu. Men det kanske inte är så lång tid relativt sett.

När man söker jobb, är det bara slänga iväg ansökningar titt som tätt och hoppas på det bästa? Är LinkedIn att rekommendera eller finns det andra metoder? Hur pass viktigt är ens portfolio i början om man aldrig jobbat i branschen tidigare? Duger lite enklare projekt? För tillfället har jag 2 projekt som är snart klara, varav 1 är mitt gamla gymnasiearbete.

Många frågor men jag uppskattar verkligen alla svar jag fått här i tråden

Av oTiuZ
Skrivet av Ernesto:

På ett CV ser det ofta bättre ut om du inte pluggat och gjort hobbyprojekt eller liknande som bevisar kompetens, än om en avhoppad utbildning som man inte klarat av.

Det kan tolkas som att om du inte klarar av utbildningen, som i relation med arbetslivet är rätt lätt, hur tusan kommer du då klara av arbetsuppgifterna och det ständiga lärandet som måste utföras under resten av din förhoppningsvis 40 år långa karriär?

Så som alla yrken med höga kunskapskrav, kräver programmering/utveckling att du fortbildar dig under resten av ditt yrkesliv.

Så det är alltså helt kört för mig om jag nu inte på något vis klarar utbildningen med andra ord? Min åsikt är att skolan misskött sig enormt då jag inte fick läsa en kurs som jag tydligen visst var behörig för. Dessutom inte gett mig fler tillfällen för redovisning för en kurs som jag har klarat alla uppgifter i. Känns också lite sådär när jag var 0.5 poäng från godkänt på en omtenta i juni och fick ändå F istället för Fx. Det visade sig vara att den läraren aldrig ger ut Fx. Finns en anledning varför matten går felfritt för mig istället för datorkurserna. Den senaste omtentan i samma kurs var nu den 28e vilket också känns sådär att den är så pass tätt inpå en kurs som kräver den tidigare kursen för att få komma in. Jag tycker ju såklart att de borde haft den tentan nån vecka tidigare så att man i alla fall hade haft tid att få tentan rättad för att se om man kan få läsa nästa kurs.

Jag har hållit på med programmering sen jag var ca 10 år gammal. Personligen känner jag mig relativt kompetent på den biten, flera kompisar tror att jag lätt hade klarat just webbkursen som ingår i utbildningen. En av kompisarna har läst just den kursen. Men när man läser på internet om jobb så känns det helt meningslöst. En junior ska ha 100 år erfarenhet i området för att ens ha en chans. Andra säger att man kan få jobb även om man bara hållit på med programmering på hobbynivå i ett halvår. Förstår heller inte varför en utbildning som denna ska ge mig bättre chanser för jobb när det endast finns 1 webbrelaterad kurs i utbildningen. Jag läste mer webbutveckling på gymnasiet.

Av oTiuZ
Skrivet av kundun:

1. Jobb först, sen lägenhet. Pendla tills du hittar lägenhet.

Hur gör man om det är väldig brist på jobb som till exempel webbutvecklare där man bor? Just nu bor jag hos föräldrarna i norra dalarna och här finns det kanske något jobb i typ Borlänge. I Sundsvall där jag har studentlägenhet så erbjuder hyresvärden någon slags förtur för boende om man redan har dem som hyresvärd. Ska man i detta fall söka jobb eller lägenhet först? Jag frågade min far hur sånt här brukar gå till men han har bara haft rent flax när det gäller jobb och boende. Som när de flyttade hit där de bor nu så fick han lägenhet först och sökte jobb sen. Men sätter inte det en i stor risk?

Skrivet av kundun:

Risken med att göra något annat ett år eller två är att man fastnar där och det blir mer än det. Man kan studera på andra sätt än på universitet som inte kräver samma nivå av självstudiekunskap. Det är liksom inte antingen ta en master eller jobba på donken. Det finns massor med mellanting. Man skulle tex kunna fortsätta med gymn studier o läsa webutveckling, osv. Det finns YH/KY, folkhögskola, enskilda kurser osv osv vissa företag har lärlingsplatser, ofta kallade typ academy, trainee odyl. Sök till sådana. Academic work har nåt sånt har jag för mig.
Större städer har tex it-mässor som riktar sig till studenter/juniorer där man kan träffa och prata med representanter från branchen. Googla, kolla siterna för it bolag där du bor om någon söker trainees. Inte alltid lätt att hitta men dom finns

Har du några tips på YH-utbildningar? Jag har kollat lite på yhutbildningar.se men jag vet inte om det är någon skillnad mellan utbildningarna. Finns det några som är bra, mindre bra eller helt enkelt kassa? Hur funkar distans på såna utbildningar?

Gällande lärlingsplatser, är det bara att höra sig av till företaget och fråga?

Av oTiuZ
Skrivet av kundun:

Ta definitivt inte ett jobb vid sidan av studierna; du klarar ju inte ens av studierna!!

1. Fortsätt studera, på distans om så behövs. Har du problem så svälj stoltheten och fråga om hjälp; leta mentor, här, stackoverflow, klasskompisar som är bättre eller var som helst som kan hjälpa dig. Alternativt byt utbildning till YH/KY som är mer praktisk och ger snabbare payoff.
2. Drop out och börja jobba. Hitta ett jobb och pendla tills du hittat en lägenhet i närheten.
Du behöver ingen utbildning för att hitta jobb men det underlättar. Fast om du inte bryr dig om vad du gör så hjälper inga utbildningar i världen. Du kan jobba på donken resten av ditt liv och ändå ha ett bra liv, allt handlar om vad du värdesätter och vad du är beredd att offra för att nå dit. Många (bla jag) har helt bytt branch och jobb på äldre dar (40++) utan problem, man har en annan målmedvetenhet då. Så oroa dig inte för att du inte hittar rätt direkt, få gör det. Tex jag trodde jag hittat rätt men branchen svek på äldre dar, men man löser det ändå, man anpassar sig.
Följ ditt hjärta och använd din hjärna så ångrar du dig inte.

Nej, jobb och studier samtidigt tror jag blir för jobbigt. Mycket av att studierna gått som de gjort är på grund av att jag hela mitt liv i skolan tidigare bara rullat tummarna och fått bra betyg i vilket fall. Så att nu faktiskt behöva kämpa för plugget är något helt nytt för mig, nästan som en pungspark.

1. Får nog bli kolla på distans alternativt byta till en mer praktisk utbildning. I nuläget så känns praktisk som det bästa valet för mig.

2. Ja det är ju ett problem. Jag är ung och har börjat förstå hur lite erfarenhet av livet jag egentligen har. Förr ville jag jobba med en sak och nu med en annan. Sen ca 2017 har jag haft tankar om att jobba med programmering då jag känner att det är något jag är någorlunda bra på.

Av oTiuZ
Skrivet av crew seven:

Testa typ Freelancer där kan du ta enskilda uppdrag inom ditt fält samtidigt som du bygger en portfolio och skaffar referenser. Annars tycker jag att du ska gå klart det ser bättre ut på ditt CV.

Försök att hitta ett jobb vid sidan av studierna, ta allt du kan få även om du inte tycker det, lager eller vända burgare på donken.

Hur fungerar freelancing? Jag har fått intrycket av att det är något man måste vara typ en expert för att kunna få jobb på? Måste nog kolla upp det lite närmare.

Skrivet av spinxen:

Jobbig sits, jag känner igen en del av det du skriver. Hade det varit pre-corona så kanske jag hade uppmuntrar dig att om än för tillfället kanske lägga studierna åt sidan, men just nu är marknaden inte superkul, speciellt kanske inte som outbildad. Har du övervägt en kortare KY-utbildning inom ex frontend? Är betydligt mer hands-on och genomförandet är överlag effektivare. Får man fråga vart i Sverige du befinner dig?

Har faktiskt inte tänkt på speciella utbildningar som frontend och dylikt. Ska kolla upp om det finns något i närheten.

Bor hos föräldrarna i norra Dalarna för tillfället och studentlägenheten är i Sundsvall.

Av oTiuZ

Krav för att jobba med webbutveckling

Hej! Ursäktar för långt inlägg.

Jag studerar just nu 3-årig Datateknik på universitet. Går andra året nu men jag känner redan att det här fungerar inte för mig. Totalt sett så har jag endast 4 kurser av 8 avklarade. Mitt intryck av högskola/universitet såhär långt är att det är bland det sämsta jag varit med om. Vad är det speciella? Jag har hela mitt liv hört att det ska vara en sjuk gemenskap och lärorikt. Om så är fallet så får någon gärna guida mig dit.

Av de 8 avklarade kurserna så är en femte kurs snart klar. Behöver bara tillfälle för redovisning igen men det sker bara en (!!!) gång per år i de kurser som har den läraren. Det gör att jag inte kan läsa en kurs som redan börjat och måste därmed vänta till nästa höst. I våras skulle jag egentligen få läsa datornätverk men jag kunde inte registrera mig på kursen. Efter lite mail med bland annat mina programansvariga så visade det sig att jag inte var behörig trots att enligt kraven för kursen så var jag behörig. Det gjorde att jag inte kunde få läsa den kursen och förhoppningsvis klara den. Hade jag klarat kursen så hade jag fått läsa en kurs som går nästa period i höst. Men vet ni vad? Efter ett möte med min ena programansvarige så visade det sig att jag visst var behörig för annars hade jag inte ens kommit in i programmet. Gud vad förbannad jag blev men jag var tvungen hålla masken och hålla mig lugn.

Den 28e augusti hade jag en omtenta i en kurs som krävs för att få läsa en kurs som också går nu. Men den kursen har sista registreringsdatum nu på söndag den 6e. Vilket innebär att omtentan måste på något magiskt vis bli rättad innan dess annars är jag rökt. Så det innebär att jag nu endast kan plugga 1 av 4 kurser nu under hösten. Denna kurs ger precis som alla andra kurser endast 7.5 hp.
Det betyder 2 problem:

  1. Studiebidrag är nog bara att fetglömma

  2. Studentlägenheten har ett krav på 15 hp per termin

Till mitt huvudsakliga bekymmer för tillfället. Jag har nu hamnat i det dilemmat om jag ska fortsätta utbildningen på distans alternativt söka jobb och eventuellt plocka upp utbildningen senare i livet. Jag är intresserad av webbutveckling, främst frontend. Har hållit på med React i ca 2-3 år på fritiden men inget projekt har blivit riktigt klart dock. Känns som att jag inte vet ett smack och jag frågar då mig själv om varför någon ens skulle betala mig för att jobba för dem? Det måste ju helt klart finnas mycket bättre alternativ, tänker jag. De enda jobb jag haft är sommarjobb via kommun eller praktikplats från när man gick i grundskolan eller gymnasiet innan jag bytte linje där.

Jag har därför några frågetecken:

  1. Boende och jobb? Alltså tänk om jag får jobb men inget boende eller tvärtom.

  2. Hur vet jag att jag är redo söka jobb?

  3. Måste man kunna alla dessa magiska ting som Docker och liknande innan jobb?

Trots alla frågor så låter jobb som det mest lockande. Enda anledningen till att jag ens sökte utbildningen från första början var för att jag hört att det är vad som krävs för att inte behöva bosätta sig i en container i någon gränd. Mitt enda önskemål är att ha ett jobb med tillräcklig lön samt en lägenhet.

Av oTiuZ

GTA 3
GTA Vice City
Halo CE
Halo 2
Halo 3
Runescape
UT99
UT2004

Dessa spel har ja grymt många minnen med. Jag och brorsan lirade Halo CE 1v1 hela tiden när det var nytt. Vi var hur nöjda som helst över det vi hade, hittade glädje över en sån liten grej. Nu kan jag lira vilket spel som helst och säga "varför finns det inget att göra?", trots att det finns mycket mer än i de spel jag haft roligast med.

Av oTiuZ

Är det värt skaffa Forsaken tillsammans med Shadowkeep? Planerat på skaffa Digital Deluxe om det spelar någon roll.