Inlägg

Inlägg som Anaii har skrivit i forumet
Av Anaii

Hehe, har blivit rätt intresserad av Swedish Aerospace, men hur kul är det att bara ha svenskar att snacka med liksom. Sitta och snacka med folk från hela världen är en av sakerna jag gillar bäst med MMOs.

Desutom trivs jag rätt bra i High/Wh space atm

Av Anaii
Skrivet av Ala_95:

Nej. Så är det inte. Har du valt montering så har du ett års garanti på det, precis som om du köper en HP-dator.

Skulle säga att det beror på var man köper den precis som jag skrev. Skulle säga att de flesta inte är speciellt generösa med garantier. De flesta här länkar inet och jag har ingen koll på deras policy.

Av Anaii

Vill bara tillägga en sak som jag kom på lite så här i efterhand.

Om man inte kan så mycket om datorers hårdvara ska man INTE köpa en dator i delar ens om man får den monterad. Enda undantaget är om man känner någon som kan och vill ta eventuella problem.

Anledningen är att du själv är ansvarig för att ta reda på vilken del som inte fungerar och söka garanti för den delen. Köper du en färdig dator i butik kan man bara lämna in hela lådan där man köpt den så ska den fixa den. Förutsatt att garantin inte gått ut då förståss. Kan vara lite olika med olika köpställen och leverantörer, men köper man en färdig dator, typ HP, Compac, Dell or whatever så är det väldigt sällan strul. Prestandan är inte den bästa och priset lite högre.. men det är ändå vad jag rekomenderar för dem som inte har ett intresse av hårdvara.

Jag känner folk som köpt dator i delar och fått dem monterade, sedan är det jag som får ta skiten och felsöka om något går snett.

Av Anaii
Skrivet av CoZalon:

Men det kommer bli horribel grafik om han ger sig på att spela något... Vet inte han kanske inte bryr sig

Tänkte inte på att den saknade grafikkort när jag slängde ett öga på specen. Såg det först när jag läste de andra kommentarerna som skrevs medan jag kollade

Men i stort sätt vilken dator som helst (ny) fungerar som familjedator/speldator för en 7åring. Dom spel jag sett att de spelar kräver inte mycket. Dock tror jag ett Wii skulle vara mycket mer uppskattat för dem om det bara hade varit spel det handlade om. Det är iaf min erfarenhet från mina syskonbarn xD

Av Anaii

Den datorn kommer inte vara några problem som familjedator. Tror inte du kan köpa en ny dator som inte duger till det du ska ha den till. Min systerson är 8 någonting och har en väsentligt sämre dator som speldator som fungerar utmärkt till det han spelar.

Av Anaii

Skickade även ett mail igår till Gigabyte för att få måtten. Efter jag läst här blev jag påmind att kolla min mail inbox och hade fått detta svar:

Here it is: W=40, L=280, H=128 mm
Best regards
GIGABYTE-team Scandinavia

Av Anaii
Skrivet av Juggvard:

Mätte nyss mitt gainward 570 och den är ca 27-28cm, och enligt prisjakt ska den vara 267mm(27cm).

Undrar nämligen också om ja kan klämma in 2st i mitt bygge, dock är jag mest orolig över om det räcker med 2 platsers mellanrum på korten. Dvs. så att det ena inte skjuter över värmen till det ena kortet, vet att det kunde bli problem med de om man körde gigabytes 460 SLi men det använder förstås olika kylare.
Någon som vet om liknande problem kan uppstå med 570 referens kylare(vapour chamber)?

Jag har läst någonstanns att den gamla typen av kylare lätt bildade värmefickor mellan korten i sli/cf men att kylare av nyare typ (denna ser ut som bilderna på den nya typen) ska vara bättre på att motverka det.

Btw, tack för måtten. Då kommer det få plats i mitt tilltänkta bygge med någon cm tillgodo

Av Anaii

Ni får gärna ta lite mått på kortet och posta här när n fått grejerna. Avstånd mellan cpu (center) och minnesplatser etc. Funderar på samma MB men har inte bestämt kylare ännu.

Av Anaii

Snor tråden lite snabbt.

Jag funderar på just det Gigabyte 570, skulle någon som har det vilja tala om måtten på kortet, eller iaf längden på det. Hittar det inte specat någonstans

Kan jag klämma in det blir det nog ett eller två till mitt SB bygge.

Av Anaii
Skrivet av Roger W:

Anaii, vore det inte för det där alldeles enorma hålet över hela sidopanelen så skulle jag kunna fundera lite på Storm Sniper
Den lådan har ju en rätt smidig inbyggd fläktkontroller, den är hyfsat lättburen med handtag, och det halvrundade stuket kan jag nog kanske leva med.. Men den är å andra sidan lite för stor och fet/svullen för mig, saknar i praktiken nästan sidopanel, och har två 200mm fläktar, som jag helst undviker. (de är för ovanliga och svåra att hitta bra ersättare misstänker jag)

Vad är det du inte gillar med sidopanelen? Estetiskt? Jag tror det hjälper luftflödet en del och det sitter ett heltäckande damfilter över hela, dock så har det klagats lite på hur det sitter fast så det är jobbigt att ta bort och rengöra.

Jo då har nog iaf delvis rätt vad gäller fläktarna. Inget jätteutbud på dem, men de finns. Vad jag förstått så finns det hål för att sätta 2*120 ist för 1*200 om man vill.

Av Anaii
Skrivet av Andreas Ph:

Jag har ju redan som sagt börjat resercha en massa skills för just den brutixfittingen som jag länkade men det verkar som om den inte är så bra för mig enligt er. Har gallente några andra skepp som som är riktigt bra i pvp eller bör jag kolla på andra raser. Har kanske en halv million skill points vilket är mycket för mig men om ni hellre tycker att jag ska göra en ny char och börja resercha tex amarr skepp till pvp så får jag väl göra det. Skulle också kunna crossträna (eller vad det heter) men vad tycker ni om det? Ifall 500 000 skill pts inte är så mycket med tanke på förlusten av rasbonus till skeppen så får jag väl börja om från början.

Börja inte om, cross train isf. Huvuddelen av alla skills används oavsett vilken ras man är. Det gäller även gunnery skills. "Rasbonus" existerar inte, bonusen är för vissa skills som "normalt sett" används av en viss ras. Gallente kan flyga Amarr eller Caldari lika bra som Amarr eller Caldari respektive. det handlar bara om vilka skills man tränat.

Gallente har många bra PvP skepp, ge inte upp den enligt mig skönaste rasen i spelet Myrmidon är bra i pvp, brutix är bra i pvp... det handlar om vilken taktik man använder och vad man föredrar. Själv älskar jag mina små drones så jag håller mig till droneboats. Anledningen att jag är Amarr på mitt pvp konto är helt enkelt att jag redan hade ett Galente som jag snart börjar crosstraina mot caldari (Rattlesnake i sikte) och ett Minmatar konto som kör indy xD

Men räkna inte med att börja med seriös pvp på ett bra tag. Det krävs tyvärr rätt mycket skills för att göra någon skillnad på slagfältet. Satsa på pve till att börja med, det är ändå i stort sätt samma skills som används, men man kör med något annorlunda fittings på skeppen.

Av Anaii
Skrivet av nodnox:

Här har du en review med alla tre kylarna http://www.kitguru.net/components/cooling/zardon/corsair-h70-...
Observera att Coolit ECO alc inte är med när dom överklockar pga att den inte pallar med det. (den ligger 12grader högre än nh-d14 i load på en intel i7 970 med stock klockfrekvenser)

Nja det där stämmer inte riktigt. Det är helt korrekt att Coolit Eco ligger 12 grader högre i load i det oklockade systemet, men anledningen att den inte är med i tested med det klockade systemet är att de bara ville testa de 3 bästa av de nya kylarna + den tidigare ledaren, nh d14, dvs 4 kylare totalt.

Jag har läst rätt många reveiws om cpu kylare sista veckorna då jag också letar efter den rätta, och visst fungerar Coolit Eco i klockade system. nh-d14 brukar kamma hem förstaplatserna men den är ju så sjukt stor.

Av Anaii
Skrivet av Andreas Ph:

Nu är jag ju ganska ny till spelet så ber om ursäkt ifall min fråga är helt åt helvete dum men går det inte om man skaffar cloke? Då skulle man ju kunna ta sig fram till de andra skeppen och kunna använda blasters effektivt.

Tyvärr, med undantag för ett par skepp med speciell bonus för cloak så blir din target-lock time väldigt lång om du har en cloak på skeppet. Ditt mål hinner göra rätt mycket skada, alternativt sticka innan du har möjlighet att göra något tillbaka.

Men att gå i närstrid med blasters, web och scram i ett skepp som tål stryk är ingen dålig plan. De flesta har för dålig tracking rate för att träffa speciellt bra om du har en väldigt snäv orbit. Problemet är förstås att komma nära från början. Min pvp char är visserligen amarr men jag kör den taktiken med pulse lasers.

Av Anaii

Kollar själv på ett bygge för SB och jag har förälskat mig i CM Storm Sniper

Den får bra betyg i tester men jag har inte sett den i verkligheten så... men för mig lutar det åt en sådan. Har fortfarande 15 dagar på mig att bestämma mig innan löning

Edit:

Det var denna länk jag tänkte på från början men hittade den inte på en gång:
http://www.bit-tech.net/hardware/cases/2009/01/12/cooler-master-storm-sniper-review/1

Båda reviewerna är rätt bra men den senare är snyggare

Av Anaii
Skrivet av Andreas Ph:

Då får man tacka för råden. Om man tar den fittinngen som jag länkade till tidigare, skulle du ändra på den då eller funkar den bra som pvp/pve? Får kanske ta och börja träna om mina skills. Har lagt mycket krut på just hybrid guns.

Fittingen för myrmen? Ja den ser bra ut... men det är overkill för lvl3 missions

Med t2 drones kommer du knappt hinna använda dina blasters så jag hade en tractor beam och en salvager i high. Sen hade jag en 1800mm armor plate i low ist för den ena medium armor repair och helt utan rigs.

Det var min "budgetvariant" som jag använde när jag började med lvl3 missions. Den loadouten som länkades är mycket bättre men kräver mer skills och kostar rätt mycket mer isk.

Hybrid guns är inte dåliga, tvärt om så gör framför allt blasters väldigt mycket skada. Men de är väldigt close range och funkar bäst i pvp.

Av Anaii
Skrivet av Andreas Ph:

Du vet inget om brutixen? Just nu har jag börjat resercha till en just sådan men den utrustningen som finns på skeppet i min länk några poster tidigare. Eftersom den är billig och ganska stark tror jag att den passar mig ganska bra. Men vet du om den klarar av lvl 4 missions och hur den är i pvp?

Jag använder själv inte Brutix då jag fokuserat mer på drones än Hybrid Guns. Loadouten som länkades tidigare är helt klart en pvp fit, säkert solo pvp dessutom, fokuserad på att tackla och göra så mycket skada som möjligt så fort som möjligt så att en stor tank inte ska vara nödvändig. Av erfarenhet vet jag att såna fits inte funkar så bra i pve. Gallentes största tillgång i pve är drones som inte tar någon cap eller powergrid. Det gör det möjligt att lägga allt på en bra tank som står pall utan att du behöver svettas. Satsa på en myrmidon, du kommer inte ångra dig.

Som föregående talare sa så klarar alla BC (med rätt fittings) lvl4 missions, men personligen är det inget jag skulle använda om jag kör solo missions. Satsa på Dominix, så är det bara att fortsätta träna samma skills som för myrmen.

Av Anaii

Intressant att Eve håller sig vid toppen av MMO forumet

Jag gick med i forumen här för att hålla mig lite uppdaterad på hårdvaran men har nog spenderar mer tid på att läsa den här tråden

Angående diskussionen ovan ang gallente mission runner. Myrmidon är ett grymt skepp för lvl3 och kräver väldigt lite skills. Bra tank och drones gör grovjobbet. Myrmen är grym för pvp också. Blev påhoppad av en interceptor och en stealth bomber (Hound) i low sec. Hade fel armor resist på för houndens explosion topeder men klarade att tanka i över 5 min, vilket räckte för corp/alliance att komma till undsättning. Räddade helt säkert min +5 skalle. Myrmidon är helt enkelt mitt favo skepp just nu

Myrmens storebror Dominix är vad jag använder för lvl4's. Mina drone och gunnery skills är lite för låga så min dps är rätt låg, men tanken (1000-1200dps) håller för full agro i samtliga rum i samtliga lvl4 missions jag testat, iaf tillräckligt länge för att jag ska kunna ha ihjäl en tillräckligt mycket för att kunna tanka resten utan problem.

Av Anaii
Skrivet av MulleEng:

Denna är inte helt fel http://www.inet.se/artikel/6308720/coolit-eco-alc-cooler-kamp... i och med att det är kampanj också. Jag hoppas att radiatorn passar i chassit, den är ju lite större än fläkten men på chassibilderna ser det ut att vara ganska mkt utrymme runt om fläktplatsen där bak.

Hur står den sig mot liknande konkurrenter, exempelvis Corsair H50, H70? Kommer inte bli något köp innan nästa lön så det är inte säkert att det fortfarande kommer vara kampanj på den som föreslogs.

Är den typen av "vattenkylning" att föredra? De fanns inte på marknaden sist jag byggde. Det sitter en Zalman CNPS-7000C-CU i min nuvarande dator bara för att ni ska få ett hum om vad jag är van vid.

Av Anaii
Skrivet av MulleEng:

Det duger men det finns delade meningar om Asrock.

Har plockat ihop några paket på inet.se

Billigt Nr1 med AMD grafik http://www.inet.se/kundvagn/visa/97014/billigintelamd

Billigt Nr2 med Nvidia grafik https://www.inet.se/kundvagn/visa/97078/billigintelnvidia

Lagom Nr1 med AMD grafik https://www.inet.se/kundvagn/visa/97095/lagomintelamd

Lagom Nr2 med Nvidia grafik https://www.inet.se/kundvagn/visa/97250/lagomintelnvidia

Dyrt Nr1 med AMD grafik https://www.inet.se/kundvagn/visa/97280/dyrtintelamd

Dyrt Nr2 med Nvidia grafik https://www.inet.se/kundvagn/visa/97360/dyrtintelnvidia

Det är bara exempel på paket utan mus, t-bord, operativsystem m.m. Mkt går att ändra på för att få det billigare eller dyrare men detta är paket som är hyfsade i sina prisklasser.

Mitt tilltänkta bygge är väldigt likt Dyrt Nr2 fast med:
Asus Maximus http://www.inet.se/artikel/1901896/asus-maximus-iv-extreme
Cool Master Storm Sniper http://www.inet.se/artikel/6901294/cooler-master-storm-sniper-mesh-version

Jag är lite fundersam över processorkylare. Vet inte vilken jag ska välja eftersom jag inte har så bra koll på vad som kommer få plats vare sig på kortet eller i lådan.

Några förslag skulle uppskattas.