Inlägg

Inlägg som Anaii har skrivit i forumet
Av Anaii
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Det jag inte gillar med nya svindyra routrar är att de ofta bara har 1Gbit portar inåt. Man har då lagt ut kanske 5000kr på en svindyr router som man hade varit lite sur på specifikationen för flera år sedan. Nä, då behåller jag allt min gamla router.

*edit*
Argumentet man har inte snabbare än 1Gbit utåt är irrelevant. När de flesta billiga konsumentroutrar agerar som en flaskhals i hela nätverket och precis all trafik går genom denna.

För det första säger du emot dig själv. '5000kr svindyr router' är inte en 'billig konsumentrouter'.

För det andra så om du är hobbyist eller vill ha ut mer från nätverket så låter du inte intern trafik gå via routern. Det är hål i huvudet. Och det är inte huvudsakligen pga begränsning på portarna utan det är ofta processor och minne som flaskar throughput om det är mycket trafik på flera portar samtidigt.

"All-in-one" boxar som agerar router, switch och AP fingerar för säkert 90% av alla hushåll. Vi andra som bryr oss delar upp dessa.

Av Anaii
Skrivet av Mocka:

Lär krävas en enorm hand för att med lätthet nå 9?

Som jag skrev görs det mycket enklare med en mmo mus. De 12 knapparna på sidan av musen är mappade till 1-12 på tgb.

Av Anaii

Har inte använt controller, men jag har funderat på att ha en liggande så man kan luta sig tillbaka och chilla. Hur många "keybinds" får man ut från alla kombinationer man kan göra?

Av Anaii

Har beställt en HM Embody. Kan återkomma med lite intryck när jag använt den ett par veckor. Men tyvärr lär det dröja ca 2 månader pga leveranstid...

Av Anaii

Räknade mina keybinds för mitt main jobb SGE. Räknar jag sånt som tincture och LB är det 35 keybinds varav jag använder alla förutom Sleep och Rescue regelbundet. Vissa är väldigt nisch och används sällan, men måste ändå finnas inom räckhåll.

Jag har en MMO mus för det gör det mycket enklare (enligt mig). Använder 1-9 (10-12 in nödfall) + Shift och Ctrl till dessa. Utöver det Q E R T F + Shift till dessa. Det ger mig 46 möjliga keybinds som jag hittills inte behövt använda alla av.

Av Anaii
Skrivet av johanruda:

SMN för fasiken! 😜

Sry. Nu skäms jag.... >_<

Av Anaii
Skrivet av Mocka:

Kikade på en SUM video men efter att de nämnt över 15 skills så vettefan om jag orkar...Framförallt känns det jobbigt att behöva ha över 15 keybinds när man är van vid 7-8 st från WoW.

Se till att det är en guide från senaste månaden eller så för SMN gjordes om i grunden och är en av de enklaste jobben att spela. 15 keybinds är dock inte så mycket. Man använder kanske en tredjedel i någon sorts rotation, men att ha 25-30 keybinds relativt lättåtkomligt för att använda hela kittet på ett jobb skulle jag nog säga är normalt.

Av Anaii

Jag gillar inte BLM.

SMN har jag inte spelat sedan den gjordes om nu iom Endwalker. Men gamla SUM med sin 2min rotation var rätt dryg. Inte för att det spelar roll nu längre eftersom den gjordes om i grunden.

RDM är rolig.

Av Anaii
Skrivet av joakim99:

Var 40% ditt snitt eller snittet för alla i Sverige?

Med tanke på att det rörliga priset i december för SE3 enligt Nordpool var 175 öre och priset i april var 33 öre så köper jag inte ditt resonemang om att proportionerna mellan kostnaden för nätet och kostnaden för energin är samma för olika månader. Kostnaderna för överföring är samma oavsett elpriset.

Med fast avtal blir proportionerna desamma. Med rörligt, nej. Vissa timmar under sommaren så har det varit minuspris på elen, då blir nätavgiften över 100% tekniskt sett.

Av Anaii
Skrivet av e1m1:

Bytte från Öresundskraft till Kundkraft i höstas och har Tibber via dem nu.

Har inte fått några fakturor från dem än trots att jag nog är 3 månader sedan bytet skedde, så billigt och bra

(borde nog ta och höra efter ifall det är rimligt dock, finns inga fakturer eller andra ärenden i deras app så vet inte riktigt vad som hänt där ).

Tibber via Kundkraft är ju dyrare än Tibber direkt så jag fattar inte hur Kundkraft tänkte där.

Byggahus forumtråd

Av Anaii

Priset på fasta avtal rusar nu eftersom elbolagen nu tar höjd för att det kan bli samma grej nästa vinter. Ville man spara pengar på att binda avtalet skulle man gjort det förra året, men det visste man ju inte då.

Av Anaii
Skrivet av CusmaR:

Jäklar vad det sjunker… har för närvarande 3 fonder. Spiltan, TIN ny teknik, Handelsbanken hållbar energi. Började med fonder för ett år sedan ungefär, kanske lite längre. Är snart nere på förlust. Bör man sälja nu eller ska man bara sitta kvar i båten? Jag behöver inte pengarna.

Sälj aldrig när det går ner om du inte har behov av pengarna. Köp mer.

Det kommer gå upp igen men det är svårt att säga om dröjer månader eller år.

Av Anaii

Sålde majoriteten av mina fonder för ett tag sedan pga att jag behöver pengarna det närmsta halvåret. Har kvar mina aktier som huvudsakligen är stabila bolag med bra utdelning. Ligger ganska tungt på banker och fastighetsbolag. Tanken var att gå in mer och bredda men sen kom lite renoveringsbehov blandat med andra investeringar i min största och hittills bästa investering, huset.

Av Anaii
Skrivet av Stan Carley:

Sen jag började investera i fonder så har jag förlorat 50 kronor av mitt startkapital.
Räknar man in den vinst jag gjorde under första månaden och ser till den totala förlusten så har jag under januari månad förlorat 107 kronor och i enighet med mitt planerade månadssparande så ska jag den först februari köpa fonder för ytterligare 600 kronor vilket i nuläget inte känns som en smart investering.

Fråga: Om jag köper en fond idag för 100 kronor som är värd 5 kronor mindre än den var första gången jag köpte den för samma summa kommer jag då att få en större kaka av fonden den här gången då jag handlar för lika mycket men fonden är värd mindre?

På sikt så inbillar jag mig att det är bra för mig som ny på börsen att priserna går ner nu, det bör väl betyda att jag nu kan köpa fonder till ett lite lägre pris och kanske göra en liten extra vinst den dag då det vänder upp igen (om det händer)?

Har ni tips på någon fond som går extremt dåligt just nu men som med stor sannolikhet kommer att återhämta sig inom några år?

Ja, precis. Har man pengar så ska man köpa när det går ner för man får mer för varje investerad krona. Marknaden går i vågor och vi är troligtvis på väg neråt nu. Men det är alltid svårt att förutspå hur mycket och när det vänder.

Av Anaii

MVC = Model View Controller.
Du har en data modell som du vill visa i en grafisk vy. Detta styrs av en controller.

Men ofta när man pratar om MVC i .net så pratar man om Microsofts egen implementation av detta. Men det är ganska förlegat nu.

Skrivet av Elgot:

Från början var .Net core ett projekt för att få en delmängd (därav core antar jag) av det fullständiga .Net framework att fungera på andra plattformar än Windows och samtidigt bli öppen källkod, men med tiden har mer och mer funktionalitet överförts och all nyutveckling har väl i princip gjorts i det spåret. Från och med .Net 5 är det som sagt också core-versionen som tagit över. Det finns fortfarande skillnader och inkompatibilitet mellan versionerna, men oftast behöver man inte tänka så mycket på det.

Ja precis. Man skrev om .net i grunden och började med "Core" funktionalitet. Allt eftersom det blev mer komplett så slängde man "Core" delen av namnet när det blev den fulla versionen av .net.

Av Anaii
Skrivet av CeeJaySWE:

Crystal Tower är obligatoriskt numer för att komma vidare i MSQ.

Ja, men CT är en del av ARR men är inte obligatorisk fören i slutet av SB. Men det är en del referenser till CT innan dess också.

Av Anaii

Någon som vet något ställe i närheten av Örebro där man kan provsitta andra kvalitetsstolar än Kinnarps? Hade gärna provat lite olika innan man pungar ut med så mycket som vi pratar om när det gäller dessa stolar.

Kinnarps har jag koll på men vill alltså testa lite andra för att jämföra.

Av Anaii

Jag upplever att det funkar ganska dåligt, men jag gissar att det har att göra med hur bra det är implementerat på specifika enheter som du kopplar upp. Tekniskt sett ska det fungera.

Har faktiskt inte kollat hur det funkar med nya telefonen men gamla kopplade upp sig mo 2,4GHz när man närmade sig hemmet eftersom den når längst. Sen var jag tvungen att manuellt toggla av/på wifi för att den skulle byta till 5Ghz. Jag fick det aldrig att fungera som det är tänkt.

Av Anaii
Skrivet av Bastich:

*om du är inloggad eller/och sparar deras kakor. Det blir svårt att träna algoritmen till att ge dig passande förslag om du inte håller dig inloggad medans du gör all "tubande". Annars får man bara skitförslag som är poppis i det landet som ip-numret hör till.

Ah, så det blir som linjärtv då...

Av Anaii
Skrivet av orig_rejser:

Älskar linjärtv via antenn. Svt 1 2 kunskapskanalen.
Att zappa och få se något nytt som inte kommer via en algoritm.
Youtube är menlöst till 99,9% och sanslöst fördummande och hämmande av allmänbildning

Vad du får för förslag på youtube är ju helt beroende av vad du tittar på. Tittar du på fördummande grejer får du förslag på mer fördummande grejer. Mina förslag består till ca 50% av saker som "Today I found out", "SciShow" och diverse genomgångar av det senaste i C# och .net. Resten är relaterat till hobbyintressen.