Inlägg

Inlägg som Cruentusa har skrivit i forumet
Av Cruentusa

Skulle nog satt ett i bakkant på mitten för säkerhets skull, är ju lite skillnad på äggkartongskiva och massiv spånskiva.

Av Cruentusa
Skrivet av Arnkell:

Vi började med att använda 1-timmes programmet (glassymbol, inte tallrik eller tallrik/kastrullsymbol). Det gick bra första och andra disken, sedan krånglade det, så det ligger nog nånting i att kanske nåt långt objekt i besticklådan blockerade luckan. Jag ska experimentera med det.

Detta är enda klagomålet, ljudnivån och glansen på metall och glas är jättefin, gamla serveringsfat i järn har fått nytt liv.

Är det Ica eller Ica Skonas tabletter? Fick Skonatabletterna via något erbjudande någon gång och dom löser aldrig upp sig.
Normal diskmaskin, förtvätt+längsta 65graders programmet(bor själv, en maskin i veckan, maten torkar fast bra) Har jag tur så ligger bara halva tabletten kvar, ibland kan det vara 80%. Använder i regel lite dyrare tabletter när jag inte får för mig att testa skonatabletterna som inte är slut ännu.

Av Cruentusa
Skrivet av ASBR:

Aha, du menar att man får allt nedmixat till stereo, samma ljud ut i bägge högtalare plus subben?
Så man går garanterat miste om alla extra lågfrekventa effektljud som läggs på dedikerade subkanalen?
För de kommer väl inte med i vanliga stereoutskicket? (Eller det kanske de gör, bara att det krävs en sub för att få nytta av det?)

Recensionen säger att man måste mixa om signalen innan förstärkaren får signalen.

Jag använder en gammal stereoförstärkare som som får signalen analogt och allt ljud mixas om till stereo via "LAV Audio decoder" som körs som om det vore ett "addon" till mediaspelaren. https://1f0.de/lav-audio/

Subben får hela signalen, den klipper bort dom högre frekvenserna själv.

Av Cruentusa
Skrivet av Thelias:

Hallå! Ursäkta, lånar tråden lite: Skulle du rekommendera någon av dessa för klassisk musik?

Rent generellt är soundbars i den här prisklassen inte mycket annat än bortkastade pengar. Provade en Lg i 2500-3000kr klassen och ljudet var sämre än dom inbyggda i den nu 6år gamla 5000kr TVn. Ett par begagnade stereohögtalare för ett par hundringar låter förmodligen bättre.

Av Cruentusa

Köpte begagnad 360 kontroll med sladd för ett gäng år sedan, programmet "Xpadder" låter en simulera tangentbord och mus. Primärt var den här lösningen till för att jag ville ha ett bekvämt sätt att styra musen liggandes i soffan vilket jag nu gör med ena joysticken. Ska den spelas med så känner den av spelen jag gjort annan profil till och växlar profil.
Lite mer frihet med keybinds & macros än när jag låter den vara en ren 360 kontroll vilket windows tror om jag inte har Xpadder programmet igång.

Av Cruentusa

Typ var tredje månad när jag bodde hemma, gamingchassi med högt lufttflöde som stod på golvet. Hade tillgång till kompressor hemma då så det som tog längs tid var att koppla i alla kablar igen.

Två gånger på tre år i lägenheten, nytt chassi med låg rpm fläktar ståendes på skrivbordet. Tog den till jobbets kompressor en gång, och en gång med en cykelpump för att få bort det mesta.

Inte gjort det ännu på tre år i huset men det blir otroligt mycket mindre damm när man har mer yta att befinna sig på, att ha datorn på ett kontor istället för sovrummet gör stor skillnad.

Av Cruentusa
Skrivet av kniska:

Jag har spanat länge nu på en i7 8700, men det är jättesvårt att hitta en till ett rimligt pris.

Skulle jag kunna uppgradera moderkortet för att få fler möjligheter att uppgradera övriga komponenter, eller hur går jag vidare? Känns dumt att köpa en sprillans ny dator, eller kanske är så man gör?

Hänger helt på hur chassit och moderkortet ser ut, märkesdatorer kan ha specialgjorda delar som inte följer normal standard, så börjar man försöka byta delar slutar det ändå nästan med en ny dator.

Moderkort, PSU och chassi kan behöva bytas för CPU+GPU uppgradering, vilket man får räkna med när man köper en märkesdator även om man kan få mycket prestanda för pengarna med märkesdatorer ibland.

https://support.hp.com/doc-images/778/c05941232.jpg

Av Cruentusa

Skulle gissa att få tillverkare skulle bry sig om att stoppa in 3.0 då 2.0 är onödigt snabbt för medieuppspelning, snabb googling sa även att hårdvaran för medieuppspelning inte kan hantera data i närheten av vad usb 2.0 kan leverera.

Av Cruentusa
Skrivet av Dennisen:

Har någon av er flyttat ut i hus ensamstående från lägenhet?

Även om månads kostnaden blir mindre med lån osv. Hur mycket pengar går åt till övrigt? sophantering/pendling/bensin/försäkringar m.m

Sen hur har ni kännt det med säkerheten/inbrott i hus med kanske långt till nästa granne?

Har sparat länge till hus vill bort från lägenhet, med kan känna att man möjligt blir något isolerad där ute?

Gick från 5000kr/mån i hyra plus 2000kr i andra kostnader till 2300kr i lån men den besparingen äts upp direkt, bara uppvärmningen är på 9000-12,000kr/år, försäkring +3000kr, el + 5000kr, VA 5000kr, sopor 3000kr och pendlings kostnaden har gått från 1000kr/ år till typ 20,000kr/år.

Då har vi inte kommit till Underhåll/Renoverings kostnaden som man får slå ut på någon lämplig tid, typ 1.5 mille/30år runt 5000kr/månad

Men huset är 3-4 gånger större än lägenheten, har en halv fotbollsplan bakom huset där ingen kan se mig, skog bakom den och även om jag dumpat över en halv miljon i renoveringar än så länge på ett år så har värdet på huset ökat flera hundra tusen bara på grund av marknaden.

Låser ytterdörren någon gång i veckan när jag tänker på det, ganska nära till grannarna ändå. Föräldrarna som bor ute i skogen gör det inte alls för det är ju ändå kört om tjuvarna vill in.

Gällande elavbrott så har jag haft 4x så många som föräldrarna som bor ute i skogen 7min bort från mig.

Av Cruentusa

https://i.imgur.com/YL6M5MR.jpg

Så här såg det ut när jag flyttade slangen efter att flyttat in i huset men innan dom hann blåsa in 6mm slang+Tråd. Sedan borrade jag med ett 6mm borr när dom blåst fram tråden och petade in den och 6mm slang genom väggen innan installatören kom och kopplade in boxen. Hålet blir lite större än borret så 8mm borr var inte nödvändigt.

Av Cruentusa

Mobil - CC - Skärm+CC Högtalare, kan vara ett stort problem.
Inga problem att skicka ljudappar som spotify och ljudbok alternativ till TV och högtalare samtidigt.
Men videoappar stöder sällan att man även skickar ljudet till högtalare, att använda videotjänster via chromeappen och casta från den kan funka men blir inte smidigt.

Smarta högtalare med stöd för flera olika källor stöder sällan ljud från olika källor samtidigt, man behöver växla mellan tex BT, CC, 3.5 och webb antingen på enheten eller i dess app.
Vad som eventuellt skulle funka är att du använder någon form av HDMI splitter/audio extractor som du sätter mellan Chromecast och Skärm.
Så att du kan ha en separat kabel till en helt vanlig högtalare som hela tiden spelar allt ljud från Chromecasten även om skärmen är avstängd.
Då kan du köpa vilken högtalare som helst.

Tredjepart högtalare var i mitt fall ett dåligt alternativ, köpte 3st @ 1000kr/st. Den inbyggda CC var inte i sync med alla mina andra rena Chromecasthögtalare och det slutade med att jag ersatte dom med fler chromecasthögtalare under en rea.

Av Cruentusa

Är det något väldigt speciellt pris på Samsungen? Känns lite udda att titta på en fem år gammal modell. Utan att ha sett dom och bara snabbt kollat specifikationerna så skulle jag ta samsungen, bara på grund av att den är en VA-panel och bör ha bättre svärta.
Men det är säkert möjligt att några år kan ha gjort skillnad och det inte stämmer.

Av Cruentusa

Sällan fått problem men när det hänt har det alltid gått bra.

Från komplett, två grafikkort har lagt av lagom till att man börjat fundera på nytt, fått tillbaka mer pengar än förväntat båda gångerna och ett nätaggregat blev ersatt med ett nytt utan att behöva skicka in det.

Beställde ny mobil från tyska amazon, på väg hit så öppnas paketet i danmark (paketet blev helt plötsligt lättare på en av postens sorteringscentraler) bara mobilen plockas ut, paketet med låda och tillbehör går vidare.
Ringer amazon på söndags eftermiddagen och har fått in pengar på kontot efter en halvtimme.

Av Cruentusa

Om du nu ändå vill byta grejerna och har lagt pengar på en K-Modell så kan du ju lika gärna i alla fall prova att klocka processorn och se hur långt det tar dig. Kan du skippa CPU byte frigör det väldigt mycket pengar att lägga på den förstörda GPU marknaden.

Av Cruentusa

Du har inget annat val än att ta den ekonomiska smällen, kostar väl lika mycket att skicka tillbaka skalet som det kostade och dom andra avgifterna får du inte tillbaka.

Får väl ta det som en läxa, man ser ju att kanten hänger över 1cm in på kameran på första recensionen på Youtube. Du kan inte lita på bilder på produkter från kina, vissa av 20kr skalen är säkert samma som detta men i sämre förpackning.

Av Cruentusa
Skrivet av Bagarbosse:

Och eventuellt postens hanteringsavgift och tull. Så kanske en hundring till.

Av Cruentusa

Största möjliga luftkylare är det som gäller om du vill ha det tyst, då kan du köra passivt större delen av tiden. På köpet får du en kylare du kan använda i 10+ år.
Du vill inte ha fläktar sittandes direkt inpå utsidan av chassit när ljudnivå är prio, slösade bort 1000+kr för att komma till den insikten.
Minimering av antalet fläktar hjälper också för ljudnivån i idle, mer än 2-3 chassifläktar behövs väldigt sällan.

Av Cruentusa

Personligen skulle jag nog inte chansa, du vet att du kan lita på Markus stolen i många år, 3 år vs 10 års "garanti" och allt ser rejälare ut på Markusen. Du är redan van vid den och slår man ut prisskillnaden över livstiden så är det ändå inte så mycket.

En beg markus jag gav 100kr för var bättre i sitsen 3år efter köpet än en 1år gammal Jyskstol för 1200kr, matchspel är säkert lite bättre men får du byta den något år tidigare så var det ändå inte till någon nytta att snåla in lite.

Av Cruentusa

Hände mig förra året, ägaren av stadsnätet ville minska antalet alternativ på hastighet. Tror det var 8+ innan och nu är det 100/100, 250/250, 500/500 & 1000/1000.

Blev en 20% prishöjning för att nätagaren vill spara pengar.

Bahnhof har inget med det att göra, alla 10+ leverantörer erbjuder abonnemang med dom hastigheterna som nätägaren väljer att leverera.

Av Cruentusa
Skrivet av megaman01:

Kollade lite på den men tyckte priset just nu inte kändes ok för det man får. Men kanske om priset droppar på nästa rea.

Problemet med ”vanliga högtalare är att jag endast har ett litet skrivbord vid trappen så jag har inte plats för nån större högtalare. Se tidigare bild i inlägget innan. Och hur kopplas dessa in menar ni? Direkt i moderkortets Ljudkort eller via förstärkare?
Det har jag inte plats för.

Provade en tidigare årsmodell av den här för att ha i sovrummet och kunna nyttja chromecasten som satt i den modellen.

Dom inbyggda högtalarna i min 5000kr 50" Samsung TV från 2016 lät märkbart bättre så man behöver nog upp i åtminstone 5000kr klassen för att få en soundbar som är något att ha.

https://cdon.se/hemelektronik/lg-sn6y-3-1-soundbar-p53799127