Inlägg

Inlägg som Blargmode har skrivit i forumet
Av Blargmode
Skrivet av Mimematis:

Detta fungerar bara om du har en app installerad som går på din GPS och skickar den datan till personen som ringer.
Gäller alltså inte om man ringer vanligt.

När min före detta tjejs lillasyster hade rymt hemifrån, så triangulerade hennes föräldrar in henne med hjälp av vilka telemaster hennes telefon hade kontakt med. En tjänst från Telenor om jag inte minns fel. Detta var innan GPS och wifi i telefonerna, men precisionen var ändå inom en radie på typ 100 meter.

Av Blargmode
Skrivet av Alexander7938:

Ne*er är ett nedsättande ord dels pga. dess ursprung. Dess existens och relevans låg hos slaveriet och förknippas med det än idag. Därför är ordet rasistiskt. Att säga detta ord betyder mer än bara att man har ett Afrikanskt ursprung.

Nej, dess existens kommer inte från slaveriet.
Neger kommer från det latinska ordet för svart: nigrum. Det dyker även upp i andra språk som t.ex. Spanska; negro, där det också betyder svart.

Neger är en synonym för ordet svart men syftar på människor med sådan hudfärg.

Är "Jude" ett kränkande ord? För mindre än en medellivslängd sedan var jude en dödsdom. Man kan ju tycka att det borde vara negativt laddat på samma sätt som du anser att neger är.
Men nej, idag, och precis som innan Hitlers tid; är Jude benämningen för en människa som tillhör en specifik religiös tro.
Att vara Jude betyder inte att man är dödsdömd, precis som neger inte betyder att man är en slav.

Det är personer som du (som håller fast vid att neger har en negativ laddning) som gör att det har det. Ser du det ur ett modernt perspektiv så betyder neger: grattis, du slipper kleta in dig i sololja varje sommar, och inget annat.

Av Blargmode
Skrivet av Alexander7938:

Detta ord är fylld med hat och har ett dåligt förflutet. Varför använda ett ord då folk trodde att det fanns flera olika raser ur människan? Varför använder ni inte ett mer accepterat och mindre kontroversiellt ord? Varför inte bara säga:
Vem är Morgan Freeman? "Jo han är en känd Afro-Amerikansk skådespelare!"
Vem är Morgan Freeman? "Jo han är en känd ne*er skådespelare!" <----- kontroversiellt och rasistiskt!

Anser du "Kvinna" vara ett nedsättande ord? Genom historien och även i nutid i vissa kulturer är det hårt kvinnoförtryck. Betyder det att användandet av ordet kv*nna är kränkande för alla med äggstockar?

Ett ord är inte kränkande bara för att det kan användas på ett kränkande sätt.

Att gå runt och ta illa upp på grund av att ett ord existerar skadar bara dig själv.

Av Blargmode
Skrivet av mathoa:

har en http://jysk.se/kontor/kontorsstolar/gold/kontorsstol-mark-mem...
grymt skön.
vänner frågar hur många tusen jag har lagt på stolen

Håller med om att den är grymt skön. Men kvalitén är under all kritik. Min föll bokstavligt talat i bitar efter typ ett år. Lutningen på ryggstödet hade ökat med säkert 20º och armstöden dallrade värre än deltagarna i första avsnittet av "Biggest loosers".
Man satt dessutom direkt på bultarna som håller fast stolen i foten.
Och sist men inte minst, fy fan vad den knarra och gnissla.

Men skön var den!

Av Blargmode
Skrivet av Tumnus:

På vilket sätt skiljer sig detta från andra spel? I BF4 så får premium special tags och annat smått och gott. För att inte snacka om exklusiv förhandstitt på kartor två veckor före alla andra. I Wow får de med special edition mounts och annat. I Empire Total war fick folk speciella trupper om de förhandsbokade. Samma gäller TW:RII där man fick tre faktioner om man förhandsbokade. Visst är det ganska surt att EA inte tillåter moddning fullt ut och att de inte inser att det skadar mer än de fixar är ju smått patetiskt men just att de ger ut speciellt content för de som köper LE eller SE av spelet är ju knappast något nytt och inte ser jag dig gnälla på andra företag för de följer en modell som faktiskt VARENDA företag idag gör?

Fis på sne? Jag klagar inte på alla andra företag som följer samma modell i denna tråden eftersom det är irrelevant. Det mitt inlägg handlar om är "Practice what you preach". Ser inte problemet med att donation = en meningslös perk. Typ, regnbågsfärgade bussar. Så länge det inte ger donatören fördelar som högre kapacitet på nämnda bussar.

Av Blargmode

Lol, läste reglerna för moddar som var länkade i artickeln:

Skrivet av EA/SimCity:

Donors shall not be provided with any in-game special advantages, such as private access to a Mods, special levels, graphical markers, special text, abilities, units, etc. All users are to be able to play the same Mods.

Men Digital delux då? Moddare får inte ge kul perks till folk som donerat men det är helt okej för EA att göra det.. Scumbag EA at work, som vanligt.

Av Blargmode

Det påminner mycket om ljudet min H100 hade, så detta kan vara värt att testa
http://www.sweclockers.com/forum/2-kylning-och-overklockning-...

Dock om du är helt säker på att det kommer från radiatorn så vetefan

Av Blargmode

Generellt med moderna mobiltelefoner behöver man inte bry sig. Använd den som du behagar. Skillnaden överdriven försiktighet gör är inte värt besväret.

Av Blargmode
Skrivet av MrOrsh:

Det har ju tagit mig 27 år att inse att det inte riktigt alltid är fallet. Visst går det, men det är ju framför allt att dra kablar och annat jag vill slippa. Packa upp, starta, klart

Tog mig även att räkna på det väldigt snabbt och utgår man från rena PC-priser blir det ju typ:

  • Moderkort (med liknande funktioner): 1.000kr

  • Intel i5, 3.4 Ghz: 2.000kr

  • 8GB minne (2x4): 1.000kr

  • 256GB SSD HDD: 2.000kr

  • GTX 775M: (uppskattningsvis): 1.500kr

  • Trådlös mus + tangentbord (liknande kvalitet): 1.500kr

  • 27" skärm av liknande kvalitet (uppskattningsvis): 7.000kr.

  • = 16k

Där har man ju ca. 5k kvar upp till 21k, men räknar man in utveckling och design (vilken jag gärna betalar extra för om jag gillar den) ser jag inget större problem med kostnaden egentligen. Visst är det dyrt men bortsett från Apples helt groteska minnespriser köper jag ändå att man får betala lite extra för konceptet och designen.

Jag tänker inte säga emot dig eftersom det handlar om personliga preferenser, men jag föredrar prestanda framför design.
Detta http://www.inet.se/kundvagn/visa/4468981/2014-01-11 plus en skärm av liknande kvalité landar också på 21 laxar, men det springer åttor runt iMacen i prestanda. Jag har visserligen inte räknat in tangentbord+mus, men jag har överdrivit en del grejer i kundvagnen. Går du ner till en i5a och 8GB ram så får du in kringutrustningen med.

Bara ett alternativ som kan vara värt att överväga

Av Blargmode

En av mina favoriter är folk som tar heli bara för att flyga upp på något dumt tak och istället för att landa bara hoppar ut, och låter alla andra falla med helin mot en potentiell död.

Av Blargmode
Skrivet av Jpson67:

Skiter i den ska se om jag ska prova crossfire

Just för BF4 känns crossfire lite onödigt med den processorn. Min 3570K som tuggar på i 4,4GHz får tugga väldigt frenetiskt i BF4. Den flaskar mina två 680 rätt fint.
Men oavsett vad; om du köper AMD kort så ska du veta att deras referenskylare låter mer än vad du tror är möjligt. Det är tredjeparts-kylare som gäller.

Men du kan få in två st R9 280x i din budget iaf.

Av Blargmode

Känns väl lite onödigt att lägga så mycket pengar när du kan få en knäpptyst PC utan sladdproblem mycket billigare än så.
Lägg lagom mycket pengar på en dator med bättre prestanda/krona och ägna en söndag eftermiddag till sladdproblemen.

Av Blargmode
Skrivet av Herr Kantarell:

Haha vad roligt! Jag föreslog exakt det här i Julkalender tävlingen

Ser egentligen bara fördelar...
Men det stora nackdelen är att man måste ha en viss musmatta om det inte görs en standard för det hela.

De använder ju Qi standarden, så det finns inget som hindrar andra från att göra musmattor med inbyggt laddare

Av Blargmode

Kontrar med denna videon
https://www.youtube.com/watch?v=IovZRv8toDM

Problemet är att telefonen kommer bli sjukt stor med dagens teknik. Do not want.

Av Blargmode
Skrivet av Durdle:

Och hur ser man detta?

Om det inte går att hitta data om det så kan man gå efter tumregeln att fläktar med bra statiskt tryck oftast har stora fläktblad.

Exempel som gör det hela tydligt är dessa två fläktarna
http://www.inet.se/produkt/5322113/corsair-air-series-af120-p...
http://www.inet.se/produkt/5322229/corsair-air-series-sp120-h...

Där den första, AF, har många tunna blad med ganska brant lutning, som tillsammans snabbt skyfflar igenom stora mängder luft om där inte är något motstånd. Utmärkt som chassifläkt.

Den andra, SP, har färre men mycket bredare blad som inte skyfflar lika mycket luft men som pressar till luften lite hårdare. Den föser luft medan den föregående knuffar den. Vilket gör att motståndet kylflänsar innebär inte hämmar den.

Dock rekommenderar jag bara dessa fläktarna om ingen ska vara i samma rum som datorn, de heter "high preformance" och både presterar och låter därefter.

Av Blargmode
Skrivet av azur879:

Datorn drar slukar väl inte lika mycket ström i stress som i idle väl? Vilket knappast kan vara försumbart. Det är väl samma med en kyl/frys; hur ofta man öppnar dörren. Det kan kanske vara försumbart dock.

Det är oftast stor skillnad på stress och idle, men du har rört ihop det. Stress drar många gånger mer än idle.

Men har du en elmätare mellan datorn och väggen så kan du ju låta den mäta över en längre tid, och då få ett bra medelvärde att räkna på.

Annars kan du ju räkna med effekten som står på ditt nätagg och glädjas varje månad åt en oväntat låg elräkning

Av Blargmode
Skrivet av Rockztar:

Tycker du det behövs? Annars är det bara onödigt.

Du har missat hela konceptet med Sweclockers!

Kan det klockas; ska det klockas.

Av Blargmode
Skrivet av HardcoreHardware:

Riktigt orginel och en ide som gick igenom bra och resultatet blev bra, vissa här på detta forum gör kanske coola saker men som inte är speciellt nödvändiga. Denna var det smartaste jag sätt på länge 5/5.
Jag förstår dock inte hur htpc är kopplad till tv.
Det verkar som du är på en budget men om du kommer över lite pengar så vore det riktigt nice för dig om du satte in ett trådlöst nätverk till den som sedan är kopplat till en nas där du har en massa filmer och sånt. Och så skulle du kunna byta ut båda fläktarna mot en 120mm noctua fläkt dom är sjukt tysta.
men fortfarande 5/5!!!!

Kul att du gillar den

Den hade ganksa begränsad budget när den gjordes, men den har haft wifi hela tiden. Nu sen nån månad tillbaka har jag dessutom en nas. Det enda som saknas är att byta ut hårddisken mot en pytteliten mSata SSD som ligger här på bordet. Den kommer bli knäpp-tyst ^^ (den är visserligen rätt tyst redan).

Av Blargmode

Kistor som laggar när man öppnar dem låter som att servern inte orkar med. Ett vanligt problem på tungt belastade FTB servrar, men skulle även kunna hända på en underdimensionerad vanilla server.

Hur många spelare handlar det om?
Vilket operativsystem kör du?

Oavsett så låter 2GB ram väldigt lite. Minimum enligt Minecraft wikin för Windows Vista/7/8 är 2GB till Minecraft, det exkluderar operativsystemet som i sig själv är ganska hungrigt.
Kraven för andra inte lika vanliga operativsystem är lägre, men baserat på dina svar här så har jag svårt att tro att du kör något av dem. Möjligt vis XP. Oavsett är är 2GB lite.

Av Blargmode

En stor tygmatta från Corsair, tjock som fan. Helt svart sånär som på den lilla loggan i hörnet. Har halva handen liggandes på musmattan eftersom jag föredrar små möss, och då är plastmattor fruktansvärda. Man fastnar och får brännskador och allt möjligt