Inlägg

Inlägg som Blargmode har skrivit i forumet
Av Blargmode

Det skulle möjligt vis kunna gå om du skapar ett trådlöst närverk med telefonen och kopplar upp Sonos mot det. Men få inte upp hoppet. Sonos bryr sig inte om dig eller någon annan än sig själv för den delen. Deras affärsidé går ut på att göra ett system vars reklam låter jäkligt bra. Men absolut inte mer än så.

Ta tex Spotify radio, som Sonos inte stödjer. Jag kontaktade deras support om det, och de svarade att Spoitfy inte har något API för det och därför är det omöjligt för Sonos att implementera.
Det är omöjligt till den milda grad att det finns en tredje-parts app till Android som klarar det...

Så jag har svårt att tänka mig att något utanför deras små ramar skulle fungera. Antagligen behöver du en 4G router för att köra via 4G.

Av Blargmode

Har inget emot platta ikoner (även om jag verkligen gillar Windows 7's ikoner), men fan vad färglösa de är. Platt är inte synonymt med tråkigt. Blir ju helt dåsig bara av att titta på dem..

Av Blargmode
Skrivet av Hawk:

En kompakt klassiker som håller än

Hah! De håller för ca 2 månaders pendling. Sen börjar sladden vid kontakten glappa. Efter tredje paret gav jag upp.

Och som jämföres, för att inte verka vårdslös så har jag använt mina Icemat siberia v2 dagligen sedan 2006 (De slutade säljas under namnet Icemat 2007, och gick över till Steelseries). Dessutom har de spenderat de senaste 3-4 åren i min säng och lever än.

Av Blargmode

Jag tycker det är lite intressant att se att de släpper så många olika utseende. Vanligtvis är det ju fantastiskt om deras grejer kommer i mer än en variant.

Håller de på att försöka lämna sin affärsidé eller?

Av Blargmode
Skrivet av Operatören:

Ser ingen logik i detta bygge, iofs är jag ingen expert heller..
Men, om du kokar upp en vätska, så ångar den, sen ska den kylas ned för att sen återgå i systemet och "kyla" ner systemet..
Från ånga vid 40 celsius, hur många grader hinner den kallna?
ner till 35? om ens det imo..
Har du inget flöde så får du stillestånd och det kyler inte som det ska, 40 gradigt vatten kanske kan kyla skapligt om du kör med pump, men detta känns som madness

Det är väldigt liten skillnad i temperatur på vätskan i vanlig vattenkylning, och troligt vis samma här. Detta kan dessutom ha en fördel eftersom det krävs extra mycket energi för ett ämne att byta tillstånd. Det gör denna kylaren hyfsat effektiv. Det tråkiga är att du måste ha radiatorn i toppen och att du bara kan ha en värmekälla per loop. Vad är det roliga med dödstyst processorkylning när grafikkortet ylar på?

Av Blargmode

Ett av de största problemen med denna läckan är hur jäkla mycket liv det har blivit i media. Hade inte media sagt något så hade antagligen majoriteten av människor fortfarande varit ovetande. Men nej, ALLA ska veta så att bilderna ses av så många som möjligt. Det är inte sjyst mot de drabbade.

Av Blargmode
Skrivet av Zantetsuken:

Hyfsat snygg men jag skulle aldrig någonsin köpa en klocka som jag behöver ladda varje dag.

Jag ser faktiskt inte problemet med det. Så länge den håller hela dagen är det chill för mig, tar ändå av den när jag ska sova. Vad är då skillnaden mellan om den ligger på nattduksbordet eller om den ligger i laddaren på nattduksbordet?

Av Blargmode

Hur fasen får du tag i ett AX1200 för 1400kr?

Av Blargmode

I vanliga fall när folk lägger upp sånt här är det ganska trist. Och det blir aldrig något av det. Men med tanke på ditt förra bygge så finns det väl inget annat att göra än att ta fram popcornen.

Av Blargmode
Skrivet av SectionX2:

man får en riktigt bra CPU (i7) för runt 2 tusen idag. Annat var det förr när top tier kostade runt 5-6 tusen. Varför ska man då snåla på några 100 lappar?

Jag antar att du syftar på 4790k när du säger "i7 för runt 2 tusen idag", och att du menar att det är top tier?.
Hur är det med E processorerna? tex 4930K som ligger strax under 5 lax. Passar rätt bra in i din beskrivning av priserna för top tier från förr.

Sen vet jag inte hur relevant priset är när man tittar på prestanda. Får jag en 4790K för 49,50:- så kommer jag inte värdera den som sämre bara pga priset.

Av Blargmode
Skrivet av gn1p:

Hej, skulle vara najs om du kunde lägga till följande:

.bbccode { background-color:lightgray; }

Ibland kan det vara svårt att se viss kod, ska kolla om jag hittar ett exempel
edit: #13109470

Utmärkt förslag, lade till det nu. Hittade aldrig .bbccode klassen när jag gjorde temat, så tackar för det!

Skrivet av Dalslandan:

Verkar riktigt nice det "svarta" (night-mode) men skulle vara trevligare om Sweclockers hade en tema knapp vid sidan av som man kunde trycka med ett knapp tryck istället. Eller har jag missat något?

Helt awesome tema, till Sweclockers. +1

Alling här på forumet har gjort ett plugin till Sweclockers som bland annat innehåller den funktionaliteten. Rekommenderar det starkt.
(Enda nackdelen är att på en seg uppkoppling hinner Swecs standardtema blinka till innan det mörka laddar).

Tänk på att stänga av temat i Stylish om du vill kunna använda toggle knappen i Better Sweclockers pluginet.

Av Blargmode
Skrivet av chokladtomten:

Så du tror min polares kamera funkar i början iallafall?

Ja definitivt!

Av Blargmode

"Complete noob" betyder att alla kameror är rätt kamera. Men en systemkamera gör det givetvis roligare. Jag vet inte vilken kamera jag skulle rekommendera men jag kan iaf dela med mig av min erfarenhet med min Canon 1100D, en väldigt billig systemkamera (3-4000 kr).
Den tar utan tvekan bra bilder, givet att hjärnan bakom pekar den åt något intressant. Den har tonvis med inställningsmöjligheter, såklart, det är ju en systemkamera. Men det tar stopp lite för tidigt. Den filmar som en kratta, och jämfört med lite dyrare kameror känns den seg.
Jag ångrar idag att jag inte satte en lite högre budget och skaffade en aning bättre kamera. För mig ska en modern systemkamera kunna allt inom bildupptagning. Vare sig den är rörlig eller still.

Sen en annan grej att tänka på; hur vill du använda den? En fullfjädrad systemkamera är otymplig att ta med sig. På semester får man ofta lämna den på hotellrummet eftersom man måste släpa runt på den. Så i så fall kanske man ska titta på en spegellös kamera istället. Eller kanske ta med din lilla Coolpix.

TL;DR: Jag hade lagt min budget på 6-7000, givet att intresset verkligen finns.

Du kanske kan låna din polares kamera och testa lite hur det känns?

Av Blargmode

Låter skummt. Jag har inte en sån processor men det där är över både vanlig haswell och ivy-bridge i idle.
Kolla så att kylaren sitter ordentligt, och att du har luftflöde i burken.

Av Blargmode
Skrivet av OC-banan:

spela roll om betraktningsvinklarna blir sämre... jag har aldrig fattat det där med betraktningsvinklar. Visst om det är en TV så vill man ju kunna se klart från sidan men alla som sitter vid datorn sitter väll precis framför? och om inte framför så minimalt till sidan. så tex att man ska kunna se helt klart från nästan alla håll fattar jag inte vid datorskärmar.

i alla fall så låter det mycket härligt med lite ny teknik

Jag vet iofs inte hur du sitter framför datorn, men jag sitter på alla sätt stolen är designad för och minst 4 till. Då är det bra att ha dugliga betraktningsvinklar på skärmen.

I ett VR-headset däremot, där skärmarna praktiskt taget sitter fast i huvudet spelar det ju ingen roll alls. Det är ju inte precis så att ögonen rör sig mellan olika platser ansiktet.

Av Blargmode
Skrivet av Fönstrputtsaren:

Blir Xboxen tystare av modden?

Inte mycket. Men med den extra kylningen håller sig de vanliga fläktarna på lägre varvtal.

Det absolut bästa du kan göra för att få ner volymen är att installera alla spel du lirar på ett usb minne eller hårddisken. Det som låter överlägset mest är DVD-läsaren.

Av Blargmode

Jag lyckades lösa problemet.

När jag valde punkter att löda på så gick jag efter denna bilden:

http://i50.photobucket.com/albums/f320/RDCXBG/PWRConnector.jpg

Det visade sig att det finns olika typer av jord, enligt denna bilden iaf:

http://cdn.instructables.com/FGV/E14B/GBT1RXIW/FGVE14BGBT1RXIW.M...

Så när jag flyttade fläktens jordkabel till pungten som heter 10, så fungerade allt igen.

Min xbox 360 är av modell Falcon, så har ni samma och vill lägga till en fläkt så är det punkt 6 och 10 som fungerade för mig.

Av Blargmode

Xbox 360 bild konstig efter modd, men bara med HDMI

Hej. Vet inte om denna tråden hör hemma här eller i modifikationsforumet. Men nu blev det här.

I alla fall. Jag har precis installerat en fläkt i min Xbox 360. (Dålig bild för den nyfikne).
Med HDMI får jag detta resultatet:

http://blargmode.se/files/images/xbox-hdmi-result.jpg

Medan med komponent kabel så ser allt ut som det ska.

Jag skruvade isär konsolen helt, lödde till en fläktkabel, och skruvade sedan ihop allt igen.
Här är en bild på min fantastiska lödning (lödtennet i xboxen vägrade smälta även på 370ºC).

Någon som vet vad som kan vara fel? Och möjligt vis en lösning?

Av Blargmode
Skrivet av AMD-FX:

Har inget bilbälte på min cykel och det är det enda åk jag har. Skulle det skita sig så är det väl inget problem, bara att skaffa nya delar. Man måste väl spendera pengarna man får till nåt annat än bara hyra och räkningar? Folk brukar ju uppgradera ganska ofta på det här forumet känns det som

http://imagineeringnow.com/wp-content/uploads/2012/12/the-point....

Men visst, att uppgradera är alltid kul. Inget ont som inte har något gott med sig.

Av Blargmode
Skrivet av AMD-FX:

Jag kör också fast med utblås och smalt munstycke. Jag håller munstycket en bra bit från datorn så att det inte kommer mot nånstans. Brukar kombinera pensel + blås från dammsugaren på delar som dammet sitter fast lite hårdare. Jag har aldrig haft sönder en dator pga dammsugaren och jag kan säga att jag hållit på med datorer över 30 år

Det som folk inte riktigt inser är att en ESD skada inte behöver betyda dramatisk omedelbar död för komponenterna. Det kan bli en liten skada som inte påverkar komponentens funktion för tillfället, men på grund av skadan så slits den mycket snabbare.

En komponent som självdör kan mycket väl bero på en ESD skada. Även om skadan uppstod 2 år tidigare. Precis som en avsliten tråd i strumpan över tid blir ett stort hål.

Och visst, damsugare + dator resulterar inte i ESD skada varje gång. Men du skippar väl inte bilbälte bara för att du inte brukar krocka?