Inlägg

Inlägg som Anaii har skrivit i forumet
Av Anaii
Skrivet av Nimus2022:

New to Sweden and wanted to refresh the home office. I wonder what is the better-rated chair in Sweden's market for about 15,000. I will be using it mostly for office work (no game for me and not sure how different the two would be tbh). Thank you for any recommendation.

Well, the defacto standard for most Swedish offices is the brand Kinnarps. Plus[8] is their most popular model and goes for 6-8k SEK. Since there are so many of them in circulation you can regularly get a very nice refurbished one for less then half that. They come from failed startups and the like. I've had these at several workplaces and I got a couple older models at home.

Other popular brands are RH, KAB, HÅG and Malmstolen.
I don't have personal experience with any of these for longer then a few minutes in a store. But they have several popular models and other people swear by them.

And last but not least you got the imports. Herman Miller is ofc a very recognizable brand but I can tell from personal experience that the delivery times are insanely long.

Av Anaii

Finns många saker med xbox launchern som är riktigt dåliga på pc. Att söka och filtrera efter spel är skrattretande dåligt.

Skrivet av Peite:

Hur väl fungerar PC Game Pass idag?
Har hört utsagor om enorma problem med det på PC där ens windows-installation blir förstörd

Har inte hänt mig iaf

Skrivet av Peite:

och av spel som inte går att avinstallera.

Detta har hänt mig att det inte gick att avinstallera via xbox launchern. Däremot var det inga problem att avinstallera på traditionellt vis via kontrollpanelen.

Skrivet av Peite:

Vad jag har hört så är det så att PC Game Pass alltid installerar spelen på C: även om man angett en annan lagringsplats.

Alla mina gamepass spel finns enbart på den disk jag angett som installationsplats. Dock så kan du inte som tex i Steam välja olika platser för olika spel. Vilket egentligen bara är ett problem om disken blir full och du inte vill avinstallera något annat.

Av Anaii
Skrivet av Nauie:

Hur och när brukar du välta? Bra att tänka på tips tänker jag

I mitt fall handlar det mycket om hög och tung hoj. 240kg, når ner med tårna om jag sitter grensle. Börjar den välta av någon anledning, vilket kan vara ojämn mark när man stannar eller att man inte håller balans i någon tricksig manöver i låg fart, så finns det inte en chans att jag håller emot den. Det är bara att släppa och hoppa av så man inte fastnar under den.

Crash bars finns av en anledning på adventure hojar.

Av Anaii
Skrivet av Nauie:

Att höra sånt gör mig lite nervös.

Jag har kört sedan 2019 men fortfarande inte tappat eller lagt ned, det "värsta" jag har gjort var ett motorstopp vid en bensinstation när jag trodde jag hade neutral men låg i andra växeln.
Känns som att jag samlar karma in för ett horribelt missöde :/

Ni andra, hur många gånger har ni tappat eller lagt ned hojen?

Vält har jag gjort fler gånger än jag minns. Aldrig lagt ner hojen i någon form av fart, men jag har kört av vägen två gånger. Båda gångerna på grusväg, 90 grader sväng och snedlutning på vägbanan åt fel håll, dvs utåt kurvan. Fart var såklart en bidragande faktor också, det är det alltid ^^.

I ena fallet åkte jag ut på ett kalhygge, i andra fallet ner i ett 1,5-2m djupt dike. I båda fallen höll jag hojen upprätt tills den stod still och kunde kliva av. Sen var det ett helvete att komma upp på vägbanan igen. Fick ta hjälp av förbipasserande båda gångerna. I fallet med diket var det bredvid en bondgård och den snälla bonden lyfte ut den med traktorn xD

Av Anaii
Skrivet av n_sandstrom:

Finns det några butiker där man faktiskt kan testa stolar, annat än Ikea, Mio, osv?

I de större städerna finns ett par. Tex DPJ Workspace i Stockholm.

Av Anaii

Gjorde för ett tag sedan ett besök på Nordiska Galleriet i Göteborg och testade lite stolar. Tips: De har fler än de som står framme. Till exempel hade de en HM Embody på kontoret som en anställd använde. De rullade ut den så jag kunde testa.

Slutade med att jag ändrade min tidigare beställning av en Embody till en Aeron. Inga direkta fel på Embodyn men efter att ha testat Aeron så... wow...

Av Anaii

Sänk temperaturen genom att evaporera vatten

Sommar på ingång, semester och sommarlov hägrar. Du vill spendera den med att sitta inne och gamea men rummet har fönster med söderläge och det blir outhärdligt varmt?

Blöt en Buff eller scarf eller annat liknande plagg, vrid ur och ha den runt halsen. Det kommer sänka din kroppstemperatur och ta udden av hettan. Just halsen har många stora ytliga blodkärl så det funkar extra bra.
Behöver man mer kan man köra med en T-shirt, det gör jag när jag åker MC varma sommardagar i fullt MC ställ.
Jag har också testat en lätt fuktad handduk som täcke när det varit så varmt att jag inte kunnat sova, men då frös jag istället.

Det går åt ganska mycket energi i form av värme för att evaporera vatten. Den enklaste källan till den energin är din kroppsvärme som då omvandlas till vattenånga. Det är egentligen samma princip som svett, men känns betydligt fräschare.

Av Anaii
Skrivet av superapan:

Jag är född på Söder, senare vuxit upp i Jämtland, och bott på Söder igen. Jag tyckte stan sög. Dagis på en innergård och promenader ääända till Mariatorget - tragiskt. Som vuxen bor alla pyttelitet så enda sociala livet är att dricka öl ute; ingen genuin social utveckling.

Nu bor jag i hus på landet nära Uppsala. När kids väl kommer inser jag att skjutsa blir en grej under längre tid. Hade dom vant sig vid att kunna springa över till kompisar i radhusområdet hade det säkert blivit svårare.

Jag hade dock inte köpt ett hus i djupa skogarna någonstans. Dels får man ju tänka på sin investering och värdeutveckling; jag vill bli en välbeställd pensionär. Men också hoppas jag mina barn med närhet till en universitetsstad kan bli väl utvecklade och framgångsrika individer som vuxna.

Rätt stor skillnad mellan Söder och en stad med 10k invånare. Skulle gissa att en Söderbo skulle tycka att flytta till TS nuvarande boende är nästan som att flytta ut på landet.

Av Anaii

Lite of topic:

Skrivet av Zipparn:

Hela tanken på att bli självförsörjande eller till och med tjäna pengar på att producera ett överskott av elektricitet och få en passiv inkomstkälla är en tanke som lever i mitt huvud 23 timmar om dygnet.

Tror du missuppfattat om du tänker att elproduktionen ska ge passiv inkomst. Regelverket för småskalig produktion som privatperson säger att du inte får producera mer än du förbrukar. Producerar du mer blir du en kommersiell producent och då blir det helt andra lagar och regler som inte alls är lika fördelaktiga.

"Förtjänst" som killen pratar om i klippen är intressant. På sommarhalvåret så producerar man mer än man förbrukar och säljer överskott, på vintern köper man motsvarande mängd el men oftast till ett högre pris än man fick sälja för under sommaren. Har man tur så balanserar de 60öre/kW producerad el man får i skattereduktion upp så att man på helårsbasis säljer för ungefär samma belopp som man köper. Sen får man ändå betala elnätsavgift.

Så det är inget man tjänar pengar på utan man sparar på utgifter.

Tillbaka on topic:
Jag bor så långt utanför stan jag kan tänka mig. Har ca 20-30min med cykel in till centrum. Tillräckligt nära för att kunna ta en bit mat och ett glas med vänner/kollegor på någon uteservering sommartid utan att det ska kännas som ett projekt. Man blir så isolerad från allt socialt umgänge så fort man behöver ta bilen för att ta sig någonstans.

Av Anaii
Skrivet av Teddie:

Har precis börjat kolla efter en ny datorstol, trevligt att hitta en tråd som denna!
Kollat lite på HM embody och RH Logic 400, men hittar inte något bra ställe man kan prova stolar som dessa. Bor i norra Skåne, är de någon som känner till ett ställe här nere där man skulle kunna provsitta lite?

Sitter lite i samma sitts. Tyvärr bara hittat nått enstaka ställe i Stockholm.

Av Anaii
Skrivet av SkorutansteN:

Hej, finns du än? Har du någon "astigmatism" efter OP?

Var tvungen att googla vad det är
Astigmatism ofta kallat brytningsfel.

Jag hade det innan OP och det var nästan helt åtgärdat med OP.
Nu såhär 10 år senare har jag något försämrad syn jämfört med den falkblick jag upplevde efter OP. Fick det också bekräftat när jag kollade synen när jag tog MC kort att min syn inte är mer eller mindre perfekt längre. Men det är inget jag tänker på om jag inte gör ett syntest.

Av Anaii
Skrivet av Mightybjorn:

Betalat 2 kr/kWh ex moms, har du timspotsavtal?

Antagligen mycket pga kriget och att Europa i övrigt är så beroende av olja och gas så har priset på el gått upp rejält. Genomsnitt senaste 7 dagarna ligger på 219 öre efter skatter och obligatoriska avgifter. Toppen idag var 914 öre eftersom det antagligen var vindstilla i stora delar av norra Europa.

Av Anaii
Skrivet av Anders9110:

En länk till Norska regeringen hemsida

https://www-regjeringen-no.translate.goog/no/aktuelt/regjerin...

Fast det är just de rörliga med rörliga priser som behöver mest stöd just nu även och ifall man har bundit till ett pris över 70 öre så får man också del av stödet i Norge vad jag har förstått samt att BRF också verkar få del av stödet.

Ifall du tycker att Sverige elstöd är vettigare så får de med bundna avtal i många fall gratis el och stödet är utformat att staten tar pengarna från hushåll i lägenheter och ger till hushållen som bor i hus.

För mig som bor i lägenhet som inte får ta del av elstödet så skulle det vara mer vettigt ifall regeringen inte gav något stöd överhuvud taget.

Vi har rörligt avtal och använder ganska lite hushåll el så påverkar inte ekonomi nämnvärt.

Och den sista raden är varför lägenheter inte får del av elstödet. Det är till för att hjälpa hushåll som i många fall fick flera hundra procent högre räkning vilket för en villa är flera tusen kr.

Jag håller med om att det svenska elstödet kunde utformats bättre. Men i stället för att fostra en "vi och dom" kultur tycker jag att man kan visa solidaritet med dem som blev riktigt lidande av situationen. Om ett gäng andra hushåll råkar tjäna några kronor på sina tidigare investeringar i energieffektiva hus så får det vara så.

Av Anaii

Jag är den första att erkänna att jag suger på spelet men tycker det är jobbigt när man inte vet vad som gör spelet så svårt för mig. Troligtvis en kombination.

1) Jag är kass och inte spelat souls spel innan.

2) tgb + mus kontrollerna suger. Skulle inte förvåna mig om utvecklarna kodar med kontroll för de kan inte ha använt tgb och mus någonsin. Alla saker man kan göra finns inte ens som keybinds! Var tvungen att googla hur man använder pouch items. Visar sig att det är en kombination av två andra keybinds och har du ändrat och försökt få till vettiga keybinds kan du bli rätt screwed.

3) Känns som framerate är låg, alternativt kameran rör sig konstigt. Blev lätt illamående i början innan jag vande mig och det gör det svårt att få till timing på dodge.

4) Open world är trevligt för den som gillar det (vilket jag oftast inte gör men det här verkar vara en ok version) men det är ibland svårt att veta om man råkat vandra in i ett område man är för låg level för eller om man bara är kass (se punkt 1).

5) Man måste läsa guider för att fatta hur saker funkar för det finns extremt lite vägledning alls i spelet. Tror det är en hel del grejer som är självklara för veteraner av souls spel, men som ny är det mycket som inte är självklart. En sån sak som att det inte går att använda en skill på ditt vapen om du använder en sköld eftersom en skill för skölden tar prioritet. Tog mycket tid och kliande i huvudet innan jag fattade varför jag aldrig lyckades använda min skill som jag trodde jag hade... och innan någon kommer med det tipset, jag vet nu att det finns en ash of war som heter "No Skill" så man kan komma runt problemet. Hade det inte varit bättre att man helt enkelt fick välja vilken skill man vill använda likt vapen och items? :/

Av Anaii

Om du funderar på att binda i ett år så återkom om ett år så kan vi svara på om det var läge eller inte.

Av Anaii

Jag gillar min Africa Twin DCT. Den trivs väldigt bra på småvägar och även större för den delen. Tycker dock den är klumpig i stan. Hög och tung, vilket också gör att den inte passar sig särskiljt väl för single track och liknande. Men det gäller typ alla du listat.

Har idag min AT och en ZR7 och funderar allvarligt på att byta ut dem mot typ CRF400 Rally och typ en Guzzi V7 eller nått. För antingen åker jag grus och stigar eller så är det stadskörning.

Av Anaii

Finns andra anledningar än lathet att använda VAR. Exempelvis behöver du inte skriva koden om du tex ersätter Dog med en ny typ som ärver eller extendar Dog.
Sen finns det tillfällen man inte kan använda var:

Dog dog; //if statements or something dog = new Dog();

Men nu är vi inne djupare än ursprungliga uppgiften

Av Anaii
Skrivet av LordStimpa:

Det fungerade utan problem. Konstigt nog hade inte boken nämnt om referensen "var".

Tackar så hjärtligt!

Du hade kunnat skriva

Dog dog = new Dog();

I det fallet är du specifik i vilken typ du förväntar dig att 'dog' kommer vara.
'var' känner av vilken typ som 'new Dog()' skapar så du behöver inte specificera det själv.

Båda sätten får i det här fallet samma resultat. 'var' är enklare att jobba med.

Av Anaii

Dog name = new Dog(); name.Name = "Torvi"; Dog race = new Dog(); race.Race= "Siberian Husky"; Dog age = new Dog(); age.Age = 3;

Du skapar tre stycken hundar. Varje gång du gör 'new Dog()' får du en ny hund. Den första ger du ett namn, den andra en ras och den tredje en ålder.

Sen när du anropar Bark så använder du klassen Dog istället för den instans av du skapat och givit värden.

Gör såhär istället:

var dog = new Dog(); dog.Name = "Torvi"; dog.Race= "Siberian Husky"; dog.Age = 3; dog.Bark()

Av Anaii
Skrivet av Yatagarasu:

Hur många koder körde du in?

Och vad blev totalen både i kostnad och antalet månader (XBGPU)?

Använde 2*12 + 2*3 för totalt 32 månader för koderna. +1 månad för 10kr när man gör uppgraderingen.

Så 33 månader för drygt 1300.