Inlägg

Inlägg som nikwid har skrivit i forumet
Av nikwid
Skrivet av DasIch:

Så, var hittar man någon med hög intelligens, fördelaktigt utseende och sunda (höger) värderingar?

Internetdejting har blivit mest för prostituerade och guldgrävare. Krogen är mest en köttmarknad fylld av respektmongon och otrogna kvinnor. I bekantskapskretsen är alla upptagna och har barn.

Jag brukar inte ha svårt att träffa tjejer men de bra tjejerna lyser med sin frånvaro.

Skickades från m.sweclockers.com

Som Meantek skrev, så försvinner ju de bra allt eftersom. Men det är inte helt tomt därute, man måste bara leta på rätt ställen, och ha rätt inställning.

På nätet så kan man ju nästan vara säker på att det inte är någon idé att skriva till någon som har väldigt snygga bilder, typ MySpace posen och urringning. Eftersom tjejer får så galet mycket I sin inbox så är de troligen mest ute efter bekräftelse i form av stort antal meddelanden. Inte säkert att det är så såklart, men du kommer ju får kämpa mot hundratals andra om dagen. Inte så bra odds. Bättre då att gå på någon med lite färre bilder, eller åtminstone inte så mycket posande. Gå på texten. Är den rolig? Verkar det finnas någon intelligens bakom?

Om ute i det fria skulle jag rekommendera att involvera dig i någon idrott eller annan aktivitet som du gillar. Det finns många fina damer där ute som inte vill eller vågar nätdejting, inte hänger på krogen (brukar gå ihop med idrottande), och kanske är lite blyga, men som är världens bästa personer, bara de känner sig bekväma. Det fina med en gemensam idrott eller hobby är att du lätt kan ta kontakt, ställ frågor hur det fungerar, och såklart ha kul att utföra aktiviteten tillsammans.

Personligen skulle jag rekommendera orientering. Nääh säger du kanske då. Men det är inte alls som orienteringen i skolan. Du behöver inte vara elitidrottare heller, utan det finns alla nivåer, från dem som mest traskar runt någon enkel bana, till elit, och alla socialisera med alla.

Orienterare är nog den mest öppna och glada community jag stött på, där de allra flesta tycker det är kul med nya ansikten och gärna visar en hur saker fungerar. Nu vet jag inte hur gammal du är, men de är aktiva i alla åldrar. Talespråket är dessutom att "orienterare är tillsammans med orienterare", och hittar de inte en, så konverterar de gärna en partner

Ovanstående är naturligtvis bara ett exempel, men jag tror definitivt på att finna någon gemenskap att komma in i (som passar dina intressen) och därefter blir det lättare att träffa någon som matchar det du söker. Idrottare brukar ju tex hålla kroppen i trim, vilket ofta anses positivt rent utseendemässigt, och disciplin inom idrott brukar gå hand i hand med disciplin i skola och arbete, vilket ju kan vara ett visst mått på intelligens.

Av nikwid

Happy pancake. Nu, drygt tre år senare, är vi gifta (sen ett år) och ska få vårt första barn om några veckor.

Kan säga att skall man få ut nåt av nätdejting så måste man läsa på lite om vad som fungerar och vad som inte gör det. Jag var hopplöst naiv i början och trodde man kunde skriva nåt om "hej, du var söt" eller kommentera nåt uppenbart från profilen som "hej, gillar du också att springa, kul!". Fungerar oftast inte, tjejer får otroligt många meddelanden i inkorgen, många rätt sliskiga, så det gäller att sticka ut med nåt unikt, utan att vara för konstlat.

Men ge det ett försök, det är rätt kul att få lite bekräftelse när någon annan skriver till en, eller gillar en bild, eller svarar på ett meddelande. Gäller bara att ha is i magen, det kan kännas som en evighet att få svar, eller att inget händer, men som kille kam man inte förvänta sig mängder av kontakt, utan för köra på kvalitet istället för kvantitet

På tal om bilder, se till att ta några nya, aktuella, på enbart dig själv, inte utklippta från någon gruppbild eller liknande. Ett par trevliga bilder i bra ljus, med bra kamera. Jag knäppte mina med självutlösare på stativ. Kände mig riktigt muppig som tog om och om, men det blev bra till slut, för det fungerade uppenbarligen

Lycka till!

Skickades från m.sweclockers.com

Av nikwid

Intressant artikel! Jag hade dock gärna sett något test i högre upplösning också, då det börja blir mer vanligt. Grejen är ju den att 2600k faktiskt klarar av att leverera ca 60fps min i de flesta av spelen på 1080p ultra, och det är ju faktiskt inte helt tokigt. Så argumentet att man kan få ut mer av sin gamla dator om man uppgraderar grafikkortet står väl. Klart man inte få lika snabbt system som ett av de nyaste, men det kanske räcker för spelande?

Om jag inte missminner mig så blir väl inte högre upplösning så mycket mer belastning på cpu, utan där är det gpu som begränsar. Därav som cpu tester körs i låga upplösningar. Min poäng är att i 1440p eller 4k kan skillnader mellan gamla och nya cpu vara mindre. Eller?

I övrigt bra artikel!

Skickades från m.sweclockers.com

Av nikwid
Skrivet av Azathoth:

Använder själv MBT sandaler (Kisumu Sandaler Svart modell) på jobbet med ett par svarta strumpor.

Går jag kortare ärenden utanför kontoret, har jag fortfarande på dem. Tyck vad man vill men jag är anställd för min kompetens och inte min klädsel

Samma här. Jag står hela dagarna vid mitt skrivbord istället för att sitta, och det är riktigt skönt att kunna gunga lite över fötterna. När man sjunker ned med hälen och lyfter framfoten så rätas ryggen ut, vilket hjälper mycket mot värk. Inga problem även om det blir en 60h arbetsvecka till fots. Är 30 år fyllda, men har kört dem i flera år nu.

http://www.mbt.com/Files/Files/Product-Images/MEDIUM/kisumu-Cla...

Skickades från m.sweclockers.com

Av nikwid

Åh, vilka minnen man har från Morrowind! Världen var så stor, så främmande, och jag hade ingen aning i förväg vad nåt handlade om, så man lärde sig genom att läsa ingame böcker och allmänt testa. Knyckte allt som var löst för att tjäna några coins, för att köpa det dör vapnet man sett i ett pawn shop, höll ner sneak knappen så mycket att man fick kramp i lillfingret, och höll på att kissa på mig första gången jag var ner i en dwemer ruin och mötte ett ancestral ghost. Ah, good times!

Skickades från m.sweclockers.com

Av nikwid
Skrivet av anon127948:

Det är det inte. Om du tänker igenom så inser du hur absurt det hela skulle vara. Först definition av vinst. Tittar man på omedelbar vinst är det ända rätta att stänga ner och sälja av alla tillgångar. Blir maximal vinst på kortast möjliga tid. På längre tidsskala blir det så klart lite andra bullar.

Men det är en utmärkt skröna att gömma sig bakom för oetiska företag. Precis som stackars privata skolor och vårdinrättningar aldrig betalar skatt för "reasons".

Fast nu har du blandat ihop begreppen. Att sälja av tillgångar genererar inte nödvändigtvis vinst, då det bara är att omvandla en tillgång (lagervara, inventarie eller liknande) till likvida medel. Det höjer alltså likviditeten, dvs mer pengar in, men mer pengar är inte samma som mer vinst, även om man lätt kan tro det vid första anblick.

Skickades från m.sweclockers.com

Av nikwid

Som några redan sagt, så innebär inte yttrandefriheten att man får säga vad som helst. Hets mot folkgrupp är exempelvis ett lagbrott.

Känns ju egentligen helt självklart att företagen tvingas se till att gällande lagar följs. Sen kan det såklart vara så att moderatorer, som är människor, kan missbruks makten och tysta politiska åsikter osv, som ju faktiskt täcks av yttrandefriheten. Någon slags överklagansprocess bör finnas. För att undvika att alla bara överklagar och överbelastat systemet, så kanske man kan inför nån slags prick-system, där uppenbara troll efter sett antal avslagna överklaganden helt enkelt inte får överklaga lika ofta. Denna gradering av användare behöver ju inte vara synlig publikt, ifall någon fått några oförtjänta bannade inlägg, men vid upprepade förseelser, så kan man ju statistiskt bedöma om en person är ett troll eller inte.

Skickades från m.sweclockers.com

Av nikwid

Amazing work, the fitting of the metal water tubes must be a bit tricky!

5p!

Skickades från m.sweclockers.com

Av nikwid
Skrivet av Tomika:

Har länge valt Samsungs flaggskepp framför andra modeller men nu med sprucken s7 edge och reparation på 3600 så kliar det istället att prova en one plus 3. Mycket telefon för pengarna faktiskt.

Känns som ett lätt val. Ta kostnaden för trasiga telefonen på hemförsäkring och köp en OnePlus 3T. Med värdet för en S7 edge minus avdrag för värdeminskning och självrisk, så bör du ju ändå kunna landa på att det nästan täcker en ny OnePlus 3T.

Skickades från m.sweclockers.com

Av nikwid
Skrivet av Svensktiger:

*gäsp*
Finns det fortfarande folk som är intresserade av armbandsur annat än som smycken ?

Håller delvis med, men måste säga att min Garmin Fenix 3HR är riktigt bra, jag använder endast denna numer. Tycker det är en bra balans på smarthet i en klocka. Den gör saker som telefonen inte kan, dvs kolla puls och fungerar som träningsredskap med GPS osv. Att dra med mobilen för GPS vid löpning känns inte så praktiskt längre när telefonerna är så himla stora nu.

Skulle inte vilja ha en klocka med Android eller Pebble etc.

Skickades från m.sweclockers.com

Av nikwid
Skrivet av Punnisher:

Sidospår, seriöst? Vad är det absolut viktigaste i ett rymdspel, utsikten ut från cockpit eller hur skeppet ser ut från utsidan?
Notera att varje gång det är en uppvisning så byts kameravyn ut till tredje persons vy för att lättare kunna navigera, det är ju lite som att Chris inte riktigt vet om han vill göra ett WoW(tredje persons vy), Wing Commander(onödigt mycket skit i vägen) eller film.

Det är en sak att designa The Khartu-Al en helt annan fråga att 1 miljon spelare vill köpa och köra skeppet så varför inte tänka från normalspelarens perspektiv från början än fanboysens yes yes till allting samtidigt som mitten på skärmen borde vara mest fri om man dessutom vill kunna upptäcka/skjuta effektivast.
Chris, Forrest och Eric om utsikten från cockpit https://youtu.be/dxj1oAtYXI8?t=21m12s och fram till 22:50

Har du 50 olika rymdskepp och 50 olika designers utan några som helst regler för hur utsikten ska se ut eller att de glömmer bort enkel logik vilket Eric påmindes om av Tony, ja då har man ju misslyckats med enkla riktlinjer som utvecklare om man utgår från att Star Citizen är ett första persons spel från cockpit vy och inte ett tredje persons spel så fort man får lite svårigheter med att föra fram sitt rymdskepp eller bara ska parkera.

Tar vi sen CitCon presentationen och smackar på utsikten från en Aquila och Freelancer, hur underbar blir den då?
https://youtu.be/WTkyuHM9yuQ

Men nog om detta, det Radiant Flux påpekar är ju bara ett enkelt redskap för att motverka trådar som har med vyn att göra då den blir helt acceptabel på alla plan, det här har ju pågått sen vi såg Aurora första gången, någon som minns när vi fick Super hornet in i hangaren... Bild ett och två

Elite Dangerous alla skepp och Cockpit https://www.youtube.com/playlist?list=PLrJKKE0LPfrM9nI-JZtMDU...

Tror du missförstod mig lite. Jag menade att det generellt kan anses ett sidospår att lägga mer tid på skeppen som redan är färdiga, när det inte egentligen krävs för att färdigställa spelet. Passar inte vyn från ett skepp så finns alltid ett annat att välja. Samma med att utveckla fler skepp, när det finns så många.

Det är alltså det argument som ofta tas fram: Sluta pilla med skeppen och gör klart spelet. Och jag menar att det inte går så bra ihop att kräva detta finlir (kring cockpit view eller någon annat) samtidigt som man är upprörd över att spelet inte är färdigt. Att kräva release nu, och samtidigt kräva ändring av befintliga skepp är att äta och ha kakan.

Obs att jag personligen tycker det är bra om de fixar och anpassar skepp och övrigt så det blir så bra som möjligt, parallel med vidare utveckling av spelet. Men jag klagar inte heller på fördröjd release, eller påstår att det är en scam.

Alla har såklart också rätt till sin åsikt kring exakt hur en cockpit i ett fiktivt spel skall se ut, men slutligt beslut ligger på CIG. Du nämner att de inte har någon gemensam riktlinje för detta, men är det inte mer realistisk att skepp av olika märke och modell har varierande design med mer eller mindre smarta lösningar? Som Mr Bravo säger så finns ju andra aspekter än perfekt vy, så som ekonomi och hållfasthet. Spelvärlden blir mer levande med variation, och att inte varenda grej följer samma perfekta mall.

Skickades från m.sweclockers.com

Av nikwid

Får bara instämma med Mr Bravo. Om man har minsta insikt i de dagliga problem som finns i att driva företag, och inte must företag som expanderar snabbt, så är det inte konstigt att det finns kritik. Man lär sig, man måste revidera beslut, och man måste kämpa för att få alla anställda att jobba i samma riktning.

Med denna insyn de tillåter i utvecklingen så är det lätt att alla och envar tycker sig förstå precis allt, och tror sig tydligt se vägen mot just det mål de själva visualiserar. Men frågar man 100 personer så får man minst 100 olika visioner. Det krävs en ledare som håller ihop det, och som driver på. Vissa tycker det inte stämmer deras mål, och tror sig veta bättre. De personerna hörs också, och är såklart väldigt tacksamma att skriva om för att få många läsare (klick på en hemsida).

Sen är det lite lätt ironiskt hur mycket diskussion det pågår om att CIG ska ändra på det ena eller det andra. Kollade lite snabbt i tråden kring cockpit view. Jösses, det läggs då ned mycket tid att diskutera förändringar på redan befintliga skepp. Hur går det ihop att be CIG läggs än mer tid på skeppen, när man samtidigt tycker det läggs för mycket tid på sidospår (skeppen) istället för att "göra klart spelet"?

I diskussionen om Star Citizen så är verkligen var och en experter på spelutveckling och företagsledande. Jösses...

Skickades från m.sweclockers.com

Av nikwid
Skrivet av Rismik:

Resonemanget om att det är fritt att ta om man inte skyddat informationen haltar betänkligt. Så om jag lämnar min dörr öppen så är det fritt fram att gå in och ta saker ur lägenheten?

Självklart inte ok, men metaforen är missvisande. Att ta saker skulle väl likställas med att de hade kopierat bilderna och publicerat som sina egna, vilket inte hade varit ok.

Om du lämnar dörren öppen, så är det däremot fritt fram för folk att se in i ditt hus från gatan. Det hade också varit ok för en granne att tipsa en annan granne att man via din dörr kunde se dig laga mat i bara underkläderna. Smaklöst, ja, men knappast olagligt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av nikwid
Skrivet av Gambit_2K:

Nu missförstår ni nog mig /... /

Och med det lämnar jag denna diskussion, folk verkar så butthurt över allt som nämns kring Star Citizen att det inte ens är kul att diskutera detta då ingen läser hela kontexten utan tar bara ut delar av diskussion de inte gillar.

Problemet är väl att du använde ordet inofficiellt. Det lät även för mig som att du antydde att man gjorde låt i smyg. Kanske menade du att säga "underförstått" eller liknande?

Tråkigt såklart att det blir dessa tongångar så ofta, men det är många som trollar och vill reta upp backers och andra intressenter gång på gång.

Egentligen är det inte så svårt: tror man på detta, så får man lägga pengar och backa. Man gör ju vad man vill, och det finns idag en hel del kul grejer att ta del av. Det är helt personligt vad som kan anses pengar väl spenderade.

Tror man inte på det, eller bara föredrar att vänta till färdigt produkt kommer ut, så är det okej också.

Det som stör många, mig själv inkluderad, är när någon som inte är investerad i spelet, eller ens särskilt påläst, spyr galla över att det borde varit lanserat, eller är lurendrejeri. För ärligt talat, den som inte spenderat något kommer bara låta gnällig, "jag vill ha, jag vill ha!"

Sen finns såklart de som backat, men tycker det tar för lång tid. Förståeligt, men man måste då också komma ihåg att man inte kan ha kakan och äta den. Om kravet är att spelet skulle lanserats efter något år, så skulle också omfattningen varit mycket mindre. Några av de delar som lovades i kickstartern har också levererats för att bra tag sedan, tex en dogfight simulator i rymden aka Arena commander har funnit länge.

Visst, man kan ju tycka de borde skapat fler banor och spellägen mm, men det hade ju tagit resurser att göra om dessa vid optimering senare. Det är ju trots allt en testbädd för något större, precis som den del av persistent universe som är släppt.

Så mycket av det som de lovat från början finns, men i liten skala. Tekniken är dock långt mer gången är det talades om då, så när det efterfrågas att spelet skall vara färdigt nu, vad är det man då menar skall vara klart? I vilken omfattning och mognad?

Sist så är det ju också så att de har frågat backers inför många utökningar av målen, och alltid fått tydlig respons: Sikta mot stjärnorna! Så det har vuxit i ambition, men har då och då levererat små grejer som visat att ambitionen varit god, och möjlig.

Det här att tillåta fortsatt pledge, dvs köp av skepp och liknande, är också något som backers önskade, inte något CIG tryckt ner i någons hals. De har helt enkelt hållit det öppet för alla som vill. Det är ingen som ber om mer pengar, utan istället så brukar de vara tydliga med att man inte måste köpa skepp nu för att kunna spela sen. Ett grundpaket räcker.

Notera att denna utläggning inte riktar sig till enbart dig, utan till denna tråd som helhet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av nikwid

Oavsett om man tror på mobil eller desktop-lösning för VR så vore det ju kul om detta blev hyfsat bra och billigt för mobiler, helt enkelt för att det kanske kunde göra casual mobilspel lite roliga. Koppla ihop med en redan ägd PS3 kontroller, och så kanske man kan spela nån simpla rymdpangare för en billig slant? Inte för att ersätta desktop och massiva grafikgodis spel som Star Citizen, men som en lite kul komplement att spela när andan fallen på.

Skickades från m.sweclockers.com

Av nikwid

Men för tusan SweC, lägg av med dessa vilseledande rubriker.

Rubrik: Tunn plasthinna förvandlar ögonlinser till datorskärmar

Avslutande mening: "VR-headset som visar upp bilden på vanliga linser är alltså inget som kommer dyka upp den närmaste tiden med andra ord."

Alltså, jag förstår att man vill göra en iögonfallande rubrik, men kanske hade nåt i stil med: Ny nanoteknik kan i framtiden möjliggöra digitala bildkretsar i kontaktlinser.

Hoppas på en skärpning från SweC redaktionen när det kommer till rubriksättning.

Edit: Cool teknik oavsett, även om det bara verkar handla om små organiska ledande kretsar. Rätt långt från fungerande transistorer etc. Sen kan man ju undra hur energiförsörjningen skall ske? Det lär ju nästan krävas att man laddar upp nån kapacitans kontinuerligt, via ögonens rörelse mot ögonlocken, typ. Kanske kan fungera, om det kan drivas med sjukt små spänningar och låg ström, men det känns som en biologisk fråga om vad man kan hämta från kroppen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av nikwid
Skrivet av Yoshman:

Givet prestanda i dagens JavaScript-motorer och finesserna i HTML5: varför skulle man idag behöva plugins får något som t.ex. JavaApples i dagens webbläsare?

Det är ju lite det som är poängen: man behöver det inte längre då det finns bättre och snabbare tekniker. Därför tas det bort.

Skickades från m.sweclockers.com

Av nikwid

"Vi har ju tittat på varandra i flera år nu. Så man kanske skulle lösa problemet en gång för alla."

Hahaha, underbart! Ser fram emot denna kalender framför alla andra

Skickades från m.sweclockers.com

Av nikwid
Skrivet av rektor:

Jag är hoppfull men skeptisk.
Vi har ju hört det här förut, sen kom telekomlobbyisterna och kastade pengar till politikerna och fick dom att ändra sig.

Dom menar väl "bruk"?
Vadå missbruk?
Ska det inte vara fri konkurrens och fri marknad?

Det är väl rätt rimligt att man bör betala den operatör man kommer använda mest? Annars kunde man ju bilda en lågpris-operatör utan eget nät, som inte heller hyr in sig i nån annans utan istället låter kunderna köra "gratis roaming" på andra nät. Det är inte så en fri marknad fungerar.

En annan analogi är ju att även om du får köra bil i hela världen, så är det ju rimligt att ha den reggad och betala fordonsskatt i det land du bor och kör mest. Gäller ju egentligen all skatt, även om det är en lite större fråga.

Av nikwid
Skrivet av Aka_The_Barf:

händer mig redan på min gamla s3 att man råkade komma för nära en kant hoppas man kan stänga av att den känner för nära kanten.

Händer mig på min LG G2 också, som ju har löjligt smala kanter. Blev mycket bättre när jag satte ett skal på den som gör kanten lite bredare. Har svårt att se syftet med S6 edge