Inlägg

Inlägg som Anaii har skrivit i forumet
Av Anaii
Skrivet av Hasseman84:

Jag funderar på att göra eget rengöringsmedel för skärmar. Jag har hittat lite "recept" men vissa känns extremt olämpliga att använda. Och första receptet känns extremt olämpligt att använda på en skärm.
Jag har använt enbart destillerat vatten och en mikrofiberduk för att rengöra skärmar. I 8 av 10 fall har det fungerat bra.
Sen har jag även rengöringsspray som har fungerat bra när bara destillerat vatten inte fungerar.
Nu är visserligen rengöringsspray för skärmar inte jättedyrt men jag önskar gärna ha ett eget medel istället för att köpa färdigt.

Recept 1:
1 del destillerat vatten
1 del isopropanol

Recept 2:
1 del destillerat vatten
1 del vinäger

Du skall ALDRIG använda någon form av alkohol eller lösningsmedel på en skärm.
Man skall heller inte använda vanligt kranvatten då det innehåller föroreningar och mineraler. Destillerat vatten är mycket rent vatten utan mineraler.

Men jag är osäker vad som gäller vinäger om det kan vara olämpligt att använda.

Du säger att man aldrig ska använda alkohol men listar ett recept med isopropanol.

Av Anaii

Insåg precis att vår tv 17 år gammal och jag kan inte minnas när jag använde den senast.

Av Anaii

Ikeas gamla rörelsesensor är riktigt dålig. Det är den enda Zigbee produkt som jag hittills testat som jag inte lyckas lägga till i HA och få konsekvent resultat med.

Av Anaii

Hade gärna provat 3an men 2an duger gott för de få gångerna jag får lust att spela lite Beat Saber.
Ska jag skaffa nytt så måste det komma ganska många fler spel i klass med Alyx.

Av Anaii

Har inte haft problem med någon expeditör om de ska leverera till utlämningsställe. Sen vi flyttade till hus har det heller inte varit problem med hemleveranser.
När vi bodde i lägenhet däremot så försökte Postnord aldrig ens leverera utan skickade direkt ett sms som sade att de försökt men ingen var hemma. Ren lögn som man fick lära sig att acceptera eftersom kundtjänsten inte kunde göra något.
Men det började som sagt fungera helt plötsligt när vi flyttade. Vet inte om det beror på att det blev en annan person(er) som skötte leveranser, att Postnord fixade sina rutiner eller om husägare helt enkelt blir behandlade bättre.

Av Anaii

Tänkte att "har jag inte redan sett den här för någon vecka sedan?" Jo då, en bumpad annons...

Av Anaii

Har du tagit kontakt med Bahnhof och frågat? Det är ju det naturliga steg 1.

Av Anaii
Skrivet av pelikan:

Det är framförallt på egen använd el man tjänar in investeringen på. Du kan ladda elbilen på helgen eller om du arbetar hemifrån någon dag i veckan.

Det påståendet vänder jag mig emot.

Enligt min egen statistik så tjänar jag mer pengar på såld el än jag sparar på egenanvändning.
Från April fram till nu har jag varje månad sålt för mer kronor än jag sparat på att inte behöva köpa el (besparingar på elöverföring och energiskatt inräknat). Skillnad ökar när jag lägger på nätnytta som nätbolaget betalar per kWh såld el. Det som dock genererar mest pengar är skattereduktionen på 60 öre/kWh. Med undantag för förra året när elpriset gick bananas.

Exempel Juni:
Totalt tjänat/sparat: 3117 kr
Varav beräknad besparing på egenanvändning av solel (vad jag skulle betalat för elen om jag köpt den): 575 kr (239 kr + 336 kr i nätavgifter och skatt.)

Och det har varit bättre att sälja elen på dagen och ladda bilen på natten. Men jag orkar inte dra fram sifforna och ge exempel på det.

Av Anaii

Jag kan se att total data är under 1GB i månaden. Uppskattar att 99% av det är via WIFI.

Sitter framför en dator större delen av min vakna tid. Funderar ibland på varför jag har en telefon.

Av Anaii
Skrivet av wootz91:

En bekant pratade om att skaffa solceller som betalar av sig på 5 år där han säljer el till företag via ett batteri. Är det någon som är mer insatt i det? Jag har aldrig hört talas om det.

Nej, har inte hört något om det.

Men jag har räknat på att investera i batterier till solcellsanläggning och har inte lyckats få det att gå ihop. Den ökade vinsten man kan få genom egenanvändning eller sälja när elpriset är som dyrast ser ok ut på pappret tills man tar med hur små batterierna är och hur dyra de är. Det blir inte många kronor per laddningscykel och frågan är om batterierna håller för tillräckligt många cykler för att betala av sig.

Av Anaii
Skrivet av ingenjören:

Jag har funderat lite på det här. Hur pass bra investering är en solcellsanläggning istället för att lägga den summan på ett sparkonto med 3,65 % ränta? (SBAB). Det känns som att solceller + elbil + bergvärme är match made in heaven? Men jag vet inte, har inte räknat på det. Det enda jag vet är att det snart är billigare att köpa ved på macken än att elda pellets

Det är omöjligt att säga eftersom det är beroende av både väder och elpris.
Exempelvis Juli-Augusti i år regnade bort och hade lågt elpris. Jämför det förra året där juli-augusti var både soliga och hade svinhögt elpris. Vem vet hur det blir nästa år.

Totalt sett över ett år har jag fått tillbaka ca 10% av investeringen. Men framför allt är det väldigt skönt att inte behöva tänka på elräkningen när elpriset är högt.

Av Anaii

Någon som testat Rawbikes elcykel?

Har alltid gillat idén med deras moped att kunna fälla ihop och bära upp på kontoret. Cykeln bygger på samma ram osv, men är ju som sagt en cykel så man slipper försäkring och allt krångel med moped.

Hittar inga user reviews på nätet.

Av Anaii

Som ovan skrev. AI genererade bilder har inte så exakta justeringsmöjligheter som du vill ha. Efter mycket arbete så kanske du får öronen som du vill ha men nu har hunden bara 3 ben...

Av Anaii
Skrivet av mattemaz:

Är på jakt efter mer vettiga strumpor.
Vad är fördelarna med merinoull?
Läser att många hissar bambu före bomul.
Kikat lite på Danish Endurance och verkar hålla bättre.
Nån som kör med deras strumpor?

Ull har väldigt bra termoreglerande egenskaper. De är varma när det är kallt och svala när det är varmt.
Nackdelarna med ull är att de kräver speciellt underhåll. Speciellt tvättmedel och tvättprogram, aldrig torktumla. Annars förstörs fettet i ullen och då blir det väldigt skört och går sönder. Jag gillar ull till vissa kläder som används mer sällan (underställ) eller som inte behöver tvättas så ofta (tjocktröja)

Konstgjorda växtfibrer oftast gjorda av bambu eftersom det växer så snabbt. Det finns dock flera olika varianter. Vanligast är nog Bambuviskos (tror jag) men Lycocell/Tencell känns som det blir allt vanligare.
Kan kännas lite mer silkigt, speciellt innan de tvättats ett par gånger. Det drar inte åt sig lika mycket fukt som bomull, torkar snabbare och luktar inte lika mycket svett.

Jag gick igenom en period där jag bara köpte ull, men jag tyckte inte att livslängden på de kläderna var bra nog. Nu är jag inne på varianter av växtfibrer, mest Lycocell, men har inte kört med det tillräckligt länge för att uttala mig om livslängden.

Favoritmärket just nu är CDLP.

Av Anaii

Nått lite norr om lvl60 och börjar känna mig rätt klar med spelet. Känner absolut inget sug efter att grinda levels. Det känns alldeles för repetitivt.

Jag tror att det har att göra med att det är likadant överallt. Visst det finns lite olika tilesets men de är väldigt lika. Så det finns kanske 2-3 som är distinkt olika. Dungeon layout känns typ samma oavsett. Och för liten variation på monster.

Men mest är det nog att jag antagligen växt ifrån arpg. Jag är nog för gammal för att grinda levels hela dagarna. Känns som ett jobb och jag har annat att göra.

Av Anaii
Skrivet av vinylens:

Tror bara det finns krav på att det ska finnas brytare som ska nås lätt, inget krav på att det ska sitta utomhus då jag satt upp dom kan ha ändrat sig.
Vet att på hus med lägenheter så sitter dom inte utomhus heller utan i ett utrymme som går att nå lätt.
Dessutom så sitter mitt skåp för säkringar precis utanför.

Ok, fel av mig att säga utomhus. Men inne i ett garage brukar inte vara så lättåtkomligt eftersom man normal har ett sånt stängt, låst och gärna larmat eftersom man är rädd om det man har därinne. Jag gjorde ett antagande som kanske inte stämmer.

Av Anaii
Skrivet av vinylens:

Trodde dom flesta tålde sol men att man försöker montera dom på en sida där det är mycket skugga.
Själv sitter min i garaget, vilket jag valde dom som installera sa att det funka att ha den ute men jag ville inte det då man ska ha strömbrytare och annat före och efter invertern.

<Uppladdad bildlänk>

Bild på hur mitt ser ut.

En brytare måste ju sitta utomhus för att räddningstjänsten ska kunna komma åt den utan att behöva bryta sig in. Annars är det enligt vad jag förstår inte en korrekt installation. Jag tror det är den mellan panelerna och inverteraren.

Min inverterare sitter i garaget men har en genomgång genom väggen med en brytare på utsidan.

Av Anaii

Ordvits eller ej, dålig journalistisk sed att rubriksätta på det sättet eftersom det är en ren osanning.

Av Anaii
Skrivet av landmarks:

Det var lite med glimten i ögat Personligen tycker jag att det är en kul idé och har inget emot konceptet.

Ni hade kunnat kalla det microtransaction så hade ni behållit "glimten i ögat" och varit mer korrekt.
Tror vi har en bit kvar innan vi kan ladda ner fysiskt materia eller att 3d printrar är så pass avancerade att man kan skriva ut ens något så "komplicerat" som en sladd.

Nu låter det ju som jag verkligen störde mig på det vilket inte är sant. Jag kommenterade bara på att ett ord användes felaktigt och gick vidare med min dag. Hade redan glömt det och blev påmind av att jag citerades.

Av Anaii

Dock lite fel i artikeln att kalla det DLC.