Inlägg

Inlägg som Marlil har skrivit i forumet
Av Marlil

Det blev några meddelande vid sidan av också men om jag sett rätt så leder @LightVsDawn med 2600 plus frakt och vill ingen bjuda över så avslutar jag med detta nu ikväll (söndag) ca kl 21 om det budet står kvar. Annars är det näst I tur som är @Super_Älg med 2 500kr och avhämtning (Göteborg/Nol).

Av Marlil
Skrivet av Super Älg:

2500 kr och kan hämta, idag eller imoron.

Tack, det är noterat. Jag återkommer på måndag med besked.

Av Marlil
Skrivet av MetallicAcid:

The oldest just had her 7th Bday last week, and my son is now 5.

Both are really into science and technology just like I am. They have both built their own Gundam plastic model kits, and built via instruction boxes that spin paper in a circle, and when they drop paint onto the paper it makes a tie-die effect. The lessen is about inertial and rotating forces haha.

They are outside right now swinging buckets of water around and loving the fact that water doesn't fall out when it is upside-down

Sounds like you have lovely kids! Mine are 4 and 6 and if they were more inclined towards science or robots I would absolutely keep it.

As I said, I will take your bid into consideration and might get back to you in a few days. And if you can get your wife to not kill you, but to see the benefit of kids learning science (and shooting small pellets all over the house) and raise the bid by 50% you would definitely be in the running 😉.

Av Marlil
Skrivet av MetallicAcid:

It would be awesome to build with my kids. I understand that you will consider this a "scambud", and understand if you do not accept it. It is a very unnecessary purchase on my behalf, and therefor can bid:

2000kr + shipping.

My wife will kill me... But so worth it.

Haha, thank you nonetheless. I will take your bid into consideration. How old are your kids?

Av Marlil

DJI RoboMaster S1

Splitterny drönarrobot som jag vann i en tävling. Har ej öppnat eller byggt ihop den. Nypris är ca 6 500 kr och har aldrig gått lägre än 5 493 kr enligt Prisjakt. Pris kan diskuteras vid snabb affär. Avhämtas i Nödinge-Nol eller Göteborg eller skickas mot fraktavgift.

Bygg den själv!
Den modulära designen gör att du kan bygga din S1 från grunden, ha kul och få praktisk erfarenhet genom varje skruv och kabel.

- 46 programmerbara komponenter
- 6 programmerbara AI-moduler
- HD FPV med låg latens
- Koda med Scratch och Python
- 4WD rundstrålande rörelser
- Intelligent sensorskydd
- Flera spännande stridslägen
- Innovativ praktisk inlärning

Läs hela annonsen här

Av Marlil

Är det någon som vunnit än?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Marlil
Skrivet av Sängkant:

Missade så klart att båda datorerna var på rea...

Jag vågar rekommendera ASUS då det är datorer/komponenter som alltid har fungerat för mig och som levererat kvalitét. Har som sagt aldrig ägt en Toshiba eller Fujitsu så jag kan inte uttala mig med erfarenhet.

Här har du ett jämförande mellan Intel i7 2670 och AMD A6 3420:

However, the Intel’s Core i7-2760QM is clocked higher and, on the back of a better processor architecture, delivers significantly better CPU performance.

Med det sagt tror jag att Toshiban hade varit ditt bästa val, om du inte får tips om bättre alternativ.

Ja, jag har själv en gammal ASUS nu och den har hållit hyfsat bra i fyra år. Jag har surfat runt en hel del för att försöka hitta bra reor, men de försvinner innan jag hinner bestämma mig. Så jag får väl vara lite snabbare i mina beslut och en i7 för under 6000kr med dedikerat grafikkort är inte fy skam. Tack igen för din input.

Av Marlil

[QUOTE="Komplett;12324293"]

Skrivet av Marlil:

En sådan lista finns tyvärr inte på sidan. Vissa produkter är prissänkta utan att vara med i någon kampanj, men du hittar dom inte om du inte vet om det tyvärr.

Ok, synd. Men ni kanske kunde fundera på att ha något i stil med Dustin Home där originalpris står nedanför reapriset oavsett var på sidan man är. Då får man snabbt och lätt översikt över bra erbjudanden.

Av Marlil
Skrivet av Sängkant:

Det viktigaste för mig om jag köper en bärbar dator är att den inte får ha en plastig känsla. Köper du en dator för 4000:- får du nästan garanterat det. Mer iögonfallande för mig var Toshiban du länkade, men jag har aldrig riktigt tyckt om dom heller design/-prismässigt. Säger absolut inte att märket är dåligt, har bara aldrig använt det eller tyckt att det varit något för mig.

Om du väljer en av de datorerna du har där, så rekommenderar jag att du tar Toshiban, då Adobe-programmen är krävande för din dator och den såg helt enkelt bättre ut. Det är dessutom mer värt att lägga någon tusenlapp extra för en bättre dator, så slipper du byta upp dig efter ett eller två år.

Vet inte vad som är maxpris för dig, men om jag själv hade fått välja hade jag nog gått efter en ASUS K55VM då den har en snabbare processor, bättre GPU (dessutom mer vRAM) och snabbare hastighet på RAM-minnena. Den är på rea nu, så du får ett bra pris för en super maskin

Edit: Haha, helvete, länkade till norska komplett först...

Tack för svaret. Båda är ju på rea nu med originalpris för Fujitsun ca 6000kr och Toshiban ca 6700kr, så ingen av dem borde väl vara av 4000kr kvalitet?
Men det låter smart som du säger att satsa lite mer på en laptop som jag slipper byta ganska snart. Dock är 7000 lite i häftigaste laget för mig. Sen finns ju också http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=653678#extra. Kanske lite bättre grafikkort och mer RAM, men AMD A6-3420M 1.5 GHz står sig väl inte alls särskilt väl mot en i7?

Av Marlil

Prisvärd eller över mina behov?

Hej!

Jag är ute efter en laptop som skall fungera som båda jobb och nöjes dator, men främst jobb. Den skall alltså klara av text- och lättare bildredigering (Indesign, Photoshop, MS Office) och multitasking men även streama HD-film till TV via HDMI och någon gång då och då spela lättare spel (t.ex. Minecraft, Sam & Max, LFD2).

Jag har fått ögon för denna som verkar väldigt prisvärd med i7:
http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-dat...

Eller kan jag, med tanke på mina behov, lika gärna gå på en billigare som dock har HD 3000 men kommer med MS Office Home och F-Secure på köpet?:
http://cdon.se/hemelektronik/fujitsu_lifebook_ah531_intel_i5-...

Av Marlil

[QUOTE="Komplett;12324121"]Alla prissänkta produkter ligger på vissa kampanjsidor. I menyn längst upp har du "Veckans erbjudande" som byts varje vecka. Sen kan du också gå in på de olika kategorierna. Alla aktiva kampanjer har en stor banner längst upp du kan trycka på, där ser du alla produkter. Just nu rullar "Vårens fyndveckor".

Det jag menade var att t.ex. http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=653678 (som är prissänkt) inte finns med under "Veckans erbjudande" eller "Vårens fyndveckor". När jag bläddrar genom datorer>bärbara>datorer så finns ingen indikation (varken med röd skrift eller gul stjärna) på denna prissänkning. Det är först när jag klickar på just den produkten som det står att den är prissänkt med 17%. Därför undrar jag om det är fler produkter som inte finns med i kampanjer, men ändå är prissänkta, som man kan få en snabb överblick på utan att behöva klicka på varje produkt? Eller har ni helt enkelt råkat missa att lägga in X53TK på någon aktuell kampanj?

Av Marlil

Hej!

Tack för en bra sida och erbjudanden veckovis. Finns det något enkelt sätt att se vilka datorer som är prissänkta? Jag tänker speciellt på ASUS X53TK som nu är sänkt med 13%, men det ser man först om man klickar just på den produkten, inte när man bläddrar igenom alla bärbara datorer.

Av Marlil

Jag har, precis som några andra i andra trådar, just fått upp ögonen för den här:
http://www.netonnet.se/art/dator/laptop/skarmstorlek/laptop-1...

Hur står den sig i jämförelse med de andra två?
Är Toshiba något att ha, har hört att den vissa inte varit så nöjda med värme och fläktljud på vissa modeller. Stämmer det?

Av Marlil
Skrivet av viking99:

Jag gick på dina länkade uppgifter. Reapriser brukar innebära att datorn helt enkelt inte är värd vad den en gång var dock är 5000 kr ett helt godkänt pris. grafikkortet är dock i klenaste laget om du ska spela på den men det duger fint till annan användning.

Ok, tack. Det lutar mot Fujitsun om ingen har något ont att säga om byggkvalitet värme eller liknande?

Av Marlil
Skrivet av viking99:

Fujitzun har en del fördelar som usb 3 och en bättre processor båda dessa datorer kommer dock uppfylla dina behov så länge du inte ska spela på den. Sedan ska man komma ihåg att bara för att en dator en gång kostat 2500 kr mer betyder det inte att den är värd det idag. Fujitzun är helt enkelt inte värd 7500 kr idag men kan vara ett bra köp för 5000 kr.

ASUSen har också USB 3 (Men enligt Dustin Home finns ingen uppgift om USB 3 på Fujitsun). Fujitsun är på rea just nu. Kostar normalt 7500 kronor, men sänkt till 5000kr för tillfället.

Av Marlil
Skrivet av viking99:

Vad ska du använda datorn till surfning, spel, office, Photoshop? Asus maskinen har bättre grafiklösning men sämre processor. Dina behov styr vad so skulle passa dig bäst. Tänk även på att kolla upp tangentbord, skärm och kvalitetsintryck då det påverkar hur du upplever din dator minst lika mycket som de konponenter som finns i den.

Tack för svaret, men jag har skrivit vad jag skall använda datorn till. Skall dock fundera på om jag kan besöka någon SIBA eller liknande för att känna på datorerna. Men min största fråga är nog varför Fujitsun normalt är 2500kr dyrare?

Av Marlil
Skrivet av swillzskillz:

Jag skulle iaf välja asus...

Varför?

Av Marlil

Varför så stor skillnad i pris/hjälp att välja?

Hej!

Jag har senaste månaden försökt välja en dator i 4-5000 kronors klassen som skall fungera som båda jobb och nöjes dator. Den skall alltså klara av text- och lättare bildredigering (Indesign, Photoshop, MS Office) och multitasking men även streama HD-film till TV via HDMI och spela lättare spel (t.ex. Minecraft, LFD2).

Jag har velat fram och tillbaka och letat efter reor och kampanjer och för tillfället står det mellan en Asus K53TK och en Fujitsu AH531 CI5 som båda verkar leva upp till mina krav.
http://www.dustinhome.se/ProductCompare.aspx?CompareProdID=50...,

Jag behöver lite hjälp att välja. I recensioner och jämförelser av hårdvaran verkar de vara ganska lika: samma RAM, samma skärm, liknande anslutningar, AMD A6 vs IC5, 7670M vs GT545M. Det som gör mig lite fundersam är varför Fujitsun normalt kostar 7500kr när det inte verkar vara särskilt stor skillnad mellan de båda? Den verkar inte ha något som gör att den förtjänar 2500kr högre pris, eller? ASUSen har till och med större hårddisk, USB 3 och längre garanti. Är det en märkesfråga (Intel) eller har Fujitsun generellt bättre byggkvalitet? Jag undrar också om någon av de är mer benägna att bli varma och/eller högljudda?

Nu kostar ju båda 5000kr vilket gör det hela lite komplicerat för mig...