Inlägg

Inlägg som Marlil har skrivit i forumet
Av Marlil

Hur är det möjligt att den Elgiganten-butik närmast Göteborg som har ett Series X är Uddevalla ca 7 mil bort när det finns ett dussintal olika butiker? Finns i flera butiker i Malmö och Stockholm. Är det slumpen, eller är göteborgare team Xbox i högre grad än andra storstäder?

Av Marlil
Skrivet av medbor:

Trodde jag hade blivit galen, för jag fattade ingenting... hur är en bokhylla svaret på ’vem’

Börjar klarna nu!

Jag trodde det var tävlingsbidraget först. 😬

Av Marlil

Jag missade lite, vem vann tävlingen?

Av Marlil
Skrivet av muki91:

Har du kollat på Apple Macbook Air M1?
Väldigt bra skärm, väldigt bra batteri och väldigt bra på videoredigering

Tack, men jag är PC-kille från barnsben och i hela själen. Apples produkter är väl generellt kända för att vara bra men långt från prisvärda i förhållande till ren prestanda, har de äntligen lyckats vända på det?

Av Marlil

Jobbdator som klarar bild- och enkel videoredigering, ca 10 000kr

Hej. Jag är på jakt efter en ny jobbdator som behöver vara bärbar (lätt) då jag ibland jobbar hemifrån. Den behöver klara av att arbeta med enklare redigering i Photoshop samt Adobe Premiere/Rush och i övrigt snabb och smidig i vanliga kontorsprogram. Bra batteritid är heller aldrig fel med pris runt 10 000 kr. Jag har kikat runt lite och fastnat för följande sex datorer, är det någon av dessa som ni skulle rekommendera över de andra? Jag gillar tanken på och synen av ZenBook, men är den bäst och mest "framtidssäker"?

https://www.inet.se/produkt/1965312/acer-swift-3-14-ryzen-7-1...

https://www.dustinhome.se/product/5011183929/zenbook-14-bx425...

https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-da...

https://www.netonnet.se/art/gaming/gamingdator/barbar-gamingd...

https://www.inet.se/produkt/1965506/asus-vivobook-flip-tm420-...

https://www.elfynd.se/asus-zenbook-14-ux425-pure-3-14-barbar-...

Av Marlil

Lycka. Det sägs att det är helt omöjligt att köpa, så skulle ni vara först på bollen vore det grymt. Jag vet inte om den finns i flera olika färger, men lila måste ni ha i alla fall. Se till att säkra leveranser från tillverkaren så vi slipper långa väntelistor också, vissa påstår att han en trappa upp har bästa kvaliteten.

Av Marlil

Jag har under större delen av mitt liv frilansat med låg inkomst som följd, så jag har alltid kikat på förrförrförra generationen för prisvärda spel-pc och då har färdigbyggda i 5000 kr klassen varit helt ok. Det är möjligt att jag skulle kunna min-max varje enskild komponent och få bättre prestanda per krona men det har inte varit värt det. Nu när jag har mer fast inkomst har även utgifter ökat (barn, hus mm) och utrymmet för eget "slöseri" minskat drastigt, så jag kan fortfarande inte unna mig något från nuvarande generation men drömmer om att få äga en riktig modern leksak någon gång...

Av Marlil
Skrivet av Lidodido:

Och så den obligatoriska "När beräknas ni ha ett resultat?"-frågan.

Och veckan senare kommer det minst lika obligatoriska "är vi framme snart"? 😉

Av Marlil

Mest PC men den är ganska klen så jag använder Geforce Now. Det funkar väldigt bra, men saknar en del spel från Bethesda, Activision, Blizzard, EA.

Av Marlil
Skrivet av Lidodido:

Såja, dags för den där jobbiga väntan då man bygger upp orimliga förhoppningar i huvudet igen 😀 hoppas det inte tar allt för lång tid!

Det borde vara en snabb affär så fort de läser mitt bidrag och likt matadorerna i Tjuren Ferdinand utbrister "Honom ska vi ge!" 😜
#orimligaförvantningar

Av Marlil
Skrivet av Stefflo:

Just nu är det ju sak samma då jag ändå inte får lämna mitt kontor på grund av skitcorona. Vill ut och resa och träffa mina kunder på ett normalt sätt igen och då gärna med en lättare och snabbare dator.

Ooh ja, hotellnätter med ostörd sömn och frukostbuffé, att promenera på måfå i nya, för mig okända städer och slå sig ned på något mysigt café med datorn längtar jag väldigt mycket efter.

Av Marlil
Skrivet av Knorrot:

Gissar på att när man faktiskt behöver göra något för att tävla så blir antalet bidrag avsevärt färre. Skulle tro att många tänker ”jag vinner ändå inte så varför lägga 15 minuter på det här”. Tävlingar där det räcker att gilla, dela, kommentera eller fylla i sin mail i nån länk får nog fler bidrag.

Lustigt hur olika man tänker. Jag tycker det är kul att få vara lite kreativ, dessutom ännu roligare när det märks att de som anordnar lagt lite tid på själva frågan, som denna. Tur att alla är olika. 😉

Av Marlil
Skrivet av underwatch:

Jag ska ge det en chans till och spela minst en timme, är det lika förvirrande så kommer jag sälja spelet

Prova i alla fall 4-6 timmar så du kommer förbi prologen. Kanske är det meningen att man ska vara lite förvirrad, inkastad i en värld som alla utom en själv verkar känna till. Vissa filmer använder ibland samma "knep" för att man sen i slutet ska pusslat ihop allt och säga "aha".

Av Marlil
Skrivet av underwatch:

Har spelat en halvtimme på ps5 nu, valde corpo. Är jätte förvirrad och förstår inte story linen. Ingen bra start enligt mig imo, sen kanske det är inte min typ av spel men lie bakgrundsinfo om vad man är och vad man ska göra hade varit trevligt

Jag startade också corpo och håller helt med dig. V känner alla och känner till världen så att när någon pratar om Abernathy eller liknande så finns ingen möjlighet att fråga "vem är det?". Känslan är att man missade första avsnittet av en häftig serie.

Av Marlil

Är det någon mer som spelar (väntar) på Geforce Now?
Jag är founders (50kr/mån) och har aldrig behövt vänta på en ledig "rigg", men nu har de massiva problem och forumen svämmar över av arga betalande kunder som får vänta i timmar. Jag har tyvärr ingen speldator men bra internet och router, så¨Geforce Now har funkat utmärkt för mig. Likaså tidigare idag när jag kom in och utan märkbar latency kunde spela Cyperbunk i 1920x1080 på Ultra med Raytracing på i fina 60fps. Men nu sitter jag alltså och slösar min dyrbara kvällstid på att vänta.

Av Marlil
Skrivet av UndaC:

Det blev lite missförstånd om tävlingen var tvungen att vara klar innan novembers slut. Men det var bara att den skulle börja innan novembers slut så vi ändrade så att vi kör två veckor nu som vi alltid brukar göra

Ingen fara, bra om fler får chansen som kanske missat den annars. Men tålamod är inte min starka sida (looking at you Cyberpunk...) ☺️.

Av Marlil

Kul tävling! Jag har haft kollen här hela dagen för att se om något pm kommer, men såg nu att ni ändrat till 6 december. En dryg vecka till... pappa muttrar... 😉

Av Marlil
Skrivet av Super Älg:

Inga problem. Det finns ingen anledning att be om ursäkt.

När en köpare vill göra en tyst affär är det ofta att undvika konkurrerande bud. När det gäller mig skulle jag ha velat se att du får ett rimligt pris beslutat av öppen tävling. Du skulle också ha gynnat genom att ge mer tid att svara när du bestämde dig för att stänga. Jag skulle ha överträffat det nästa priset och som det verkar, var någon annan väntar på att bjuda 3000.

Ja, jag hade ju inte tänkt mig en auktion för början utan ville mest ha en "okrånglig affär" och eftersom det inte hade varit så mycket aktivitet på den här annonsen heller så det var därför jag tänkte att det inte gjorde något att stänga ned så snabbt. Men jag får lära mig av detta till nästa gång i alla fall, tack för dina råd.

Av Marlil
Skrivet av williamwojin:

3000kr med frakt? Om den inte är såld? Ingår batteri? Laddare?

Tack, men den är tyvärr såld nu.

Av Marlil
Skrivet av Super Älg:

Jag var borta från tangentbordet i några timmar. Jag såg bara ditt meddelande. Hur kan det vara så att LightVsDawn leder när deras bud (I never saw the amount) togs bort den 21 maj?

Det blev som sagt några meddelande (PM) vid sidan av vilket gjorde det lite krångligare, men jag hade inte tänkt detta som en regelrätt auktion ändå och skrev därför inte det i annonsen från början. Jag ber om ursäkt om du känner att jag inte skötte det helt ok.