Inlägg

Inlägg som ocani har skrivit i forumet
Av ocani
Av ocani

Bidrag!

aurora borealis

https://i.imgur.com/fuS2isW.jpg

aurora borealis 2

https://i.imgur.com/eqrHnJM.jpg

space blobs

https://i.imgur.com/0s1OLXz.jpg

space blobs lila logo

https://i.imgur.com/XCZOmC4.jpg

space blobs lite avskalad

https://i.imgur.com/BBVHbXb.jpg

från förra året (osäker om jag kan tävla med den)

https://i.imgur.com/Q5l781q.jpg

Av ocani
Av ocani
Skrivet av Runqen:

Hur funkar det i praktiken att cykla helt utan stänkskärmar eller något? Du måste väl bli genomskitig och blöt så fort det asfalten är lite fuktig?

Cool cykel också, jag dras till enkelheten med en fixie.

Tack! Det är enkelheten som fick mig intresserad, istället för att förlita sig på växlar så måste du bli starkare för att köra snabbare/längre.

Precis som jonasc säger så finns det stänkskärmar med snabbfäste men det är inte direkt snyggt på bild.

Av ocani
Av ocani

bidrag

https://i.imgur.com/Af8JyMp.jpg

bilden har jag tagit själv btw.

Av ocani

Det enda Ubisoftspelet som jag har lagt ner tid på är rainbow six siege resten av deras spel känns det som dom utvecklar för en typiskt "tonårs gamer" för mycket hålla handen genom onödigt UI som blickar och säger åt dig vad du ska göra hela tiden.

Har alltså inga höga förväntningar på att Ubisoft kommer göra ett bra star wars spel.

Av ocani

Det är inget 3080 som alla ni väntar på men mitt 3060ti har äntligen kommit fram och fungerar väldigt bra, enorm uppgradering från mitt gamla 980ti.

Av ocani

Jag har sett en hel del välja asus korten när det kommer till 3080, hur kommer det sig? kylaren ser ut att vara likadan som dom billigare modellerna (3 fläktar)

Av ocani

nu är mitt kort på väg.
msi 3060 ti x trio beställt från komplett den 21/12 och skickad från dom idag.

Av ocani
Skrivet av Kaffepaus:

Kanske fel tråd men.. Finns ett AMD RX 6800 kort på tradera med kort budgivningstid kvar (ligger på 8000kr) om man tröttnat på att vänta. https://www.tradera.com/item/341372/439860468/xfx-radeon-rx-6...

Annars verkar det vara helt dött med RTX kort. Såg Strix RTX 3070 OC på elgiganten tidigare imorse, dock för 8190kr.. Och de gick åt

Mitt Amazon-beställda 3080 Gigabyte EAGLE OC har status "Vi mejlar dig när det är tillgängligt" fortfarande.. Beställde 30 Dec.

ge ingen publicitet till scalpers, riktiga svin som köper upp och säljer på det sättet.

Av ocani
Skrivet av Jerkan123:

De får ej ge ut köplatser, då det egentligen är rätt onödigt och visar bara kunder att kön inte rör på sig alls för vissa kort.

På vilket sätt är det onödigt? Det hade hjälpt extremt mycket för att visa vart man är i kön så man vet om man skall välja ett annat kort eller inte baserat på tiden det tar att få skiten.

Nu är det folk som lägger order på 15 olika modeller för att försäkra sig att dom får ett snabbt men det tar upp köplatser plus att dom får hem massa kort som dom inte behöver.

Av ocani
Skrivet av Levandebild:

Alla led är just nu rätt trasiga, inte bara vi slutkunder som sitter i tät dimma direkt.

Vad betyder detta? Det enda som har någon betydelse är ju hur mycket leverantören sitter på, vad som har skickat och när det beräknas komma fram, varför är den information svår att ta fram till sina kunder? Allt som har hänt innan korten kommer till den primära leverantören är ju oviktigt.

Av ocani
Skrivet av x86:

Mitt också (3060 ti), extremt deppigt...

yea det är ett 3060 ti jag väntar på också, Det står fortfarande 6e mars på min order men nu har dom ändrat till 3e februari på produktsidan för kortet. Allt detta är riktigt rörigt, antalet som skall skickas ändras konstant och inga datum verkar stämma, får dom ingen information från leverantörerna?

Av ocani
Skrivet av Yasko:

Yes, ny fejkdatum från komplett, 6:e februari. ASUS strategi är att vi tröttnar på att vänta på introduktionspriset och blir rejält mjölkade genom att köpa strix eller nåt annat svindyrt typ 3090.

tror inte det har något med asus att göra, mitt MSI kort som jag väntar på hoppade från 6e januari till 6e mars idag

Av ocani
Skrivet av Hölta:

Det tråkiga är ju att det enkla vann, även om jag inte hann klart med bidraget som skulle bli en kvinnlig cyberpunk karaktär så var det flera timmar som krävdes för att skulptera och skapa tileable normals maps för bygga upp på egen hand. Majoriteten av de urvalen skulle jag kunna göra hur enkelt som helst, likt förregående vinnare, användes flera nu bara en texture displacement eller low poly metoder vilket det kryllar tutorials av. Bidrag 1 är den enda som gjorts på egen påhittighet. Rätt unket att kreaktivteten undermineras. Inte 'sur' för att jag inte blev nominerad - MEN- lite trist för de som vill sticka ut och ta egna vägar.
Här är ett exempel på vad jag menar med tutorials och som får chansen att plocka hem ett stort pris som skulle unnat mig fint karriärsmässigt.
https://www.youtube.com/watch?v=hGc7MPllNas

Men sök på JSplacement så kommer flera exempel på hur lätta de flesta är och displacement map är inte direkt enkelt att skapa, det är något som måste "bakas" i 3D program om man inte är proffisonell på att förstå gråskalor.

Ursäkta mig men nu får du ta ditt lilla-lugna och chilla lite.

Alla personerna som har bidragit i tävlingen har gjort sitt bästa med dom förutsättningarna som vi har haft och det finns absolut ingen anledning att underminera eller på något sätt se ner på varandras bidrag som du gör.

Jag tycker för övrigt att du hade ett väldigt bra bidrag men jag hade inte velat se dig i slutspörten med tanke på din attityd, Man kommer långt med lite respekt.

Mvh
Ocani.

Av ocani

ett till bidrag

https://i.imgur.com/9ndwD5h.jpg

annan version av tidigare

Av ocani
Av ocani
Av ocani

bidrag 1

Bidrag 1.

https://i.imgur.com/JuTVfhy.jpg

Bidrag 1 - alternativ färg.

https://i.imgur.com/uRqtWb6.jpg

Tack för mig!