Inlägg

Inlägg som el_genius har skrivit i forumet
Av el_genius
Skrivet av Ninjaflipp:

Var väl mer eller mindre bekräftat att den där översvämningen i Thailand användes som ursäkt för fortsatt höga priser på hårddiskar även flera år senare om jag inte minns fel. Kom ju ut statistik på att hårddisksproduktionen var högre än vad den var innan översvämningen, ändå användes översvämningen som ursäkt.

Skickades från m.sweclockers.com

Fast det kostade nog en del att bygga nya fabriker så man kunde komma upp i den produktionstakten igen. Kan tänka att de vill få igen den investeringen innan de pressar priserna.

Av el_genius

*Cpu-låda, det är ju ändå IKEA vi snackar om

Skickades från m.sweclockers.com

Av el_genius
Skrivet av huskeyninja:

Hej!

Jag köpte en Chromecast nu i helgen och försökte igår att installera den här hemma på mitt nätverk. Det ska ju inte vara något svårt men fick problem nör jag skulle få in den på nätverket.
När jag skriver in lösenord och allt så får jag meddelandet att den kommer åt routern men får inte tillgång till internet. Jag provade att koppla upp den mot en telefon som delade nätverk och då funkar det.

Jag har en zyxel p 2812hnu f1 om det säger er något!

Tack på förhand.

Skrivet av Jerban:

Kan intyga detta, får exakt likadant med Bredbandsbolaget och deras Zyxel router efter någon uppdatering för ca 2 veckor sen, funkade fint innan.

Skrivet av SuPrAn:

Samma här, BBB och zyxel 2812. Chromecasten har funkerat felfritt i några år tills för några veckor sen, Var idag och köpte den nya Chromecasten men fick samma felmeddelande igen. Googlade och hittade denna tråd

Antar att ingen vet hur man ska få ordning på felet ännu?

Skrivet av Winsplit:

Jag rekommenderar alla som har Bredbandsbolaget och en Zyxel P-2812 att kontakta dem.
Jag kontaktade dem och nu har jag en ny router på väg hem.
Till mig sa de "Vi har tyvärr inte fått någon uppskattad klartid i ärendet".

Lycka till!

//Gustav\\

Skrivet av Bazzie:

Tja, har du fått det att fungera nu? Jag sitter i samma båt, men jag har två egna äldre routers hemma och det blir exakt samma med dem, så hur skall det fungera med en ny från BBB? Båda jag har provat fungerar med alla andra prylar, precis som BBB's gör.

Lite smånekro, men tänker att ni kanske vill veta ändå. Ringde iallafall kundservice häromdagen och tänkte tigga mig till en ny router jag med, men istället hittade killen en rykande färsk firmwareuppdatering till min router som han pushade ut till mig. Det löste alla min problem med Chromecast, så har ni inte fått uppdateringen är det bara att snacka med kundtjänst!

Av el_genius

13 kan jag köpa, men 16 är lite väl högt. Annars leder det bara till att de flesta föräldrar inser att deras 15-åring kan hantera internet (samt några som inte bryr sig, som alltid), medan några enstaka barn hamnar utanför eftersom deras föräldrar stirrar sig blinda på siffran. Händer redan idag vid Facebooks egna 13-årsgräns, men där kan det ändå finnas en poäng. Det finns dock ingen mening med att ha gränsen mycket högre än så.

Skickades från m.sweclockers.com

Av el_genius

Intressant lösning! Har alltid tyckt fokus förstört mycket av 3D-upplevelsen. Lösningen jag tyckt var självklar är att spåra blicken i realtid och lägga rendera fokus där man tittar, med latens som det stora hindret. Fördelen jämtemot den i artikeln är att man kan rendera färre detaljer i det perifera området och på så sätt sänka prestandaförbrukningen rejält, medan artikelns lösning istället lägger till ännu mer rendering för varje fokuspunkt. Ska bli intressant att följa, kanske de får olika användningsområden, kanske det blir ett videoformatskrig.

Skickades från m.sweclockers.com

Av el_genius
Skrivet av OrlMrt:

Så mycket hat...

Nån som vet om ett mer seriöst vuxet teknikforum?

Nordic Hardware verkade mer moget sist jag kollade, tar nog och gör en flytt dit personligen. Hade jag varit ute efter detta hade jag hängt på flashback.

Skickades från m.sweclockers.com

Av el_genius

Lugna daj!

Folk här inne är ju helt rabiata...
Oavsett om förslaget är bra eller dåligt så vinner man inte diskussionen genom att tävla om vem som bäst kan förolämpa personer som varken har arbetat fram förslaget eller ens uttalat sig om det. Inte heller tillför man något till diskussionen genom att vara den 200:e personen som också tycker att Romson är korkad.

Fanboyismen på SweC är ju stark nog som den är, men när det gäller datorer finns det ändå en hyfsad andel experter på området som kan argumentera för sina åsikter. Som lätt kan ses i den här tråden är politik, däremot, inte något som majoriteten av användarna är särskilt intresserade av. Detta säger jag inte på grund av åsikterna som existerar här, utan på grund av motiveringarna bakom dessa:
Till exempel skulle man kunna påpeka att det är lite motsägelsefullt att komma med uttalanden som "bredband ska byggas ut över hela landet" samtidigt som man vill öka skatten på bredband, då det gör det dyrare för leverantörerna att erbjuda bredband i hela landet.
Istället ser jag nästan bara personangrepp.

Sorgligt är vad det är.

Jag vill inte vara en av dem som påstår att det bara är massa finniga tonåringar på SweC, men med nivån på diskussionerna undrar man ju om det inte ligger något i det...

Skrivet av Protopia:

För övrigt är det ironiskt att Sweclockers inte tillåter oss att dra in politik när vi diskuterar här, men ni har inga problem med att skriva politiska nyheter. Lite dubbelmoral där.

Låt oss ha denna tråden som exempel på varför politik på SweC är en dålig idé. Men visst är det dubbelmoral, så har det tyvärr alltid varit; det finns regler för forum och kommentarer, men inte för artiklarna i sig.

Av el_genius

Då min kunskap av Blizzard-lore sträcker sig till att man tydligen inte ska möta Onyxia med leather shield eller försöka klappa ihjäl den så får jag försöka med något annat...

Karaktär: el_genius från sweclockers.com.

Typ: Priest

Passiv: el_genius går alltid i kringelikrokar eftersom han inte spelat moba tidigare och endast behärskar WASD.

Höger musknapp: Total förvirring när det inte går att ADS:a. :S

Sen vill jag inte kopiera någon annan, men jag känner grupptrycket med att ha 4 spells, så jag hoppar på det tåget också:

1: Ismagi. Går dock endast att använda på ismonster.

2: Triggar ett skypesamtal som tabbar ner spelet. När du ska svara leder el_genius horribla simultanförmåga till att du krossar kaffekannan.

3: Skickar ett "gg" i chatten.

4: Dödar allt inom räckhåll, där diametern är kartans bredd. Tyvärr 0% träffsäkerhet på grund av avsaknad av skillz.

Nu undrar du kanske: varför har den inget som helar, den är ju en priest? Däri ligger finessen med el_genius; när motståndarna ser en sådan gigantisk scrubnoob blir kombinationen av skrattanfall och underskattning helt enkelt för distraherande för att kunna fortsätta spela ordentligt. På så sätt boostas de andra i det egna laget.

Av el_genius

Det är förmodligen inte ren dynga, men däremot tror jag inte att det är normalfallet. Tweeten nämner ljus- och linseffekter, kanske är det just dessa två som blivit oerhört mer optimerade, och testet involverade ovanligt mycket av dessa effekter? Om de effekterna tar upp majoriteten av beräkningskraften är det klart att en optimering av dem gör stor skillnad. Ett vanligt spel med mer fördelad belastning kommer troligtvis inte se dessa mirakelsiffror, men utvecklarna kan inkludera snyggare ljussättning i sina spel än tidigare utan sänkt prestanda.

Av el_genius

Ah, den gamla Security_On/Security_Off biten. Den kan man ju inte ta bort, vi måste ju bevara traditionen!

Av el_genius
Skrivet av Ignostic:

Jättehäftigt men det känns som att man förr eller senare kommer löpa med full fart rakt in i en vägg när bandet kärvar, man får fäste mellan banden eller liknande.

Det bör alltså vara obligatoriskt att spela in sig själv om man använder ett sånt här så att resten av världen får se när du bryter näsbenet mot en vägg

"...bryter näsbenet mot en projektorduk."

FDÅD

Av el_genius
Skrivet av Korkskruv:

Det hade varit enormt häftigt om man hade en riktig högupplöst skärm men hade möjlighet att rendera bilden i olika upplösning. Lågupplöst för periferi och högupplöst på den lilla delen där ögonen fokuserar.

En mackapär som håller koll på var ögonen fokuserar och dessutom renderar en bild efter det med tillräckligt låg latens ligger nog rätt långt bort i framtiden.

Av el_genius

Fast TV:n brukar man inte vila på näsan direkt.. Det börjar ju komma 4K-TV, vilket är rätt högupplöst på det avståndet. Värre är det med projektorer.

Av el_genius
Skrivet av cheben:

Jävlar vad häftigt! Undrar hur det upplevs att ta på en simulerad fast yta som ändå inte kan hålla emot ditt finger? Vill fan testa detta ^^

Skulle gissa på en vibration i ditt finger, möjligtvis även lite vind också.

Av el_genius

Lite snålt med 8GB lagring. Bra initiativ dock!

Av el_genius

Vad innebär ens "filmisk känsla"? Att vi förknippar det med filmer? Precis som att pixlig grafik känns retro. Jag slår vad om att ifall vi kör några år med 120 fps film kommer vi inte längre tycka att 24 fps är "filmiskt", utan bara gammalt.

Verkligheten uppdaterar sig kontinuerligt, att komma närmre det måste väl bara göra det mer verkligt? Sen kanske man inte vill att det ska se verkligt ut. Verkligheten är kanske för tråkig för Ubisoft. De verkar rätt verklighetsfrånvända iallafall.

EDIT: Svarta remsor ger också en mer filmisk känsla. Jag vill ändå använda hela min skärm när jag spelar spel.

Av el_genius
Skrivet av Zotamedu:

Inga reservdelar? En av fläktarna har gett upp på mitt grafikkort. Hade varit trevligt att kunna köpa en ny fläkt och skruva dit.

Kolla in http://www.asusparts.eu/

Inte helt billiga, men de har det mesta man kan tänka sig behöva.

Av el_genius
Skrivet av Tumnus:

Sluta fall för företagsreklam ffs? Tills det finns ett fungerande demo så SKA varje vettig person vara skeptisk.

Det är ju ganska tydligt att perspektivproblemen ligger hos skanningstekniken. Perspektiv är väldigt enkelt matematiskt och ett företag hade inte kommit så här långt på en spelmotor om de inte klarade av att läsa en Wikipediasida med matte på gymnasienivå.

I miljöerna i filmen har de tagit en eller ett par skanningar från ett eller ett par perspektiv. Det är klart att man inte bara kan vrida på ett foto och se från ett annat håll bara så där. Om detta någonsin kommer till ett stadie där den klarar av att användas som spelmotor så kommer objekten självklart vara inskannade var för sig i 360 grader.

VDn har hela tiden poängterat att de först och främst är en grafikmotorutvecklare, inte grafiska designers. Detta är en uppvisning av motorn, inte Sankt Peters kyrkan.

Av el_genius

Hur har 5s både 2,4GHz och 5,0GHz Wifi om den bara har stöd för b/g/n?

Av el_genius
Skrivet av elev10:

Lite kul att min smartwatch är mycket kraftfullare (1.2Ghz dualcore) än denna och har en skärm som är på 24/7 och räcker i 48h på 300mah batteri..

Definiera kraftfullare. Kan den spela upp film i 1080p? Nä, inte direkt. Det är lättare att ha hög frekvens på processorn om man har en lågupplöst skärm som knappt har användning för en GPU överhuvudtaget.

Sen är mAh ett värdelöst mått på batterikapacitet, såvida man inte jämför två batterier som man vet använder samma teknik. Om du inte anger batteriteknik/spänning, använd åtminstone mWh.