Inlägg

Inlägg som Marlil har skrivit i forumet
Av Marlil
Skrivet av T4kti:

Jag tror denna verkar bra för pengen? Mellanklass enligt guiden och verkar som man får riktigt fint ljud till

https://www.webhallen.com/se/product/318500-TCL-55-55C815-QLE...

Nedsatt kostar den 6990 kr.

Tack för tips. Jag har inte riktigt tänkt på TCL och har (kanske felaktigt) uppfattat det som ett sämre märke. Jag kunde inte läsa något om hur den hanterar spel, med game-mode eller fördröjning; vet du något om det?

Av Marlil

Tack för infon, Samsung verkar klart bäst i detta fall. Jag råkade se att denna var på rea nu, hur står den sig mot q60t?

https://www.elgiganten.se/product/tv-bild/tv/293453/samsung-5...

Av Marlil

Budget tv för familj och Xbox

Idag har vi en gammal JVC på 42 tum inköpt för en spottstyver på mellandagsrean 2014 som jag känner mig väldigt sugen på att uppgradera. Det är en familjetv i ett ljust vardagsrum så bra betraktningavinklar är toppen och förutom en bra bild för såväl vardagar som Netflix så tänkte jag använda den för Xbox Series X, men vet inte vad som är viktigt för det. Den får gärna vara större än den vi har men inte nödvändigtvis mer än 50 tum och ljud är inte så viktigt då vi kopplar in befintliga högtalare.

Jag har kikat på några runt 6000 kr och kan inte riktigt se vad jag skulle få som tillfredsställer mina behov för så mycket mer. Hittills har jag hittat tre, vad tror ni om någon av dem? Men jag tar gärna emot andra rekommendationer också upp till 8000 kr kanske.

https://www.netonnet.se/art/ljud-bild/tv/philips-50pus854512/...

https://www.netonnet.se/art/ljud-bild/tv/55-60tum/lg-55un7300...

https://www.elgiganten.se/product/tv-bild/tv/149417/samsung-5...

Edit: Köpte en LG Nano86 för 5 000 kr och fullt medveten om att jag får mer ju mer jag betalar så kommer det oavsett vara ett stort steg från vår 7 år gamla JVC.

Av Marlil

Jag har stött på denna och undrade om priset nästan var för bra för att vara sant. Kan någon annan bekräfta om något är lurt?
https://www.power.se/datorer/datorer/stationar-dator/lenovo-l...

Av Marlil

Så egentligen kan man betrakta tävlingsvinster som att man vinner rätten att köpa grejen från staten till ca 70% rabatt 🤫🤪

Av Marlil

GG

Av Marlil

Jäklar vad många fina och kreativa bidrag! Det känns som om nivån har höjts flera snäpp jämfört med tidigare tävlingar. Kul att se!

Av Marlil
Skrivet av LessHack:

Tack Blev inte så nöjd med den själv, så skönt att höra att den inte blev allt för stor katastrof.

Målat i Photoshop, husen är dock en gammal bild jag tog i Japan och ändrade om lite, sen har jag några ljus effekter/överlägg jag tar hjälp av men annars ritat själv. Mest bara simpla symboler i slutändan och färg gegga xD (Samma som de flesta som jag gjorde i grafikkorts tävlingen, där finns dock en bild jag ritat mer detaljerade saker på, den första, fast den var påbörjade på tidigare och passade in lite, men ja tror inte den vinner direkt xD Men blev mer nöjd med några av de andra bidragen jag gjorde, även fast de tog mindre tid.)
Hade vilat rita en liten mer tecknad by på insidan av datorn med figurer som rör sig, men sånt tar alldeles för långtid för mig att rita för att jag ska hinna nu, utan att behöva överarbeta på den.

Jag är likväl imponerad. Önskar att jag hade ett sånt konstnärligt handlag.

Av Marlil
Skrivet av LessHack:

https://i.imgur.com/f05wxwG.jpg

Så yeah, svårt att se hur datorn såg ut på insidan, så bestämde mig för att försöka återskapa den lite mer som ett samhälle. Man kan se moderkortet svagt i bakgrunden, kärnkraftverket fick bli grafikkortet och nätaggregat, primärminnets rgp blev neon i himmelen och allt är inne i ett litet chassi, där man ser vattenkylningen och där folket i staden är lagringen och processorn... Yeah så alla delar är med.

Snygg! Har du målat allt själv eller använt stockphotos?

Av Marlil
Skrivet av tBiorrith:

Min poäng var inte att se ner på SweC domare, min poäng var att tävlingen pga. sin slumpmässighet är mer att likna med ett lotteri och därmed är skattefritt.

Jag tror att det krävs särskilda tillstånd för att få anordna lotteri. Därför har de flesta tävlingar i stil med dessa.

Av Marlil

En dator byggd på minnen

Jag är inte så bra på att bygga från scratch utan något material att manipulera, så jag försökte mig istället på en variant där ord säger mer än tusen bilder och byggde min dator på härliga minnen från barndomen. Självklart använde jag det mest PC-iga man kan: WordArt

https://i.imgur.com/4Tbsu6P.png

Av Marlil
Skrivet av Bagarbosse:

Du bör skriva vilken leverantör av fiberkabeln du har. Alla operatörer/isp leverer inte på alla fibernät osv.

Har du ip-only? telia fiber? Karlstad stadsnät? t.ex....

Ah, ursäkta. ITUX Göteborg

Av Marlil

Bästa combo abonnemang?

Jag visste inte om frågan hamnar rätt här, men kan flytta den om den ligger fel.

Jag är på jakt efter det bästa abonnemanget med tv och bredband. Idag har vi Comhem TV bas (tivo) och 500/500 bredband på ITUX Göteborg för ett förmånligt kampanjpris som snart löper ut. Jag hade gärna klarat mig på bara bredband och streaming men andra i hushållet vill absolut ha linjärteve som man kan zappa mellan några få kanaler.

Vad kan ni rekommendera, ska jag omförhandla via Comhem eller finns det någon anledning att byta till Boxer, Bahnhof eller något annat? Minst 250 på bredbandet.

Edit: det blev en omförhandling med Comhem där jag kom ned i ungefär halva priset för TV och 250/250 i 12 månader. Väldigt lätt och smidigt och trevlig kundservice. Värt att notera är att "vanliga" kundservice inte kan erbjuda till befintliga kunder (enligt min erfarenhet), det kan endast de på uppsägningsavdelningen.

Av Marlil
Skrivet av Freds:

Hm... jag ser att min spontana idé i praktiken redan förverkligats på ett briljant sätt av @Marlil. Jag kan inte göra annat än lyfta på hatten.

I all välmening bjuder jag ändå på mitt bidrag. Hoppas ingen tar illa upp. Om det sedan anses vara plagiat är det bara för juryn att ignorera det här inlägget. Tanken var ju att vi skulle ha roligt och det hoppas jag alla har haft!

Min enda förhoppning är att någon kanske finner mitt bidrag lite underhållande, om än inte helt originellt.

https://i.imgur.com/k0UWMnZ.png

Tack, det är ju världens bästa julfilm 😉, men jag gillar verkligen din titel!

Av Marlil

Väldigt tråkigt. Jag köpte ett nummer för någon månad sen, men hade innan dess inte köpt på flera år så jag är väl en del av problemet tyvärr. Just numret på bilden med Syndicate Wars var väl perioden då jag köpte varje nummer.

Jag minns särskilt en tid då jag backpackade i Australien; då kunde jag på regniga dagar gå in på olika bibliotek och nostalgimysa med gamla nummer av PC gamer som av någon anledning fanns i välsorterade högar på nästan varje bibliotek.

Av Marlil
Skrivet av Rookii:

Hur går det för er hittills detta år?

Jag ligger på 4 procent plus bara..

Har tankar på att gå in i tesla nu när det har sjunkit så mkt! Vad tror ni om det? Chans till större dropp? 630 atm.

Problemet är att ja är så tech tyngd och skulle vilja öka i något annat än tech haha.

Drygt 5% ner. Jag började spara i år och ligger med ca
30% Enter småbolagsfond
30% Handelsbanken hållbar energi
20% Swedbank robur ny teknik
20% Blackrock world technology

Handelsbanken och Blackrock har gått ned ca 15% var sedan köp. Kommer nog fortsätta lägga in där i år åtminstone, men lägger sen kanske mer på indexfonder.

Av Marlil
Skrivet av KingCobra:

Både spiltan global fond och Spiltan Aktiefond Investmentbolag är två fonder som utvecklats otroligt bra de senaste tre åren. Räknar man bort dippen i mars (corona) förra året är båda väldigt bra. Aktiefonden är den fond jag ökat i värde mest i min portfölj och den verkar väldigt stabil i sin uppgång.
Jag skall balansera in mer global i min portfölj och sen skall jag hitta en stabil och bra asienfond.

Tack, ja jag känner mig sugen på lite Spiltan. Handelsbanken hållbar fortsätter ju bara ned, men jag tänker att jag fortsätter lägga in i den ett ta till.

Av Marlil
Skrivet av SevenFour:

Såg den här artikeln häromdagen:

Sony reveals next-gen VR controller for PlayStation 5 @flatpanelshd.com

Den avslutas med texten: "The new VR system for PS5 will not launch in 2021, the company said in February.".

Tack jag läste nyheten, men kommer med stor sannolikhet inte att uppgradera till en PS5 de närmaste åren.

Av Marlil
Skrivet av lambdan:

Är bara att köra på redan nu Är ett fantastiskt roligt spel jag rekommenderar med härliga karaktärer och intressant story. Det har ett tydligt slut som det är nu. Visst PS4ans 30fps och blurriga texturer är väl inte optimalt men man tänker på annat när man spelar det.

Om du gillar storyn lär du mest troligt vilja spela originalet (finns på PS4 också) för att se vad som händer där. Remaken som den är nu, eller "del 1" som du kallar det, är ca 30-40 timmar och hela originalet är ca lika långt så Remaken fyller ut originalet ganska mycket.

Jag spelade remaken först och tror det gjorde att jag kunde spela originalet lättare då jag kunde läsa dialogen i "deras röster" och kunde leva med några tekniska brister som originalet har.

Wow, så långt alltså. Jag trodde det rörde sig om 10-15 timmar. Det låter ju toppen!

Av Marlil
Skrivet av Manne Saint:

Tror det är två timmar men jag brukar lägga av fortare än så.. Finns ju batteribackup som man kan ha. Det finns en tråd om OQ2 här på SC som man kan gotta i sig.

Ok, tack för det!