Inlägg

Inlägg som oTiuZ har skrivit i forumet
Av oTiuZ

@Simonnice Har du senaste BIOS? Läst att många har haft problem med att datorn inte bootar längre med tidiga BIOS-versioner.

EDIT: Kanske borde läsa inlägg ordentligt nästa gång

Har du provat återställa CMOS?

Av oTiuZ

Kommer Storm Burst finnas med i betan? Om jag får en betanyckel så kommer jag testa den skillen bums.

Av oTiuZ

Turmoil ser ju rätt najs ut! Ska försöka ta mig till lvl 90+ om jag hinner. 85+ ska jag iaf bli. Så får man väl hoppas på en betanyckel också

Av oTiuZ
Skrivet av krutovs:

Tack för svar!
Nej, jag har inte testat det.
Har du en snabb förklaring hur jag gör det eller ska jag googla? Uppskattar din hjälp!

Ja, jag skulle också valt annat moderkort, i min förra uppsättning, med intel, hade jag ett moderkort som startade upp extrasnabbt, jag älskade det!

Här hittar du senaste BIOS: https://www.msi.com/Motherboard/support/X370-SLI-PLUS.html

Packa upp den och för över filen som inte är en txt-fil på USB. Starta sedan om till BIOS och flasha BIOS därifrån. Då kommer du kunna välja vilken fil och på vilken enhet den ligger på.

Det bör bli en väldig skillnad!

Av oTiuZ

Har du provat installera senaste BIOS? Sägs vara ett rejält lyft till MSI's moderkort. Annars kanske reklamera?

Jag ångrar också mitt val av moderkort. Det för att mina minnen inte har officiellt stöd med detta. Skulle jag valt moderkort idag hade det blivit Asus Prime eller VI Hero.

Av oTiuZ

Oläsbar kod helt enkelt. Tar man språk som till exempel Python så går den koden att läsa hur bra som helst. Man behöver i princip bara skumma genom koden så ser man på direkten vad det gör. JS-kod är för mig totalt kaos.

Vet inte riktigt om det är så Stallman tänker. Detta är bara mina personliga åsikter

Av oTiuZ
Skrivet av Dracc:

Jag lyckades missa att sätta minnena i rätt slots, kom inte över 2133 då. Kan det vara något sådant du gjort också?

(Jag satte alltså stickorna i plats 1 och 3 på ett kort där de ska sitta i 1 och 2)

Kollade nyss och de sitter i 1 och 2. Är det nån idé att testa 3 och 4?

Har hört att vissa har behövt höja SoC-voltage för att nå rätt hastighet på sina minnen. Hur mycket ska man höja då isf?

Av oTiuZ
Skrivet av Lord_Moridin:

Har du lagt in senaste bios F3 den har AGESA 1.0.0.6 och då bör minnena gå i rätt hastighet.

Ja jag uppdaterade till F3 så fort det släpptes. Är det nåt mer jag måste tänka på än hastigheten, timings och volt? Har provat XMP också men det funkar inte.

Av oTiuZ

Blir nästan ledsen när man läser när nästan alla här kan köra sina minnen i 3200 MHz på moderkort med B350. Själv sitter man här och kan inte komma högre än 2933 MHz 16-18-18-36 med mina minnen på ett Gigabyte X370 Gaming K3.

Ångrar valet av moderkort så inåt *******. Skulle kört på Asus eller ASRock istället

EDIT: Kan tillägga att minnena är Corsair Vengeance LPX 16GB 3200 MHz CL16, ska tydligen vara Samsung.

Av oTiuZ

Om du inte har valt Cloud save så måste du själv kopiera över från gamla.

Av oTiuZ

Vart hittar man senaste BIOS till Asus Prime och VI Hero? Det som finns på deras sida är ju sen förra månaden med AGESA 1.0.0.4. Förutom Prime då som fick 06/26. Är de alltid sena med ladda upp på sidan?

Av oTiuZ
Skrivet av sleepyoh:

Nej, det är självklart definitivt inte värt att byta. Ursäkta min irritation, men varför frågar du ens? Du har köpt hårdvara som presterar bra, du har kommit högt upp i minnes hastighet och kommer få bra prestanda. Ska du slänga ännu flera tusenlappar för chansen att få några hundra mhz extra på ram? Låter helt galet.

Jag frågar för att jag vill kunna använda saker som jag köper. Men när jag inte kan använda minnena i hastigheten jag köpt så har jag ju slängt ut pengar i sjön.

Jag kanske är helt vrickad men i min värld så om jag köper minnen med 3200 MHz CL16 så förväntar jag mig kunna köra 3200 MHz CL16, inte 2933 MHz CL16. Då hade jag ju lika gärna kunna spara några hundralappar och köpa såna minnen istället. För just nu så känns det som jag bara slängt pengar i sjön på nåt helt onödigt.

Dessutom är BIOS'et i detta moderkort helt åt helvete. Rör man musen sakta så laggar den as. Rör man den snabbt så laggar det nästan ingenting. Lutar iaf åt Asus VI Hero eller ASRock Fatal1ty. Dessa kort har jag bara hört bra om. Där finns iaf mina minnen med i kompatibilitetslistan.

Av oTiuZ

RAM: Corsair Vengeance LPX 16GB 3200 MHz CL16 (Samsung)
Hastighet: 2933 MHz 16-18-18-36
Processor: AMD R5 1600 3.2 GHz
Moderkort: Gigabyte AX370 Gaming K3
BIOS: F3 (senaste med AGESA 1.0.0.6)

Kan inte köra högre hastighet på minnerna än så och XMP är bara fetglömma. Försöker jag högre hastighet så måste jag reseta CMOS då datorn bara går i en bootloop.

Har hört att Asus och ASRock ska kunna köra rätt bra hastigheter på RAM. Är det värt byta?

Av oTiuZ
Skrivet av CyberVillain:

Jag sitter på G.Skill cl14 3200 B-die och kan bara köra 2666, inte alls sur

Ja dina kostar ju en hel del. Jag hoppas verkligen det blir bättre snart, annars lär man väl hoppa ut genom fönstret.

Av oTiuZ

Alltså seriöst, jag fattar inte. Är det mitt moderkort som är sämst på högsta nivå eller vafan. Kan bara köra 2933 MHz 16-18-18-36 med mina. Nu efter senaste BIOS (F3) till Gigabyte X370 Gaming K3 så kan jag fortfarande inte köra 3200MHz CL16 på minnen som är speccade för det. Samtidigt läser man om folk som lyckas köra 3600+ MHz på sina minnen.

Vill ju liksom kunna använda mina minnen till vad dom marknadsförs som. Ska tydligen vara Samsung om det spelar nån roll. Valde jag ett dåligt moderkort? Skulle jag kört på Asus Prime eller VI Hero istället? Har funderat mycket på om ASRocks moderkort är nånting att ha. Deras moderkort ser ju rätt bra ut.

Av oTiuZ

1060 har runt 10-15% mer prestanda. Bara för att de har ungefär samma på pappret betyder det inte att de presterar lika

Av oTiuZ

@Jonny Myran @headphoneninja

Ok, tack för svar

När tror man att spelet släpps? 2018/2019?

Av oTiuZ

Kanske fel tråd men provar ändå

Tycker ni det är värt skaffa detta nu? Finns det hela tiden nånting att göra? Jag är mest nyfiken på mining, är det lätt att komma in i? Kör en del Eve Online men tycker Star Citizen tilltalar mig mer med sina videor, tycker det ser grymmare ut på nåt sätt. Har även hört att 3.0 kommer snart med en massa nya grejer. Om det inte är värt skaffa nu, ska jag vänta till 3.0?

Vad finns det mer än mining att göra i det här? Har förstått att man kan köra FPS-matcher nu också, men det är jag inte så jätteintresserad av. Finns det typ "research" i det här som det gör i Eve Online?

Av oTiuZ
Skrivet av Pepsin:

Tror inte det hade hjälpt med ett annat moderkort, utan det var själva Ryzen-plattformen som hade problem i början.

Mitt Asus Prime X370 hade nästan exakt samma problem (minus musproblemen) innan senaste BIOS (0803) med AGESA 1.0.0.6 kom ut.
Med 3000 MHz Hynix-minnen fick man försöka flera gånger för att få dem att boota i 2933 MHz.
Med 3200 Samsung B-die minnen fick man försöka flera gånger för att få dem att boota i 3200 C14 (men C16 gick bra).
Men nu med BIOS 0803 fungerar det perfekt vid varje start i 3200 C14.

Så visst var det en del problem i början, men AMD har jobbat hårt för att åtgärda dem. Vet inte om Gigabyte släppt något BIOS med AGESA 1.0.0.6 ännu, men annars kommer det troligen lösa problemen.

Då fungerar det bättre för dig då med andra ord. Gigabyte har bara släppt beta-version av BIOS med 1.0.0.6. Förhoppningsvis blir det bättre när final-versionen kommer.

Ska prova ställa om timings får se om det hjälper.

Av oTiuZ
Skrivet av Skrutto:

Så du tyckte att betyg 1 av 5 var rimligt?
Hade du valt 3 av 5 som ett average, bara för att se score, så hade jag inte direkt haft någon synpunkt

Ja, att lägga 1/5 är ju totalt onödigt. Ryzen presterar faktiskt gudomligt mycket bättre än de flestas förväntningar. I vissa fall presterar det bättre än Intel. Då kan man ju börja undra hur hårda krav man egentligen har.

Dessutom är ju omröstningen menad för folk som skaffat sig ett Ryzen-bygge.