Inlägg

Inlägg som Cruentusa har skrivit i forumet
Av Cruentusa
Skrivet av PrOxY_1337:

Okej okej blev lite klarar i huvudet nu iaf
Men för att tex iptv boxen ska gå bakom en VPN så skulle ja isåfall behöva köra VPN på routern? (givit att routern klarar det)

Ja, datorn kan inte skicka sin VPN anslutning utan att du krånglar till det en hel del.

Av Cruentusa

En mobil i ett "spigen tough armor" slår en stöttålig mobil, kan kasta min S7a ett par meter bort på ett betonggolv, och har tappat den efter cykeln i 40km/h ner i asfalten utan skador. Mina Xcover har har börjat falla sönder på kortare tid utan lika extrema fall.

Extra glas på också.

Av Cruentusa

Dra kablar och sätt upp fler accesspunkter. Min Unfi Inwall HD som sitter i källaren med betongtak når till andra våningen och ut genom huset några meter. Så det måste vara riktigt illa hos kompisen. Använder han primärt 5ghz nätet så ska han sluta med det, det är räckvidd(2.4) han behöver, inte högre potentiell hastighet(5).

Att han blandar tre märken kan vara ett problem också, kanske orsakar det att "handoff" inte sköts riktigt.

Jag planerar dock att ha 4 APs snart, så att jag maxar wifihastigheten både ute och inne.

Av Cruentusa

Tv, grafikkort och typ av kabel emellan? Stöds 4k hela vägen? Många 4k TV apparater kan/kunde inte ta emot 4k signal från en datoranslutning.

Av Cruentusa
Skrivet av Flowse96:

Tack för snabbt svar! Ska datorn kunna klara av Sims 3 men även eventuellt 4a? Är så dåligt på sånt. 😂

4an verkar fungera dugligt, 3an borde inte vara några problem hårdvarumässigt, eventuellt mjukvaruproblem relaterat till att spelet är gjort för windows. 4an verkar inte ha det problemet.

Av Cruentusa

Sitter fläkten i botten får du ut majoriteten av kyleffekten bara genom att stoppa något under varje kortsida så att det blir luft under fläkten. Så länge datorn inte börjar slöa ner sig själv så är det ingen fara med temperaturen. När det blir ett större problem så stänger den av sig innan den går sönder.

Av Cruentusa

Grejer från runt 70talet, sedan började grejerna bli sämre.

Av Cruentusa

När du installerar windows så väljer du att ta bort och formatera partitionen så nollar du disken. Kan hända att datorn försöker boota från gamla windows om bios inte är inställt på att starta från usbminnet först, händer det får du ändra ordningen i bios.

Av Cruentusa

Du kommer inte bli missnöjd med ett Majestouch 2, tar du ninja varianten kommer du inte slita ut texten på tangenterna heller. Jag köpte mitt ett halvår innan ninja varianten kom, var inställd på att köpa nya premium tangenter men inte känt behovet.
Efter att ha plockat bort och tvättat tangenterna ser det ut som nytt fortfarande bortsett från att S & W tangenten saknar text.

Av Cruentusa

Byta grafikkort och eventuellt klocka processorn är det enda du kan göra utan att bygga en ny dator om du vill ha mer prestanda.

Av Cruentusa

Släng hårddisken i första bästa öppna utrymme, vill du lyxa till det lite sätter du fast den med dubbelhäftande tejp på sidopanelen/botten/toppen/baksidan av moderkortet. Eller menar du att det inte finns några sata/m.2 portar på moderkortet?

Rätt moderkort? Ett gäng sataportar och en m,2 port

https://images.esellerpro.com/2131/I/157/862/DSCN2407.jpg

Av Cruentusa

Ja, har ett Filco Majestouch-2, Tenkeyless, Cherry Brown som jag monterat den snåla varianten av O-ringar på.
Såg någon guide där man använde gummiband till tandställningar för att få samma effekt som riktiga O-ringar så jag beställde en påse med 200st för några kronor och även om dom är 7+ år gamla nu så verkar inga ha gått sönder ännu.

Glömmer bort att dom sitter där till jag rengör insidan tangentbordet eller sitter vid någon annans dator.

Av Cruentusa

Spara pengarna och lägg dom på bättre komponenter nästa år, det är grafikkortet som har störst potential till bättre prestanda genom ett byte. Högst marginell uppgradering och du skjuter dig i foten genom att begränsa budgeten till nästa uppgradering.

Har du klockat processorn än? Ska du ändå byta den inom ett år kan du dra på rejält.

Av Cruentusa

Det du råkat ut för hade inte en VPN hjälp med, infon har inte blivit tagen genom att läsa av din internettrafik.

Av Cruentusa

Har det funnits fler högtalare tillsammans med dom vita med en sladd som passar i dom gröna kontakterna? Förstärkaren är överflödig, du har inga högtalare som använder vanlig högtalarkabel.

Vad står det på 3.5mm "Out" kontakterna på den vita?

Förmodligen får du ta 3.5mm-RCA från TV till Vita och sedan 3.5mm från Vita till Subben(om en av 3.5mm utgångarna är gjorda för det).

--3.5mm-RCA från TV till Subb och RCA från Sub till Högtalare går nog också

Skicka TVns ljud till alla dina Google Home enheter kan bli jobbigt om du inte Castar all media till den. Dock, vid Castning har jag upplevt att andra högtalarna hamnar i osynk med TVns inbyggda.

Av Cruentusa
Skrivet av bubbelbabbel:

Hur högt är bostaden belånad? Om det finns utrymme att belåna ytterligare känns det som den bästa lösningen.

(Värdet på pantbrevet säger egentligen inte så mycket om huruvida du kan belåna bostaden, det är bara ett sätt/verktyg för att sätta bostaden som säkerhet för lånet. Att du har obelånade pantbrev är inte en garanti för att du kan låna ytterligare.)

Strax under 70% belåningsgrad när pengarna kommer att behövas, 150,000kr skulle ta mig över 85% med någon procent.

Av Cruentusa

Pengar till renovering

Har ett bolån jag amorterat 150,000kr på.
Har en hel del att lägga på renoveringen på ett vanligt e-sparkonto.
Kommer eventuellt vara 100-150,000kr kort med e-spar pengarna om allt jag vill få gjort ska göras på en gång.
Finns pantbrev på mellan 20,000kr-150,000kr.

Vad är en lämplig lösning att frigöra pengar om budgeten spräcks, kommer förmodligen byta bank ett halvår efter renoveringen när det bundna lånet är över men fem år sedan köpet har inte gått då.

Renoveringen borde inte bli tillräckligt omfattande för att kunna göra en riktig omvärdering. Nästan allt utom kök och badrum berörs av renoveringen.

Kan man gå till banken och säga att man vill låna på "detta pantbrev värt X" och bolånet bara fylls upp med dom pengarna?
Ska man ta ett blacolån och betala högre ränta i några månader och sedan baka ihop allt när man byter bank då den totala lånesumman fortfarande är lägre än ursprungslånet?

Av Cruentusa
Skrivet av Larsp777:

Har ett presentkort på Komplett och funderar på en Soundbar.

Har aldrig haft någon.

I den prisklassen måste du nästan beställa hem och prova högtalarna. Jag köpte den här när den var sänkt till 2000kr och dom inbyggda högtalarna i min 5000kr TV lät bättre.
Så soundbaren åkte tillbaka till elgiganten och jag lade ner planen på att ha en soundbar i sovrummet istället för att köpa ett par aktiva högtalare, tänkte att en soundbar hade varit lite snyggare än två stora högtalare.

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?pu=4754927

Av Cruentusa

Inte lika roligt men förmodligen otroligt mer prisvärt. Köpte på skoj skull en 700kr kamera från TP-Link till föräldrarna, liten gård på landet och konstigt folk har börjat röra sig i området. Väldigt imponerad över kvalitén och räckvidden, särskilt på natten. Sparar video på ett sdkort som man kommer åt via appen i mobilen. https://www.kjell.com/se/produkter/natverk/natverkskameror/tp...

Nu till den roligare lösningen, hade hem Verisure när jag köpte huset för snart tre år sedan, fick reda på att den normala användaren använde deras larm i 15år. Lite snabbt räknande och det skulle på 65,000kr i abonnemangskostnad och köp av hårdvara. Så det blev inget med det.

Skulle dra om all gammal el, sätta in massa ny eluttag och dra rejält med nätverkskabel till hela huset och såg till att förbereda för POE kameror.
La 22,000kr på kameror, switchar, accesspunkter och en UDM Pro från Ubiquity och behöver lägga ytterligare 5000+kr på mer kameror. Har inte ens fått upp allt för att Coronan fick det stora renoveringsjobbet att skjutas upp.

Av Cruentusa

Ska du sätta upp kameror från Ubiquiti så ska du ha UDM Pro, en rejäl POE switch så du kan driva alla kameror och accesspunkter. Jag kom upp i ungefär 25,000kr med all hårdvara och lite kringutrustning

Ska du inte göra det så nöjer du dig med UDM, 1-2 Accesspunkter och ett par POE-Injectors.