Inlägg

Inlägg som anon190955 har skrivit i forumet
Av anon190955

Dörrklockan skulle jag tro, vad jag vet är den orginal från 72 och barnslig som jag är kan jag inte låta bli den ibland.

Av anon190955
Skrivet av Saketume:

Verkar vara samma kvalitet på deras gamingstolar som det är på nätaggen.
Förmodligen mindre farligt när stolen exploderar dock.

Gigabyte rekommenderar inte luft utan hydrogen för att få den autentiska Hindenbergkänslan. Coolt också när stolen sitter fastnaglad i taket när man inte sitter i den, får kämpa lite för sitt gameande.

Av anon190955
Skrivet av DasIch:

Är det här fel tråd att skriva att jag haft tur och hunnit få två kort?

Ja på minerad mark ska man vara försiktig!

Av anon190955
Skrivet av Skiiren:

Tänk dig att du är en tvådimensionell varelse som lever på ytan av en ballong.
Du kan färdas hur långt som helst i vilken riktning som helst, men ditt universum har trots allt en begränsad yta eftersom du återkommer till samma plats efter ett tag.
Detta universum är oändligt i den mening att du aldrig kommer till något slut.

Tänk dig en kompressor som kontinuerligt expanderar ballongen och att den hastighet något maximalt kan röra sig med är mindre än hur mycket extra sträcka som tillförs på ytan av ballongen och du har dessutom delar av ditt universum som du aldrig kan nå eller ens komma tillbaka till startpunkten, trots att arean (storleken) skulle gå att beräkna i varje tidpunkt.

Lägg sedan till en dimension och det börjar bli krångligt...

Dessutom är det bara ballongen som finns, ingen omgivande luft eller så...

Så om jag går runt i en ring i mitt rum så är mitt rum oändligt? Eller bara för att jag går så långsamt att jag inom min livstid inte gör ett fullt varv, gör det mitt rum oändligt? Alltså vi kan mäta att universum expanderar, hade det varit oändligt hade vi inte kunnat mäta. Eller?

Så frågan här är egentligen definitionen av oändligt. Så även om något har en beräkningsbar storlek vid varje givet tillfälle anses det oändligt eftersom inget vi vet om kan ta sig till varje möjligt plats vid det tillfället?

Av anon190955

Om nu universum expanderar så kan det väl inte vara oändligt? Eller är plötsligt ingenting någonting? Om nu teorin är att innan big bang så fanns ingen rymd.

Av anon190955

Ett Matrix som tar hand om och tänker åt oss tills vi klarar av att göra det själva.

Av anon190955
Skrivet av OSkar000:

Behöver jag nämna färre lata programmerare?

Det du ska rikta din irritation emot ska nog mer vara att allt ska tillverkas så billigt som möjligt än folks lättja.

Av anon190955
Skrivet av Edvin-89:

Ok så bara för att det finns några modeller av smartklockor som kan spela upp musik, så ska man suga ut pengar för all armburen teknik (klockor, armband). Skit ner er

Nej det låter ju helt klart illa, det håller jag med om.

Men om man sätter det i en jämförelse. Här i Sverige gillar vi ju vanligtvis att göra individuella bedömningar för alla som ska ha rätt till nån form av bidrag. En jätteapparat som kostar massor av pengar. I Finland löser de det på ett annat sätt, de räknar ut ett värde och sen får alla det oavsett hur mycket eller lite man tjänar. De sparar mängder av pengar på detta vis.

Vill du då betala en högre skatt för att nån eller några ska utvärdera alla klockmodeller som kommer ut om de ska ha denna avgift eller inte? Eller är det bättre med en mycket mindre avgift rakt över hela ledet?

Säger inte att nått är rätt eller fel här, jag blir bara lite provocerad av alla arga åsikter från människor som inte orkar tänka efter varför man egentligen tycker det man tycker.

Av anon190955
Skrivet av Elakekocken:

Den enes död blir den andres bröd.

Indeed, precis som när vi för länge sen levde som apor i träden. Nu tror vi att vi är människor och är civiliserade, frågan är när vi ska bli det på riktigt?

Av anon190955

Ja i mitt jobb som frontendare har FF lite tagit upp bollen från IE att vara krångelkungen. Nu är det inte lika illa som IE var och kommer förhoppningsvis aldrig bli men det blir iaf oftare och oftare man får göra någon abrovinsh för FF precis som man ofta gjorde för IE förr.

Av anon190955
Skrivet av Kilroy:

Jo, men att få jänkarna att acceptera metersystemet, celsius, den långa skalan osv. är nog inte det lättaste.

Och att få resten av världen att anamma det amerikanska systemen känns inte riktigt rimligt.

Så, det kommer nog vara som det är åtminstone över en överskådlig framtid.

Jag var med och implementerade Elfas onlinegarderobsplaneringsverktyg när det begav sig och i en amerikansk browser var det ju i deras mätsystem och i en europeisk vårat. Det roliga var ju att vi fick lägga in en parameter åt amerikanska arkitekter så de kunde använda vårat system för det var tydligen omöjligt att arbeta på riktigt i deras mätsystem enligt dem 😄

Av anon190955
Skrivet av BadNewsBrod:

Internet Explorer, på alla enheter.

Varför inte Netscape?

Av anon190955

Utvecklare, just nu frontend inom e-handel.

Av anon190955
Skrivet av anon14781:

Grafikkort med högtalare hade varit något 🤣

Skrivet av AplAy:

Mer coilwhine åt folket!

Alltså är det inte nått bilmärke, typ Ford som har mikrofoner på utsidan och kör aktiv brusredusering via högtalarna på insidan för att dämpa vägljud etc? Skulle man inte kunna ha nån liknande grej i datorlådor för att slå ut oönskade ljudfrekvenser typ coilwhine etc? Inser att det förmodligen går men att i den tråkiga kapitalistiska världen vi lever i så är det billigare med mer isolering och därmed meningslöst för pengar är allt! 🙂

Av anon190955
Skrivet av Findecanor:

Det har ju gått så bra hittils:

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/poliserna-slog-mig-15-gang...
Det började med att mailserverns automatiska detektor slog larm om några bilder på mannens mailkonto. Ett antal polismän tittade på de privata bilderna och misstog hans 30-åriga pojkvän för en minderårig. Sen bröt de sig in hos honom mitt i natten med rånarluvor på, drog honom från sängen där hans pojkvän också låg och misshandlade honom med slag och elpistol innan de tog honom till häktet. Först där identifierade de sig som poliser -- och först då visste han att de inte hade för avsikt att döda honom. Han lyckades reda ut det hela och bli frisläppt.
När offret polisanmälde poliserna för övergrepp blev han förhörd av samma förhörsledare som förhört honom för det misstänkta "barnpornografibrottet". Poliserna förhördes aldrig, och misstänktes aldrig, för de "kunde inte identifieras".

Det är dessa kompetenta och snälla poliser som ska få tillgång till din data är det tänkt.

Hur ska du komma åt dessa poliser då om du inte har tillgång till deras data?

Av anon190955
Skrivet av Alphahanne:

Ska du ha kylningen utanför chassit då? Med en sådan lösning skulle ju luften inne i chassit bara cirkulera runt och värmen inte ha någonstans att skickas ut annars.

Nja dessa burar var ju inte helt lufttäta. Det var snurrbord och lite allt möjligt som öppnade och stängde. Men vanlig luftkylning kanske är dumt som sagt. Motverkar förmodligen trycket man vill åt för att hålla nere dammet, vattenkylning med utanpåliggande kylning borde väl funka?

Av anon190955

Jag jobbade som tekniker på en plastindustri när jag var yngre och där fanns det ju en hel del robotar. Vissa burar behövde ha väldigt rent när de jobbade och då byggde man in hela robotburen i en plexiglaslåda och så satte man luftnipplar uppe i hörnen och satte övertryck. Då la sig allt damm på golvet och virvlade inte runt. Kanske kunde man göra något liknande i ett datorchassi. Nån som sett något liknande?

Av anon190955

Gillar du inte att plugga kanske du ska gå nån vanlig högskoleutbildning på halvfart. Jag pluggade YH till Javautvecklare -13 till -15 och första 1.5 året var det kräma som gällde för att hänga med. Halva klassen droppade av innan Lian. Men jobb får du ... garanterat. Räkna dock med att det inte är så kul att programmera på fritiden om du jobbar med det. Plötsligt är det lyx att inte sitta vid en dator. Jättemärkligt. 🙂

Av anon190955

Pacman 1k VR Google maps edition. Bara tanken på alla som är ute och snurrar i ett portabelt VRset på gatorna är ju underbar. Pokemon släng dig i väggen.

Av anon190955

Just nu är det väl extra viktigt att hålla igen och inte handla. Annars lär ju prisnedgången plana ut rätt kvickt och mrsp på nästa generation kommer bli betydligt högre. Håll i och håll ut! 😬