Inlägg

Inlägg som Broken-arrow har skrivit i forumet
Av Broken-arrow

Finns annan studie som säger vi är 25% dummare när vi inte använder modersmålet.

Jag har inte stora problem att lyssna och läsa engelska. Visst läsförståelsen är inte perfekt, men är inte heller bra i modersmålet svenska heller. Att lyssna på engelska har blivit svårare att märka skillnad mellan svenska och engelska (det är rätt sömlös övergång).

Men prata engelska, det är i bästa fall knagglig skol engelska.

Går nu en engelsk programmering kurs och hjälper en fördel jag redan kan språket redan innan. Är en indisk lärare och jag har lite svårt med den dialekten de brukar ha när dem pratar engelska.

Av Broken-arrow
Skrivet av Broken-arrow:

Fortsätter dom skicka ut brev efter blivit fällda i dansk domstol? Snacka om leka med elden

Fick brevet från telia efter njord brevet (1 månad efter).

Fick för övrigt en påminnelse idag om att betala snacka om att försöka krama ut sista kr innan dom inte kan driva verksamheten i norden

Vet det finns vissa som undrar hur det gick sen. Fick bara två brev (sista var en påminnelse) och vad det verkar har denna advokat firma gått under jorden.

Inte fått några konsekvenser att strunta i kravbreven.

Av Broken-arrow
Skrivet av Zidious G:

Betalar jag någonsin för Facebook slänger jag mig ut för ett stup.

Det är också helt frivilligt att ha kvar tjänsten

Av Broken-arrow

Jag har också börjat skola in mig helt ny riktning. Har redan rätt bra grund i java programming men bara privat. Så får först genomlida grunden i programming först, för ta mig vidare. Skönt att göra det på distans så man kan jobba också och slipa ta lån.

Läraren har fått lida en del den första veckan var tydligen 30+ lämnade in uppgifter första veckan

Har dålig koll på vad marknaden behöver, mer än dom skriker efter folk. Men med min vanliga otur lär marknaden vara mättad när jag väl kommit igenom detta Känns inte riktigt som man kan specificera sig på speciellt språk eller område heller (man vet aldrig vad som exact efterfrågas). Men känns som jag kommer trivas bäst att jobba mer back-end eller vad det kallas.

Av Broken-arrow
Skrivet av Bozzeta:

Alla SSD är värdelösa efter några strömlösa år.
Ta backup om ni vill komma åt viktig information.

i detta fall verkar det vara större problem, än man lämnar disken strömlös i par år.

Av Broken-arrow

Har hoppats i flera år detta skräp ska försvinna.

Roligaste är dess bilder med text du ska fylla i. Bokstäverna och siffrorna är oftast så förvridna och ibland nästan lika vit som bakgrunden att man inte har en aning vad det ska föreställa.

Google egen har gjorts några förbättringar genom åren, men sett hemsidor använder dels den föråldrade versionen från Google eller annan variant som borde ha bytts ut för 6 år sen. I bland ger jag upp och försöker inte ens komma in på vissa hemsidor.

Av Broken-arrow
Skrivet av f@boy:

Var de bor vet de väl redan om de skickat en airtag dit.

Som tidigare nämnt så använder dom flesta post-box. Just för undvika vissa otrevligheter/"hyss".

Av Broken-arrow
Skrivet av ELF:

Vad är tanken med detta? Alltså vad ska det skydda mot?
Är det om någon lägger en bricka i ex. äns ryggsäck för att spåra än utans äns vetskap?

Finns även youtubers som får detta skickat till sig, för dom vill förmodligen få adressen vart dom bor.

Av Broken-arrow

Har svårt att se man behöver mer än vad som erbjuds idag i hastighet. Enda fördelen är lägre latenser, så man kan dra kabeln längre utan negativa effekter. Menar inte då avståndet mellan vardagsrum och sovrum. Utan mellan städer och länder.

Av Broken-arrow
Skrivet av danedi:

Det är helt gratis det är en open source fork av android. så allt som funkar i android funkar i lineageos. Enda skillnaden är att man klippt bort mobiltelefontillverkarens mellanhand för uppdateringar och får de istället byggda direkt from källkoden. Är fantastiskt smidigt, jag kan köra nyaste android på telefoner från 2015 på detta vis till exempel.

Men lineageos stödjer endast de telefoner som finns på listan av kompatibla telefoner på deras hemsida.

Problemet på vissa modeller med det os:et tappar du batteri spar funktioner och sämre kvalitet på kamera bilderna. Sen finns alltid en risk mobilen blir brickad.

Av Broken-arrow

Byter när gamla går sönder. Min senaste kostade runt 3500 och helt okej prestanda och kamera. Är xiaomi mi 10 lite 5g och har en Samsung xcover pro som jobb mobil. Den är helt okej hyfsat snabb och får uppdateringar fortfarande.

Enda tråkiga är att man inte fått uppdatering sen hösten 2022. Men med dagens priser och ännu svårare hitta vettig mobil med 3.5 så avvaktar jag med köpa en ny. Så länge den har runt 2 dagar batteri tid får det gå.

Av Broken-arrow
Skrivet av Sveklockarn:

Sorry, jag var förvirrad. Hur som helst så skapar detta att hänga kvar på samma sockel den typen av problem över tid. Nu i början är det ju förhoppningsvis som du säger.
Ja, jag var snurrig bara. Det är inte lätt när det är svårt. 🙃

Ja lätt att blanda ihop det och verkar vara återkommande problem med amd. Borde putsa på sina lanseringar, för fungerar ju inte att hela tiden släppa instabila drivrutiner och fw.

Av Broken-arrow
Skrivet av Sveklockarn:

Det här perspektivet kommer aldrig fram när diskussionen rör Intels sockelbyten, vilket antagligen är en viktig anledning det jag upplevt med alla Intel-byggen så långt tillbaka jag kan minnas, att grejerna startar och fungerar på första försöket. Intel Z170 var undantaget som bekräftar regeln, där dröjde det nog 8-9 månader innan det kom ett BIOS till mitt Asus-moderkort som fixade minneskompatibiliteten, och var såvitt jag kan minnas ett utbrett problem på andra Z170-moderkort vid den tidpunkten.

Bara att minska ner mängden möjliga hårdvarukonfigurationer som ska hållas kompatibla lär ju strömlinjeforma processen för att ta fram BIOS-uppdateringar en hel del också, samt att optimeringarna antagligen blir bättre per konfiguration mycket snabbare som en direkt följd av det.

Dock bryter dom med Ryzen 5 den sockel har ingen stöd för äldre generationer.

Av Broken-arrow
Skrivet av Kolsvart Katt:

Jag vet men det är nog långt ifrån alla som är så insatta som handlar grafikkort, och säg att kanske hälften i brist på andra sidor håller fast vid "när AMD har RT och DLSS som Nvidia blir det köp, inte före". Det är iaf mitt intryck av världen.

Snarare märket säljer, inte enskilda funktioner knapt vanliga köpare har koll på.

Av Broken-arrow
Skrivet av superapan:

Vad använder du det till då? Jag har ännu inte fattat vad jag ska få ut av en AI, så det vore verkligen intressant att höra. För programmerare verkar det ju smidigt, men för oss andra?

I alla fall chat gtp är bra på språk och bra stöd, när man vill få till en text på engelska förutom kod.

Bing som bygger på samma ai är betydligt mer lat och måste tvinga dem att hjälpa till. Dock så väljer den många gånger att kopiera texten jag har skrivit.

I alla fall när jag använder ai så är det oftast bättre skriva långt och utförligt och bolla fram och tillbaka för få bästa result. Dom som bara ger den kommandot gör min uppsats, kommer aldrig få ett bra resultat. Utan du måste också hjälpa till att styra upp resultatet.

Av Broken-arrow

Har det inte varit så sen windows 7, där Microsoft själva har års gamla drivrutiner?

Av Broken-arrow

Annan sak är köp en Maskin du inte behöver tömma kondensvatten.

Det blir stora mängder vatten. Vi har en fast installerad ac på jobbet, som inte har bra lösning för kondens vatten. Så den fyller 25 liters dunk på ca 2 dagar.

Av Broken-arrow
Skrivet av Velum:

Varför nämner inte tillverkarna/säljarna att detta existerar och är ett problem? Eller pratar vi bara att 2-slagsmodden gör maskinen extra effektiv, marginellt?

Klart det fungerar med en slang. Men i alla fall jag får kraftigt undertryck , om jag vill köra spisfläkten måste jag öppna fönstret (hörs hur spisfläkten får kämpa för att få luft).

Av Broken-arrow
Skrivet av hellmix:

Japp då har de börjat rulla ut fick detta i inkorgen nu https://i.imgur.com/4INIl3C.png

Fick detta också. Netflix är redan riktigt dyrt jämfört med konkurrenterna, viss del orsak tror jag är att Netflix måste köpa in material.

Men börjar bli ohållbart.

Av Broken-arrow
Skrivet av talonmas:

Piratsidor med film stänger de ner på några sekunder, men sidor på darkweb som sysslar med kriminalitet lyckas de inte stävja?

Förutom det en skrev tidigare, så beror det på vilket land servern är placerad.

Rätt svårt stänga ner en server i Afrika, Kina eller Ryssland tillexempel.