Inlägg

Inlägg som Blargmode har skrivit i forumet
Av Blargmode
Skrivet av lord_vasagos:

haha så envis är jag inte men tror inte att en urladdning når långt nog för att har möjlighet att skada hårdvaran och även om det inte är nån urladdning och hela röret är statiskt så är inte nån komponent så nära att dom blir skadade och har jag fel så alla år jag sparat pengar med dammsugaren och det inte pajat nått så skulle jag nästan kunna steka hela datorn utan att gå minus så jag fortsätter nog att leva på the razors edge

Om vi bortser från alla risker med dammsugare och istället bara jämför de praktiska bitarna så är tryckluft fortfarande att föredra.

Dammsugare är bra på att rengöra släta ytor tack vare golvmunstyckets design. Det skapar en smal luftspalt där luften rusar igenom och drar med sig allt damm. Utan golvmunstycket och/eller på ojämna ytor är de inga höjdare.
Ett tryckluftsaggregat sprutar en luftstråle (kon) som i fria luften verkar på mycket längre avstånd.

I praktiken betyder detta att du med en dammsugare inte kommer åt alla trånga skrymslen och vrår i en dator, och det du kommer åt blir ganska halvdant städat.
Tryckluft däremot tar sig kaotiskt in och rör upp allt damm. Enda nackdelen är att detta i princip måste göras utomhus, det blir ganska dammigt runtomkring datorn.

Det jag vill komma till i denna kommentaren är att rekommendera inte dammsugartekniken till någon. Förutom att den är skadlig för datorn så är den dessutom sämre.

Av Blargmode
Skrivet av lord_vasagos:

Jag kör med dammsugaren och har ett finger över hålet så den inte ska sugafast nånstans och här före sommaren då vart det vårstädning så skruvade itur mitt nätagg kollade kondingarna "garantin har gått ut" och dammsög det riktigt då det kan bli rester kvar och böt kylpasta på cpu och en sommar oc

Varför man inte ska använda dammsugaren i en dator 101:

Minns du på fysiken i typ mellanstadiet? Man tog en plaststav och en trasa, gnuggade dem på ett sätt som fick alla att fnissa. Sen kunde man manipulera vattenstrålar, lyfta ballonger, osv.
Detta är statisk elektricitet.
Det är också det du kan känna som en stöt när du tar i t.ex. ett dörrhandtag efter att ha sprungit runt på en matta.

En dator har delar så små att du inte ens kan se dem med blotta ögat. De är väldigt känsliga för den typen av stötar du får av dörrhandtaget. Dessutom, eftersom de är så små, så krävs det mycket mindre för att skada dem än vad som krävs för att du ska känna det.

Här är ett exempel på en skada uppkommen p.g.a. statisk elektricitet, i.e. en ESD skada:

http://www.technomicon.com/TechnomiconImages/TechTipsImages/TT-4...

Det kan mycket väl göra din dator obrukbar. Oftast är skadan inte direkt uppenbar. Den kan skada komponenten utan att förstöra den till att börja med, men med användning förvärras skadan och datorn kan hux flux sluta fungera efter allt från någon dag till flera år. Det är rätt drygt om ditt fina grafikkort slutar fungera efter 1,5 år när det egentligen skulle ha fungerat i 10.

Ett dammsugarmunstycke är ett plaströr, och dammpartiklar som rusar förbi det har samma effekt som den där trasan från fysiken. En elektrisk laddning byggs upp i munstycket, allt som skiljer det från dina komponenter är ditt finger och luft. Båda är kapabla att leda en laddning och anfalla dina komponenter.

Då kanske du säger "Men jag har gjort det många gånger och har aldrig haft några problem". En rökare kan röka många cigaretter utan att känna av problem. En bilist har kört många mil utan incident.
Det är inte ett så uppenbart hot som ett stup, eller i datorns fall, en spann vatten, men det är dödligt hot.

Av Blargmode

Kul bygge! Har velat göra detta länge, har till och med en väska redo. Har dock ingen anledning alls att ha en portabel dator så det är lagt på is.
Något som oroar mig lite i ditt bygge är all syntet. Risken för ESD skador känns hög.
Men annars är det finfint utfört!

Av Blargmode
Skrivet av ole-jacob:

Nej håller inte med om att det är 100% frivilligt.

Jag har en fråga av ren nyfikenhet. Vad använde ni plattorna till?

När jag sitter med min lilla 13" laptop så känner jag mig otroligt oproduktiv, och jag inbillar mig att surfplattor är ännu värre. Så vad gör man med dem som inte innebär att streama film?

Av Blargmode

När jag är duktig så hamnar de på den smidiga lilla kroken bak på min skärm:

http://blargmode.se/files/images/headsetstorage.jpg

(Obligatorisk svartvit bild för att vara cool)

Av Blargmode
Skrivet av warh0g:

Det är som att tycka att polisen ska brinna i helvettet för att dom utför sitt uppdrag.

Hade polisen tagit ut fortkörningsböter för att du äger en bil så hade det varit jämförbart.

Om folket på Radiotjänst hade haft något vett i skallen så hade de strejkat. Det finns gränser för vad som är rimligt.

Av Blargmode

Android device manager lär redan finnas på telefonen. Om du har tillgång till lösenordet för hennes google konto så kan den visa var telefonen befinner sig. Tror dock man måste aktivera det i telefonen med.

Så du kan ju fråga henne snällt om det.

Av Blargmode

Men, man måste ju förutom musen dessutom få plats med telefonen, nycklarna och ibland till och med en katt!

Av Blargmode

Sitter också på QH-90. Gillar dem skarpt, men sladden är onödigt irriterande men sin allmänt kassa "kontrollenhet" mitt på.

Har testat Astro A50 en del, och de är nog de bästa trådlösa gaminglurarna jag känner till

Av Blargmode

Battleblock theatre är ganska kul och icke mus-krävande. Det är iofs bättre med handkontroll men funkar med tangentbord med.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=fIUE3aP1TFw

Av Blargmode
Skrivet av werter123456789:

okej sitter på i7 960. 7970 windforce 3. och 8 st hdd och 1 st ssd. 2st 120 i fronten orginal med chassit. 3st 140 i toppen Corsair AF140 Quiet Edt . 1 st 120 bak orginal med chassit. och 2 st 120 som kom med kylaren på Noctua NH-U9B SE2 CPU Kylare. i ett corsair 750d. dvd rom och fläktstyrning.
några rekomendationer om man väljer fläktar och rekomendationer på vatten kylning? pris spelar ingen roll. vill ha det tyst. och ljuddämpning kanske?

Där är ditt största problem.

Så länge inte någon komponents fläktar gör brutalt mycket ljud så är det hårddiskarna som är största prio.
De är halvt omöjliga att få tyst på. Min lösning är att jag har alla lagringsdiskar i en server i ett annat rum där ljudet inte gör så mycket. Sen har jag bara SSD:er i datorerna jag sitter vid.
En OS-disk, en program-/spel-disk.

Av Blargmode

Jag tror ljudnivån spelar in en hel del.
Här är en fin liten tabell:

http://tpucdn.com/reviews/AMD/R9_290/images/fannoise_load.gif

Något som inte finns med i den tabellen är om du kör på tex MSI's kylare (en av de absoluta bästa kylarna just nu), så kommer den ner i 41 dbA, vilket fortfarande är långväga från GTX 780.

Dold text
Av Blargmode

Beror inte alls på ålder. Har den till jag tycker det är dags för en ny, varpå den antagligen degraderas till andraskärm.

Av Blargmode

Jag har en mindre bataljon med tillägg

AdBlock Fast inte på Swec ;) Better Battlelog Lägger till lite nice features till Battlelog Better Sweclockers Lägger till massa nice grejer till Sweclockers Bookmarks button Genväg till chrome://bookmarks Chromium Wheel Smooth Scroller 120Hz skärm + detta = rinnande scroll på webbsidor Currently Byter ut new tab skärmen mot en klocka Download Button Genväg till chrome://downloads Google Dictionary Dubbelklicka på ett ord och få det förklarat Google Docs Vet du inte så se till att veta... I'm a Gentleman Underlättar spaning av bilder Imagus Massa förbättringar för bildvisning Magic Actions for YouTube Förbättringar till Youtube Project Naptha Låter dig markera text i bilder Reddit Enhancement Suite Förbättringar till Reddit Stylish Mitt Swec-temas draghäst! Tabs Outliner När lista med alla öppna tabbar TinEye Reverse Image Search Sök med bilder Window Resizer Låter dig ställa in webbläsare på olika upplösningar

Om jag bara fick rekommendera ett av dem så skulle det bli Imagus (vars hemsida är lite fucked atm)

Av Blargmode

Jag råkar ha skrivit en guide för vad som skulle kunna vara ditt problem. Dock är det konstigt att du inte har det hela tiden.
Men det är väldigt enkelt och billigt så det kanske är värt att testa för att se om det är det som är problemet.
http://www.sweclockers.com/forum/2-kylning-och-overklockning-...

Av Blargmode

Jag kan inte svara exakt på din fråga, men funktionen du söker efter heter crossfading.

Många musikprogram har denna funktionen, t.ex Spotify.

Av Blargmode

H80 borde fixa det bäst, särskilt som du har dålig ventilation i chassit. Sen om det blir tyst är en annan femma.

Av Blargmode

Min syn på det är; kör på luft om inte:

  • Du har ett extremt trångt chassi där du tjänar på att få ut processorns luft direkt/alternativt kyla processorn med luft utifrån. Då kan en kylare som t.ex. Corsairs H80i vara lämplig. De låter dock generellt mer än bra luftkylning.

  • Du tycker "riktig" (custom loop) vattenkylning är kul att mecka med och ha, kör på det i så fall. Men half-ass:a inte det genom att skippa grafikkortet i så fall.

  • Du tänker överklocka röven av något strömtörstigt som AMD's topp-grafikkort. I så fall kan en custom-loop sitta fint.

Anledningen till att jag säger detta är för att luft är både den billigaste och den tystaste lösningen, d.v.s. om man lägger tid på att välja rätt komponenter, kylning och chassi.
Custom vattenkylning är dyrt som satan jämfört med luft.
De färdiga vattenkylarna är knappt nämnvärt bättre än toppmodellerna på luft, och låter mer.

Av Blargmode

TS, dina temperaturer är bra på en icke-deliddad haswell. Problemet här ligger antagligen inte i kylaren, utan i processorns värmeledningskapacitet (som är rätt kass jämfört med t.ex. Sandy-bridge processorer).

Av Blargmode
Skrivet av TimHeterJag:

La du den mot där mobot låg för att borra ut hålen? Sätt galleriet riktigt najs!

Ja precis. Klippte ut, tejpade fast, och borrade genom mallen.