Inlägg

Inlägg som Cruentusa har skrivit i forumet
Av Cruentusa
Skrivet av anton studs:

Förstå inte varför ni ska krångla till det, ta hem programmet som jag länkade , spela in vad du ska ha och bränn sedan musiken, varför krångla till det och försöka göra omöjliga saker...

Antagligen ska någon blåsas eller så ska innehållet inte gå att upptäckas i hemmet utan att skivan spelas. Förmodligen det tidigare alternativet då en cd är lätt att gömma.

Av Cruentusa
Skrivet av Olof_svensson88:

@Karaff:

Ja, det viktiga är att ha en helt vanligt köpt CD-skiva ifrån affären och sedan ta hem den och ladda ner ny musik på den. Men jag börjar förstå att det är bara att fet glömma.

Köpeskivor är inte brända som man gör hemma, i en vanlig brännare skrivs innehållet från mitten ut till kanterna bit för bit. Något som tar någon minut.

Hos köpeskivor pressas datan in i plasten med en mall och sedan läggs metallagret uppe på den pressade ytan. Detta möjliggör otroligt snabb skrivning jämfört med att bränna.

Den enda sortens skiva du kan bränna in ny data på är en "ReWritable"

Inte helt rätt beskrivet men nära nog för att få fram skillnaden på dom olika typerna av skiva.

Av Cruentusa
Skrivet av Izak80:

Tack för alla svar, då har jag lite mer kläm på vad skillnaden är. När man ”castar” från en mobiltelefon blir det då samma upplösning som i det man tittar på i telefonen eller ställs det in separat på chromecasten? Vidare, måste klippet hela tiden rulla parallellt på telefonen eller går den automatiskt in i något läge när man börjar ”casta”?

Mobilen används bara för att säga ut CC vad den ska spela upp på TVn, du kan klona mobilens skärm till CC men det är inte hur den är tänkt att användas.

Fixar TVn 1080p så är det vad som kommer att köras med gen3

Av Cruentusa

"AMD Ryzen™ 2nd Generation/Ryzen™ 1st Generation Processors
Supports AMD 3-Way CrossFireX™ Technology " är nog kört ja

Av Cruentusa

Jag valde Lite när jag köpte var sin till mina föräldrar. 3.5mm uttag, batteri och micro usb så dom slapp dubbla uppsättningar med kablar. Priset var förstås en faktor, då skiljde det 500kr men det är ganska illa att Lite fortfarande kostar mer i Sverige än vad jag gav för den på brittiska Amazon för över ett halvår sedan.

Mi A3 släpp ju när som helst.

Av Cruentusa

Hoppas att du inte blev blåst, ja nytt grafikkort är det enda som är värt att uppgradera för inget annat går att uppgradera utan att byta allt.

Av Cruentusa
Skrivet av Crafterw:

Ok, finns det något sätt att vara hundra procent säker att man har allt?

Kopiera allt och ta bort det du vet att du inte vill ha. Lagring är billigt, bara köp en större disk.

Av Cruentusa
Skrivet av Stekenjokk:

Då funkar det att lägga windows och spelen i denna disk då Samsung 970 EVO 500GB M.2 SSD

Skickades från m.sweclockers.com

m.2 ger ingen prestandaskillnad vid normal användning som rättfärdigar det mycket högre priset. Köp 1tb varianten av satadisken om du vill lägga extra på disken. Du kommer ha mycket större nytta av dubbla storleken än en teoretisk snabbare disk.

Av Cruentusa

En matchande sticka ram, nytt grafikkort, en rejäl kylare om du inte redan har en och klocka processorn till i alla fall 4Ghz

Av Cruentusa
Skrivet av Trest:

kollade runt lite och byggde en dator, för att kolla hur det ser ut:
https://www.inet.se/produkt/b1023203/datorbyggehttps://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.pnghttps://www.inet.se/datorbygge/bild/b1023203/datorbygge
hur ser den ut? behöver något ändras om jag kör på denna?

Billigare SSD https://www.komplett.se/product/975810/datorutrustning/lagrin...

Billigare GPU https://www.komplett.se/product/895396/datorutrustning/pc-kom...

Snabbare och billigare RAM https://www.inet.se/produkt/5310200/corsair-16gb-2x8gb-ddr4-3...

Av Cruentusa

Med din budget kan du bygga en stationär utan att behöva snåla in på något när du bygger den vilket betyder att du bara kommer behöva uppgradera grafikkortet för att kunna spela det senaste. Under i alla fall fem år borde du klara dig med att bara byta grafikkort och möjligen överklocka processorn.

Köper du en laptop blir du tvungen att byta allt mycket tidigare eftersom att grafikkortet drar ner hela datorn.

Av Cruentusa
Skrivet av usermane:

Intressant alternativ till kylning, men skulle den hålla lika väl som en noctua fläkt? Vore ganska fint att kunna montera radiatorn ovanför moderkortet.

Tack för kommentaren om kylaren. Då vet jag mer hur jag ska tänka. Då gäller det att bestämma vad i det bättre laget av kylning man ska ha.

En AOI-Vattenkylare kan du inte räkna med kommer hålla hur länge som helst, för mycket saker som slits ut och kan gå sönder. Du har en radiator och fläktar, precist som en luftkylare men också en pump, slangar, kopplingar och en vätska.

Jag gick från en Corsar H70 med eftermarknadsfläktar som jag lagt över 1000kr på till en Noctua för 550kr.

Av Cruentusa
Skrivet av usermane:

Har valt ut detta för en ny dator jag vill ska klara sig ett tag. Har aldrig haft en dator i den här prisklassen innan.

https://www.prisjakt.nu/list.php?l=3698955

Har haft väldigt svårt att veta hur jag ska välja ut moderkort även om jag läst igenom guider här. Det andra jag haft svårt att välja är kylare, har ni några tips? Hur ska jag tänka vid val av fläkt? Såg några Noctua fläktar på måfå som Noctua NH-D15 men den verkar dyr. Vet inte vad jag betalar för.

Programmerar mest men vill kunna testa mig genom nyare spel Några tankar på urvalet i övrigt?

Ska du inte ha en hel hög med diskar i datorn så skulle jag ta Compact varianten, chassit blir lite mindre och fläktarna i fronten hamnar närmare komponenterna.

Noctuas fläktar är bland dom dyraste på marknaden, du kommer garanterat kunna använda en NH-D15 när du byter ut cpu+moderkort nästa gång om 5+ år.

Jag är inne på den andra datorn med samma kylare och fläktarna låter precist lika lite som dom gjorde för 6.5 år sedan.

Vill du ha något billigare än NH-D15 som ändå räcker till att köras passivt i idle så finns den här https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2073949

Av Cruentusa
Skrivet av Jocke2772:

Ja 16 gb hade ju varit bra.. men tror jag ska börja med 1x8 tills jag har lite mer pengar. Har varken skärm, mus eller tangentbord.. så de prioriteras före isåfall

Skickades från m.sweclockers.com

Men kanske ta en lite billigare modell av ram när budgeten är begränsad, 2800kr för 16gb känns väldigt saftigt när du snålar in på chassi och nätaggregat. Två komponeneter som du kan använda till nästa bygge, för ett par hundringar till får du ett modulärt, 80+ gold med 7+års garanti.

Av Cruentusa
Skrivet av jOnÄTÄn:

Vad tjänar de pengar på då? Säljer de din info?

Baserat på informationen på deras sida så använder dom Google Analytics för att skapa en profil över sina användare baserat på sidorna man besöker och sedan säljer reklam baserat på ens profil.

Av Cruentusa

Har använt Lastpass i vad jag tror är tio år, var betalande kund i flera år för att få tillgång till mobilappen men förra året gjorde dom mobilappen gratis och jag har inte tappat någon funktionallitet genom att gå över till gratisversionen.

Av Cruentusa

Tar faktura via klarna så ofta jag bara kan, så otroligt smidigt att inte behöva ligga ute med några pengar innan man fått hem och hunnit testa varan.

Ingen stress och inget tjafs när man ska returnera något, bara att välja att returnera varan i appen, sedan vänta i lugn och ro på att fakturan uppdateras.

Klarna har legat ute med pengar åt mig i två månader när en butik var slö med att hantera returen.

Att köpa från Amazon är också trevligt, köpte en S7a där någon på posten öppnade paketet, tog mobilen, tejpade igen paketet och lät det gå vidare.
Hade redan betalat när jag köpe den men det tog inte två minuter(på en söndag) i amazons kundtjänst så satte dom in pengar på kontot. Detta var ett köp från tredjepartsförsäljare på amazon, hade jag köpt mobilen direkt från amazon hade dom helt enkelt skickat en ny.

Av Cruentusa

Nvidia har gett upp SLI, tänk inte ens tanken.
Att gå ner någon hundring på moderkortet är ingen fara, så länge tillverkaren inte har skippat VRM kylning så tappar du ingen överklockningspotential.

GPUer blir i regel mer strömsnåla för varje generation, jag hade nog gått ner till något för 1000kr. Självklart fortfarande 80+ gold, modulärt och med 5+ års garanti.

Jag hade nog tagit en NH-D15 i och med att den bara kostar 840kr och min Noctua som är 6.5år nu fungerar lika bra idag som när den var ny.

Jag hade nog tagit en 500gb SSD och en 5tb HDD som jag skulle lägga 2600kr på lagring, M.2 hade jag dock inte betalat extra för, finns ingen extra prestanda att hämta där.

Av Cruentusa

Moderkortet stöder inte överklockning vilket CPU gör. Vill du spara pengar välj AMD istället.
1st Ramsticka halverar hastigheten
Kylaren är värdelös, välj en CPU med medföljande kylare
Snåla inte in på nätaggregatet, 500w 80+gold låter dig uppgradera till vilket grafikkort som helst utan att belasta nätaggregatet till 100%

Spara ihop en tusenlapp till eller jaga kampanjer, du sparar hundralappar nu med dina val men kommer behöva lägga tusenlappar när det blir dags att uppgradera.

Av Cruentusa

En Ryzenprocessor kräver ett nytt moderkort och DDR4 RAM. Så har du inte räknat med det så blir det 3000kr till du behöver lägga.