Inlägg

Inlägg som oTiuZ har skrivit i forumet
Av oTiuZ

Nån som vet svaret på #33?

Av oTiuZ

Vad säger ni om den nya expansionen då? Bra innehåll? Värt köpa?

Av oTiuZ

Hur är det att spela med en Xbox-dosa? Har inte riktigt utrymme eller råd med ratt och pedaler nu.

Av oTiuZ

Oj, det är många låtar som är extra speciella för mig!

Dessa är nog de som jag känner mest för:

Av oTiuZ

ÄNTLIGEN! Uppdaterade till senaste BIOS för nån dag sen och kan nu köra mina minnen i 3200 MHz CL16. Musen är inte lika laggig längre i BIOS heller

Av oTiuZ

Hur kör ni era maps? Kör ni "shaped atlas" med sextants eller kör ni alla maps ni hittar bara? Jag har provat köra med en shaped atlas i Legacy och nu de senaste dagarna lite, men känner inte riktigt att det är värt. Jag förlorar sjukt mycket på det jämfört med att bara köra random T14+ maps.

De maps som jag provat farma nu är Dunes och Canyon. Map returns har jag inga problem med, men däremot att inte gå back på alla sextants har jag stora problem med. I genomsnitt spenderade jag väl runt 8-10c på sextants var 3:e Dunes och ungefär samma på Canyon.

Kanske jag som missar något? Kör även "sextant blocking" då såklart.

Av oTiuZ

@Aktsu CuteDog köpte sin Tempest Binding +2 Barrage för ca 70-80 exalts om jag minns rätt. Så nog finns det folk som köper det

Av oTiuZ

Började med en Storm Burst-build, insåg redan i A5 att den sög men jag tänkte "Bara jag skaffat lite gear så kommer den krossa!", jorååå..... När till och med Mathil dissar Storm Burst så vet man att den är dålig.

Gjorde en ny build, en Dark Pact, jääääädrar vad den krossar. Har fortfarande Goldrim, Tabula, kasst gear osv och trots det lyckas jag farma T13-T15 maps.

Av oTiuZ

Vet inte om det är nostalgin som talar eller inte, men mitt favoritspel är nog Halo 3. Har så sjukt många minnen med det.

Av oTiuZ

Servrarma är inte sådär jättestabila nu

Av oTiuZ

Har planerat en hel del builds, säkert runt 10. Min starter blir antingen Ele BV, Storm Burst eller SRS Baron

Blir spännande köra med så mycket nytt nu, speciellt med förändringarna runt life och energy shield.

Av oTiuZ

Nu blev man ju sjukt sugen på en 1900 bara för att

Av oTiuZ
Skrivet av headphoneninja:

Hur är värmeutvecklingen mellan vega 64 vs 980 Ti, vill inte köpa ett kort som sprutar ut ännu mer värme i mitt fönsterlösa rum. Borde jag skippa Vega helt o hållet?

Omöjligt avgöra nu, men med tanke på 295W TDP på Vega 64 så lär man ju ha bra kylning.

Av oTiuZ

@SeF.Typh00n Du säger att AMD inte behöver fightas i topp-segmentet. Men ändå så duger inte 1080-prestanda? Då finns det ju bara 1080 Ti kvar att fighta mot. Sist jag kollade så är 1080 Ti i topp-segmentet. Nu är det ju som så att Vega 64 förmodligen tävlar mot 1080 och Vega 56 mot 1070. Om Vega då får liknande priser som nvidias motsvarigheter så är det ju inget att gnälla om, eller hur? Speciellt inte med tanke på AMD's relativt låga budget.

Jag såg en presentation där Vega (antagligen 64) jämfördes mot 1080 och 980 Ti i flera spel, Vega vann i nästan allt.

Av oTiuZ
Skrivet av SeF.Typh00n:

Med tanke på priserna för Threadripper är jag inte hoppfull. Ännu värre om man räknar in mininghysterin.

Marknaden för HEDT är jag inte så insatt i. Men som jag förstått det så är Threadripper ändå ett bra alternativ till Intels HEDT?

Jag tror iaf att Vega har potential att mäta sig mot nvidia. AMD's satsning på HBM2 är väl både bra och dåligt. Bra för att det driver fram utvecklingen av HBM2, dåligt för att det är dyrare och tekniken har inte riktigt hunnit mognat. När märker man av den extra minnesbussen i spel?

Av oTiuZ
Skrivet av SeF.Typh00n:

Tror du på dom priserna i Sverige själv? Det är vad jag är rädd för.

Det återstår att se, men hoppas kan man ju. Men i dagsläget så utgår jag från att det är priserna i Sverige.

Det dröjer ju tyvärr innan vi kan se på riktigt om Vega kan tävla mot nvidias motsvarigheter.

Av oTiuZ
Skrivet av SeF.Typh00n:

Det har jag inte gjort heller. Men det förklarade jag för något inlägg sedan. På pappret demolerar ett RX 480 ett GTX 1060 också, men det stämmer ju inte så bra överrens.

Beror på vad jag skulle klaga på. Det levererade i alla fall prestandan, men priset klagade jag på. Dock det svenska, 699 USD var betydligt bättre men det fick vi aldrig här i Sverige.

Jag väntar dock fortfarande på de positiva delarna jag frågade efter...

Positivt för mig är iaf att Vega 64 verkar prestera nånstans runt 1080 för ~5k. Vega 56 för ~4k verkar hamna mellan 1070 och 1080 som jag förstått det. Är iaf i min värld hur bra som helst jämfört med 1080 för typ 6k eller 1070 för typ 4.5k.

Av oTiuZ
Skrivet av SeF.Typh00n:

Shoot, ge mig allt det postiva du har om Vega! Jag har ju redan skrivit lite på förra sidan, men du får gärna fylla på.

Sen vet jag inte riktigt om vi kan förvänta oss mycket bättre prestanda än Vega FE. Det som lär märkas är om frekvensen hålls något högre eller den skillnaden DSBR gör (Som även Vega FE kommer få framöver).

Prestanda/Krona är väl fortfarande värt 8K beroende på vad du har för krav och upplösning...?

Det positiva är att det på pappret ser ut som att Vega 64 drar 1080 Ti, men det vet vi alla att det troligtvis inte gör. En annan grej som är positivt är att man inte behöver dödsförklara Vega innan tester har släppts, eller hur? Klaga du lika mycket när 1080 Ti skulle släppas eller?

EDIT: Även om det inte finns nåt annat kort på marknaden som klarar av de krav man har än just till exempel 1080 Ti, hur långt är man beredd att gå? Ska man bara komma fram till kossan och pröjsa precis vad som helst för det? Att det kostar en halv förmögenhet gör väl inget, eller? Säg att jag har 4k 120 fps allt ultra som krav, ska jag då köpa typ 4x 1080 Ti då eller? För jag menar, det är ju ändå det bästa kortet på marknaden.

Av oTiuZ
Skrivet av SeF.Typh00n:

Så man kan bara se positivt på AMDs beslut? Ok...

Jag är rätt säker på att det han menar är att typ ALLA bara klagar sönder på AMD nu. Känns som att det klagas bara för att klaga. Vafan, det har ju inte ens släppts tester ännu? Det sägs ju inget positivt om AMD, precis som att folk bara letar efter fel för att kunna försvara sina grafikkort för över 8k. Vem bryr sig om det drar typ 300W? Jag gör då inte, det jag bryr mig om är prestanda/kr. I min värld är inte typ 8k prisvärt för ett grafikkort.

Sen att dom släpper "sent"? Vadå är det bättre att totalt skita i det och istället säga till folket "Tja grabbar vi skiter i nya grafikkort för denna generation. Men det är lugnt va?". Jag kan lova att då hade det klagats ännu mer.

Av oTiuZ

Funderar på Vega 56 från Sapphire eller MSI. Hade varit coolt om EVGA gjorde AMD-kort också, deras FTW-kylare är grymma ju.

Är det nån som vet när tredjeparts-korten släpps?

@Bl4ckIce Ja inte nog med att 1080 nu är typ 5k? Nu är det istället Ti-modellen som ligger runt 7.5k som 1080 låg på innan. Så en sänkning på typ 2.5k, visar ju bara hur mycket mjölk dom fick.