Inlägg

Inlägg som el_genius har skrivit i forumet
Av el_genius

Inget förvånande i sig. Intel håller förmodligen tillbaka multiplarna då de inte har någon konkurrens om prestandatronen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av el_genius

Otroligt ful. Är det detta som är 2010-talet? :S

Av el_genius

Själv tolkar jag maxa som att alla grafikinställningar utom upplösningen är på max. Upplösning och fps kvittar, eftersom man skriver enligt denna mall:
"[Grafikkort] maxar [spel] i [upplösning] med [fps]."
Typ: Mitt GTX560Ti maxar BF3 i 1280x1024 med 45+fps.

Detta borde vara standard eftersom alla har olika krav på lägsta framerate och det faktiskt finns folk som inte kör med 1920x1080. Vissa har kvar sina gamla lågupplösta skärmar, andra högupplösta medan vissa kör eyefinity/surround.

Om man ska ha en bestämd upplösning måste det ju vara den högsta möjliga, alternativt högsta möjliga om man bara har en skärm.

Skrivet av ekbloms:

Vem i h*vete kör med 16x AF? isf kan man inte "maxxa" ett ända spel från 2011 med AMD's kort...

Vem har sagt att man måste kunna maxa ett spel med dagens tillgängliga hårdvara? Antingen maxar man ett spel fullt ut, eller så maxar man inte det. Det är liksom definitionen på maxa.

Av el_genius

Spelar fortfarande 2:an då och då, även om jag är ganska kass på det. Det är nog mitt favoritspel genom tiderna, så man får hoppas på en trea!

Av el_genius
Skrivet av RainesX:

Det behöver inte vara ett fullcoverblock som man är van vid utan bara leverera funktionen av ett. som tex en hög med mindre block som är fria att placeras hur som på ett grafikkort i förhållande till det större centrala blocket. Bara för att sväva ut med en tanke som i alla fall fungerar i min fantasivärld XD

Trodde jag var tydligare än jag var nu när jag läste mit tidigare inlägg igen. Sorry.

Annars kan man ju bara sätta ett block på gpu och skicka med passiva flänsar modell extra extra large till allt annat. Eller? Känns som att det borde funka med ordentliga chassifläktar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av el_genius

Jag kan inte hitta några temps från när de är klockade? Tempen i standardklock är ju ganska ointressant.

Av el_genius

Det finns säkert någon vis person här på forumet som kan svara på detta:
Om gpun inte funkar, är det då större eller mindre risk att få kisel som klockar dåligt, än om man köpt en 2500K?

Av el_genius
Skrivet av dosman:

Alliansen skrev på ACTA-avtalet nyligen. Har det fått någon att ändra sin röst?

Det beror på om det var M som tog beslutet eller om alla var för det. Någon som vet?

Av el_genius
Skrivet av Lan:

Det finns lika många önskemål om hur en server ska läggas upp som det finns användare, vi har vår vision och har lagt inställningar för att passa den. Vi kommer självklart att lyssna på och överväga synpunkter på inställningar men vad det gäller hardcore så är vi eniga att vi inte vill gå dit med CQ 64 servern.

Om vi startar en server till (det har diskuterats och ligger kvar på förslagslistan) så är det två varianter som omtalas mest, hardcore och rush.

En rush-server skulle vara kanon, mycket roligare än cq! Sålänge ni inte kör 64 spelare på den bara.

Av el_genius
Skrivet av fRg!!!:

Satte in skiten i ett koordinatsystem och kunde räkna ut det där, men det var detta jag var ute efter

Formeln heter enligt det jag hittat y = kx + m, men det är ju precis det du skriver, fast med andra bokstäver. Tackar och bugar för förklaringen!

EDIT: Måste man verkligen rita ut punkterna i ett koordinatsystem för att få ut Y-brytningen?

Mx+c är den engelska versionen av kx+m. Y-brytningen är lika med m (eller c i den engelska).

Av el_genius
Skrivet av fRg!!!:

Strugglar lite mer följande: "Bestäm ekvationen för den räta linje som går genom punkterna (2, 5) och (-1, 11)."

Skulle någon kunna hjälpa mig att lösa denna och förklara räknemetoden? Vore väldigt tacksam.

Den räta linjens ekvation har formen y=mx+c, där m och c är konstanter och x och y variabler (koordinaterna för punkterna). Konstanten m är lika med linjens lutning. Den kan man räkna ut med formeln m=(y2-y1)/(x2-x1). C kan sedan räknas ut genom att sätta in koordinaterna för en av punkterna och lösa ut c. C är förövrigt platsen på y-axeln som linjen skär igenom.

m=(11-5)/(-1-2)=6/-3=-2

y=mx+c
5=-2*2+c
5=-4+c
9=c

Ekvationen för linjen är därmed y=-2x+9.

Av el_genius
Skrivet av oggee:

Har ej sett någon diy som kommer i närheten av 55 mm djup!

Nej, det är klart, men å andra sidan är de ganska mycket billigare än vad de man köper brukar vara. Och om man ska ha den som just ett bord så har man en del djup att jobba med.

Av el_genius

Jag kan med 90% säkerhet säga att pcie3 inte kommer tillföra någonting just nu.

Av el_genius

Det finns redan tusentals instructables för att göra detta själv, men alla nyheter är välkomna!

Av el_genius
Skrivet av ronnylov:

Tyvärr håller de ändå på och förklarar allting för kunderna. Sist jag var på Kjell fick jag vänta 15 minuter på grund av någon okunnig frågvis kund som var före mig (när jag kom var det bara den kunden och jag i butiken och innan det var min tur var det proppfullt av folk som väntade).

Varför måste de förklara allting? Kan de inte bara låta kunderna köpa vad de ville ha från början och låta nästa få komma till kassan... Av den anledningen drar jag mig för att gå in och köpa något på Kjell, det tar alldeles för lång tid.

Du som är insatt kanske inte behöver hjälp, men en stor del av deras kundgrupp är pensionärer och andra som inte är så insatta. De uppskattar nog att de blir informerade om hur det funkar.

Av el_genius
Skrivet av selotodo:

Jag skulle ha röstat på Liberala partiet igen. Jag är inte särskilt insatt i vad som händer i partiet, men vad jag vet befolkas det av personer som har koll på helheten och förstår problemen på djupet, till skillnad från alla andra partier (inklusive Liberaldemokraterna.) Det räcker för mig.

Även om de inte har någon chans att komma in i riksdagen än så är en röst på dem inte bortkastad, eftersom varje extra röst ger dem mer tyngd (dvs gör det lättare för dem att bli tagna på allvar) och motivation.

Äntligen ett parti som stämmer överens med de flesta av mina åsikter! Då vet man att man är liberal. Det var alltså ingen slump att jag gillade Ron Paul.

Tack!

Av el_genius
Skrivet av fRg!!!:

Tack! Skulle du kunna hjälpa mig med denna också?

Faktorisera uttrycket 12p^3 - 4p^2 + 6p så långt som möjligt.

Jag är lite nybörjare på det här med faktoriseringar, så om någon kan säga om det går att faktorisera längre, om jag räknat helt tossigt, eller om jag har gjort rätt vore jag mycket tacksam!

12p^3 - 4p^2 + 6p = 2p(6p^2 - 2p + 3) = 2p(p^2 - 1p -1p + (-1)^2 + 2 + 5p^2) = 2p((p - 1)^2 + 2 + 5p^2)

Av el_genius
Skrivet av Xtenzion:

Som utvandrad måste jag säga att vi ska vara enormt tacksam för alla invandrare som öppnat pizzerior, jag kan helt ärligt säga att Sverige har världens godaste pizzor, och jag har provat många, inte ens de italienska pizzorna är så bra som våra! Har ni någon gång provat pizza i England, USA eller Australien, vi har i princip bara stora pizzakedjor som Pizza Hut, Dominos Pizza etc och det är riktigt uselt! Allting kommer ifrån fabrik, bottnen kommer fryst, de slänger bara på grejorna och kör in den i ugnen!! Riktigt tråkigt att dyrt är det också, runt 70 kr förutom på tisdagar vilket är cheap tuesday då vi typ 45kr.

Invandrare måste ha samma villkor som svenskar, alla vet vi hur mycket det fuskas i restuarangbranchen, i princip måste du fuska för att kunna driva någon form av restharang i Sverige om du inte tillhör en stor kedja som t.ex. mcdonalds eller om du driver en lyxrestuarang i stockholms innerstad. Så tycker det är orimligt att de ska ha annorlunda regler än svenskar. Sänk skatten för restuarangbranchen rejält och samtidigt gå och dra igång en kampanj och berätta för företagen nu sänker vi skatten rejält, nu behöver ni inte fuska, men gör ni det då kommer ni få stora problem. Det går att göra svarta brancher vita but you need to "think outside the box"!!

Sålänge hela branchen fuskar och du måste göra det för att överleva så har jag fullständig förståelse för att invandrare gör samma sak, här tar de ju faktiskt efter svensk kultur vilket vi ofta gnäller över att de inte gör

Mcdonalds har just nu en reklamkampanj om att de sänker priserna eftersom skatten sänks, så de verkar ju ha tagit ett steg i rätt riktning.

Sen säger jag inte att svenskar inte måste betala skatt. Skatten gäller alla, infödda som invandrare, och den är till för att följas. Rent krasst så är det ju faktiskt så att man inte ska starta en restaurang om man inte kan driva den utan att fuska med skatten, oavsett om skatten är groteskt hög eller inte. Man kan tycka vad man vill om sossarnas skatter, men ska man ha ett företag får man allt betala skatten.

Av el_genius
Skrivet av Zotamedu:

Poängen är att det är väldigt lustigt att många invandrarfientliga personer inte ser några problem med utvandring. Ett lysande exempel på detta är en av ledarna i den norska motsvarigheten till SD som hade planerat att flytta till Spanien när han blev pensionär. När han frågades om han tyckte om spansk mat så sa han nej, han tänkte minsann bara äta norsk mat. Alltså gör han precis samma sak som de invandrare han hatar.

Jag är inte på något sätt invandrarfientlig. Folk får gärna komma till Sverige, så länge de kan tillföra något till landet. Min syn på invandring har ingenting med kultur att göra, utan baseras helt på ekonomi.

Skrivet av Zotamedu:

Vidare väntar jag fortfarande på att alla invandrarfientliga grupperingar ska ta tag i problemet med att svensk kultur har förstört inhemsk kultur både i Spanien och Grekland. Nu är vi även på väg att förstöra delar av Thailand. För att värna så mycket om nationers kultur gör de väldigt lite för att skydda andra kulturer mot invasion av svensk kultur. Det var lite dit jag ville komma.

Länders kultur har förändrats förr och kommer fortsätta med det, oavsett om vi stoppar all form av ut- och invandring. Själv har jag ingenting emot att den svenska sossekulturen förändras.

Skrivet av Zotamedu:

Du ser inte dubbelmoralen i att många skriker högt om det kommer hir en Iransk familj och öppnar en pizzeria medan det är helt ok för en svensk familj att sticka till Kreta och öppna bar?

Många kanske gör så, men jag har absolut inte sagt att jag gör det. Om en iransk familj kommer hit vill jag kräva att de som du kallar det "öppnar en pizzeria", eller på annat sätt skaffar ett jobb. Så länge de skattar för det.

Sen om någon skulle tycka så ser jag faktiskt ändå ingen dubbelmoral. Man kan inte hindra någon från att utvandra om någon tar emot dem. Vill något land göra det så får de det.

Av el_genius
Skrivet av kinc:

Absolut, planerna finns där. Men vi har precis börjat få allmänheten att se fördelarna med en 3-slots-lösning, så finns en bra bit kvar Konstigt som det kanske låter med kort som MARS II så är vi helt säkra på att den absoluta majoriteten av grafikkortskonsumenterna föredrar en kraftfull singel-gpu-lösning. Alla har vi förmodligen stött på ett spel i en period där CF eller SLI fungerade mindre bra.

Har ni funderat på längre kylare också? En hel del sitter med chassin som får plats med mycket längre grafikkort än vad som finns på marknaden.