Inlägg

Inlägg som nikwid har skrivit i forumet
Av nikwid
Skrivet av Fire_Ice:

Då kan man fråga sig vad för ny hobby du har hittat... Om detta kan användas för att rädda liv (om än indirekt) så framstår lite vänsterprassel eller nakenbilder som ett litet problem i jämförelse.

Det är worst case scenario, än finns det väl inget fall där någon privatperson har blivit personligt påverkad av detta? För att det finns inget sådant intresse. Detta är förutsatt att usa ligger bakom det och inte kina eller annan diktatur.

Problemet med att låta ändamålet helga medlen är att det då saknas någon stopp, annat än vad som för stunden "känns" OK. Det blir lätt en så kallad "slippery slope" där vi får än värre åtgärder och övervakning för att "rädda liv". Tänk bara på hur mycket liv det var kring FRA spaning och IPRED mm för ett antal år sedan, sen har det bara kommit mer och mer grejer, och vi blir mer och mer avtrubbade. I sinom tid kommer det bara komma mer och mer övervakning, och så länge man tar det i lagom stora bitar så kommer alla som tycker "jag har ändå inget att dölja" att acceptera detta, då varje ny åtgärd bara är en liten eskalering från tidigare, och man ser inte helheten.

Låt mig dra detta ett gäng steg längre: Om man enbart ser till vikten av att rädda liv, så skulle vi ju kunna GPS-logga alla medborgare med ett chip i foten, och ha automatiserad mjukvara som kartlägger exakt hur vi rör oss och vilka personer vi interagerar med. Otroligt smidigt för att finna och kanske förebygga brott, men också otroligt totalitärt. Hur skall en befolkning värja sig mot en sådan stat som börjar missbruka makten och kartlägga politiska motståndare?

Av nikwid
Av nikwid

Väldigt intressant och välskriven artikel! Är ingen simlulatorfantast alls, men fann ändå detta riktigt spännande läsning ur ett rent tekniskt perspektiv. Mer av den här varan!

Av nikwid

Hej,

Annars är väl Teamviewer ett bra alternativ? Kan ju till och med styra enheter från mobiler och surfplattor om du vill.

http://www.teamviewer.com/sv/download/mac.aspx

Mvh
Niklas

Av nikwid
Skrivet av Beginner:

Frågor.

1. Vad kostar SC nu om jag vill köpa det?

2. Mycket att ladda ner? (Sitter på 8mb adsl)

3. Kommer det släppas på skiva när det "är färdigt"?

Någon som har pejl på dessa frågor?

För att utveckla de tidigare svaren så kostar Arena Commander passen $5 per månad.
EDIT: Jag for med osanning då jag mindes fel. Passen kostar $5 per modul (om man inte har ett paket med alpha access), inte per månad. Tack till Punnisher för korrigeringen!

Vissa game package innehåller spelet på usb minne, men minns inte vid vilken nivå. Troligtvis inte värt det ändå. Planen är ju att fortsätta lägga till innehåll efter "release" så spelet kommer nog alltid vara tung gällande bandbredd vid patching är jag rädd. Och du lär inte få ett usb minne förrän nån gång 2015 eller när nu release blir.

Skickades från m.sweclockers.com

Av nikwid

Intressant som teknik. Visste inte att man kunde göra så utan att också behöva genomskinliga skärmar. Den högre upplevda uppdateringsfrekvensen lär ju bli ungefär som en interlaced signal, där var annan pixel uppdateras var annan gång.

Hoppas dock fortfarande på att Samsung (eller nån annan) kan tillhandahålla högupplösta OLEDs till Oculus Rift.

Av nikwid

Aj då, kravet att kunna skala upp material innebär ju en scaler. Hoppas regelrätta datorskärmar får möjlighet att stänga av scaler eller ett passthrough mode då. Scaler är ju annars förnippat med input lag så vitt jag förstått.

Eller så kanske de som riktar sig mot spelare bara marknadsför skärmarna som 4K istället för UHD.

Håller dock med många här i att 4K känns lite för omoget, både som TV (inget material tillgängligt) och som datorskärm (se problem som SweC testade nyligen). Jag tror 1440p får räcka ett tag till.

Av nikwid
Skrivet av phz:

Formuleringen fanns med redan i första propositionen till Lag (1989:41) om finansiering av radio och TV i allmänhetens tjänst (se 5 §). Jag vet inte hur lagen såg ut innan dess, men att privatpersoner har kunnat undslippa avgift genom att använda en plomberad mottagare är vad jag vet ganska mycket av en modern myt (många "har hört" att det går, eller eventuellt "har en kusin som", men, tja) — möjligen gick det att göra i en gråzon innan det var explicit upptaget i lagen, men åtminstone inte sedan 25 år tillbaka .

På samma sätt så är en trasig mottagare också en mottagare. Har man kastat den så att man inte längre äger en mottagare så är det en sak, men en TV utan fungerande mottagare pga funktionsfel är fortfarande en TV, i lagens mening: Måste jag betala radio- och tv-avgift för en trasig tv-mottagare? [Radiotjänst]

Där ser man. Jag skulle kanske läst på lite mer innan jag uttalade mig. Tack för de väl underbyggda klargörandena.

Av nikwid

Okej, tack för infon. Då har de ändrat detta. Kanske skedde det i samband med att Banhof skapade sin "Block SVT-tjänst". En "TV" som inte har en fungerande TV-mottagare är dock inte en TV längre, så det är ju hårklyverier. Har man pajjat sin mottagare eller demonterat och kastat den så äger man ingen mottagare, och är enligt lagen inte skyldig att betala avgiften.

Av nikwid
Skrivet av caligo:

Det verkar råda en del missuppfattningar i tråden om vad public service innebär. Det är ingen som har sagt att SVT och SR ska vara ofärgade eller neutrala. De har till exempel ett ganska tydligt demokratiuppdrag, som bland annat innebär att aktivt ta ställning för alla människors lika värde. Däremot ska de vara opartiska – de ska inte anpassa sig till vad exempelvis ett företag eller regeringen vill och inte vill ska rapporteras.

En förutsättning för opartiskeheten är att deras budget inte sätts av staten eller av privata företag, och en förutsättning för att de ska kunna göra saker som är viktiga men inte kommersiellt gångbara är att de inte drivs som ett kommersiellt bolag. Jag har inte mycket till övers för jippon som melodifestivalen, men jag tycker däremot att det är ganska rimligt att det till exempel produceras program på de officiella minoritetsspråken även om det är något som det ligger ganska lite pengar i. Inte för att jag själv talar tornedalsfinska, samiska eller teckenspråk, men för att jag ser det som en viktig del av det samhälle jag är en del av. På samma sätt har jag intresse av att det bedrivs någon sorts folkbildning och att det finns ett forum för samtal om allt mellan himmel och jord, även saker som jag personligen inte är superintresserad av. Lite som att jag är okej med att vi har en skattefinansierad barnomsorg trots att jag inte själv har barn.

Med det sagt är TV-avgiften en väldigt märklig konstruktion, och att betrakta en dator som en TV-mottagare är bara absurt. Jag misstänker att många i riksdagen nu sneglar på Tyskland, där man sedan förra året har en public service-avgift som alla måste betala oavsett vilken teknik de har tillgång till. Det skulle om inte annat låta oss slippa hela kontrollapparaten –just att någon ringer hem till mig och försöker övertyga mig om att min mobiltelefon i första hand är till för att kunna titta på Allsång På Skansen är det sjukaste med hela Radiotjänst-upplägget.

Väl skrivet inlägg, och du har vissa poänger. Problemet som jag ser det är att det borde gå att lösa "Public service" idag på ett betydligt billigare sätt. Skit i dyra produktionsbolag och TV-sändningar om det inte finns en marknad att finansiera det. Använd internet istället. Det är redan ett forum för allt mellan himmel och jord, där alla har möjlighet att diskutera mycket lättare än på radio eller TV. Se bara på vad vi gör nu. På radio och TV är det bara en liten grupp människor med en åsikt som matar lyssnarna med sina åsikter.

Jag tror inte vi skall inbilla oss att vi får folkbildning bara för att program går på TV. Är folk inte intresserade av att bilda sig så kommer de inte titta. Är de intresserade så kommer de söka information och behöver inte matas med sked. De få fallen där någon bara sitter och slötittar på TV och fastnar i en intressant dokumentär på SVT är marginalfall, och handlar snarare om en vana att idag "slötitta på TV". Med tiden skulle fler lära sig att "slösurfa" och samma fenomen skulle breda ut sig än mer på nätet. Vi vet väl alla hur lätt det är att fastna i Wikipedia-träsket.

Nyheter på minoritetsspråk kan väl möjligen ha en liten poäng, men återigen talar vi om människor som högst troligt skulle vara beredda att söka efter den informationen själva. Varför inte ha en finsk och samisk nyhetssida? Publicera lite artiklar, lägg upp reportage mm. Det lär inte behövas en TV-sändning.

Gällande finansieringen så är det en aning naivt att tro att en icke vinstdrivande finansiering skulle säkerställa politisk opartiskhet. Hela konceptet att driva ett företag utan vinst är ju en politisk färgning så det bara skriker om det. Bättre då att bara acceptera att koncept som opartisk journalistik bara existerar i teorin och istället låta olika nyhetskanaler konkurrera. Folk kommer ha sina favoriter, men man kommer ju veta att det finns färgningar bakom rapporteringarna. Troligen som man själv "håller med" i. Hellre det är att tro att SVT och SR är opartiska och sen svälja det som objektiv sanning.

Av nikwid
Skrivet av Yoshman:

Att inte titta på TV behöver inte vara ett politiskt ställningstagande, jag har i stort sätt helt slutat att titta på TV men det beror mest på att jag tycker webben samt radio bättre tillgodoser mitt behov av att konsumera nyheter och annan samhällsinformation.

Betalar TV-licensens och kommer fortsätta då jag ofta lyssnar på radions P1. Är rätt lätt att inse att den typ av program som görs där, t.ex. vetenskapsradion, knappast skulle existera om vi bara hade kommersiell radio.

Du har säkert rätt, dessa program skulle inte längre finnas kvar. Och vet du varför? För att det finns för få personer som tycker de är värda att lyssna på. Det handlar om utbud och efterfrågan. Säg mig: Varför skall program som endast en liten liten skara människor lyssnar på finnas kvar? Har programmen ett värde i sig själva, även om ingen lyssnar på dem? Var går gränsen för att en grupp människor ska ha rätt till allmän finansiering av sina intressen?

Det enda rätta är såklart att låta aktörerna leva på en fri marknad. Gör man ett bra program (eller produkt rent allmänt) så kommer man klara sig och ha kunder. Gör man en dålig produkt så går man under, men det kommer inte vara många som sörjer bortfallet av dåliga produkter, eller hur? Att utsätta SVT och SR för konkurrens skulle förmodligen bara göra deras tjänster långt mycket bättre (för de skulle tvingas till det). Och hur svårt kan det vara: Finansiera det med lite mer reklam, så som de andra gör (TV4, TV3 osv). För de människor som absolut inte tolererar reklam så kan man sända en parallell betalkanal utan reklam, kanske också med lite mer innehåll, filmer mm. Herregud, det är inte raketforskning. Och den gamla devisen att det är "Public service" som skall fungera i kriser osv gäller inte i dagens samhälle. Kolla var de verkligt färska nyheterna kommer ifrån idag, speciellt under svåra förhållanden: Det är medborgarna som Twittrar, Facebookar, SMSar, ringer osv. Vi lever inte längre i en värld där nyheterna kommer på bestämda klockslag via TV:n eller Radion varje kväll.

Skrivet av sitrus:

En tv utan möjligheten att ta emot signalen skulle vara det bästa nu skulle betala av sig själv på ett par år om man slapp tv-avgiften.

Jag tror man kan lämna in sin TV och få mottagaren utplockad/deaktiverad. Men det måste ske av certifierad tekniker. Då kan du meddela detta till Radiatjänst och slippa avgiften.

Av nikwid
Skrivet av Mr. Bravo:

Presterar det så dåligt på ett av korten då? Har sett folk med betydligt värre grafikkort som kan lira det schysst med lite lägre grafikinställningar bara.

Hade samma problem med 2x 7970, men med CF avstängt så flyter det på kanon i 1440p och mer eller mindre högsta inställningar.

Av nikwid

Det här är ju fantastiskt kreativt och roligt! 5p across the board.

Oogoo verkar ju riktigt roligt också, kul med nya innovativa material och lösningar.

Av nikwid

Toppenbra recension! Thomas, dina kunniga och välskrivna artiklar är verkligen ett positivt inslag här på SweC

Av nikwid

Blir lite rädd över hur många kommentarer som finns här påståenden tagna helt ur luften. Eventuella elfel kan vara riktigt allvarliga och man bör inte ge råd och säga att det är ofarligt om man inte vet vad man talar om. Som någon säger så kan det vara ett fel i transformatorn, vilket gör att nätspänning kan läcka igenom till enheten, och inte alls den lågspänning som finns i batterierna. Elfel kan också såklart leda till problem med batterier, vilket kan orsaka brandfara beroende på batteriets kemiska sammansättning.

Att påstå att aluminium inte är elektriskt ledande för att det har ett tunt oxidskikt är inte sant. Det har heller ingenting med dess paramagnetism att göra. Förklara gärna hur ett fingers rörelse skulle kunna applicera ett magnetfält som är så pass starkt att det kan kännas av som vibrationer?

Det man känner på en Zenbook känner jag dock igen, men jag tror det har mer med metallens räfflade struktur att göra. Troligen skapas det små vibrationer när man drar fingret över ytan, som ligger nära chassits egenfrekvens/resonansfrekvens, vilket gör att det känns som en "hummande" känsla, och detta hummande kanske förknippas med hummandet av en transformator. Jag har dock aldrig tänkt på att det skulle vara skillnad om laddaren sitter i eller ej, men kanske kan laddarpluggen vara en tillräcklig störning för att dämpa resonansen. Prova att sätta ett till finger på datorn medan du drar det andra. Minskar inte effekten då också?

Tycker du gjorde rätt som lämnade tillbaka enheten. Lite inte på lösa påståenden på ett forum, utan låt återförsäljaren höra med kunnig tekniker istället.

Av nikwid
Skrivet av boegen2:

även om det stämmer så är det inte så värst imponerande. Alla verkar stirra sig blind på ökningen om 22% men fundera på vad det krävs för att nå dit. just nu klockas minnen som standard i 1600mhz, i artikeln pratar man om 2400 vilket i sig är en ökning om 66%. lägg till att det handlar om 32gb(!) internminne, i standardfall har man kanske 8gb, från 8 till 32 har vi en ökning om 400%. 8gb 1600mhz kostar runt 1000kr, 32gb 2400mhz kostar i bästa fall runt 3000kr, 300% prisökning...

Så att få ut 22% bättre framrate som en bieffekt av att man tripplar och kvadruplar prestandan, mängden och priset är väll ändå inte så jäkla häftigt?

Kan inte låta bli, men 1000kr - >3000kr är en ökning på 200%, inte 300%, eftersom priset ökat med 2000kr vilket är 200% av 1000kr. Nyckelordet är ökning

Av nikwid
Skrivet av Marquzz:

Nåja, du måste ju ändå betala ett abonnemang för 249:- /mån, så endast rabatt är det ju inte. Men är man ute efter just det abonnemanget så antar jag att det är en bra deal.

Ja, jo, men man får ju aldrig bra rabatter på telefoner om man skaffar de billigaste abonnemangen. Då jag var ute efter ett bra 4G-abonnemang med lagom surf och gärna flatrates på samtal/sms/mms så kändes detta passande, och prisvärt med tanke på vad man får. Det är dock inte för alla.

Skrivet av Blow:

Är det bara jag som tycker Tele2s nya abonnemang är katastrofala? 1GB surf för 249kr/mån som sen blir 2GB för 299/mån? :s

Som sagt, det är ju flatrate på de abonnemangen. Vill du ha mkt surf och inte pratar så mkt så finns ju Tele2 Smart med 5GB suft, fria sms/mms för 199kr/månad. Har inte sett något bättre från någon annan operatör, har du det får du gärna peka mig i rätt riktning.

Av nikwid

DustinHome har mycket bra priser på mobiltelefoner om man köper dem med Tele2-abonnemang. Jag köpte just en LG G2 för 2465kr med Tele2 Volym 1GB, bundet i 24 månader. Dustins orginalpris: 4590kr. Billigaste på prisjakt är just nu CDON med 4485kr. Köper man den direkt på Tele2.se med samma abonnemang så kostar den 3695kr.

Det är allstå ingen förhöjd månadskostnad/avbetalning på detta, utan bara porteringen av mitt abonnemang till Tele2 och bindning i 24 mån ger 2125kr rabatt. Det är drygt 45% rabatt! Dustin slänger också med ett Quick Windows Case från LG, värde ca 250kr.

Edit: Pga kommentarer i den andra tråden så vill jag tillägga att detta naturligtvis bara är en bra deal om du samtidigt tycker det är värt med ett abonnemang på 249kr/månad. Det är såklart inte värt det om det samtidigt ökar dina abonnemangskostnader mot vad du har idag, så tänk på det.

Av nikwid

Jag läste igenom detta från början till slut (det tog sin lilla stund ;P) och det var en väldigt informativ och välskriven artikel. Tack för denna Thomas, denna kommer bokmärkas för att återkomma till när man börjat glömma bort begreppen.

Av nikwid

Kan säga att även jag testade Media hint nyss, och det fungerade fint på Netflix. Vad som är än bättre, och som jag inte sett någon nämna, är att det fungerar på cbs.com, så man kan kolla Big Bang Theory!